Hoe zich te ontdoen van echte meeldauw van planten

Inhoudsopgave:

Hoe zich te ontdoen van echte meeldauw van planten
Hoe zich te ontdoen van echte meeldauw van planten
Anonim
Echte meeldauw op Noorse esdoorn
Echte meeldauw op Noorse esdoorn

Je kunt leren hoe je echte meeldauw kunt verwijderen die allerlei soorten planten kan infecteren. Deze schimmelziekte verzwakt planten en remt hun groei- en bloeicapaciteit.

Hoe echte meeldauw te detecteren

De eerste tekenen van echte meeldauw zijn kleine ronde, poederachtige vlekken die op de stengels en bladeren van de plant verschijnen. Deze poederachtige vlekken kunnen onopgemerkt blijven als u geen ervaring heeft met deze ziekte. Naarmate de ziekte voortschrijdt, zal de meeldauw zich verspreiden over het bovenste deel van de bladeren, en soms ook over de onderkant.

Effect van echte meeldauw op bladeren, planten, groenten en fruit

Planten die aan echte meeldauw lijden, zijn zichtbaar wanneer de bladeren verwrongen en verdraaid raken. Deze misvormingen zijn een veelbetekenend teken van hun strijd om voedingsstoffen binnen te krijgen terwijl de bladeren uitdrogen. De meeldauw bedekt de bladeren en blokkeert effectief het absorberen van het noodzakelijke zonlicht voor het fotosyntheseproces. Zonder essentiële voedingsstoffen beginnen de bladeren geel te worden. Indien onbehandeld, zal de schimmelinfectie uiteindelijk je planten doden.

beschimmeld oranje
beschimmeld oranje

Hoe zich te ontdoen van echte meeldauw van planten

Het eerste dat u hoeft te doen, is controle krijgen over uw tuin. Je moet een paar basisprincipes voor tuinieren verzamelen.

Benodigdheden

  • 1 tuinschaar/schaar
  • 1 plastic vuilniszak (of zak voor tuinafval, afhankelijk van uw stortplaatsvereisten)
  • 1 paar wegwerphandschoenen
  • Een fungicide of zelfgemaakte fungicidenspray (zie hieronder)

Instructies

  1. Je wilt alle geïnfecteerde delen van de plant wegsnijden.
  2. Plaats weggegooide stengels, vruchten, knoppen en bladeren in de vuilniszak.
  3. Plaats de afgesneden porties niet op uw composthoop, aangezien ze alles waarmee ze in contact komen, zullen vervuilen.
  4. Doe je handschoenen in de vuilniszak, sluit hem af en plaats hem op de daarvoor bestemde plek om hem op te halen.
  5. Zodra u klaar bent met het snoeien en weggooien van de geïnfecteerde plantendelen, moet u de schaar besproeien met het fungicide of uw zelfgemaakte spray om te voorkomen dat u de planten opnieuw infecteert of andere planten infecteert.

Planten spuiten met fungiciden

De enige manier om effectief van echte meeldauw af te komen, is door een fungicide op de geïnfecteerde planten te spuiten. Er zijn organische fungiciden te vinden die speciaal zijn gemaakt voor echte meeldauw. Volg de instructies van de fabrikant op de fles fungicide.

Maak je eigen fungicide

Je kunt ook je eigen fungicidenspray maken met een paar veelgebruikte ingrediënten. Je hebt een tuinsproeier van gallon nodig.

  • 1 eetlepel natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
  • 1 theelepel vloeibare zeep, zonder wasmiddel
  • 1 gallon water

Instructies voor uw eigen fungicide

  1. Meng de ingrediënten goed door de spuit te schudden.
  2. Spuit het mengsel op geïnfecteerde planten.
  3. De zeep helpt de oplossing bij het hechten aan de planten.
Echte meeldauwziekte op bladeren
Echte meeldauwziekte op bladeren

Onderhoud en preventie

Als je klaar bent met het behandelen van je planten met het fungicide, wil je ze goed in de gaten houden om er zeker van te zijn dat de schimmel niet terugkeert.

Wat veroorzaakt echte meeldauw en hoe je dit kunt voorkomen

Net als de meeste schimmelziekten gedijt echte meeldauw in natte, warme en zeer vochtige omgevingen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de kans te verkleinen dat je planten echte meeldauw krijgen.

  • Zorg ervoor dat je planten gesnoeid blijven om overbevolking te voorkomen en de luchtstroom rond de planten te stoppen.
  • Verwijder laagliggende bladeren en ledematen zodat ze niet in contact komen met de grond of opspattend water.
  • Bewater planten altijd vanaf de grond onder de eerste bladeren, dicht bij de hoofdsteel/stengel en nooit boven je hoofd in een spray.
  • Zet het water op een laag debiet en spuit niet. Door water op planten te spatten, worden de omstandigheden geschapen waarin echte meeldauw zich kan verspreiden.

Weten hoe je echte meeldauw van planten kunt verwijderen

Als u begrijpt hoe u zich kunt ontdoen van echte meeldauw, kunt u de controle over uw tuin terugkrijgen en uw planten redden. Het nemen van preventieve maatregelen is de beste manier om deze plantenschimmelinfectie en plantenschimmels te voorkomen.

Aanbevolen: