Plinten schoonmaken met eenvoudige plintreinigingshacks

Inhoudsopgave:

Plinten schoonmaken met eenvoudige plintreinigingshacks
Plinten schoonmaken met eenvoudige plintreinigingshacks
Anonim

Met onze eenvoudige tips en hacks voor het schoonmaken van plinten zonder te buigen en te knielen, kunt u uw rug en knieën sparen terwijl u uw trim netjes houdt.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Handreinigingsplint
Handreinigingsplint

Toen ik een kind was, was een van mijn huishoudelijke klusjes het schoonmaken van de plinten. Het betekende dat ik op mijn jeugdige knieën door het huis moest kruipen en met een vochtige doek langs de bovenkant van de bekleding moest gaan. Als volwassene heb ik die baan met plezier doorgegeven aan mijn kinderen. Toen liep mijn nest leeg. Mijn knieën waren veel ouder en ik vroeg me af hoe ik plinten moest schoonmaken zonder pijnlijk over de vloer te hoeven kruipen.

Gelukkig zijn er veel meer (en betere) schoonmaakproducten verkrijgbaar dan toen ik een kind was, en ze hebben mijn knieën en rug volledig gespaard. Laat deze plintenreinigingshacks je knieën en je gezond verstand redden, en laat een opgeruimde afwerking achter.

Plinten snel reinigen

Probeer dit eenvoudige, niet-knielende en niet-buigende reinigingsproces voor plinten.

Je hebt nodig

  • Microvezelstofdoek op een uitschuifbare steel
  • Emmer
  • Warm water
  • 3-4 druppels Dawn afwasmiddel
  • ½ kopje witte azijn
  • Dweil
  • Elastiekje
  • Drogerlaken

Instructies

  1. Begin met het afstoffen van de plinten met een uitschuifbare microvezelstofdoek. Om achter het meubilair te komen, trekt u het iets uit de muur en beweegt u de stofdoek achter het meubilair langs de plinten.
  2. Meng het warme water, afwasmiddel en witte azijn in een emmer.
  3. Doop de dweil in de emmer en wring hem uit.
  4. Laat de dweil langs de bovenkant en voorkant van de plint lopen.
  5. Laat de plinten drogen.
  6. Gebruik het niet-stofdoekuiteinde van uw uitschuifbare stofdoek en gebruik een rubberen band om het drooglaken rond het uiteinde van de stofdoek te bevestigen (of bevestig het aan een Swiffer-veegmachine).
  7. Laat het drooglaken langs de boven- en voorkant van de droge plinten lopen. Hierdoor blijft stof langer op afstand.

Plintreinigingshacks

Hoewel het proces vrij eenvoudig is, zijn er een paar tips die je kunt proberen om je plinten vlekkeloos te houden.

Gebruik een magische gum op slijtplekken

Magische gummen zijn geweldig en kunnen snel en gemakkelijk slijtplekken op uw plinten verwijderen. Mogelijk moet je op de grond gaan zitten om dit werk te doen (of een verlengstuk van een melaminespons proberen), maar het is absoluut de moeite waard.

  1. Maak je Magic Eraser nat en wring hem droog.
  2. Test op een onopvallende plek op je plinten voordat je deze gebruikt (een klein plekje achter het meubelstuk). Zorg ervoor dat de afwerking van de plint hierdoor niet wordt verwijderd.
  3. Wrijf heen en weer over slijtplekken en zie hoe ze verdwijnen als bij toverslag.
  4. Veeg eventuele resten weg met een vochtige microvezeldoek en poets vervolgens met een droogdoek nadat de vlek is opgedroogd.

Gebruik desinfecterende doekjes

Bevestig desinfectiedoekjes aan het uiteinde van een uitschuifbare stofdoek en gebruik ze om de plinten schoon te vegen.

Gebruik een oude sok of T-shirt om af te stoffen en te wassen

Als je geen uitschuifbare stofdoek hebt en er geen wilt kopen, gebruik dan een elastiekje om een oude sok of een deel van een oud T-shirt aan het uiteinde van een paal (een bezem, een maatstaf – wat werkt). Vervolgens afstoffen en wassen zoals hierboven beschreven, waarbij u de sok of het T-shirt vervangt tussen het afstoffen en wassen.

Probeer een hulpmiddel speciaal voor het reinigen van plinten

Er is een gereedschap voor elke klus en een klus voor elk gereedschap. Dus natuurlijk heeft iemand speciaal een hulpmiddel gemaakt voor het reinigen van plinten. Als je iemand bent die houdt van een goed schoonmaakmiddel, probeer dan de Baseboard Buddy, die speciaal is gevormd om plinten schoon te maken zonder te bukken of knielen.

Diepschone plinten

Als er stukjes vuil vast komen te zitten in de spleten van de plint, gebruik dan een uitschuifbare borstel die je hebt gedoopt in azijn, afwasmiddel en water en gebruik deze vervolgens om de bevlekte plekken voorzichtig te schrobben. Werk af door de plinten met schoon water te dweilen, ze te laten drogen en vervolgens een droogdoek langs de plint te laten lopen.

Hoe vaak moet je plinten schoonmaken?

Maak uw plinten ongeveer één keer per maand schoon. Houd ze in gebieden met veel verkeer in de gaten en als ze sneller vies lijken te worden, maak ze dan ongeveer elke twee weken schoon.

Maak het schoonmaken van uw plinten eenvoudig

Het regelmatig schoonmaken van uw plinten is een klein detail dat ervoor kan zorgen dat uw huis er netjes uitziet. En hoewel u zeker welkom bent om kniebeschermers aan te trekken en uw plinten van dichtbij te bekijken, is dat niet nodig. Geef je knieën en rug een pauze met eenvoudige schoonmaaktips voor plinten zonder te buigen en te knielen.

Aanbevolen: