Hoe u zich kunt ontdoen van stinkende insecten (en ze weg kunt houden)

Inhoudsopgave:

Hoe u zich kunt ontdoen van stinkende insecten (en ze weg kunt houden)
Hoe u zich kunt ontdoen van stinkende insecten (en ze weg kunt houden)
Anonim
Stinkende insecten rustend in een gaspeldoornstruik
Stinkende insecten rustend in een gaspeldoornstruik

Heb je last van stinkende insecten? Je bent niet alleen. Deze bugs vormen minstens de helft van het jaar een hardnekkig probleem, soms zelfs langer. Ze zijn meestal het meest actief in de lente en de zomer, maar ze kunnen ook actief zijn tijdens de herfst in de winter, vooral als de temperaturen op zijn minst relatief warm zijn. Als je het beu bent om met deze insecten te vechten en wilt leren hoe je voor eens en voor altijd van de stinkende insecten af kunt komen, zul je de onderstaande suggesties graag ontdekken.

Houd stinkende insecten uit je huis

Vinden stinkende insecten soms hun weg naar uw huis? Voordat u leert hoe u zich kunt ontdoen van stinkende insecten, moet u eerst leren hoe u ze uit het huis kunt houden. Ze vliegen misschien door open deuren naar binnen als mensen binnenkomen of vertrekken, maar dat is niet de enige manier waarop ze naar binnen kunnen komen. Ze zijn klein, dus ze kunnen zich een weg naar binnen banen door kleine kieren en openingen waarvan je misschien niet eens beseft dat ze er zijn. Je kunt niet stoppen met het openen van de deur van je huis, maar je kunt andere manieren waarop ze binnenkomen wel afsluiten.

  • Plaats tochtstrips rond deuren, ramen en andere plekken waar ze toegang kunnen krijgen tot uw huis.
  • Breng nieuwe kit aan rond lijstwerk, sanitaire voorzieningen en leidingen die uw huis in en uit leiden.
  • Inspecteer de horren van uw ramen of patiodeuren op gaten en voer eventuele reparaties uit.

Voeg planten toe die stinkende insecten afweren aan uw tuin

Als u wilt weten hoe u stinkende insecten uit de buurt van uw eigendom kunt houden, denk dan goed na over wat u in uw tuin of tuin plant. Planten zoals fruitbomen, peulvruchten, maïs, tomaten en vele andere lokken stinkende insecten naar de tuin, maar er zijn ook veel planten die dienen om deze vervelende insecten af te weren. Zorg ervoor dat je tuin dingen bevat die stinkende insecten kunnen afschrikken, zoals knoflook, lavendel, rozemarijn, boerenwormkruid en tijm. Stinkwantsen hebben de neiging gebieden te vermijden waar deze gewassen worden geplant, dus plaats ze strategisch in uw landschap en bij de ingangen van uw huis.

Houd stinkende insecten weg met essentiële oliën

Als je op zoek bent naar een huismiddeltje om van de stinkende insecten af te komen, zijn etherische oliën een goede optie. Veel etherische oliën stoten geuren uit die stinkende insecten weerzinwekkend vinden. Je kunt deze essentiële oliën gebruiken om je eigen insectenwerend middel te maken. Vul gewoon een spuitfles met water en voeg 10-15 druppels van elke combinatie van kruidnagel-, lavendel-, citroen-, citroengras-, munt- of eucalyptusolie per kopje water toe. Goed schudden en vervolgens spuiten in binnen- of buitenruimtes waar u stinkende insecten hebt gezien. Je kunt ook wattenbolletjes verzadigen met dezelfde essentiële oliën en deze op plaatsen plaatsen waar vaak stinkende insecten voorkomen.

Verwijder stinkende insecten met commerciële stinkende insectenwerende middelen

Als u liever een insectenwerend middel gebruikt dat minder geurig is dan een etherische oliespray, zult u blij zijn te horen dat het mogelijk is om commercieel geproduceerd insectenwerend middel te kopen dat geen sterke geur heeft. Harris Home Pest Control Stink Bug Killer is zo'n product. Het wordt geleverd in een spuitfles en wordt door de Environmental Protection Agency (EPA) erkend als veilig voor gebruik binnenshuis in woonomgevingen. Je kunt het ook gebruiken om stinkende insecten buiten te verwijderen.

Dood stinkende insecten snel

Stinkende insectenwerende middelen en andere preventieve maatregelen helpen stinkende insecten weg te houden, maar het is niet waarschijnlijk dat hun aanwezigheid wordt geëlimineerd. Wanneer u stinkende insecten in uw huis of tuin aantreft, kunt u ze daar laten blijven of ze doden. De beste manier om ze te doden is met een sopje. Meng elk soort antibacterieel afwasmiddel met water in een sproeier en spuit het op de insecten als je ze ziet. Je kunt ze ook in een bakje vangen en ze vervolgens besproeien met een sopje. Als alternatief kun je een pot vullen met een sopje en de stinkende insecten die je ziet erin slaan, waar ze zullen verdrinken.

Stink Bug Predators aan

Hoewel het aantrekken van roofwantsen naar uw tuin misschien niet zo snel werkt als het verwijderen ervan met een sopje, kan dit een goede langetermijnoplossing zijn om uw probleem met stinkwantsen te minimaliseren. Vogels, padden en vele nuttige tuinwantsen helpen u graag bij het doden van de stinkende insecten die hun weg naar uw eigendom vinden. Trek ze binnen met vogelvoeders, vogelbaden, gebieden waar padden zich kunnen voeden en beschutting kunnen vinden, en planten die nuttige insecten aantrekken, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Zodra ze arriveren, zullen ze zeker een actieve rol spelen bij het onder controle houden van uw ongediertepopulatie.

Hoe zich te ontdoen van stinkende insecten

Nu je weet hoe je van stinkende insecten afkomt en ze weghoudt, hoef je niet achterover te leunen en ze op je planten te laten rondkruipen of je huis binnen te dringen zonder terug te vechten. Het kan zijn dat u de stinkwantsen niet volledig uit uw tuin of huis kunt verwijderen, maar door de bovenstaande suggesties toe te passen kunt u de aanwezigheid ervan zeker tot een minimum beperken.

Aanbevolen: