Geboortebloemen januari: symboliek van de anjer & Sneeuwklokje

Inhoudsopgave:

Geboortebloemen januari: symboliek van de anjer & Sneeuwklokje
Geboortebloemen januari: symboliek van de anjer & Sneeuwklokje
Anonim
Anjer- en sneeuwklokjesbloemen
Anjer- en sneeuwklokjesbloemen

Anjer is een geboortebloem in januari, net als het sneeuwklokje. Je kunt beide geboortebloemen van januari kweken of ze als boeketcadeau geven aan iedereen die in januari jarig is.

Anjer voor geboortebloem in januari

Anjer is een populaire bloem. Deze prachtige, gegolfde bloem wordt vaak gebruikt als opvulbloem in bloemstukken en boeketten. Het is een prachtige januari-geboortebloem die je gemakkelijk in je tuin kunt kweken. U vindt er allerlei soorten bloemstukken om te versturen naar iemand die in januari jarig is.

Roze anjer
Roze anjer

Anjer voor uw tuin

Naast roze zijn anjers verkrijgbaar in rood, wit, donkerroze, perzik, paars, oranje, geel en verschillende tweekleurige combinaties. Je kunt anjers uit zaad laten groeien of bareroot-bouillon kopen voor snellere groei.

Geurige anjers zijn geweldige snijbloemen

Anjers zijn erg geurig. Hun parfum kan van kleur tot kleur verschillen. Het zijn uitstekende snijbloemen, die wel 60 cm hoog kunnen worden.

Zonlicht-, bodem- en watervereisten voor anjers

Voor het planten van anjers heb je een zonnige of gedeeltelijk zonnige plek in je tuin nodig. De bloem heeft minimaal 5 uur vol zonlicht nodig. Anjers hebben goed doorlatende grond nodig. Anjers houden niet van veel water. Eén keer per week water geven is meestal voldoende. Zorg ervoor dat je niet te veel water geeft.

Start anjerzaden binnen of direct zaaien

Je kunt de zaden ongeveer zes weken vóór de laatste nachtvorst in de lente binnenshuis beginnen. U kunt uw anjerzaailing na de laatste voorjaarsvorst verplanten. Als u besluit om de anjerzaden direct te zaaien, moet u wachten tot het gevaar voor vorst geweken is. Voor streken met milde winters kun je in de herfst anjerzaden zaaien.

Symbolismen en betekenissen van anjers

De anjer is het symbool van liefde. Er wordt aangenomen dat de naam anjer uit de tijd van de Griekse goden komt. De anjer (Dianthus caryophyllus) wordt vertaald als bloem van de goden en bloem van de liefde. Er wordt aangenomen dat de anjer afkomstig is van het woord kroning en werd gebruikt in kroningskransen. Anjers waren een favoriete decoratie in het oude Rome.

Tranen van de Heilige Maagd Maria

Een ander verhaal over de allereerste anjer vertelt hoe de bloem ontstond uit de tranen van Moeder Maria toen ze huilde aan het kruis van haar zoon, Jezus. Er sprong een anjer uit de aarde toen haar tranen op de grond vielen. Dit verhaal werd herdacht door Leonardo da Vinci in zijn schilderij uit 1478, Madonna van de anjer. Op het schilderij is de Madonna afgebeeld die een roze anjer vasthoudt.

Anjer officiële Moederdagbloem

Sinds het schilderij van Da Vinci zijn roze anjers het universele symbool van de liefde van een moeder. Het zal geen verrassing zijn dat de anjer de officiële Moederdagbloem is. Vroeger, toen moeders op Moederdag corsages naar de kerk droegen, waren er roze anjers op de corsage te zien.

Betekenissen van verschillende kleuren anjers

Naast roze zijn anjers verkrijgbaar in rood, wit, donkerroze, perzik, oranje, geel en verschillende tweekleuren. Als je iemand anjers wilt sturen om de verjaardagsbloem van januari te vieren, dan moet je de betekenis achter de kleuren kennen om je gevoelens voor de jarige of de jarige beter uit te drukken. Sommige kleuren hebben meerdere betekenissen, en enkele hebben tegenstrijdige betekenissen. Je kunt je bedoeling altijd verduidelijken met een kaartje bij de bloemen.

Om uit te drukken:

  • Bewondering- Stuur lichtrode anjers.
  • Pure liefde of geluk - Stuur witte anjers.
  • Gepassioneerde oprechte liefde - Stuur dieprode anjers.
  • Dankbaarheid, moederlijke liefde - Stuur roze anjers.
  • Eeuwige liefde - Stuur roze anjers.
  • Afwijzing - Stuur gele anjers.
  • Proost, beste wensen - Stuur gele anjers.

Sneeuwklokje voor januaribloem

Het sneeuwklokje (Galanthus) komt met zijn klokvormige witte bloem uit de sneeuw tevoorschijn. Het bloemhoofd hangt alsof het buigt onder de sneeuwlast terwijl het boven de sneeuwgrens uitsteekt. Deze elegante bloem heeft slechts twee bladeren die op grassprietjes lijken.

Wit bloeiende sneeuwklokjebloem
Wit bloeiende sneeuwklokjebloem

Sneeuwklokje is een symbool van hoop

De januaribloem van het sneeuwklokje is een symbool van hoop. Ze komt uit de koude, strenge winter tevoorschijn met haar delicate bloem en minimalistische bladeren. Het is niet waarschijnlijk dat je deze bloem kunt vinden om boeketten mee te geven, maar je kunt er zelf een kweken en een geweldig bloemstuk maken als je dat wilt.

Hoe u sneeuwklokjes in uw tuin kunt laten groeien

Je kunt de delicate sneeuwklokjesbloem aan je tuin toevoegen als een manier om een van je geboortebloemen in januari te vieren. Het sneeuwklokje heeft een koel klimaat nodig en groeit niet goed in warme omgevingen. Het sneeuwklokje heeft een goed doorlatende grond en een koele en vochtige omgeving nodig.

Waar sneeuwklokje planten

Je moet een gebied in je tuin selecteren dat gedeeltelijk zonlicht ontvangt. Het sneeuwklokje groeit het liefst in een open weide of bosbodem, zodat het zich kan verspreiden. U kunt echter met succes sneeuwklokjes kweken in tuincontainers en bloembedden. U moet uw sneeuwklokjesbollen in de herfst planten om de bollen een koude periode te geven en de voorjaarsgroei te stimuleren.

Weinig onderhoud en weinig onderhoud vereist

Het sneeuwklokje heeft in de regel geen water nodig vanwege de tijd van het jaar waarin het bloeit als de sneeuw smelt. Het groeiseizoen is voor veel insectenplagen te vroeg en het koude weer houdt veel voorkomende plantenziekten op afstand.

Ontdek je geboortebloem van januari

Als je je geboortebloem van januari ontdekt, leer je over anjers en sneeuwklokjes. De twee geboortebloemen verschillen behoorlijk van elkaar, maar ze kunnen stuk voor stuk een prachtige aanvulling zijn op je tuin.

Aanbevolen: