Zilver polijsten: tips om het schoon te maken als een professional

Inhoudsopgave:

Zilver polijsten: tips om het schoon te maken als een professional
Zilver polijsten: tips om het schoon te maken als een professional
Anonim
Vrouw die zilverwerk schoonmaakt
Vrouw die zilverwerk schoonmaakt

Sterlingzilveren bestek en serveerstukken zijn mooi, maar het kan een uitdaging zijn om ze vrij van aanslag te houden. Leer hoe u zilver kunt polijsten met behulp van thuismethoden en commerciële schoonmaakmiddelen. Krijg tips en trucs van een expert op dit gebied om erachter te komen hoe vaak u zilver moet poetsen en hoe u het het beste kunt bewaren. Onderzoek de beste manieren om te voorkomen dat uw zilver aantast.

Hoe u thuis zilver kunt polijsten

Overal op internet kun je hacks vinden om zilver glanzend te maken. Maar een van de gemakkelijkste hacks voor het polijsten van zilver vereist:

  • Aluminiumfolie
  • Pot
  • Zuiveringszout
  • Zout
  • Kokend water
  • Azijn
  • Tandpasta (geen gel, niet schurend)
  • Doek

Zilver polijsten met zuiveringszout

Met je zuiveringszoutmengsel in de aanslag, is het tijd om aan de slag te gaan met het schoonmaken van je zilver.

  1. Doe een stuk aluminiumfolie in een pot.
  2. Voeg je zilver toe aan de pot.
  3. Meng ¼ kopje baking soda en 2 theelepels zout in het kokende water.
  4. Voeg het mengsel toe aan de pot.
  5. Zet een dop op de pot.
  6. Laat het maximaal 5 minuten zitten.
  7. Trek je zilver tevoorschijn.

    Professionele sieradenreiniging
    Professionele sieradenreiniging

Zilver polijsten met azijn

Hoewel zuiveringszout en zout wonderen kunnen doen op je zilver, zijn ze niet de enige aanslagverwijderaars voor je zilveren sieraden en bestek. Je kunt ook azijn gebruiken om zilver te polijsten.

  1. Maak een 4:1 mengsel van witte azijn en zuiveringszout in een pan.
  2. Laat je zilver maximaal drie uur in het brouwsel weken, of totdat de aanslag verdwenen is.
  3. Spoelen en oppoetsen met een doek voor de perfecte gepolijste look.

Zilver polijsten met commerciële zilverpoets

Naast zelfgemaakte zilverreinigers kun je in de handel verkrijgbare zilverpoets gebruiken. Als het gaat om het gebruik van zilverpoets, is het belangrijk om de instructies op de fles te volgen. Over het algemeen gebruikt u cirkelvormige bewegingen waarbij u één gebied tegelijk bewerkt. Bovendien merkt Amy Gebhardt, directeur public relations voor Oneida zilverpoetsproducten, op dat "Connoisseurs en Hagerty twee gerenommeerde producten zijn die al vele jaren verkrijgbaar zijn." Andere tips die ze gaf voor het polijsten van zilver met producten zijn:

  • " Polijstdoeken zijn ideaal voor het verwijderen van lichte aanslag."
  • " Als je stukken ernstiger aangetast zijn, kun je het beste een poetsmiddel of een pasta met een zachte borstel gebruiken om de meer verzonken delen van de decoratie te bereiken."

Zilverreinigingsfouten die u moet vermijden

Als het gaat om het schoonmaken van fouten, "is het belangrijk om te begrijpen dat zilver een zacht metaal is", aldus Gebhardt. "Het wordt beïnvloed door hoge hitte en sterke druk. Een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij de zorg voor zilver zijn:

  • Gebruik een zachte, schone doek tijdens het polijsten.
  • Gebruik een zachte borstel alleen op versierde delen, niet op de gladde delen, omdat dit krassen kan veroorzaken.
  • Zet sterlingzilver nooit in de vaatwasser. Dit is een te zware omgeving voor dit zachte metaal. Verzilverd bestek is vaatwasmachinebestendig, maar niet van sterling.
  • Plaats roestvrij en verzilverd bestek nooit bij elkaar, omdat dit verkleuringen veroorzaakt."

    Vrouw die zilver polijst
    Vrouw die zilver polijst

Hoe vaak moet je zilver poetsen?

Volgens Gebhardt: "Het zal variëren afhankelijk van hoe je het bewaart en waar je woont. Locaties met een hogere luchtvochtigheid hebben de neiging om zilver sneller te laten verkleuren. Als je zilveren bestek hebt, hoe vaker je het gebruikt en wast, hoe minder het aantast."

Hoe weet je wanneer zilver gepolijst moet worden?

Weten wanneer je je zilver moet polijsten is gemakkelijk te zien. Volgens Gebhardt is "aanslag een zichtbare verandering die gemakkelijk te zien is. Maak de items vóór elk gebruik schoon op basis van zichtbare aanslag."

Hoe u kunt voorkomen dat zilver aantast

Om te voorkomen dat je zilver aantast, zegt Amy Gebhardt dat je "de stukken onmiddellijk na gebruik moet wassen en drogen. Zorg ervoor dat voedsel niet te lang direct op zilver blijft liggen, omdat de zuren en zwavels in voedsel aanslag veroorzaken. Zilveren stukken moeten worden bewaard in stof die speciaal is ontworpen om aanslag te minimaliseren."

Zilver bewaren om aanslag te voorkomen

Zilveropslag is belangrijk als het gaat om zilveraantasting. Gebhardt merkt op dat er voordelen zitten aan het bewaren van zilver in een bestekdoos, omdat: "De meeste zilverwerkkisten zijn gevoerd met een speciaal behandelde stof die de tijd dat het aantast, helpt verminderen. Dit soort kisten helpen ook om de stukken veilig te houden, zodat ze niet tegen elkaar wrijven." anders, waardoor de kans op krabben wordt verminderd."

Opslag voor grotere zilveren voorwerpen

Terwijl bestekdozen perfect zijn voor kleinere voorwerpen. Grotere voorwerpen kunnen moeilijker op te bergen zijn om aanslag te verminderen. In deze gevallen verklaarde Gebhardt dat opbergzakken de beste opslagmogelijkheden voor grotere spullen zijn. "Opbergtassen kunnen worden gekocht in dezelfde speciaal behandelde stof waarmee opbergkisten zijn gevoerd. Deze zijn te vinden in veel verschillende maten, zodat ze geschikt zijn voor vrijwel elk formaat stuk. We raden aan om één artikel per tas op te bergen, waarbij de tas zo dicht mogelijk bij het artikel past. Dit elimineert niet alleen het risico dat er tegen een ander stuk wordt gekrast, het vermindert ook de hoeveelheid lucht in de zak. Minder lucht betekent minder aanslag of in ieder geval een langere tijd voordat het artikel dof wordt."

Hoe zilver te polijsten

Er zijn verschillende manieren waarop je je zilver kunt polijsten, bijvoorbeeld door zelfgemaakte methoden te gebruiken of door zilverpoets te kopen. Welke methode u ook kiest, onthoud dat het voorkomen van aanslag ook de sleutel is om uw zilver glanzend te houden. Leer vervolgens hoe u aluminium schoonmaakt, zodat u deze keuken- en tafelgerei er mooi uit kunt laten zien, passend bij uw zilver.

Aanbevolen: