Een vintage Singer-naaimachine polijsten in 5 stappen

Inhoudsopgave:

Een vintage Singer-naaimachine polijsten in 5 stappen
Een vintage Singer-naaimachine polijsten in 5 stappen
Anonim
Vintage naaimachine
Vintage naaimachine

Neem geen genoegen met een saaie afwerking van uw antieke schat; Met deze eenvoudige stappen leert u eenvoudig hoe u een antieke Singer-naaimachine polijst. Met een paar basisbenodigdheden en een zorgvuldige schoonmaakbeurt zal uw machine er net zo mooi uitzien als in het jaar waarin deze werd gemaakt.

1. Test de afwerking van uw antieke zanger

De producten die u gebruikt om uw antieke Singer-naaimachine schoon te maken, zijn afhankelijk van de afwerking die op dat specifieke model is gebruikt. Alle Singer-naaimachines zijn voorzien van een blanke lak die de kwetsbare emblemen beschermt. Het probleem is dat deze blanke lak van verschillende materialen kan worden gemaakt, en het is moeilijk om te weten welk type blanke lak je hebt zonder het te testen. Als u het verkeerde product gebruikt, kunt u de blanke lak oplossen en de machine beschadigen. Zeer vroege Singers, zoals fiddlebase-machines, hebben een heldere laag schellak, die gevoelig is voor beschadiging. Zo test u uw machine:

  1. Zoek een onopvallende plek aan de onderkant van de machine.
  2. Doop een wattenstaafje in een zeer kleine hoeveelheid ontsmettingsalcohol.
  3. Dep de ontsmettingsalcohol voorzichtig op de onopvallende plek die je hebt geselecteerd. Als de afwerking onmiddellijk oplost, is het schellak. Als het langzaam een beetje plakkerig wordt, is het waarschijnlijk vernis of lak.

2. Controleer de staat van de afwerking

Bekijk niet alleen welk materiaal is gebruikt voor de afwerking van uw antieke naaimachine, maar kijk ook goed naar de staat van de afwerking. Dit is vooral belangrijk bij de emblemen. Zijn er krassen in de afwerking of op plekken waar de blanke lak gebarsten lijkt of ontbreekt? Als dit het geval is, vermijd dan het schoonmaken en polijsten van deze plekken, omdat u het risico loopt de delicate stickers op uw Singer te beschadigen. Overweeg in plaats daarvan om de blanke lak door een professional te laten repareren. Als de afwerking intact is, ga dan verder met reinigen en polijsten.

3. Maak de machine voorzichtig schoon met water en zeep

Voordat u gaat polijsten, moet u uw naaimachine afstoffen en reinigen met zeer zachte zeep en water. Vermijd zepen die alcohol bevatten, vooral als u een schellakafwerking heeft of als u niet zeker weet welke afwerking uw machine heeft. Veel gewone zachte zepen, zoals Dawn en Murphy's Oil Soap, bevatten kleine hoeveelheden alcohol die de afwerking kunnen beschadigen. Lees het etiket om er zeker van te zijn dat de zeep die u kiest geen alcohol bevat. Een goede optie is Puracy Natural Dish Soap. Hier is het proces voor het reinigen van uw antieke Singer-naaimachine:

  1. Meng een kleine hoeveelheid zeep met warm water.
  2. Doop een schone katoenen doek in het zeepsop en wring hem goed uit. Begin met het wassen van de machine op een onopvallende plek, met zeer zachte bewegingen. Als de zeep de afwerking lijkt te verstoren, stop dan onmiddellijk.
  3. Doop nog een doek in schoon water en wring hem uit. Spoel de zeep voorzichtig weg met dit doekje.
  4. Droog de plek die je zojuist hebt gewassen met een andere schone doek.
  5. Ga naar een andere plek en was de machine sectie voor sectie. Wees altijd voorzichtig en let op tekenen van schade.

4. Poets uw vintage Singer-naaimachine met machineolie

Zodra uw machine schoon is, plaatst u een kleine hoeveelheid gewone naaimachineolie op een schone, droge doek. Polijst de machine met zachte cirkelvormige bewegingen. U kunt een penseel gebruiken om de olie op moeilijker bereikbare plaatsen te krijgen. Als je wat plakkerige plekken van plakband of stickers hebt, kun je de naaimachineolie enkele uren laten zitten om de resten op te lossen. Controleer het regelmatig om er zeker van te zijn dat het de afwerking niet beschadigt. U kunt ook naaimachineolie gebruiken om de blanke metalen delen van de machine te polijsten.

5. Breng een wasafwerking aan

Door je vintage Singer-naaimachine in de was te zetten, blijft hij er mooi uitzien. Je kunt alle carnaubawasproducten gebruiken, maar een geweldige optie is Zymöl Carbon Wax. Je kunt het kopen bij The Featherweight Shop. Breng eenvoudig een kleine hoeveelheid was aan en polijst de was vervolgens met cirkelvormige bewegingen, waarbij u erop let dat u in beide richtingen polijst.

Andere overwegingen bij het polijsten van een antieke zanger

Het basisproces voor het reinigen en polijsten van een naaimachine is voor elke machine hetzelfde, maar er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden als u met een aantal specifieke stijlen werkt. Houd deze speciale overwegingen in gedachten:

  • Trapnaaimachines- Reinig de gietijzeren basis van trapnaaimachines met zachte zeep en water, gebruik indien nodig een zachte borstel om in de groeven te komen. Spoel het grondig af met water en zorg ervoor dat je het altijd volledig droogt om roest te voorkomen.
  • Houten kasten - Gebruik hetzelfde proces als voor het schoonmaken van antieke meubels. Als u oliezeep gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet op de machine terechtkomt.
  • Chrome onderdelen - Sommige vintage Singer naaimachines hebben chromen onderdelen. Om de glans hiervan te herstellen, wrijft u ze voorzichtig in met een chroompoetsmiddel voor auto's, zoals Solvol Autosol.

Weten hoe je een vintage Singer-naaimachine moet polijsten is belangrijk

Net als andere naaimachinemerken heeft Singer door de jaren heen een verscheidenheid aan modellen en typen machines gemaakt. Omdat de materialen die bij de bouw worden gebruikt variëren, moet uw schoonmaakmethode conservatief zijn. Houd uw aanraking zacht en uw producten mild, zodat u de schoonheid en waarde van uw Singer-naaimachine jarenlang kunt behouden.

Aanbevolen: