Hoe je een vogelverschrikker maakt in vier eenvoudige stappen

Inhoudsopgave:

Hoe je een vogelverschrikker maakt in vier eenvoudige stappen
Hoe je een vogelverschrikker maakt in vier eenvoudige stappen
Anonim

Gebruik eenvoudige stapsgewijze instructies voor een griezelig project om ongedierte uit de buurt van je planten te houden.

Vogelverschrikker in een veld
Vogelverschrikker in een veld

Een vogelverschrikker is een beproefde manier om het ongedierte weg te jagen dat uw tuin zou beschadigen, en uw bloemen en groenten te beschermen zonder chemicaliën of mooie gadgets. Maak je echter geen zorgen als je niet weet hoe je een vogelverschrikker moet maken. Het is ongelooflijk eenvoudig en leuk, en dit is een project dat je kunt doen met een vrij uurtje van je tijd.

Je kunt je vogelverschrikker in alles kleden wat je maar wilt: van een afgedankte overall tot een galajurk uit de kringloopwinkel. Het gaat erom een vaag menselijke vorm te creëren die ervoor zorgt dat vogels, konijntjes en andere vervelende beestjes twee keer nadenken voordat ze aan je tomatenplanten knabbelen.

1. Verzamel je vogelverschrikkermateriaal

Om een vogelverschrikker te maken, heb je de volgende materialen nodig:

  • Zes meter stevige houten paal
  • Houten dwarsstuk van vier voet
  • Oude kleding, inclusief handschoenen en een hoed
  • Jutezak
  • Stro of hooi
  • Veiligheidsspelden
  • Twijn en schaar
  • Hamer en spijkers
  • Ambachtelijke verf en penselen

2. Maak het vogelverschrikkerframe

Nu ben je klaar om met de bouw te beginnen. Maak je geen zorgen: dit is een van die dingen die eigenlijk niet perfect zouden moeten zijn. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat het stevig moet zijn.

  1. Je moet het shirt op de vogelverschrikker plaatsen voordat je het frame maakt (anders kun je het niet aantrekken), dus steek het 1,20 meter lange dwarsstuk door de mouwen van het shirt.
  2. Leg vervolgens de 1,80 meter lange paal op een werkoppervlak en plaats het dwarsstuk ongeveer 60 cm van de bovenkant van de paal, zodat er een kruisvorm ontstaat.
  3. Spijker het dwarsstuk aan de paal. Maak je geen zorgen als het niet helemaal vlak of waterpas is; onthoud: imperfectie is hier een bonus.
  4. Je zou nu een houten kruisvorm moeten hebben met een shirt erop. Steek de houten paal in de grond op de plek waar je je vogelverschrikker wilt hebben.

3. Creëer het lichaam van de vogelverschrikker

Als het shirt van je vogelverschrikker knopen heeft, knoop deze dan grotendeels dicht. Voeg een overall of broek toe. Vul de oude kleren met stro of hooi om het lichaam van de vogelverschrikker te creëren. Bind de taille en de pijpen van de kleding aan de paal om het lichaam op zijn plaats te houden. Vul de handschoenen op en knoop ze vast aan het uiteinde van de mouwen.

Meisje dat Vogelverschrikker maakt
Meisje dat Vogelverschrikker maakt

Handige hack

De kleding kan een beetje bewegen terwijl je ze opvult, dus gebruik veiligheidsspelden om ze in hun basispositie te houden terwijl je werkt.

4. Voeg een hoofd toe aan je vogelverschrikker

Nu het superleuke gedeelte! Het hoofd van je vogelverschrikker zal de jutezak zijn, maar je moet er een gezicht op schilderen. Het maakt vogels en beestjes in je tuin niet uit of de vogelverschrikker een gezicht heeft, maar het is gewoon vermakelijk om hem er een te geven.

Vul de kop met hooi of stro. Gebruik vervolgens ambachtelijke verf om het gezicht te maken. Als het droog is, gebruik je touw om het aan de bovenkant van de paal vast te maken. Voeg een hoed toe.

Geen verkeerde manier om een vogelverschrikker te maken

Een van de beste dingen aan het maken van een vogelverschrikker is dat je het eigenlijk niet verkeerd kunt doen. Zolang het frame redelijk stevig is, wordt het een overwinning. Uiteindelijk zal het, zelfs als het er maar vaag menselijk uitziet, helpen ongedierte uit de tuin te houden.

Aanbevolen: