20 eenvoudige opvoedingsstrategieën die een verschil maken

Inhoudsopgave:

20 eenvoudige opvoedingsstrategieën die een verschil maken
20 eenvoudige opvoedingsstrategieën die een verschil maken
Anonim
Mooi klein meisje dat vreugdevol naar de camera kijkt
Mooi klein meisje dat vreugdevol naar de camera kijkt

Ouderschap: het is het enige ding in het leven dat iedereen goed wil doen. Iedereen die een kind heeft grootgebracht, zal je vertellen dat er geen handleiding voor het ouderschap bestaat, dat er geen goede of foute manier is, en dat er geen onfeilbare manier is om te bepalen of je een succes bent geweest bij het opvoeden totdat de kinderen volwassen zijn en er niet meer zijn. Er bestaat dus zeker geen toverstaf voor het opvoeden van kinderen, maar er zijn wel enkele belangrijke tips en strategieën om ervoor te zorgen dat iedereen er levend uitkomt.

De babyjaren overleven: een spoedcursus voor de rest van je leven

Als je voor het eerst ouder wordt, gaat het hele universum open op een manier waarvan je nooit wist dat het mogelijk was. Alles is mooier, kleurrijker, grappiger en wonderlijker. Hoe wonderbaarlijk deze jaren ook zijn, ze zijn ook eng, verwarrend en vermoeiend. De babyjaren zijn een absolute wervelwind van alle menselijke emoties die de mens kent. Het kan een uitdaging zijn om er doorheen te komen, en de meeste ouders zullen niet terugkijken en deze dagen omschrijven als de gemakkelijkste dagen, maar met een paar handige tips zullen ze ook niet bekend staan als de onmogelijke jaren.

Vergelijk je baby niet met andere baby's

Je zult ongetwijfeld denken dat je baby de slimste en beste baby is die ooit op deze planeet heeft rondgelopen. Elke ouder is er zeker van dat ze de volgende Einstein opvoeden, totdat ze hun baby bij andere baby's van dezelfde leeftijd plaatsen en beginnen te twijfelen of er ooit een Pulitzerprijs op hun naam zal staan.

Het is zo zoooooo moeilijk om je kleine lieveling niet te vergelijken met andere baby's, en op te merken wat andere baby's kunnen en wat die van jou niet kan. Vergelijk uw baby niet met andere baby's. Kleintjes ontwikkelen zich in hun eigen tempo en bereiken mijlpalen in hun eigen tijd. Als u uw kind met andere kinderen vergelijkt, ontstaat er alleen maar angst en bezorgdheid waar dat niet nodig is. Als u zich oprecht zorgen maakt over uw baby en zijn ontwikkeling, zorg er dan voor dat u uw zorgen bespreekt met een kinderarts en niet met Dr. Google.

Deel de baby. Zij/Hij is je beu

Oké, prima. Je baby is je helemaal niet beu. In feite aanbidt hij/zij de grond waarop je loopt. Dat gezegd hebbende, deel de baby en de babyplichten. Sommige ouders raken ervan overtuigd dat alleen zij aan de behoeften van de baby kunnen voldoen, en dat daarom alle babygerelateerde problemen aan hen en alleen aan hen moeten worden overgelaten. Realiseer je dat je waarschijnlijk een dorp met bekwame volwassenen om je heen hebt, die geduldig wachten om de baby uit je handen te nemen.

Laat ze. Begin klein en pak een douche, een dutje of een stevige wandeling terwijl een vertrouwde vriend of familielid Junior wiegt, en kijk dan waar dat toe leidt. Hulp vragen maakt je niet zwak of onbekwaam. Het maakt je slim genoeg om te weten dat als je niet om jezelf geeft, je ook niet voor iemand anders kunt zorgen.

Vind een vriend en laat haar nooit meer gaan

De eerste jaren van het ouderschap zijn geweldig, maar soms ook eenzaam. Op sommige dagen zijn het alleen jij, je kind en Baby Shark. Er is maar een beperkte hoeveelheid babybinding die iemand kan doen voordat hij zich begint af te vragen of hij voorbestemd is om de rest van zijn leven op babytoon te spreken. Je hebt een vriend nodig. Ga naar peuterspeelzalen, moeder- en peuterklassen en plaatselijke parken om je toekomstige beste vader of moeder te vinden. De babyjaren zijn zoveel leuker als er iemand naast je staat die zegt: "Ja! Ik ook!"

Koop niets met knoppen

Er is eigenlijk niets leuker dan babykleding. Lang nadat uw kinderen geen truien en onesies meer hebben, zult u nog steeds gillen over een schattig jurkje dat in een warenhuis wordt uitgestald. Het is alsof als je eenmaal een kind hebt, je hersenen opnieuw worden bedraad om gek te worden door kleine overalls en te grote strikken.

Omdat babykleding zo kostbaar en onweerstaanbaar is, wil je alles kopen. Niet doen. Kijk verder dan de prints en de stijlen en concentreer je op wat echt belangrijk is: de knopen. Knoppen zijn het werk van de duivel. Koop GEEN babykleding met knopen. Het opvoeden van een nieuwe baby is al stressvol genoeg zonder dat je die stoute jongens zes keer per dag hoeft te matchen.

Leer de kunst van het inpakken

Als je een nieuwe ouder wordt, wordt je hart tien keer zo groot, net als je handtas. Baby's zijn de kleinste dingen, maar hun uitrusting is allesbehalve licht. Ze hebben flessen, luiers, outfits, dekens, paci's, doekjes, speelgoed, snacks en nog veel meer nodig. Ouders overtuigen zichzelf ervan dat ze niet naar Target kunnen rennen, tenzij ze de luiertas tot de maximale capaciteit inladen en hem als een sherpa rondslepen.

Leer hoe je moet inpakken en wat je moet inpakken. Zoek uit welke reizen wat nodig hebben. Neem alleen de essentiële spullen mee en minimaliseer het sjouwen met willekeurige, waarschijnlijk nutteloze items. Als je thuiskomt, moet iemand al die spullen uitpakken en dat ben jij. Je rug- en schouderspieren zullen je dankbaar zijn dat je de vaardigheid van het licht inpakken onder de knie hebt.

Weet wat je echt nodig hebt en wat je niet

Een van de leukste onderdelen van verwachten is het maken van een babyregister. Alles is zo klein en interessant. Je hebt het allemaal nodig, zegt je zwangere brein. De waarheid is dat je ongeveer een kwart nodig hebt van wat je denkt te doen. Begin met de basis als het gaat om babybenodigdheden. Als je onderweg een behoefte ontdekt, koop dan wat je leuk vindt.

De kinderjaren: wanneer je kleine mens een persoon wordt

Als je eenmaal uit de babyjaren komt en de kinderfase van het ouderschap ingaat, denk je bij jezelf: wauw, dit is niet zo erg. Een beetje onafhankelijkheid, betere communicatie en meer slaap maken deze jaren tot de gouden jaren in het ouderschap. Hoewel ze misschien gemakkelijker aanvoelen in vergelijking met sommige andere fasen in je ouderschapscarrière (kijkend naaryou tienerjaren), zijn er nog steeds veel hobbels op deze ouderschapsweg. Gebruik een paar van deze ouderschapshacks om het beste uit je kinderjaren te halen.

Omarm beige eten voor een beetje

Voeding is cruciaal en u wilt dat uw kind een goed uitgebalanceerd dieet krijgt. De kinderjaren staan erom bekend dat ze strikt beige zijn als het om eten gaat. Weg is je peuter die alles heeft gepureerd. Die mens is vervangen door een beige voedselmonster, alleen geïnteresseerd in pasta, aardappelpuree, witbrood, kaasstengels en vanilleyoghurt. Jonge kinderen zijn niet de meest avontuurlijke eters, en sommige ouders worden er gek van. Weet dat ook dit voorbij zal gaan. Doe je best om hem/haar de voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben om geen rachitis te krijgen en overweeg een multivitamine als ze echt oorlog voeren tegen bepaalde voedselgroepen. Op een dag zullen ze hun beigy-gewoonten opgeven en terugkeren naar de kleurrijke keuken.

Maak van bedtijd de wet van het land

Baby's zijn notoir slechte slapers, en sommige ouders laten wankele slaapgewoonten in de kinderjaren voortduren. Bevriezen. Stop. Ga niet voorbij en verzamel geen $ 200. Deze fase is het beste moment om bedtijdroutines te introduceren. Stel een bedtijd in, creëer een routine voor het slapengaan en laat uw kind 12 solide en altijd glorieuze uren in zijn eigen kamer doorbrengen. Niets hiervan zal gemakkelijk zijn, en kinderen zullen zo hard vechten tegen de bedtijdroutine dat je de handdoek in de ring wilt gooien. Geef niet op. In het ouderschap is geen ruimte voor opgevers, mensen.

Adoptievaders lezen verha altje voor voor het slapengaan aan dochter
Adoptievaders lezen verha altje voor voor het slapengaan aan dochter

Welkom terug op school, ouders

De kinderjaren brengen ouders terug in de tijd. Als je kinderen naar de basisschool gaan, is het alsof je weer zes jaar oud bent. Het navigeren door de schoolervaring loopt uiteen van aangenaam en geweldig tot stressvol en frustrerend. Uw ervaring is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw eigen ervaringen, de ontwikkeling van uw kind en de basisschool die u kiest. Haal het meeste uit de elementaire jaren door:

  • Niet zweten van de kleine dingen. Bepaal wat een groot probleem is en wat niet. Scholen zijn er om je over alles te informeren, te beslissen wat de moeite waard is om alarm te slaan en wat waarschijnlijk prima zal uitpakken.
  • Geef het voorbeeld. Als je door het huis loopt en tegen jezelf mompelt hoezeer je de school en de leraar van je kind veracht, zal dat als vuur aanslaan. Wees positief en zet de toon voor geluk en succes.
  • Stel vragen en verwacht antwoorden. Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind, stel ze gerust! Verwacht bovendien antwoorden. Opvoeders worden niet betaald om te zeggen: 'Ik weet het niet.' Ze zijn er om uw gezin te helpen en WILLEN uw gezin helpen.
  • Onthoud dat niet alle kinderen op dezelfde manier leren. Kinderen zijn zo ongelooflijk divers in de manier waarop ze informatie leren en verwerken. Het kan zijn dat uw kind op een heel andere manier leert dan u. Dat is goed. Herken het. Omarm het. Ga ermee akkoord.
  • Wees geen held. Wees betrokken bij de school van uw kind, maar ken uw grenzen. Je hoeft niet de PTO-president, de lunchdame en de kamermoeder te zijn. Eigenlijk hoef je helemaal geen van die dingen te zijn. Wees een goede moeder of vader en weet dat als dat alles is wat je kiest, het absoluut genoeg is.

Doe mee aan het carpoolspel STAT

Ouders van schoolgaande kinderen zijn drukke mensen. De kinderen hebben school, clubs, sport en vrienden. Dit hoofdstuk van uw leven brengt u voornamelijk in de auto door, aangezien u nu de onderbetaalde taxichauffeur van uw kind bent. Zoek een carpool. Sport- en naschoolse activiteiten zijn geweldige plekken om andere nauwelijks gespannen ouders te vinden die wanhopig op zoek zijn naar een avond vrij van autorijden. Carpoolen voor het leven!

Blijf staan

Grenzen worden in deze fase van het ouderschap op de proef gesteld. Kinderen willen weten hoe ver ze je kunnen duwen voordat de stoom uit je oren begint te stromen en de aderen uit je nek beginnen te zwellen. Ze zullen je grenzen testen, en je moet voet bij stuk houden. Creëer consistentie in routines en regels en blijf vasthouden aan hun eisen. Dit is het moment om dit te doen; anders gaan de tienerjaren je kapotmaken.

Een tiener opvoeden: het uitbannen

Hier ben je.de tienerjaren. Deze fase in het ouderschap bestaat uit evenveel trots, als je de glimp ziet van de ongelooflijke volwassene die je kind binnenkort zal worden, en pure angst; wie is dit hormonale monster dat de hele dag in de duisternis van haar slaapkamer op de loer ligt? Dit zijn de jaren waarin ouders het uitvechten, stevig vasthouden en proberen niet gek te worden. Er is geen gemakkelijke manier om deze jaren door te komen, maar deze tips kunnen de klap verzachten die tieners opvoeden.

Leer hun taal

De tieners spreken letterlijk hun eigen taal. Lees een tienertekst en je zult het zien. Er zit zoveel jargon verpakt in één regel sms-berichten op sociale media. Ouders lijken vertalers nodig te hebben om erachter te komen wat hun tieners aan hun vrienden schrijven. Bestudeer hun manieren. Leer de taal en Google de zinnen en acroniemen. Je moet op de hoogte zijn, kk?

Krijg een spoedcursus sociale media

Ouders van tieners hebben tegenwoordig tijdloze tienerproblemen en ze hebben sociale media om mee te navigeren. Gelukkig maar! Sociale media zijn enorm, en uw tiener bevindt zich waarschijnlijk op minstens een paar kanalen. Weet wat de huidige trends op het gebied van sociale media zijn en beslis wat en of u uw tiener ermee wilt laten omgaan. Of tieners al dan niet aanwezig moeten zijn op internet is een persoonlijke voorkeur van het gezin, maar zelfs ouders die sociale media afkeuren, moeten zichzelf informeren over wat er allemaal te vinden is.

Lachende vader met laptop kijken naar zoon met behulp van digitale tablet
Lachende vader met laptop kijken naar zoon met behulp van digitale tablet

Maak de Cheerleader-act een stapje lager

Tieners zijn wispelturige dingen. Ze willen dat je in hun hoek voor hen steunt, maar niet te luid, niet te onhandig en niet te publiekelijk. Wees de pleitbezorger van uw kind en zijn grootste fan, maar temper de cheerleading zodat u hem niet boos maakt en hem isoleert. Je wilt dat je tiener je op zijn minst tolereert. Soms is dit alles waar een ouder op kan hopen.

Sla nooit een tieneruitnodiging over

Als je tiener je ergens uitnodigt, besef dan dat je vlak voor je ogen getuige bent van een werkelijk wonder. Zeg ja. Als ze willen dat je ze met hun vrienden door de stad rijdt, zeg dan ja. Als ze op zaterdag willen opblijven en een film willen kijken, zeg dan ja. Als ze je smeken om ze mee uit te nemen om te oefenen met autorijden tijdens een grote sportwedstrijd, zeg dan ja. Zeg ja tegen alles wat uw tiener u vraagt om met hem/haar te doen.

Plaats locators op al het glaswerk en de telefoonopladers

Als je de ouder bent van een tiener, verlies je je baby, je knuffelbeest en al het glaswerk en de telefoonopladers in huis. Tieners hamsteren deze twee items op een manier die nergens op slaat, en het is zo vervelend. Overweeg om tracking-apparaten op alle brillen en opladers te plaatsen, en hoop dat je ze kunt lokaliseren als je ze dringend nodig hebt.

Ouderschap over volwassen kinderen: je bent nog niet helemaal duidelijk

Hoera! De kinderen zijn volwassen! Je hebt het gedaan. Het was niet mooi, maar je hebt je mensen volwassen gemaakt. Geef jezelf een schouderklopje, schenk jezelf een cocktail in, leun achterover en ontspan. Een grapje. Je bent eigenlijk nog niet klaar. Het feit dat uw kinderen het kippenhok hebben verlaten, betekent niet dat uw ouderschapsdagen voorbij zijn. Moederschap en vaderschap zien er anders uit; je krijgt nu af en toe een pauze, maar je zit absoluut nog steeds op de klok.

Weet wanneer ze je nodig hebben en wanneer ze je willen

Als uw kinderen in de volwassen fase van hun leven zijn, zullen ze u nog steeds bellen en om dingen vragen. De truc in deze fase is om te weten wanneer ze je nodig hebben en wanneer ze je gewoon willen of willen dat je iets voor hen doet. Volwassen worden is moeilijk, en het voelt vaak alsof je je kind de wereld in had moeten sturen met een checklist voor volwassenen. Door te bepalen wat een behoefte en wat een wens is, kun je beslissen wat nuttig is en wat een belemmering is.

Hun wilde dromen ondersteunen

Je kent de term 'doe alsof je het ha alt'. Plaats die mantra hier. Jonge volwassenen zijn vol hoop en dromen, en soms zijn die dromen gek! Jij, de doorgewinterde volwassene, wil je kind de realiteit van zijn dromen vertellen, waardoor hij tijd, geld en verdriet bespaart. Soms moet je gewoon zuchten, steunen en hopen op het beste scenario; ze zijn een enorm succes. In het ergste geval leren ze een waardevolle les.

Moeder en volwassen dochter praten
Moeder en volwassen dochter praten

Elke dag is de tegenovergestelde dag

Je kind is nu volwassen, en nieuwsflash! Ze weten alles. Bij een jongvolwassene kan elke dag een tegenovergestelde dag zijn. Ze willen je bewijzen dat ze alles zelf kunnen, en soms betekent dit dat ze tegen je advies ingaan. Als je een eigenwijs volwassen kind hebt, weet dan dat elke dag de tegenovergestelde dag is en pas je advies aan. Bedrieg ze niet, maar als de schoen past

Erken dat de basis redelijk gelijk is

Ze doen de dingen niet op jouw manier. Ze volgen je advies niet op en weten nog steeds niet hoe ze de vaat goed moeten schoonmaken of een hoeslaken moeten opvouwen. In jouw ogen zullen ze altijd jouw baby blijven, maar nu zijn ze volwassen, net als jij. Erken dat jij en je kind op gelijke voet staan. Respecteer ze als een beginnende volwassene. Houd je aan hun grenzen en hun wensen in huis en laat ze evolueren en groeien, omdat je weet dat ze precies dat doen. Deze verandering van denken in het ouderschap is lastig, maar het zal de sleutel zijn om vooruitgang te boeken in de relatie met je opgroeiende kind.

Ouderschap: de mooiste puinhoop in het hele land

Is ouderschap gemakkelijk? Echt niet. Is het de moeite waard? Ja, 100%. Ontdek met ouderschap wat voor u en uw gezin werkt. Marcheer op het ritme van je eigen trommel en als je plat op je gezicht v alt, sta dan op en probeer het opnieuw en opnieuw en opnieuw. Als je je verloren, verward en wanhopig op zoek bent naar antwoorden, gebruik dan wat verwilderde ouders voordat je al geleerd hebt. Je kunt volledig stelen in het ouderschap. Neem elke tip, truc en hack en bewaar deze voor toekomstig gebruik. Je weet niet wanneer je deze tips en trucs nodig zult hebben, maar wees gerust, je zult ze ooit nodig hebben.

Aanbevolen: