Daklozen helpen: 12 manieren om echt een verschil te maken

Inhoudsopgave:

Daklozen helpen: 12 manieren om echt een verschil te maken
Daklozen helpen: 12 manieren om echt een verschil te maken
Anonim
Vrijwilligers serveren eten in de cafetaria
Vrijwilligers serveren eten in de cafetaria

Daklozen helpen kan op allerlei manieren. Ontdek hoe u daklozen kunt helpen door te doneren, hulp te bieden en vrijwilligerswerk te doen. Bovenal is het belangrijk om altijd vriendelijk te zijn bij het vinden van manieren om daklozen te helpen.

Praktische manieren om daklozen te helpen

Dakloosheid is een groot probleem in de Verenigde Staten. Op elk gegeven moment leven meer dan 500.000 mensen in een staat van dakloosheid. De redenen achter hun dakloosheid zijn enorm, waaronder geestelijke gezondheid, financiële crisis, misbruik, verwaarlozing, middelenmisbruik en meer. Leer enkele praktische manieren om daklozen te helpen.

Leer jezelf

Dakloosheid ontstaat om allerlei verschillende soorten redenen. Daarom moet je de stereotypen van dakloosheid verdrijven door jezelf te onderwijzen. Leer meer over daklozen in uw gemeenschap. In plaats van ze te vermijden, kunt u met hen omgaan zoals u met elk ander lid in uw gemeenschap zou doen. Iedereen is een mens, en dakloosheid gaat gepaard met een verlammende eenzaamheid. Een glimlach en een vriendelijk woord kunnen iemands dag goed maken.

Doneer benodigdheden

Iedereen is altijd blij met contant geld, boodschappen en kleding. Maar denk buiten de gebaande paden als u uw donaties doet. Vraag wat de persoon of het opvangcentrum nodig heeft. Denk aan de tijd van het jaar, zoals het doneren van zomerkleding in de zomer of winterkleding in de winter. Denk aan producten voor persoonlijke hygiëne (zoals toiletartikelen) en persoonlijke producten (zoals bh's, ondergoed en sokken).

Overweeg vakantiebehoeften

Het geven van grote cadeaus zoals Kerstmis kan somber zijn voor een dakloos gezin. Overweeg daarom om rond de feestdagen cadeaus te doneren aan gezinnen met kinderen. Dit kunnen bijvoorbeeld speelgoed, elektronica, batterijen, kleding en voedsel zijn. Vaak hebben opvangcentra en kerken een lijst met dakloze gezinnen die Kerstmis nodig hebben. U kunt echter wel geschenken geven aan de daklozen die u kent in uw buurt.

Hulp bieden

Een van de grootste geschenken die je kunt geven, is een dakloze helpen hulp te vinden. Dit kan in vele vormen voorkomen, zoals:

  • Hulp bij het vinden van werk
  • Hulp bij het vinden van een plaatselijk onderkomen
  • Lokale bedrijven werven om voedsel- en kledingacties te organiseren.
  • Hulp bij het vinden van hulpprogramma's van de overheid
  • Geef cadeaubonnen uit aan voedings- en supermarkten.
  • Geef een buspas of kaart

In plaats van iemand hulp op te dringen, zorg er dan voor dat dit is wat hij of zij zoekt. Door de persoon te leren kennen en te weten wat hij of zij nodig heeft, kun je de beste manier vinden om hem of haar te helpen.

Dakloze man op straat krijgt hulp
Dakloze man op straat krijgt hulp

De daklozen helpen via organisaties

Daklozenopvangcentra hebben altijd hulp nodig. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw plaatselijke daklozen te helpen, hoeft u niet verder te zoeken dan de daklozenopvang of de voedselbank. Ze hebben altijd hulp nodig.

Vrijwilliger uw tijd

Je tijd vrijmaken om de behoeftigen te helpen in een plaatselijk opvangcentrum is een van de grootste geschenken die je kunt bieden. Daklozenopvangcentra draaien op strikte budgetten en bedienen veel gezinnen. Ze hebben dus vrijwilligers nodig die ma altijden serveren, helpen met kinderen en hen zelfs aanmelden voor staatssteun. Het maakt niet uit welke vaardigheden je hebt, als je komt helpen, kunnen ze een plek voor je vinden.

Organiseer een uitje voor kinderen

Kinderen in daklozenopvangcentra hunkeren naar normaliteit. Een eenvoudig avontuur in een dierentuin of rolbaan kan hun wereld opvrolijken. Het kan zelfs zo simpel zijn als de kinderen naar een park brengen om te spelen. Dit kan een traktatie zijn voor zowel de kinderen als de ouders.

Bewustzijn vergroten

Lokale opvangcentra hebben vrijwilligers en donaties nodig om te kunnen floreren. Help hen bij deze doelen door informatie te publiceren over uw plaatselijke opvangcentrum en de geweldige dingen die zij voor de gemeenschap doen. Je kunt dit vervolgens uitdelen in de community om meer mensen hiervan bewust te maken. Zelfs zonder flyer kun je door met vrienden te praten en over je ervaringen met daklozen op sociale media te schrijven de boodschap verspreiden.

Rekruteer anderen om te helpen

Rekruteer vrienden, familie en lokale bedrijven om te helpen. Praat met uw plaatselijke gemeenschapscentrum en scholen om te zien hoe zij bijles, boodschappen en geld kunnen doneren en vrijwilligers kunnen vinden. Hoe meer mensen helpen, hoe beter.

Hoe daklozen kunnen helpen zonder geld

Geld speelt een grote rol bij het helpen van daklozen om weer op de been te komen, maar het is niet het enige. Jouw tijd is net zo belangrijk als geld als je iemand in nood helpt.

Host een klas

Heeft u een hobby of vaardigheden die nuttig kunnen zijn voor een dakloze? Overweeg om een les te geven in een plaatselijk opvangcentrum. Iemand leren fotograferen is een levensvaardigheid die hij of zij in de toekomst kan gebruiken, zoals reparaties, kinderopvang of voeding. Het is ook een noodzakelijke afleiding van de zorgen en de eentonigheid van het leven.

Bied gratis professionele diensten aan

Het verlenen van diensten gaat verder dan alleen lesgeven, maar het aanbieden van uw diensten. Een schoonheidsspecialist kan bijvoorbeeld daklozen een knipbeurt aanbieden, terwijl een accountant gratis belasting kan betalen. Een advocaat kan gratis juridisch advies geven. Er is altijd een manier om uw professionele vaardigheden te gebruiken om iemand in nood te helpen.

Bijles geven aan dakloze kinderen

Het ontbreken van een huis betekent dat technologie en bijlesdiensten moeilijker toegankelijk zijn. Daarom kan het bieden van tijd om leerlingen één-op-één aandacht voor school te geven een groot verschil maken. Het kan zo simpel zijn als het aanbieden van bijles aan uw plaatselijke opvangcentrum of het laten weten aan de plaatselijke daklozen in uw buurt dat u diensten aanbiedt.

Wees aardig

Vriendelijk zijn is gratis. Zeg "Hoi" en glimlach als je een dakloze tegenkomt. Informeer uw kinderen over dakloosheid en hoe belangrijk het is om aardig voor iedereen te zijn. Neem een extra lunch mee als je onderweg bent, die je aan iemand in nood kunt geven. Vind eenvoudige manieren in je leven om vriendelijkheid te delen met de minder bedeelden om je heen.

Hoe daklozen te helpen

Daklozen helpen is niet moeilijk. En er zijn kleine manieren waarop je het in je dagelijkse leven kunt integreren, van het maken van een extra boterham tot vrijwilligerswerk bij Habitat for Humanity voor iemand in nood. Leer nu meer over de daklozen in uw gemeenschap om erachter te komen hoe u het beste kunt helpen.

Aanbevolen: