Hoe afstand nemen van familie je sterker kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe afstand nemen van familie je sterker kan maken
Hoe afstand nemen van familie je sterker kan maken
Anonim

Vind positieve tips om met verhuizen om te gaan en sterke familiebanden op afstand op te bouwen.

Vader en zoon knuffelen thuis
Vader en zoon knuffelen thuis

Of je nu aan een geweldige nieuwe baan begint, je droomhuis op een nieuwe plek koopt, of verhuist om dichter bij iemand te zijn van wie je houdt, weggaan van je familie is een belangrijke overgangstijd. Het is normaal om alle gevoelens te voelen (inclusief schuldgevoelens), maar dit is een grote stap die je sterker kan maken en je leven een geheel nieuwe richting kan geven. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u deze grote stap in uw leven zet. Deze zullen u helpen de potentiële positieve gevolgen van deze stap te herkennen.

Weet dat het oké is om weg te gaan van familie

Verhuizen is een belangrijke levensbeslissing, en het is volkomen normaal dat u twijfelt over uw keuzes. Toch is er niets mis met het maken van de keuze om weg te gaan bij uw gezin. Bij alle belangrijke beslissingen moet je een aantal verschillende factoren afwegen en de juiste kiezen voor dit moment.

Als je in de supermarkt besluit een doos ontbijtgranen te kopen, moet je nadenken over je budget, wat je graag eet, wie het nog meer eet en of de ontbijtgranen gezond zijn. Het is niet zo heel anders als je besluit waar je gaat wonen; dichtbij (of ver weg) zijn van familie is slechts een van de factoren bij uw beslissing. De juiste keuze is degene die op zoveel mogelijk manieren het beste bij u past.

Sta jezelf toe om te voelen hoe jij je voelt over de verhuizing

Zelfs als je de voor- en nadelen van het weggaan van je familie hebt afgewogen en redelijk zeker bent van je keuze, is het nog steeds normaal dat je een hoop gevoelens hebt over de verhuizing. Het is volkomen legitiem om opluchting, opwinding, verdriet en elk ander gevoel dat je hebt te voelen. Deze gevoelens zijn oké, maar ze hoeven je keuzes niet te bepalen.

Als je weggaat van je familie, kunnen schuldgevoelens, angstgevoelens en gevoelens van egoïsme de hoofdrol spelen. Als je kunt, denk dan even na over waar het schuldgevoel vandaan komt. Is het van andere mensen? Als dat zo is, vraag hen dan om met u om de tafel te gaan zitten en over de beslissing te praten. Vertel hen waarom u ervoor kiest om te verhuizen. Als het schuldgevoel van binnenuit komt, is het proces niet zo heel anders. Erken het gevoel en herinner jezelf eraan waarom je de keuze maakt die je maakt.

Begrijp de waarde van persoonlijke keuzevrijheid

Het weggaan van je familie kan, ook al is het soms pijnlijk, ook een enorme boost geven aan je gevoel van persoonlijke keuzevrijheid. Jij bepa alt je leven, of je nu verhuist voor de liefde, een nieuwe baan, avontuur of om welke andere reden dan ook. Jij kiest en jij hebt de macht.

Het hebben van dit gevoel van keuzevrijheid is belangrijk om het gevoel te hebben dat je de controle over je leven hebt en om veerkrachtig te zijn als de dingen niet gaan zoals gepland. Als je jezelf keuzes ziet maken en de gevolgen daarvan met succes ziet omgaan, kun je veel zelfverzekerder worden. Deze stap is precies het soort keuze dat dat gevoel van keuzevrijheid kan vergroten.

Erken dat fysieke en emotionele nabijheid verschillend zijn

Als je lange tijd dicht bij je ouders of andere familieleden hebt gewoond, is het normaal dat je het gevoel hebt dat fysieke nabijheid noodzakelijk is voor emotionele nabijheid. De waarheid is echter dat er veel manieren zijn om dichtbij te zijn. Dichtbij iemand wonen is slechts één van die manieren.

Gelukkig moeder en kind meisje zwaaiende handen maken van videogesprek
Gelukkig moeder en kind meisje zwaaiende handen maken van videogesprek

Je gezin bij elkaar houden hoeft niet te betekenen dat je ze fysiek verbonden moet houden. U kunt uw emotionele band opbouwen met goede gesprekken aan de telefoon, videochats, echte brieven en quality time tijdens huisbezoeken. Veel van de aspecten van een sterk gezin, zoals goede communicatie, elkaar emotioneel ondersteunen en respect tonen, kunnen zelfs op fysieke afstand worden gedaan.

Gebruik dankbaarheid om de angst om weg te gaan te overwinnen

Als u zich zorgen maakt over uw verhuizing, kan het helpen om u te concentreren op waar u dankbaar voor bent. Dankbaarheid kan helpen de angst onder controle te houden. Het is ook een goede oefening om je te helpen positief te blijven in tijden van emotionele stress.

Denk na over wat je leuk vindt als het gaat om je nieuwe locatie of huis, wat je leuk vindt aan je gezin en de relatie die je met hen hebt, en de manieren waarop je de verhuizing al als een positieve kracht kunt zien. Het kan helpen om tijdens deze overgangsperiode een dankbaarheidsdagboek bij te houden, maar je kunt er ook bewust een gewoonte van maken om op te merken en dankbaar te zijn voor wat je hebt.

Bouw een nieuwe routine op een nieuwe plek

Als je ouders, broers en zussen (of andere familieleden) altijd bij je routine betrokken zijn geweest, kan het moeilijk zijn om te weten hoe je moet omgaan met het weggaan van je familie als je dagelijkse leven anders is. De sleutel is het opbouwen van een nieuwe routine die bij je nieuwe huis past.

Denk na over hoe je wilt dat je dag, week en maand eruit zien. Wil je naar de sportschool of lid worden van een gemeenschapsgroep? Hoe zit het met werk of school? Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je wilt voor je nieuwe leven, creëer dan een routine die daarbij past. Dit zal je troost bieden en je helpen een sterke basis op te bouwen op deze nieuwe plek.

Houd uw familierelaties sterk over de kilometers heen

Het onderhouden van uw familierelaties over een afstand kan een bewuste keuze zijn, net zoals verhuizen dat kan zijn geweest. Denk na over specifieke dingen die u kunt doen om uw relaties sterk te houden. Weten hoe je moet omgaan met het weggaan van je familie als je je zorgen maakt over het onderhouden van relaties, kan beginnen met nadenken over manieren waarop je die relaties sterk kunt houden - zelfs op afstand.

Een aantal geweldige activiteiten zijn onder meer het houden van een filmavond waarbij iedereen tegelijkertijd naar dezelfde film kijkt, het opzetten van een keer per week een videogesprek voor het diner waarbij je praat terwijl je samen eet, of samen een woordspel spelen dag. Het is ook belangrijk om te delen hoe je je voelt en wat je de laatste tijd hebt gedaan.

Herken de manieren waarop je bent gegroeid

Overgangen zijn niet altijd gemakkelijk, en het is normaal dat u zich emotioneel in conflict voelt over uw keuze om te verhuizen. Bedenk echter dat de uitdagingen waarmee u in de weken en maanden rondom de verhuizing te maken krijgt, niet iets zijn waar u voor altijd mee te maken zult krijgen. Er zijn veel voordelen verbonden aan het verhuizen die positief en krachtig kunnen zijn. Als u zich van uw gezin verwijdert, kunt u op veel manieren sterker worden, bijvoorbeeld door veerkrachtiger te worden, hechte familierelaties te hebben die u prioriteit geeft, en regelmatig dankbaarheid te beoefenen. Geef jezelf een schouderklopje voor de manier waarop je groeit in deze tijd van verandering.

Aanbevolen: