Hoe u een antieke taxateur kunt worden

Inhoudsopgave:

Hoe u een antieke taxateur kunt worden
Hoe u een antieke taxateur kunt worden
Anonim
Antieke taxateur
Antieke taxateur

Of je nu veel naar Antique Roadshow kijkt of een verzamelaar bent, je kunt van je passie een baan als antiektaxateur maken. Antiektaxateur worden is echter meer dan alleen kennis hebben van antiek meubilair, kunst, serviesgoed of speelgoed. Er is opleiding en training voor nodig om beoordelingen aan te bieden.

Formele training

Volgens Katherine Yellen, een bijna 20-jarige ervaren taxateur, kun je het beste beginnen bij de professionele taxateursverenigingen: International Society of Appraisers (ISA), Appraisers Association of America of de American Society of Appraisers (ASA).). Naast het aanbieden van lessen, kunnen zij u helpen bij het vinden van de beste route om taxateur voor u te worden. Wat voor jou de beste opleiding is, is een persoonlijke keuze. Volgens Yellen kun je ervoor kiezen om je ervaring als taxateur op te doen via formele associatiecursussen of door een universitair certificaatprogramma te voltooien. Hoewel het volgen van een opleiding niet vereist is, kan het je wel een goede basis geven.

Klassen volgen via verenigingen

Alle drie de verenigingen bieden cursussen aan. Deze behandelen de theorie en methodologie van antieke taxatie en connaisseurschap.

  • Bij de ASA-lessen zijn beschikbaar via lokale afdelingen voor individuen. De ASA biedt ook grote groepscursussen aan die ter plaatse plaatsvinden. E-learning en webinars zijn ook beschikbaar.
  • De ISA biedt zowel een cursus op locatie als een online cursus in beoordelingsstudies. U kunt ook een programma voor afstandsonderwijs vinden over de beoordeling van beeldende kunst en antiek, meubels en decoratieve kunst.
  • De Appraisers Association biedt een uitgebreid taxatiestudieprogramma, samen met individuele cursussen. Als je een meer on-demand formaat nodig hebt, bieden ze opnames van hun programma's aan.

Deelnemen aan een formeel programma

Er zijn ook formele certificaatprogramma's beschikbaar op sommige hogescholen en universiteiten. Deze kunnen worden aangeboden in samenwerking met een beroepsvereniging of op zichzelf staand. Purchase College van de State University of New York biedt bijvoorbeeld een Appraisal Studies-programma aan. MassArt biedt ook een certificaatprogramma aan in samenwerking met de American Society of Appraisers. Formele programma's bieden u over het algemeen de theorie-, methodologie- en waarderingscursussen die u nodig heeft om gecertificeerd te worden.

Informele training

Als school gewoon niet jouw ding is of als je wat ervaring wilt opdoen voordat je op eigen houtje op pad gaat, dan kun je ervoor kiezen om een baan op instapniveau te nemen of een mentorschap te volgen om de ins en outs te leren. Dit kan een andere weg naar certificering zijn, en de praktische ervaring kan zeer waardevol zijn.

Voltooi een stage of mentorschap

Als u een praktijkgerichte leerling bent, kan het voor uw leerproces bevorderlijker zijn om een praktijkgerichte training onder een meester te voltooien. Kathy Bailey, een onafhankelijke taxateur, leerde bijvoorbeeld de kneepjes van het vak als verzamelaar. Vervolgens begon ze echter een informele stage bij een taxateur om het vak te leren. Hoewel een informele stage een manier is als je iemand kent die geïnteresseerd is, kun je er ook voor kiezen om een formele stage te lopen via een taxateursvereniging, zoals via de ISA. Om toegang te krijgen tot deze stages moet je echter lid worden.

Vacatures op instapniveau

Leren door te doen is misschien wel het beste pad voor jou. Yellen merkte op dat ze instapposities had die haar een voorsprong op de concurrentie gaven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen als parttime assistent voor een lokale taxateur. Dit zal je helpen de theorie, methodologie en trucs uit de eerste hand te leren. Bovendien kan het werken bij een plaatselijk veilinghuis en onderzoek doen u helpen inzicht te krijgen in de waardering en prijsstelling. De Taxateursvereniging biedt ook een vacaturebank voor nieuwe taxateurs.

Gecertificeerd worden

Hoewel je zonder certificering taxateur kunt worden, stelt Yellen dat certificering nuttig is als je met advocaten, accountants en rechtbanken werkt. Dit komt omdat certificering aantoont dat u een vooraanstaande professional in het veld bent. Gecertificeerd worden omvat verschillende stappen:

  • Voldoen aan de onderwijsvereisten
  • Taxaties ter beoordeling indienen
  • Instemmen met ethische vereisten
  • Om de twee jaar de USPAP (Uniform Standards of Professional Appraisal Practice) behalen
  • Uren ervaring indienen

U moet doorgaans ook lid zijn van de vereniging waarbij u de certificering aanvraagt. Yellen merkte ook op dat sommige verenigingen specialiteiten kunnen aanbieden, of dat je een generalistische certificering kunt krijgen waarbij je beoordelingen afwijst als je je er niet geschikt voor voelt.

Je niche vinden

Antiektaxateur zijn is meer dan alleen prijzen onderzoeken of Antique Roadshow bekijken; het is een veeleisende functie die gespecialiseerde vaardigheden en onbetwistbare ethiek vereist om uitmuntendheid voor klanten te garanderen. Hoewel formeel onderwijs beschikbaar is, kun je ervoor kiezen om een informele stage of een baan op instapniveau te proberen om voet tussen de deur te krijgen. En als je het nog steeds niet zeker weet, bekijk dan enkele taxateursverenigingen om je te helpen je carrièrekeuze te verstevigen.

Aanbevolen: