Hoe je in eenvoudige stappen een dekbedovertrek opzet

Inhoudsopgave:

Hoe je in eenvoudige stappen een dekbedovertrek opzet
Hoe je in eenvoudige stappen een dekbedovertrek opzet
Anonim

Stop met worstelen met je dekbedovertrekken en leer de gemakkelijkste manieren om er een aan te trekken.

koppel glimlacht naar elkaar en verzamelt een dekbed om het op te vouwen
koppel glimlacht naar elkaar en verzamelt een dekbed om het op te vouwen

De zeester. De vliegende eekhoorn. De polyester-wrangler. We hebben allemaal onze ongebruikelijke methoden om onze dekbedovertrekken te verwisselen. Net als bij het opvouwen van hoeslakens verbaast het zelfs doorgewinterde textielgeleerden dat er eigenlijk een juiste manier is om een dekbedovertrek aan te trekken. Zet dus je wasmachine aan, maak de droger leeg en bereid je voor op het opzetten van een dekbedovertrek, sneller dan ooit tevoren.

Drie manieren om een dekbedovertrek op te zetten

Net zoals we elke paar jaar leren welke onderdelen van je apparaten moeten worden vervangen, komt er een tijd (vaak later dan we willen toegeven) dat we huishoudelijke hacks ontdekken die ons leven zo zouden hebben gemaakt veel makkelijker. Als je ooit last hebt gehad van het in een dekbedovertrek stoppen van een kingsize dekbed, dan wil je alles weten over deze beproefde manieren om het aan te trekken.

De California Roll/Burrito-methode

Nee, bij deze methode hoef je jezelf niet verslagen in je favoriete dekbed te wikkelen. Het is eerder genoemd naar de unieke manier waarop je het dekbedovertrek op je dekbed uitrolt en uiteindelijk een perfect beveiligde deken krijgt.

@jackieaina hoe je SNEL een dekbedovertrek opzet! voor de ongedomesticeerde duvethack masterbedroomglowup beddingsheets ♬ origineel geluid - Jackie Aina

Het duurt maar een paar minuten om deze stappen te volgen:

  1. Draai je dekbedovertrek binnenstebuiten.
  2. Plaats het uiteinde van het dekbed met de opening aan de andere kant van het bed, waar u ook staat.
  3. Plaats het dekbed op de overtrek, waarbij alle hoeken symmetrisch blijven.
  4. Pak de rand die het dichtst bij je ligt (tegenover de opening) en rol strak richting de opening.
  5. Zodra je je versgebakken dekbedburrito in de hand hebt, pak je het open uiteinde en stop je de burrito erin.
  6. Neem de burritorol met de goede kant naar buiten en begin hem naar je toe uit te rollen. Als het dekbed klaar is, ligt het met de goede kant naar boven en is het klaar om erin te springen.

De kussensloopmethode

Anders dan bij de Californische oprolmethode betekent het aanbrengen van een dekbedovertrek met een kussensloop minder oprollen en vouwen, wat gemakkelijker kan zijn voor mensen met grotere bedden.

Probeer de kussensloopmethode met deze eenvoudige stappen:

  1. Leg het dekbed op je bed.
  2. Klap uw dekbedovertrek binnenstebuiten en leg het op uw dekbed, waarbij alle hoeken bij elkaar passen en gelijk liggen.
  3. Zet eventuele sluitingen (drukknopen, stropdassen, sluitingen) aan de hoeken van uw dekbed vast.
  4. Steek nu je handen en armen in de opening van het dekbedovertrek, pak de bovenste twee hoeken vast en draai het terug met de goede kant naar buiten.
  5. Gebruik de hoeken in je hand en schuif het dekbedovertrek langs de deken helemaal naar boven.
  6. Steek de laatste hoeken vast en maak het op.

De spulmethode

Niet de meest precieze methode, maar wel een die de klus zal klaren. Het is de manier die de meeste jonge volwassenen gebruiken om hun dekbedovertrek aan te trekken: de opvulmethode. Deze methode houdt eenvoudigweg in dat u uw dekbed pakt en in uw open hoes schuift. Hoe groter het dekbed, hoe meer je met je hoes moet worstelen, maar het is een geldige methode die je niet mag vergeten. Omdat je met een paar dramatische bewegingen de deken goed op zijn plaats zou moeten kunnen krijgen.

Als u twijfelt, wend u dan tot sociale media

Dankzij alle huishoudelijke hackers op TikTok en Instagram hoef je nooit lang te zoeken naar de snelste manier om een eenvoudig huishoudelijk probleem op te lossen. Dus of je nu moet uitzoeken hoe je je dekbedovertrek moet opzetten of hoe je een hoeslaken moet opvouwen, je kunt altijd de nieuwste creatieve manieren vinden om tijd te besparen bij het uitvoeren van je dagelijkse klusjes.

Verrek geen spier bij het aantrekken van je dekbedovertrek

Net als wanneer je zelf een hoeslaken op een matras legt, kan het worstelen met een gigantisch dekbed en een dekbedovertrek sneller tot blessures leiden dan je misschien denkt. Het is maar al te gemakkelijk om jezelf te laten struikelen over de dekens of iets anders dat je nog hebt liggen. Stel het schoonmaken van je dekbedovertrek niet langer uit en voorkom vervelende valpartijen door te leren hoe je je dekbedovertrek het gemakkelijkst kunt aantrekken.

Aanbevolen: