Hoe u een meestertuinman kunt worden: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Hoe u een meestertuinman kunt worden: alles wat u moet weten
Hoe u een meestertuinman kunt worden: alles wat u moet weten
Anonim
vrouw tuinieren op balkon
vrouw tuinieren op balkon

Een meestertuinman worden is veel werk. Zelfs nadat u een meester-tuinman bent geworden, moet u elk jaar een vast aantal uren vrijwilligerswerk doen en een krediet voor permanente educatie verkrijgen om gecertificeerd te blijven. Er is geen speciale kennis nodig om een meestertuinier te worden. Het enige dat nodig is, is de bereidheid om te leren en de bereidheid om de nodige vrijwilligersuren te besteden.

Richtlijnen voor het uitbreidingsprogramma

Meestertuiniers vormen de vrijwilligerskern voor de tuinbouwafdeling van de Cooperative Extension-dienst van elke staat. Als zodanig worden ze beschouwd als Extension Master Gardeners (EMG's).

U kunt erachter komen of uw staat en provincie een master-tuinierprogramma heeft door naar de Extension-website te gaan en uw staat op te zoeken. Het zal u doorverwijzen naar de staatsmeester-tuinmanorganisatie, die een lijst heeft met alle provinciale meester-tuinierprogramma's in de staat.

Niet alle provincies hebben programma's voor meestertuiniers. Degenen die zich wel houden aan de volgende richtlijnen, zoals vermeld op de Extension-website:

  • De organisatie is aangesloten bij een universiteit voor de training en opleiding van hun vrijwilligers.
  • De focus van deze organisaties is het trainen van EMG-vrijwilligers om informatie onder het publiek te verspreiden.
  • De organisatie beveelt op onderzoek gebaseerde informatie aan het publiek aan.
  • De organisatie heeft een certificeringsprogramma voor hun vrijwilligers.
  • De organisatie heeft een educatieve focus in plaats van het promoten van commerciële producten of entiteiten.

Eerste stappen om een meestertuinier te worden

Degenen die geïnteresseerd zijn in meestertuinierprogramma's moeten zich aanmelden en een sollicitatiegesprek voeren om aan het programma deel te nemen.

Applicatie

Het proces om een meestertuinier te worden begint met een aanvraag bij uw plaatselijke provinciale uitbreidingskantoor.

  • Fees: Sommige provincies vragen u om aanmeldingskosten te betalen voor het door de staat verplichte antecedentenonderzoek dat alle meestertuiniers moeten ondergaan. Andere provincies vragen geen vergoeding en voeren geen antecedentenonderzoek uit totdat u wordt toegelaten tot het programma.
  • Achtergrondcontrole: Alle provincies zullen echter op een bepaald moment een strafrechtelijk antecedentenonderzoek uitvoeren. Dit betekent niet dat je geen meestertuinman kunt zijn als je een criminele achtergrond hebt. Het betekent dat u bij bepaalde overtredingen niet in aanmerking komt, zoals verkrachting, misbruik van kindermisbruik of iemand ernstig aangevallen of vermoord.
  • Tijdsbestek:Sommige provincies accepteren altijd aanvragen, andere hebben een gespecificeerd tijdsbestek voor aanvragen. U moet uw provincie vragen hoe zij omgaan met de aanvraagprocedure.

Interview

Nadat alle sollicitaties binnen zijn, worden de sollicitanten geïnterviewd om er zeker van te zijn dat ze een aanwinst zijn voor de Extensieservice. Sommige provincies krijgen voor elke klas meer aanmeldingen dan ze kunnen accepteren, dus kiezen ze degenen met de meeste tuinkennis voor hun lessen. Anderen nemen iedereen die zich aanmeldt. Het hangt af van hoe groot de meestertuiniersorganisatie is en hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn voor die klas.

Vereisten voor Master Gardener-programma

Zodra studenten zijn toegelaten tot het programma, moeten ze aan bepaalde klasse- en testvereisten voldoen.

Klassevereisten

Meestertuiniers moeten een bepaald aantal uren les volgen over een verscheidenheid aan tuinbouwonderwerpen. Het benodigde aantal uren verschilt per staat, meestal tussen de 30 en 50 uur in totaal.

Onderwerpen als gazons, fruit- en notenbomen, groenten, sierplanten, entomologie, het veilig gebruik van pesticiden en herbiciden en vrijwel elk ander tuinbouwonderwerp komen tijdens deze trainingsperiode aan bod. Specialisten van de Land Grant University die verbonden zijn aan de voorlichtingsdienst in die staat komen de lessen geven. Het missen van meer dan één les is meestal een reden voor ontslag uit het programma.

De les kost geld. De kosten kunnen per staat variëren, doorgaans variërend van $300 tot $600, hoewel het in sommige staten meer kan zijn dan dat. Veel staten hebben beursprogramma's, dus het is de moeite waard om deze te onderzoeken om te zien of je in aanmerking komt.

Test afsluiten

Aan het einde van de les krijgen de leerlingen een eindtoets over de stof die ze in de les hebben geleerd. Verschillende provincies hebben verschillende normen voor het slagen voor de eindtest, dus u zult uw provincie moeten raadplegen voor het cijfer dat u voor de test ha alt.

Certificatieproces

Studenten die de les en de eindtest met succes voltooien, worden beschouwd als stagiaires voordat ze gecertificeerd worden.

Stagiaireuren

Stagiairs hebben een jaar de tijd om een bepaald aantal uren vrijwilligerswerk te geven aan het Extension Agency om gecertificeerd te worden als meestertuiniers. Vrijwilligersuren worden opgebouwd door het beantwoorden van consumentenoproepen voor tuinbouwinformatie, het deelnemen aan commissies die educatieve programma's voor de gemeenschap plannen en uitvoeren, en zaken als tuinrondleidingen. Stagiairs hebben doorgaans voldoende mogelijkheden om hun uren vrijwilligerswerk te verdienen.

Hoeveel uren u moet voltooien, wordt bepaald door uw staatsextensieservice en wordt opgenomen in alle informatie over het programma. Meestal is dit ongeveer 50 uur per jaar.

Certificering behouden

Zodra een stagiair 50 uur vrijwilligerswerk heeft gedaan, wordt hij of zij gecertificeerd als meestertuinier. De staatsnormen schrijven voor dat een meestertuinman een bepaalde hoeveelheid vrijwilligerstijd per jaar moet besteden en een bepaald aantal uren permanente educatie per jaar moet volgen om gecertificeerd te blijven.

Individuele provincies kunnen hogere eisen stellen aan vrijwilligersuren en uren voor permanente educatie. Sommige provincies rekenen een lidmaatschapsbijdrage die varieert van $ 5 tot $ 30 per jaar, afhankelijk van de organisatie.

Een meestertuinier zijn

Een meestertuinman zijn is een lonende onderneming. Je hebt de mogelijkheid om veel over de tuinbouw te leren en anderen op dat gebied te helpen onderwijzen. Als je van tuinieren houdt en van omgaan met mensen houdt, dan is een meestertuinman wellicht iets voor jou.

Aanbevolen: