Hoe antieke Clawfoot Tub-waarden worden bepaald

Inhoudsopgave:

Hoe antieke Clawfoot Tub-waarden worden bepaald
Hoe antieke Clawfoot Tub-waarden worden bepaald
Anonim
Klauwvoetbad
Klauwvoetbad

Er is niets zo verjongend als ontspannen in bad, en mensen die geïnteresseerd zijn in het opschalen van hun nachtelijke baden zullen willen overwegen om een diepgaande blik te werpen op de waarden van antieke badkuipen op pootjes. Het populaire ontwerp wordt door fabrikanten consequent gereproduceerd, lang nadat echte badkuipen op pootjes in de naoorlogse periode uit de mode raakten. Hun zeldzaamheid en elegantie maken deze kuipen ongelooflijk wenselijk, en als je weet hoe je antieke klauwpoten moet authenticeren en waarderen, kun je de meeste waar voor je geld krijgen.

De opkomst van Clawfoot-tubs in huis

Wanneer de meeste mensen aan badkuipen op pootjes denken, stellen ze zich de ongerepte witte porseleinen kuipen van weleer voor, bovenop een stel prachtige, vergulde leeuwenpoten. Veel van deze antieke badkuipen op pootjes zijn ontworpen om er precies zo uit te zien en zijn gemaakt om luxe toe te voegen aan de badkamerervaringen van de rijke elite. Deze vrijstaande badkuipen zijn doorgaans verkrijgbaar in drie opvallende vormen.

  • Enkele pantoffel - Bij een badkuip met één pantoffel is slechts één uiteinde van de badkuip hoog genoeg uitgeschoven om het lichaam van de bader te beschermen tegen eventuele toeschouwers en is de bader ook voorzien van een rugleuning
  • Dubbele pantoffels - Bij een bad met dubbele pantoffels zijn beide uiteinden van het bad naar boven gebogen voor maximale privacy tijdens het baden, en grotere dubbele pantoffels bieden plaats aan twee zwemmers tegelijk.
  • Platte en rolrandige kuipen - Platte en rolrandige kuipen verwijderden de beschermende barrières van de pantoffelstijlen en rondden hun randen af tot een volledig horizontale 180°.
Luxe bad op pootjes
Luxe bad op pootjes

Antieke klauwvoetkuipen identificeren

Twee van de eerste dingen die u wilt doen als u naar een antiek bad op pootjes kijkt, is zowel de authenticiteit als de kwaliteit ervan identificeren. Deze twee factoren dragen aanzienlijk bij aan de waarde van antieke badkuipen op pootjes, dus u wilt er zeker van zijn dat u wat speurwerk doet voordat u de cheque ondertekent.

Authenticiteit beoordelen

Een paar van de nuttigste tips om te bepalen of een antieke badkuip op pootjes echt antiek is, zijn het verifiëren van de gebruikte materialen en het zoeken naar de juiste tekenen van veroudering. Originele badkuipen op pootjes zijn gemaakt van gietijzer en vervolgens bedekt met porseleinemail, en de meeste ervan vertonen wat krassen en algemene tekenen van slijtage in hun emaille coatings. Zelfs ongerepte kuipen zullen plekken in het porselein hebben die in de loop van de tijd onevenredig versleten of vergeeld zijn door continu gebruik. Zorg ervoor dat je ook de klauwen van deze kuipen onderzoekt; sommige antieke kuipen werden jaren nadat ze waren geproduceerd voorzien van klauwpootjes, en deze kuipen zijn minder waard dan de originele kuipen op klauwpootjes.

Kwaliteit en staat beoordelen

Op dezelfde manier, zoals verkopers en kopers van antiek maar al te goed weten, stijgt of da alt de waarde van antiek op basis van de kwaliteit en staat ervan. Als u er daarom voor zorgt dat u controleert op aanzienlijke scheuren in het email van de kuip of op kleine gaatjes in de bodem van de kuip, kunt u de waarde van de antieke kuip op pootjes beter inschatten.

vrouw ontspannen in een bad op pootjes
vrouw ontspannen in een bad op pootjes

Antieke Clawfoot Tub-waarden

Aangezien deze badkuipen oorspronkelijk zijn ontworpen om de weelderige badkamers van de sociale elite te versieren, zijn ze gemiddeld een paar duizend dollar waard (in goede staat). Tubs met de fabrikantenmarkeringen van historische bedrijven als Crane, Mott, Kohler, Standard Sanitary Manufacturing en L. Wolf Manufacturing kan voor hogere prijzen worden verkocht dan die welke geen herkenbare kenmerken dragen. Naast authenticiteit en leeftijd zijn er nog enkele andere kenmerken waar taxateurs op letten bij het taxeren van deze antieke kuipen.

Materialen

Hoewel antieke kuipen op pootjes van ijzer zijn gegoten, zijn de voetvormige voetstukken waarop deze kuipen rusten gemaakt van verschillende materialen. Hoe duurder het materiaal, hoe duurder een antieke kuip op pootjes kan worden gewaardeerd, en edele metalen zoals goud en zilver kunnen een paar duizend dollar aan de prijs van de kuip toevoegen.

Nood aan restauratie of opknapbeurt

De ernst van slijtage en scheuren op een antiek bad op pootjes kan ook van invloed zijn op de geschatte waarden van dit badkamermeubel; Als een taxateur vermoedt dat een badkuip op pootjes moet worden gerestaureerd of opgeknapt voordat deze daadwerkelijk kan worden gebruikt, zullen ze normaal gesproken hun geschatte waarde verlagen, en als u uw eigen antieke badkuip op pootjes wilt kopen, wilt u dat meteen weten als er wat doe-het-zelf bij betrokken is. Toch zijn er talloze professionele restaurateurs die u kunnen helpen uw badkuip op pootjes weer tot leven te brengen, zoals Porcelain Industries, een bedrijf dat hun prijzen voor restauratiewerkzaamheden zoals zandstralen, blanke lak en volledig overspuiten zorgvuldig opsplitst.

De afvoer van een badkuip
De afvoer van een badkuip

Prijzen op de markt

Interessant is dat de meeste antieke badkuipen op pootjes die je te koop kunt vinden, al zijn opgeknapt, en dus iets duurder zijn dan een onaangeroerde badkuip. Een gerestaureerde badkuip van 1,80 m op klauwpoten werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 1.000, en een opnieuw afgewerkte badkuip van 1,80 m op klauwpoten uit 1926 werd verkocht voor ongeveer $ 2.500. Het kopen van reeds gerestaureerde badkuipen op klauwpoten kost u vooraf meer, maar ze vergen ook minder tijd. en moeite om de kuipen functioneel te maken.

Of u nu antiek of modern wilt kopen

Gelukkig voor fans van badkuipen op pootjes, creëren veel moderne bedrijven hun eigen badkuipen op pootjes die je kunt kopen, gegoten uit acryl of glasvezel, en als je op zoek bent naar badkuipen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, dan is modern de keuze goed gedaan. Als u echter de optie wilt van een stevige badkuip in maten die vaak niet verkrijgbaar zijn in hedendaagse edities, dan wilt u investeren in een antieke badkuip op pootjes; en als je net als de meeste loungeliefhebbers bent, dan zul je een al gerestaureerd bad willen vinden, zodat je het meteen naar je badkamer kunt verplaatsen en de stress van je af kunt laten glijden.

Aanbevolen: