Beste opties voor matrasdonatie + welke u kunt ophalen

Inhoudsopgave:

Beste opties voor matrasdonatie + welke u kunt ophalen
Beste opties voor matrasdonatie + welke u kunt ophalen
Anonim
Paar uitvoering matras in de kamer
Paar uitvoering matras in de kamer

Uw beste opties voor het doneren van matrassen zijn non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen. Er zijn echter minder dan een handvol organisaties en liefdadigheidsinstellingen die een matrasdonatie willen accepteren.

Matrasdonatie-uitdagingen

Er zijn verschillende redenen waarom de meeste liefdadigheidsinstellingen en organisaties geen matrassen accepteren voor donaties. Gezondheidsproblemen zijn de meest prominente reden, gevolgd door een mogelijke bedwantsbesmetting. Als je een matras wilt doneren en een liefdadigheidsinstelling wilt vinden die het wil accepteren, heb je een matras nodig die in zeer goede staat verkeert en vrij is van vlekken, scheuren of versleten veren die door de matrashoes steken.

Accepteert Habitat for Humanity matrasdonaties?

Habitat for Humanity accepteert geen matrasdonaties voor het Habitat Restore-programma. De liefdadigheidsorganisatie accepteert echter wel donaties van bedframes.

Heeft Goodwill matrassen nodig?

Veel websites vermelden Goodwill Industries als een haalbare bron voor een matrasdonatie. Volgens Consumentenzaken accepteert Goodwill echter geen matrasdonaties.

Het Leger des Heils accepteert matrasdonaties

Het Leger des Heils accepteert donaties van matrassen. Zoals bij alle donaties moet u de waarde van uw donatie toekennen voor mogelijke belastingvoordelen. De leeftijd en staat van uw matras moeten de waarde bepalen. Als leidraad biedt het Leger des Heils een prijsklasse die u kunt gebruiken om een waarde aan uw donatie toe te kennen.

  • Leegbed (met matras): $26,00 tot $104,00
  • Matras (enkel): $16,00 tot $36,00
  • Matras (dubbel): $13,00 tot $78,00

Plan het ophalen van een matras

Het Leger des Heils biedt een ophaaldienst voor meubels. Als u van plan bent een matras aan het Leger des Heils te doneren, dient u contact op te nemen met de plaatselijke kringloopwinkel van het Leger des Heils om een afspraak te maken voor het ophalen.

Vrachtwagen Leger des Heils
Vrachtwagen Leger des Heils

DonatieTown

Op de website van DonationTown staat dat je voor de meeste spullen, zelfs matrassen, een goed doel kunt vinden. DonationTown adviseert u het goede doel te laten weten als uw matras in een huis is geweest waar rokers en/of huisdieren aanwezig zijn, aangezien veel mensen allergisch zijn voor één of beide. Allergische reacties op rook en huidschilfers van huisdieren kunnen grote bedreigingen en zorgen voor de gezondheid zijn. De beschikbaarheid van ophaaldiensten verschilt per goed doel.

Meubelbanknetwerk

Furniture Bank Network is een uitstekende bron voor het vinden van organisaties die matrasdonaties accepteren. Het netwerk biedt een online database van organisaties die meubeldonaties accepteren, inclusief matrassen. U moet bij u in de buurt kijken om erachter te komen wie bereid is matrasdonaties aan te nemen. Beds for Kids accepteert bijvoorbeeld nieuwe en weinig gebruikte matrassen, maar de matrassen moeten vlekvrij zijn. Ophaaldiensten verschillen per goed doel.

Recyclecentrum

De meeste matrasonderdelen kunnen met succes worden gerecycled. Veel recyclecentra accepteren gedoneerde matrassen. Consumentenzaken adviseert u uw plaatselijke recyclingcentrum te bellen om dit nogmaals te controleren. Rhode Island Connecticut en Californië accepteren bijvoorbeeld allemaal matrasdonaties volgens de wet. Sommige staten zijn via het Extended Producer Responsibility (EPR)-programma verplicht om een kleine vergoeding in rekening te brengen voor het vervoeren van de matras van uw huis naar het recyclingcentrum. Andere recyclecentra brengen niets in rekening.

Dag matrasdatabase

Je kunt de Bye Bye Mattress-database raadplegen om een matrasrecyclingprogramma in de buurt te vinden. Dit recyclingprogramma v alt onder de Mattress Recycling Council. De gemeente is een non-profitorganisatie die recyclingkosten in rekening brengt voor elke verkochte matras en/of boxspring.

City jaarlijkse matrasrecyclingdag

Veel steden hebben een speciale afvalophaaldag voor matrasrecycling. U moet het afvalschema van uw stad controleren om te zien of er een vorm van matrasophaalservice wordt aangeboden. De meeste steden rekenen geen extra kosten voor speciale afvalophaaldagen.

Dag van de matrasrecycling
Dag van de matrasrecycling

Daklozenopvang

Uw plaatselijke daklozenopvang accepteert mogelijk matrasdonaties. Om daar achter te komen, moet je contact opnemen met het asiel en navraag doen. Als u groen licht krijgt, zorg er dan voor dat u alle instructies opvolgt om er zeker van te zijn dat uw donatie mogelijk is. De beschikbaarheid van ophaaldiensten is afhankelijk van het opvangcentrum.

Craigslist

U kunt uw matrasdonatie altijd op Craigslist vermelden. Als u een liefdadigheidsinstelling vindt die matrassen accepteert, vraag dan of zij een ophaalservice voor meubels aanbieden.

Het Freecycle-netwerk

Het Freecycle Network, gewoonlijk Freecycle genoemd, is een particuliere, wereldwijde non-profitorganisatie die regionale donaties of schenkingen coördineert. Leden van elk netwerk posten items die ze willen weggeven of ruilen voor een specifiek item. U kunt uw gratis matras opsturen. Normaal gesproken is de persoon die het gratis item accepteert, verantwoordelijk voor het thuisbrengen of naar een andere bestemming.

Beste matrasdonaties en ophaaldiensten

Er zijn een paar plaatsen waar je een matras kunt doneren. Sommige goede doelen en organisaties bieden een ophaalservice aan, waardoor het erg gemakkelijk is om te doneren. Neem contact op met de individuele organisatie om er zeker van te zijn dat u begrijpt wat er bij komt kijken.

Aanbevolen: