Hoe u een gezin kunt adopteren voor de feestdagen en een verschil kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u een gezin kunt adopteren voor de feestdagen en een verschil kunt maken
Hoe u een gezin kunt adopteren voor de feestdagen en een verschil kunt maken
Anonim
Pot met munten voor het goede doel tegen kerstverlichting
Pot met munten voor het goede doel tegen kerstverlichting

Geven aan mensen in nood kan een van de meest lonende gevoelens tijdens de feestdagen zijn, en het adopteren van een gezin om tijdens de feestdagen te helpen kan een groot verschil in hun leven maken. De eerste stap die u moet nemen om een gezin te adopteren voor de feestdagen, is nadenken over waar u wilt doneren en vervolgens de stappen van uw liefdadigheidsinstelling volgen. Volg deze stappen om het proces supereenvoudig te maken.

1. Neem contact op met een liefdadigheidsorganisatie

Er zijn verschillende lokale, nationale en internationale organisaties die adoptie-gezinsprogramma's coördineren. Als je met Kerstmis een plaatselijk gezin wilt adopteren, ga dan naar gemeenschapscentra, scholen, kerken en het Department of Human Services bij jou in de buurt. Voor nationale en internationale organisaties, probeer deze locaties.

  • Leger des Heils biedt het Angel Tree-programma aan om gezinnen en kinderen te adopteren.
  • VolunteerMatch biedt verschillende programma's voor het adopteren van een gezin.
  • Volunteers of America biedt locaties bij jou in de buurt met beschikbare programma's.
  • Toys for Tots biedt lokale campagnes aan in de meeste staten.
  • Adopt a Family biedt een internationaal adopteer-een-gezinsprogramma voor vakanties en het hele jaar door.

    Vrouwen die vrijwilligerswerk doen door kerstcadeautjes klaar te maken
    Vrouwen die vrijwilligerswerk doen door kerstcadeautjes klaar te maken

2. Ontvang uw gezin

Als je eenmaal hebt besloten waar je je gezin gaat adopteren, heb je een paar opties om ze cadeaus te geven.

  • Bij sommige goede doelen kun je een geldelijke donatie geven die door de organisatie wordt gebruikt om cadeaus voor het gezin te kopen.
  • Andere programma's bieden u de namen, leeftijden, geslachten, maten, behoeften en voorkeuren van elk gezinslid. Vervolgens koopt en verpakt u de cadeaus, die naar een aangewezen afleverlocatie worden gebracht.
  • Je kunt ook een gezin adopteren om voor de feestdagen te zorgen (Kerstmis en Thanksgiving komen het meest voor), door contant geld te doneren voor de ma altijd of door alle etenswaren te doneren om de ma altijd te bereiden.

3. Geef de cadeautjes af

Als u een programma kiest waarbij u de cadeaus zelf koopt, wordt er een dag en locatie aangegeven voor het afleveren van de ingepakte cadeaus van uw gezin. Dan stopt uw donatie mogelijk. Bij sommige lokale liefdadigheidsinstellingen kunt u echter communiceren met de familie waarvoor u de donaties heeft gedaan, als zij dat willen. In dit geval kun je elkaar ontmoeten en zien hoe ze hun cadeautjes openen.

Houd er rekening mee dat u bij sommige programma's de cadeaus niet hoeft in te pakken.

Volwassenen en kinderen doneren speelgoed tijdens de liefdadigheidsactie voor Kerstmis
Volwassenen en kinderen doneren speelgoed tijdens de liefdadigheidsactie voor Kerstmis

Voordelen van het adopteren van een gezin voor de feestdagen

Als je een gezin adopteert, is de echte beloning het gevoel je medemensen te helpen. Dit kan je niet alleen helpen om in de kerstsfeer te komen, maar door de mensen om je heen te helpen, kun je je ook gelukkiger voelen. Als u een gezin adopteert, kunt u mogelijk ook in aanmerking komen voor een belastingvoordeel tijdens de belastingaangifte.

Belastingvoordelen voor donaties

Door bij te dragen aan de hulp van een goed doel, kunnen belastingbetalers een belastingaftrek ontvangen. De IRS schetst de specifieke richtlijnen voor dergelijke donaties, maar deze omvatten over het algemeen de volgende beperkingen.

  • Doneer aan een gekwalificeerde, 501(c)(3)-organisatie. Deze non-profitorganisatie ontvangt deze speciale status rechtstreeks van de IRS. Voor een hoofdlijst van organisaties die in aanmerking komen, gebruikt u IRS-publicatie 78, beschikbaar als doorzoekbaar document op de IRS-website.
  • Specificeer uw belastingaftrek om eventuele liefdadigheidsdonaties toe te passen op uw belastingen. Als het standaardaftrekbedrag hoger is dan uw gespecificeerde inhoudingen, kunt u de liefdadigheidsdonatie mogelijk niet rechtstreeks vermelden.
  • Zorg voor een ontvangstbewijs voor elke donatie van meer dan $ 250 aan waarde van het goede doel.
  • Documenteer de donatie op uw formulier 1040 bij het indienen van uw inkomensdocumenten. Voor niet-contante liefdadigheidsbijdragen is het gebruik van formulier 8293 vereist.
  • Vermijd het overdrijven van de waarde van donaties. De IRS kan om documentatie vragen over de waarde van de donaties, en niet alleen om een ontvangstbewijs dat u heeft gedoneerd.

Bespreek uw vermogen om donaties aan goede doelen te claimen met uw belastingadviseur als u niet zeker bent van de kwalificatie. In de meeste gevallen kunt u de liefdadigheidsinstelling op het moment van schenken om een ontvangstbewijs voor uw donatie vragen, maar uw belastingadviseur kan u helpen bepalen of u deze al dan niet in uw belastingen moet opnemen.

Pas op voor oplichting

Als u kiest welke organisatie u wilt gebruiken voor het adopteren van liefdadigheidsinstellingen voor het hele gezin, zorg er dan voor dat het programma een goede reputatie heeft. Hoewel teleurstellend, profiteren oplichters van vakantiegiften. De Federal Communications Commission biedt een lijst met mogelijke manieren om oplichting tijdens het geven van feestdagen te voorkomen. Deze omvatten:

  • Controleren of de non-profitorganisatie legitiem is
  • Alleen met behulp van vertrouwde goede doelen
  • Contactgegevens van goede doelen verifiëren
  • Wees op uw hoede voor online of e-mail en adopteer een liefdadigheidsinstelling voor het hele gezin

Ben je klaar om een gezin te adopteren?

Je kunt adoptie-gezinsprogramma's vinden via verschillende groepen, waaronder lokale gemeenschapsgroepen, kerken en lokale overheidsprogramma's. Neem voor meer informatie contact op met de overheidslocaties van Family Services. Deze programma's lopen vaak tijdens de feestdagen, maar kunnen het hele jaar door beschikbaar zijn.

Aanbevolen: