Hoe u zich kunt ontdoen van stof voor een gezonder huis

Inhoudsopgave:

Hoe u zich kunt ontdoen van stof voor een gezonder huis
Hoe u zich kunt ontdoen van stof voor een gezonder huis
Anonim
vrouw ontdoen van stof
vrouw ontdoen van stof

Niemand houdt van stof in huis. Het is niet alleen lelijk, maar het is ook niet goed voor je ademhaling en gezondheid, vooral als je aandoeningen als astma hebt. Ontdek hoe u via eenvoudige stappen stof in uw huis kunt verwijderen.

Hoe zich te ontdoen van stof in huis

De belangrijkste manier om stof buiten de deur te houden, is door regelmatig af te stoffen met het juiste gereedschap. Voor goed afstoffen is het volgende vereist:

  • Microvezeldoek
  • Microvezelstofdoek met paal
  • Vacuüm met slang

Met je spullen in de aanslag is het tijd om aan de slag te gaan. Volg deze stappen om uw huis stofvrij te maken.

  1. Reinig van boven naar beneden. Gebruik de microvezelstofdoek met de steel om stof te verwijderen dat te moeilijk is om plekken zoals het plafond te bereiken en werk dan naar de vloer.
  2. Gebruik de stofzuiger met een slang om stof van ventilatoren, hoeken en bekleding te verwijderen.
  3. Veeg de jaloezieën af en maak ze schoon.
  4. Bevochtig de microvezeldoek en veeg stoffige oppervlakken op ooghoogte af.
  5. Veeg elektronica, ventilatieopeningen, snoeren en andere plaatsen schoon waar stof zich verzamelt.

Veeg de vloeren regelmatig

Naast het afstoffen van alle oppervlakken in uw huis, wilt u er ook voor zorgen dat u uw vloeren schoon houdt. Voor hardhouten of laminaatvloeren wilt u:

  1. Verwijder en berg alle rommel op, zoals speelgoed, tijdschriften, boeken, enz. die stof kunnen verzamelen.
  2. In plaats van een bezem of stofblik, kun je beter kiezen voor een Swiffer of een vochtige dweil om het vuil van de vloer te verwijderen, in plaats van het te verplaatsen of in de lucht te gooien.
  3. Als je een stofzuiger hebt die is ontworpen voor hardhouten of laminaatvloeren, kun je er ook voor kiezen om deze te gebruiken om het vuil te verwijderen en vervolgens een vochtige microvezeldoek te gebruiken om het aanwezige stof te verwijderen.
Vrouwenstofzuiger onder de bank
Vrouwenstofzuiger onder de bank

Sla het tapijt over

Als je je huis volledig van stof wilt ontdoen, koop dan geen vloerbedekking. Als u echter gehecht bent aan uw vloerbedekking, veeg deze dan regelmatig schoon met een stofzuiger met een hoogefficiënt filterontwerp om te voorkomen dat stof in de stofzuiger blijft hangen en uit de lucht blijft.

Koop een deurmat

Het lijkt misschien een simpele hack, maar investeren in een deurmat kan stof in je huis besparen. Op deze manier kan de mat het stof opvangen dat anders uw huis binnendringt. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan door je gasten hun schoenen buiten of in een aparte ruimte te laten uitdoen, zodat het stof niet je huis binnendringt.

Schud kussens en vloerkleden buiten uit

Een andere belangrijke stap om stof in je huis te verwijderen, is door je kussens en vloerkleden naar buiten te brengen en ze uit te schudden. Je kunt ze ook over een rail op een veranda gooien en met een stok op de vloerkleden en kussens kloppen om stof, huisstofmijt en huidschilfers te verwijderen.

Houd je slaapkamer schoon

Je beseft het misschien niet, maar je slaapkamer is een broedplaats voor stof en huisstofmijt. Daarom is het belangrijk om vuile kleding uit de kast te halen en je kast netjes te houden. Om te voorkomen dat kleding vezels afgeeft, kunt u overwegen deze in plastic zakken en dozen te bewaren. Vervang bovendien uw beddengoed wekelijks.

man schoonmaken met een stofdoek
man schoonmaken met een stofdoek

Hoe zich te ontdoen van stof in de lucht

Nu je de huisstofmijt in huis hebt aangepakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen stof in de lucht komt. Je kunt dit doen via een luchtreiniger en luchtbevochtiger.

Probeer een luchtreiniger

Luchtreinigers werken fantastisch om stof uit de lucht te verwijderen voordat het tijd heeft om zich op oppervlakken te nestelen. Ze zijn ook geweldig voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma. Denk erover na om er één te kopen voor elke kamer of om er één te bewaren in stofgevoelige kamers.

Luchtbevochtiger om statische elektriciteit te verminderen

Als de lucht in uw huis droog is, is deze gevoelig voor statische elektriciteit. Statische stoffen kunnen stofoppervlakken in uw huis aantrekken. Probeer een luchtbevochtiger in uw huis toe te voegen om statische elektriciteit en stof te verminderen. Zorg ervoor dat u uw luchtbevochtiger schoon houdt.

Houd de ramen gesloten

Ramen zijn geweldig om frisse lucht binnen te laten, maar met frisse lucht komt stof. Door uw ramen gesloten te houden, kunt u dus de hoeveelheid stof die uw huis binnenkomt, verminderen. Dit geldt vooral als u in een gebied woont met vuile lucht of veel verontreinigende stoffen in de lucht.

Verander uw ovenfilter

Om het stof in uw huis laag te houden, kunt u overwegen om uw ovenfilter regelmatig te vervangen. U kunt er ook aan denken om te investeren in een hoogefficiënt of stofreducerend filter.

Hoe u stof kunt verminderen

Het volledig verminderen van stof is onmogelijk, maar je kunt er wel aardig dichtbij komen door deze eenvoudige tips te volgen. Het gaat erom dat u alles in uw huis schoon houdt. En als je wat hulp nodig hebt, kun je een regelmatig schoonmaakschema proberen.

Aanbevolen: