Gids voor sociale afstand voor kinderen en gezinnen

Inhoudsopgave:

Gids voor sociale afstand voor kinderen en gezinnen
Gids voor sociale afstand voor kinderen en gezinnen
Anonim
Kind oefent de juiste sociale afstand
Kind oefent de juiste sociale afstand

Sociale afstand nemen, hoewel nuttig voor de gezondheid tijdens een pandemie, kan voor kinderen ongelooflijk verwarrend zijn om te begrijpen. Als u uw kind helpt dit concept te begrijpen, kan uw gezin geholpen worden bij het omgaan met pandemieën zoals Covid-19, en andere pandemieën die zich in de toekomst kunnen voordoen.

Fysieke afstand uitleggen aan kinderen

Nu de regels en voorschriften rond sociale afstandelijkheid veranderen, is het belangrijk om uw uitleg zo eenvoudig mogelijk te houden terwijl u deze aan uw kind uitlegt. Als u dit op een bij de leeftijd passende manier doet, kan uw kind bepaalde acties en voorzorgsmaatregelen begrijpen die uw gezin neemt om ieders veiligheid te garanderen.

Peuters helpen sociale afstand te begrijpen

In het ideale geval verlaten peuters tijdens een pandemie het huis niet, tenzij dit noodzakelijk is. Als ze niet in een kinderwagen, in uw armen of in een draagzak willen blijven, is het belangrijk om extra waakzaam te zijn over hun verblijfplaats in het openbaar en te proberen te voorkomen dat ze andere personen of in het openbaar gehanteerde voorwerpen aanraken. Deze leeftijdsgroep kan bijzonder lastig zijn om mee om te gaan tijdens een pandemie zoals Covid-19, omdat peuters vaak heel praktisch zijn en ervan genieten om met al hun zintuigen te ontdekken. Voordat u het huis verlaat, moet u met hen praten over het vasthouden van uw hand en het niet aanraken van andere mensen. Zorg ervoor dat u speelgoed meeneemt dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt en dat de aandacht zal trekken. Weet dat als je kunt voorkomen dat ze in de ruimte van anderen komen, dat een overwinning is. Je kunt ook:

  • Zeg: "Andere mensen zijn ziek en we willen niet ziek worden, dus we gaan elkaars hand vasthouden als we vandaag weg zijn."
  • Versterk ze positief door je hand vast te houden of door jou te laten dragen.
  • Bied een speciaal tussendoortje aan dat ze erg lekker vinden als je ze vasthoudt of in een kinderwagen duwt en herinner ze eraan dat we dit tussendoortje alleen eten als we vastgehouden worden of in de kinderwagen zitten.
  • Zeg: "Het is heel belangrijk dat we vandaag ons speciale masker dragen, zodat we gezond blijven", of "laten we vandaag onze maskers dragen en doen alsof we (voeg het favoriete dier of personage van het kind in)."

Bij deze leeftijdsgroep is het het beste om uw uitspraken heel eenvoudig te houden, zodat uw kind onthoudt wat u zei. U hoeft de pandemie niet per se met hen te bespreken, maar als u dat wel wilt, zorg er dan voor dat u hen niet bang maakt of zich onveilig voelt. Probeer uw boodschap zo snel mogelijk te doen en laat uw kind weten hoe goed hij het heeft gedaan door uw hand vast te houden of mooi in de kinderwagen te zitten.

Kleine jongen praat met zijn moeder
Kleine jongen praat met zijn moeder

Jonge kinderen helpen het concept van fysieke afstand te begrijpen

Bij oudere kinderen kun je de pandemie in eenvoudige bewoordingen uitleggen en vervolgens opmerken dat iedereen iets doet dat sociale afstandelijkheid wordt genoemd, zodat het virus zich niet zo gemakkelijk verspreidt. De kans is groot dat u een behoorlijk aantal vragen van uw kind zult krijgen, dus zorg ervoor dat u deze op een beknopte en rustige manier beantwoordt. Je kunt zeggen:

  • " Sociale afstand houden betekent ongeveer anderhalve meter ruimte tussen mensen, of rond een paard."
  • " We nemen sociale afstand om ons en anderen te beschermen tegen de verspreiding van ziektekiemen."
  • " Kiemen kunnen zich verspreiden als iemand bij jou in de buurt hoest of niest, dus we doen ons best om op dit moment zoveel mogelijk ruimte tussen ons en anderen te houden."
  • " We gaan vandaag onze maskers dragen als we naar buiten gaan en proberen ons gezicht niet aan te raken. Als we thuiskomen, gaan we onze handen extra goed wassen."

Stel uw kind gerust dat u hem of haar veilig zult houden en dat iedereen zijn best doet om geen ziektekiemen meer te verspreiden. Help hen te verwerken hoe zij over social distancing denken en blijf dit doen tijdens de huidige pandemie of eventuele daaropvolgende pandemieën.

vader brengt masker aan op zijn dochter
vader brengt masker aan op zijn dochter

Praten met je tiener over sociale afstand

Afhankelijk van het volwassenheidsniveau van uw tiener kunt u de pandemie in meer gedetailleerde termen bespreken. Help hen hun emoties rond sociale afstandelijkheid te verwerken en zorg ervoor dat ze volledig begrijpen wat het betekent. Het kan zijn dat uw tiener zijn vrienden mist en zich afvraagt waarom hij er niet een paar kan zien. Bespreek dat sommige personen mogelijk asymptomatisch zijn of op het punt staan symptomen te vertonen, zodat iedereen afstand houdt van de sociale afstand om zo veilig mogelijk te zijn. Blijf hen eraan herinneren dat dit tijdelijk is en dat ze uitstekend werk leveren door de regels voor het bewaren van fysieke afstand te volgen.

Sociale afstand oefenen met uw kind

Voordat u eropuit gaat, kunt u het beste met uw kind de sociale afstand oefenen. Als je echt kleintjes bent, laat ze dan hun gezichtsmasker of een andere gezichtsbeschermende uitrusting versieren als je van plan bent ze er een te laten dragen. Draag ook uw masker en maak er een leuk spel van met uw kind door zich voor te doen als iets dat hij of zij leuk vindt, zoals een dier, een favoriet boek of een televisiepersonage. Oefen thuis voordat u naar buiten gaat, zodat ze zo goed mogelijk voorbereid zijn. Met oudere kinderen en tieners kun je ook thuis oefenen voordat je eropuit gaat. Test de afstandsregel een paar keer met ze en zorg ervoor dat ze begrijpen hoe dat er visueel uitziet voordat ze eropuit gaan.

Het handhaven van sociale afstand

Als je in het openbaar bent en je kind op de rand van een meltdown staat, of moeite heeft met luisteren, kun je het beste kalm blijven en snel handelen. Nu er een pandemie als Covid-19 aan de gang is, is het niet ideaal om je kind in een drukke openbare ruimte te laten instorten, vooral niet als het zichzelf op de grond gooit of de neiging heeft om weg te rennen.

Verwijder uw kind uit de situatie

Laat uw kind indien mogelijk rustig weten dat jullie samen naar buiten gaan, zodat jullie allebei veilig kunnen blijven. Als ze niet met je mee naar buiten lopen, pak ze dan op en ga zo snel mogelijk naar buiten. Zodra uw kind wat meer ontspannen is, bespreek dan waarom hij van streek is, valideer zijn gevoelens en herinner hem er vervolgens aan dat het super belangrijk is om in het openbaar dicht bij elkaar te blijven, zodat jullie allebei niet ziek worden. Als uw kind er klaar voor is, ga dan terug naar binnen en probeer het opnieuw, maar als dat niet het geval is, is het prima om terug naar huis te gaan en indien mogelijk een uitje op een ander tijdstip te proberen.

Tips voor succes

Je kunt ook:

  • Houd er rekening mee dat u alleen noodzakelijke uitstapjes maakt als uw kind de neiging heeft een goed humeur te hebben. Dit betekent dat ze geen honger of oververmoeidheid hebben als je op pad gaat. Kinderen hebben ook de neiging om bepaalde momenten van de dag te hebben waarop ze prikkelbaarder lijken, dus probeer indien mogelijk te vermijden om op dat tijdstip het huis te verlaten.
  • Als je oudere kinderen hebt, blijf ze er dan aan herinneren dat jullie tijdens dit uitje dicht bij elkaar moeten blijven en zo ver mogelijk weg van anderen. Versterk hun goede gedrag op een positieve manier en zorg ervoor dat ze trots op zichzelf zijn omdat ze hun familie en anderen hebben geholpen veilig te blijven.
  • Geef tieners ook positieve bekrachtiging en herinner ze eraan dat dit tijdelijk is.
  • Wees je zeer bewust van de tekenen van bijna-meltdown van je kind en probeer op te schieten en de boodschap af te maken, of ga terug naar huis om een volledige meltdown in het openbaar te voorkomen. Het is super belangrijk om te voorkomen dat uw kind zichzelf op de grond gooit of wegvlucht in het openbaar, vooral tijdens een pandemie.

Je gezin veilig houden

Pandemieën, zoals het coronavirus, kunnen erg stressvol zijn om doorheen te gaan, vooral als je kinderen hebt die moeite hebben met het begrijpen van sociale afstand. Blijf op een voor de leeftijd passende manier met uw kind of kinderen praten en wees gedurende deze tijd aardig voor uzelf. Blijf op de hoogte van nieuwe regels en aanbevelingen en blijf je best doen om je gezin zo veilig mogelijk te houden.

Aanbevolen: