Wespen op afstand houden & Haal de angel uit de zomer

Inhoudsopgave:

Wespen op afstand houden & Haal de angel uit de zomer
Wespen op afstand houden & Haal de angel uit de zomer
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Vraag iemand wat zijn favoriete insect is, en de kans is groot dat niemand een wesp zal zeggen. Als je de pech hebt gehad dat je aan de stekende kant van een boze wesp zat, dan weet je uit de eerste hand hoe pijnlijk het omgaan met een ongewenste kolonie kan zijn. Voordat je je buitenevenementen aan de wespenoverlords verspeelt, probeer dan deze eenvoudige methoden om wespen op afstand te houden.

Vermijd bloempatronen en felle kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Het zomerkleurenpalet zit vol heldere tinten en gedurfde tinten, die de prachtige bloemen nabootsen die uit de grond barsten. Alles is gewoon helderder in de zomerzon, en hoewel die nieuwe blauwgroen geruite tafelkleden er zo verleidelijk uitzien, moet je oppassen met het kopen ervan.

Als je in het verleden wespenproblemen hebt gehad, kies dan voor donkere, neutrale tinten voor je decoraties en kledingopties. Hoewel ze indruisen tegen de algemene zomerse sfeer, zijn deze kleuren veel minder aantrekkelijk voor horzels en gele jassen dan drukke patronen en elektrische kleuren. Kortom, zorg ervoor dat u uzelf of uw buitentafels niet verandert in grote, sappige bloemen die wespen aantrekken.

Dek al het eten of drinken af

Afbeelding
Afbeelding

Picknicks en buitenbarbecues zijn een zomertraditie, maar vervelende vliegen zijn niet de enige insecten waar je tegen moet vechten. Wespen worden, net als veel andere insecten, aangetrokken door de geuren van uw heerlijke kookkunsten. Om te voorkomen dat je ze verleidt om deel te nemen aan je etentje, kun je alleen eten ontdekken als het tijd is om te eten.

Je kunt luchtdichte bakjes en voedselnetten gebruiken om voedsel veilig te bewaren en flessen of kopjes met deksels erop plakken. Het laatste dat je wilt is dat een wesp je lippen kietelt de volgende keer dat je iets gaat drinken.

Alles snel opruimen

Afbeelding
Afbeelding

Als je eenmaal een goede ma altijd in je buik hebt, kan de volgende stop op de middagprettrein rechtstreeks naar Napville zijn. Je moet sterk zijn en de luie drang weerstaan als je horzels en gele jassen ver uit de buurt van je loungehoek wilt houden.

Nadat je de koolsla en de barbecue hebt doorgenomen, ruim je je borden, schalen en keukengerei onmiddellijk op. Zet alles binnen of ga je gang en was ze in een buitengootsteen. Restjes eten en drinken kunnen snel veranderen in een wespenbuffet als ze buiten worden achtergelaten.

Vermijd het dragen van parfums en geurende lotions

Afbeelding
Afbeelding

Een spritz van je favoriete parfum zal niet alleen de hoofden van mensen doen veranderen, maar ook die van een kolonie wilde wespen. Geurige parfums, lotions of haarproducten kunnen wespen aantrekken. Als je weet dat je een dag buiten gaat doorbrengen, maar je huid soepel en beschermd wilt houden, gebruik dan voorlopig ongeparfumeerde producten.

Breek natuurlijke afweermiddelen uit

Afbeelding
Afbeelding

Bepaalde natuurlijke planten en oliën zullen insecten zoals wespen afstoten. Daarom zijn citronellakaarsen zo'n populair middelpunt van de tafel op de patio's van mensen. Als je geen tijd hebt om planten toe te voegen die een uitstekend insectenwerend middel vormen, dompel dan een paar wattenbolletjes in wat pepermunt- of citroengrasolie en plaats ze in kommen rond je zithoek. Op dezelfde manier kun je een paar kommen vullen met kruidnagel om het agressieve ongedierte echt af te schrikken.

Wespenvallen opzetten

Afbeelding
Afbeelding

Je bent nooit volledig weerloos tegen wespen, horzels en gele jassen. Soms moet je gewoon proactief zijn over de verdedigingen die je kiest. Er bestaan wespenvallen (u kunt online uit een groot aantal kiezen) of u kunt uw eigen vallen maken.

Je kunt bijvoorbeeld wat van je restjes (vooral zoete dingen zoals fruit) in een emmer vol zeepsop doen. Ze zullen zich zo aangetrokken voelen tot het voedsel dat ze niet zullen weten welke verdrinkingsvloed hen zal treffen. Vergeet niet uw vallen regelmatig te legen.

Verbrand iets om rook in de lucht te krijgen

Afbeelding
Afbeelding

Wespen hebben een hekel aan rook, dus we raden je ten zeerste aan om je buitenexcursies te timen met een beetje grillactie. Als het buiten niet te heet is, kun je ook een vuurplaats opzetten om te voorkomen dat wespen je picknickplaats binnenkomen. Maar zorg ervoor dat u altijd wat water of een brandblusser bij de hand heeft als u een brand onder controle heeft.

Vermijd spelen of zitten in de buurt van bloemen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het niet altijd mogelijk is, doe je best om geen picknick of lunch in de buitenlucht te organiseren in de buurt van bloeiende planten. En als u uw terrasruimte echt wilt bewaken, plant er dan geen overvloed aan bloemen omheen. Je verandert je terras alleen maar in een wespdroom. Hoewel dat betekent dat je geen vlinders en hommels zult zien rondscharrelen terwijl je eet, is het een kleine prijs die je moet betalen om te voorkomen dat enorme wespennesten zich op je nestelen.

Plaats geen kolibrievoeders naast uw terras

Afbeelding
Afbeelding

We houden er allemaal van om te zien hoe de kleine, zoomrijke kolibries een vers gevulde voerbak zwermen. Maar de gaten in deze voerbakken zijn net groot genoeg zodat insecten zoals bijen en wespen het sacharinemengsel kunnen bereiken. En wespen zijn agressief genoeg over hun voedsel, zodat ze zullen proberen je geliefde vogels weg te jagen.

Dus je moet oude kolibrievoeders verplaatsen of nieuwe uitzetten, ver weg van de plek waar je van plan bent buiten te loungen. Dit houdt de wespen zeker uit de buurt van je ooglijn.

Laat de wespen niet winnen

Afbeelding
Afbeelding

Wespen kunnen vervelende kleine beestjes zijn en moeilijk te verwijderen zijn als ze zich eenmaal hebben gevestigd. In plaats van je zomermiddagen op wespenjacht te besteden, kun je deze eenvoudige methoden implementeren om wespen weg te houden. Niets zal uw buitenzwembadfeestje sneller verpesten dan een zwerm wespen die neerda alt op uw met zonnebrandcrème doordrenkte gasten.

Aanbevolen: