Waarom is cultuur belangrijk? Impact op mensen & Maatschappij

Inhoudsopgave:

Waarom is cultuur belangrijk? Impact op mensen & Maatschappij
Waarom is cultuur belangrijk? Impact op mensen & Maatschappij
Anonim
Multi-etnische mensen in traditionele kleding
Multi-etnische mensen in traditionele kleding

Waarom is cultuur belangrijk en wat is het? Cultuur is een samenstelling van verschillende factoren. Een gemeenschap deelt een hoofdcultuur, en binnen de hoofdcultuur kunnen er subculturen bestaan. De hoofdcultuur is wat een groep van diverse subculturen samenhangend maakt. Het kan worden vergeleken met religies die in God geloven, maar verschillende doctrines en overtuigingen over God hebben, maar de algemene overeenkomst is het geloof in God.

Waarom is cultuur belangrijk?

Cultuur is een weerspiegeling van een gemeenschap of natie. Dit maakt cultuur tot een vitale en belangrijke bepalende factor voor hoe de gemeenschap reageert, reageert en groeit. Cultuur speelt een belangrijke rol in het leven van iedereen in de samenleving. Cultuur geeft je het gevoel erbij te horen, vooral als iedereen dezelfde taal spreekt. Taal evolueert met de cultuur als een intiem product van de manier waarop mensen binnen de samenleving communiceren.

Dag van de Doden vieringen altaarversieringen in Mexico-Stad
Dag van de Doden vieringen altaarversieringen in Mexico-Stad

Cultuur zorgt voor stabiliteit

Het biedt stabiliteit die u op zijn beurt een gevoel van veiligheid en veiligheid geeft. Voor de meeste mensen biedt cultuur dezelfde emotionele reactie als voor hun gezin. Vreemdelingen hebben een directe band als ze deel uitmaken van dezelfde cultuur. Cultuur zorgt voor continuïteit tussen steden, staten en regio's.

Cultuur kan koesteren

In de juiste soort cultuur voelen mensen zich verzorgd en zelfs geliefd. Ze delen dezelfde geschiedenis en ideologieën als die binnen hun gemeenschap, en dit geeft alles eenheid. Het verbindt hen met hun voorouders en geeft hen een gevoel van een lang leven, waardoor ze een gevoel van waarheid krijgen en een authentiek leven kunnen leiden.

Negatieve aspecten van sommige culturen

Cultuurnuances reiken ver en kunnen individuele overtuigingen en ideologieën overschaduwen. Dat komt omdat cultuur bepaalde verwachtingen schept over hoe leden van de cultuur zouden moeten handelen.

Culturele schande
Culturele schande

Ingegroeide culturen

Culturen die diversiteit niet omarmen door andere culturen in hun schoot te accepteren, raken ingegroeid. In sommige meer extreme gevallen, wanneer de cultuur te ingegroeid raakt, ontwikkelt het bereik ervan zich tot een groepsdenkenmentaliteit. In deze extreme vorm van cultuur wordt iedereen die zich niet aan de culturele lijn houdt negatief bekeken. In feite zal de persoon worden verbannen en beschaamd omdat hij zich aan de voorschriften van de cultuur conformeert.

Culturele stagnatie is schadelijk

Dit type cultuur ontleent zijn kracht aan de controle over de gemeenschap. In de meeste gevallen van groepsdenkenculturen zijn er een handjevol mensen die de cultuur in de gewenste richting sturen. Op andere momenten veranderen sterke culturele edicten eenvoudigweg als gevolg van strikte culturele praktijken. Deze praktijken kunnen stagneren in plaats van voortdurend te evolueren en te veranderen zoals de meeste gezonde culturen dat doen.

Culturele controle over de gemeenschap

In strikte gevallen van het beheersen van culturen is de grootste bedreiging het verstikken van de individualiteit. Wanneer iemand wordt gedwongen zich te houden aan strikte culturele mandaten, ontwikkelen ze geen onderscheidingsvermogen of kritisch denken. Wat ze denken, wat ze doen, hoe ze door het leven gaan, wordt allemaal gedicteerd en gecontroleerd door de cultuur waarin ze opgroeien of waar ze als volwassene deel van willen uitmaken. Sekten komen vaak voort uit dit soort repressieve culturen.

Hoe controleren culturen hun gemeenschappen?

Het gebruik van groepsdruk is een effectief instrument om een gemeenschap binnen een cultuur te controleren. Degenen die de cultuur ondersteunen, verwachten dat anderen binnen hun gemeenschap zich aan de lijn houden en hun culturele waarden steunen. Als groepsdruk niet werkt, worden er shaming-tactieken toegepast. Als deze inspanningen er niet in slagen de persoon te dwingen te handelen in overeenstemming met zijn culturele normen, worden er extremere maatregelen genomen, zoals karaktermoord of erger nog, vervolging.

De invloed van cultuur op levens

Het v alt niet te ontkennen dat je cultuur invloed heeft op wie je bent, je kijk op het leven en de wereld als geheel, en je waarden. Zelfs uw gevoel voor menselijkheid en de manier waarop u met andere mensen omgaat, worden beïnvloed door uw cultuur. Dit soort invloed kan resulteren in wat gewoonlijk een culturele kloof wordt genoemd.

Hoe culturele verschillen te overbruggen

Het is door opzettelijk begrip en acceptatie van verschillende culturen dat culturele kloven kunnen worden overbrugd. Er is de bereidheid en het verlangen nodig om verschillende culturen te begrijpen. Gemeenschappen die dergelijke inspanningen leveren, tonen waardering voor diversiteit en beschouwen culturele verschillen als een toegangspoort voor het opbouwen en laten groeien van hun eigen gemeenschap.

Inclusie is essentieel

Het opnemen van mensen uit andere culturen in hun gemeenschap biedt nieuwe inzichten en waardering voor verschillende, diverse groepen. Ze kunnen een nieuw perspectief op de wereld als geheel krijgen.

Gemeenschappelijke waarden herkennen

Wanneer een samenleving culturen waardeert die anders zijn dan de hare, staan ze zichzelf toe te groeien en beseffen ze dat er andere manieren zijn om dingen te doen. Ze zijn in staat om als individu te groeien en verder te reiken dan hun eigen vangnetten om nieuwe ideeën, keukens en verschillende uitingen van individualiteit en culturen te ervaren door middel van religies, muziek, mode en kunst.

Multi-etnische groep vriendinnen chatten tijdens de winterwandeling
Multi-etnische groep vriendinnen chatten tijdens de winterwandeling

Diversiteit kan een grotere zelfexpressie stimuleren

Diversiteit kan je inspireren om een nieuwe manier van zelfexpressie te vinden. Een kunstenaar kan geïnspireerd worden door de kunst van een andere cultuur, of ontdekken dat een bepaald aspect van de nieuwe cultuur een uitdaging vormt voor wat hij dacht te begrijpen over het leven in het algemeen.

Gezonde culturen breiden zich uit en groeien

Een gezonde cultuur leert zich aan te passen aan veranderingen. Het kan uitbreiden en groeien zonder het gevoel te hebben dat zijn eigen kernwaarden worden bedreigd. De gezonde gemeenschap kan zelfs bepaalde delen van een nieuwe cultuur overnemen. Deze nieuwe culturele aspecten kunnen het bestaande ethos versterken en bijdragen aan de eigen rijkdom en diversiteit. Dit soort groeiende en voortschrijdende cultuur kan haar leden beter ondersteunen. Het kan een stabieler en verzorgender raamwerk bieden voor de gemeenschap, maar wat nog belangrijker is, voor de individuen binnen de cultuur.

Culturele botsingen

Het is gemakkelijk te begrijpen hoe verschillende culturen kunnen botsen. Wanneer twee culturen niet dezelfde filosofieën of waarden delen, is het moeilijk om een gemeenschappelijke basis te vinden. Het is echter door respect en open communicatie dat er een gemeenschappelijke basis kan worden gevonden die een platform kan bieden voor het opbouwen van een grotere en betere gemeenschap.

Verbinding tussen economieën en culturen

De cultuur is de drijvende kracht achter de economie van een gemeenschap. De cultuur biedt individuen specifieke doelen, zoals creëren en bouwen. Hoe diverser een cultuur is, hoe meer economische kansen en welvaart deze kan hebben. Dat komt omdat de pool van vaardigheden en kennis groter wordt en dieper en complexer wordt. Er is een grotere bron van creativiteit die voortvloeit uit economische kansen.

Waarom is cultuur belangrijk voor een samenleving?

Een gezonde, welvarende cultuur is een positieve weerspiegeling van een diverse gemeenschap. Cultuur is essentieel voor de groei en economische vooruitgang van de samenleving.

Aanbevolen: