14 redenen waarom het belangrijk is dat kinderen tijd doorbrengen met grootouders

Inhoudsopgave:

14 redenen waarom het belangrijk is dat kinderen tijd doorbrengen met grootouders
14 redenen waarom het belangrijk is dat kinderen tijd doorbrengen met grootouders
Anonim
Grootvader en kleinzoon eten koekjes
Grootvader en kleinzoon eten koekjes

Gelukkig zijn de kinderen die actieve grootouders in hun leven hebben. Tijd doorbrengen met grootouders is op zoveel manieren een verrijking voor de jeugd: fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal. Een weekendje bij opa en oma? Tot ziens, kinderen! Je zult gemist worden, maar dit is echt voor ieders eigen bestwil. Hier zijn 14 geweldige voordelen van grootouders in het leven van hun kleinkinderen.

Grootouders verhogen de emotionele intelligentie van kinderen

Het opvoeden van emotioneel goed aangepaste kinderen is het doel van alle ouders, en men kan stellen dat je hiervoor oma en opa aan je zijde nodig hebt. Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk ontdekten dat kinderen die meer tijd bij hun grootouders doorbrachten een kleiner risico liepen op emotionele en gedragsproblemen, en veel beter af waren in termen van hun emotionele intelligentie, vergeleken met kinderen die geen grootouders hadden die betrokken waren bij hun opvoeding. leeft. Uit het onderzoek blijkt dat dit vooral geldt voor adolescenten uit gescheiden gezinnen. Als je gelukkige kinderen wilt die emoties beter kunnen verwerken, nodig dan opa uit voor een hapje.

Ophangen met oma kan leeftijdsdiscriminatie verminderen

Ageism bestaat echt, en het is niet goed. Het is niet acceptabel om zonder een echte reden kwade gevoelens jegens welk mens dan ook te koesteren, en dit omvat ook het verwaarlozen of vermijden van ouderen simpelweg vanwege hun leeftijd. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen vanaf de leeftijd van drie jaar een negatieve houding ten opzichte van ouderen vertonen. Tijd doorbrengen met grootouders kan de houding van leeftijdsdiscriminatie bij jongeren sterk verminderen.

Niemand koestert geluk zoals een grootouder

Grootouders hebben het griezelige vermogen om hun kleinkinderen op verzoek te laten lachen. Ouders, vooral die met jongere kinderen, lopen vaak leeg, wanhopig op zoek naar een douche, een tussendoortje zonder goudviscrackers of vijf minuten absolute stilte. Als de grootouders niet in hetzelfde huis wonen als hun kleinkinderen, kan het voor beide partijen extra speciaal zijn om tijd samen door te brengen. Grootouders kunnen ook met pensioen zijn en meer energie en geduld hebben als ze met jongere kinderen spelen, en ouders krijgen een broodnodige adempauze. Quality time met de grootouders is een vreugdevolle overwinning voor iedereen.

Oma en kleindochter liggen in het gras
Oma en kleindochter liggen in het gras

Grootouders bevorderen prosociaal gedrag

Wie had ooit gedacht dat de tijd die je met oma of opa doorbrengt, zou bijdragen aan het voortbrengen van een zachtaardig kind dat op school een lol heeft? Er werd aangetoond dat de financiële en emotionele steun van grootouders het prosociale gedrag van hun kleinkind vergroot, evenals hun schoolbetrokkenheid, zelfs met een follow-up een jaar later. Dit onderzoek richtte zich op 10- tot 14-jarigen die in zowel een- als tweeoudergezinnen wonen. Ongeacht het soort gezin leidde de betrokkenheid van grootouders tot een toename van vriendelijk, empathisch gedrag. Een adolescent die rekening houdt met anderen en graag naar school gaat? Dat is reden voor feest!

Grootouders die een boek voorlezen aan hun kleindochter
Grootouders die een boek voorlezen aan hun kleindochter

Tijd doorbrengen met grootouders kan het geluk vergroten

De kracht van echte verbinding! Sterke grootouder-kleinkindrelaties kunnen depressieve symptomen bij zowel kinderen als ouderen beïnvloeden. Een nauwe relatie tussen grootouders en kleinkinderen wordt in beide generaties in verband gebracht met een afname van de symptomen van depressie. Grootouders in het onderzoek bleken minder depressief te zijn als ze tastbare hulp kregen of gaven aan hun kleinkinderen. Alles, van ritjes naar de winkel, levensadvies of financiële hulp, droeg bij aan de verminderde depressieve symptomen bij oudere volwassenen. Vraag oma maar eens om een ritje naar de winkel of om vriendschapsadvies. Het is duidelijk goed voor haar geestelijke gezondheid.

Grootouder kleindochter gitaar spelen
Grootouder kleindochter gitaar spelen

Grootouders kunnen inzicht geven in de familiegeschiedenis

Grootouders hebben geweldige toegang tot familiegeschiedenis waarvan veel ouders zich misschien niet bewust zijn. Door kleinkinderen te leren waar ze vandaan komen, en de worstelingen en successen van het gezin, kunnen kleinkinderen de geschiedenis van hun familie beter begrijpen. Grootouders hebben misschien oude familiestukken om door te geven, zoals fotoalbums, geheime familierecepten en interessante schatten waar kleinkinderen zeker van zullen genieten en waar ze van kunnen leren. Grootouders die hun verhalen delen, kunnen hun herinneringen levend houden, wat voor veel oudere mensen ongelooflijk belangrijk is. Elk gezin is uniek in zijn samenstelling en reis. De oudere generaties kunnen vaak het verleden ontsluiten, waardoor het een deel van het heden wordt, zodat jongere generaties meer kunnen leren over hun erfgoed en wortels.

Grootvader en kleindochter kijken naar fotoalbum
Grootvader en kleindochter kijken naar fotoalbum

Grootouders bieden eindeloze knuffels

Er is gewoon iets speciaals aan een goede knuffel die van oma of opa komt. Knuffels zorgen er niet alleen voor dat mensen zich veilig, ondersteund en geborgen voelen, maar ze geven ook oxytocine vrij voor beide mensen die elkaar omhelzen. Dat betekent dat wanneer oma haar kleinkind een kneepje geeft, hun beide hersenen deze feel-good neurotransmitter vrijgeven die gevoelens van liefde, verbondenheid en verbondenheid oproept. De volgende keer dat u dicht bij uw kleinkind gaat liggen, beschouw deze handeling dan als hetzelfde als het nemen van een dagelijkse dosis emotionele medicijnen.

Oma en kleindochter knuffelen
Oma en kleindochter knuffelen

Grootouders zorgen voor beter inzicht in ouders

Grootouders bieden een kijkje in het leven van de ouders van hun kleinkinderen. Bij veel kinderen bestaat er een natuurlijke nieuwsgierigheid naar wanneer, waar en hoe hun ouders zijn opgegroeid. Hoe waren papa en mama toen ze klein waren? Ouders schilderen vaak een deel van het plaatje voor hun kinderen, maar grootouders herinneren zich elk detail heel levendig. Grootouders kunnen grappige anekdotes vertellen die ouders zich misschien niet herinneren over hun opvoeding. Deze zijn goud waard voor kinderen, omdat deze verhalen hun geliefde ouders echt menselijk maken. Herinneringen kunnen een kind helpen zijn ouders beter te begrijpen, terwijl het in de loop van het verhaal contact maakt met zijn grootouders.

Grootvader vertelt een verhaal aan kleinkinderen
Grootvader vertelt een verhaal aan kleinkinderen

Grootouders staan altijd klaar om nieuwe vaardigheden aan te leren

Grootouders leefden zeker in een andere tijd dan hun kleinkinderen. De vaardigheden die ze onderweg hebben verworven, kunnen van belang zijn voor hun kleinkinderen. Oudere generaties vinden het misschien leuk om vaardigheden als naaien, koken, bakken en houtbewerking te onderwijzen, en geven deze kunsten door aan hun kleinkinderen. Kinderen leren iets nieuws, grootouders houden tradities levend en iedereen kan samen quality time doorbrengen om nieuwe vaardigheden aan te scherpen. Kinderen kunnen het spel veranderen en proberen oma of opa ook iets nieuws te leren. Grootouders gaan graag zitten en experimenteren met iets dat de kinderen nieuw en cool vinden.

Grootvader en kleindochter bakken
Grootvader en kleindochter bakken

Grootouders versterken banden

Tijd doorbrengen met grootouders bevordert intergenerationele familiebanden. Dit opent de deur voor grootouders en kleinkinderen om te leren hoe ze gezonde en veilige relaties kunnen onderhouden met mensen die sterk in leeftijd verschillen. Maak een band met uw grootouder door hen vragen te stellen over hun leven. Luister naar de antwoorden die ze je geven. Je zult misschien ontdekken dat je, hoewel er tientallen jaren tussen jullie zit, ook veel gemeen hebt. Mensen willen en moeten zich verbonden en verbonden voelen met anderen. Er is geen beter persoon met wie u een band kunt opbouwen dan uw grootouder.

Grootvader kleindochter fietst
Grootvader kleindochter fietst

Grootouders leren kinderen onvoorwaardelijke liefde

Een grootouder weet beter dan wie dan ook hoe onvoorwaardelijke liefde eruit ziet. Als het om hun kleinkinderen gaat, hoeven ze alleen maar van ze te houden. Dit is precies waarom grootouderschap het grootste werk ter wereld is. Wat de kinderen ook doen, grootouders houden hoe dan ook van ze. Er is niet veel dat je naar een grootouder kunt gooien dat ze al een paar keer niet hebben gezien.

Grootmoeder kijkt op naar haar kleinzoon
Grootmoeder kijkt op naar haar kleinzoon

Oma en opa helpen in de kinderopvang

Kinderen opvoeden is kostbaar, vooral als je rekening houdt met het gemiddelde bedrag dat gezinnen elk jaar aan kinderopvang uitgeven. Grootouders komen binnen. Door oma of opa op de kinderen te laten passen terwijl jij de wijde wereld ingaat en een dollar verdient, kun je gezinnen financieel helpen en grootouders iets geven waar ze hun dagen aan kunnen wijden. Zelfs als je je ouders probeert te betalen voor het helpen met de kinderen, zullen ze je geld waarschijnlijk toch niet aannemen.

Kleinkinderen zijn de ultieme tweede kans

Ouderschap is een van de echte marathons van het leven. Gedurende de vele decennia waarin we kinderen opvoeden (dit werk houdt niet zomaar op als kinderen de leeftijd van 18 jaar bereiken), zullen er ongetwijfeld dingen zijn die oma en opa zouden willen veranderen als ze konden. Goed nieuws! Ze mogen overal dingen doen met de kleinkinderen, waarbij ze het opvoedingspad opnieuw plaveien terwijl ze door een vernieuwde bril naar het leven kijken. Het universum is niet altijd goed in het geven van tweede kansen, maar het helpen opvoeden van kleinkinderen is echt een geschenk en een nieuwe kans op de belangrijkste baan ter wereld.

Tijd samen doorbrengen kan grootouders helpen langer te leven

Iedereen wil dat oma en opa voor altijd leven, en het blijkt dat kleinkinderen hun ouderen daadwerkelijk kunnen helpen de ouderdom te bereiken, simpelweg door in de buurt te zijn. Studies hebben aangetoond dat degenen die op hun kleinkinderen passen een 37% lager sterftecijfer hebben vergeleken met mensen van dezelfde leeftijd die geen consistente kinderopvangtaken in hun dagelijks leven hebben. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat oudere mensen die voor jongere kinderen zorgen een groot gevoel van doelgerichtheid hebben, actief blijven (kinderen zijn snel!) en hun dagen besteden aan het verbeteren van cognitieve functies en vaardigheden. Plan een date night of breng de kinderen naar het huis van je ouders, zodat je boodschappen kunt doen. Je maakt er geen misbruik van; je doet het om hun leven te verlengen!

De voordelen van tijd doorbrengen met grootouders

De tijd die je bij oma en opa doorbrengt, zal zeker tot plezier leiden, om nog maar te zwijgen van een aantal behoorlijk ongelooflijke mentale verschuivingen. Of ze hun kleinkinderen nu leren koken, ze aanmoedigen om aardige individuen te zijn, of ze een bordspel leren, ervaringen met hen zorgen er meestal voor dat hun kleinkinderen zich warm en wazig voelen.

Aanbevolen: