Betekenis & Symboliek van verschillende kleuren anjers

Inhoudsopgave:

Betekenis & Symboliek van verschillende kleuren anjers
Betekenis & Symboliek van verschillende kleuren anjers
Anonim

Ontdek anjerbetekenissen op kleur

Afbeelding
Afbeelding

Anjerkleuren hebben elk hun eigen betekenis en vertegenwoordigen alles, van liefde en bewondering tot spijt en teleurstelling. Leer de betekenis van elke anjer per kleur en ontdek alles wat ze symboliseren, zodat je de perfecte kleur weet om als cadeau of gebaar te geven.

Anjerbloem Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Informatie over de oorsprong van de naam en betekenis van de anjer varieert van verhalen over Maria, de moeder van Jezus, tot Griekse ceremoniële kronen en zelfs de oorsprong van Latijnse woorden. Het is algemeen aanvaard dat de anjerbloem afkomstig is van de Griekse term die 'bloem van God' betekent. De betekenis van de anjerbloem draait meestal om liefde, en andere algemene anjersymboliek omvat vreugde, fascinatie en schoonheid. Anjers zijn, afhankelijk van de symboliek van elke kleur, zowel een prachtig geschenk als een mooie aanvulling op de tuin van uw huis.

Roze Anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

De betekenis van roze anjer heeft een paar oorsprongsverhalen. Eén verhaal beschrijft de tranen van Maria tijdens de kruisiging van Christus, die op de grond vielen en roze anjers voortbrachten. Dit verhaal wordt vaak geassocieerd met de symboliek van de roze anjer voor 'de liefde van een moeder'. Roze anjers zijn ook verbonden met gevoelens van dankbaarheid, dus ze zijn een geweldige keuze voor een gebaar van dank. Roze anjers, de meest populaire van alle anjerkleuren, worden ook geassocieerd met toewijding, onschuld en fascinatie.

Oranje Anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Oranje anjers symboliseren alle positieve gevoelens die je maar kunt bedenken! De betekenis van oranje anjers omvat gevoelens van geluk, warmte, vastberadenheid en creativiteit. Oranje anjers zijn ook een representatie van gezondheid, evenwicht en succes. De oranje anjer is meestal een feestelijke bloem, maar kan ook een weigering van een voorgesteld idee symboliseren.

Gele Anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Bloemen kunnen mooi zijn, maar ze symboliseren niet allemaal iets positiefs. Gele anjers vertegenwoordigen bijvoorbeeld gevoelens van afwijzing en teleurstelling. Dit zijn misschien niet de beste bloemen om naar je partner of je moeder te sturen. Als je je gevoelens van teleurstelling met iemand wilt overbrengen, maakt de betekenis van gele anjers ze tot de perfecte bloemenselectie.

Lichtrode anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel lichte en donkerrode anjers liefde vertegenwoordigen, verschillen de details tussen de tinten. Lichtrode anjers symboliseren een liefde die geworteld is in bewondering of aanbidding. Dit is een geweldige bloemenkeuze voor een vriend die een prestatie viert en een partner voor wie je je waardering wilt tonen.

Donkerrode anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl lichtrode anjers aanbidding tonen, symboliseren donkerrode anjers een diepe en hartstochtelijke liefde. Donkerrode anjers worden vaker geassocieerd met genegenheid en laten je partner zien hoe diep je liefde voor hem of haar gaat en dat je niet bang bent om de wereld te laten zien hoe hartstochtelijk verliefd je bent.

Witte Anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een manier om iemand het beste te wensen met zijn of haar onderneming, zoek dan niet verder dan de witte anjer. Witte anjers symboliseren zuiverheid en geluk. Je kunt gevoelens van dankbaarheid en trouw ook overbrengen met witte anjers.

Paarse Anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Paarse anjers bieden condoleances aan iemand die in een ongelukkige situatie verkeert, dus stuur ze mee naar een vriend die verdriet of teleurstelling ervaart. Sommigen suggereren ook dat paarse anjers wispelturigheid of instabiliteit vertegenwoordigen.

Gestreepte anjer Betekenis

Afbeelding
Afbeelding

Gestreepte anjers hebben een unieke betekenis, en het is misschien niet het gelukkigste idee. Gestreepte anjers symboliseren afwijzing en worden vaak gebruikt om de genegenheid van een potentiële minnaar te weigeren of om een simpel 'nee, bedankt' over te brengen.

Stuur de juiste anjer

Afbeelding
Afbeelding

Nu je alle betekenissen van de verschillende gekleurde anjers kent, kun je het juiste boeket sturen om je gevoelens over te brengen. Of je nu roze anjers stuurt om je toewijding te tonen of paarse anjers om je condoleances te betuigen, er is een anjerkleur die perfect is voor de exacte woorden die je wilt zeggen.

Aanbevolen: