15 leuke spellen om te spelen op Zoom voor kinderen & Gezinnen

Inhoudsopgave:

15 leuke spellen om te spelen op Zoom voor kinderen & Gezinnen
15 leuke spellen om te spelen op Zoom voor kinderen & Gezinnen
Anonim
Moeder en dochter hebben plezier
Moeder en dochter hebben plezier

Als je niet persoonlijk samen kunt zijn, kunnen kinderen en gezinnen gemakkelijk virtuele games spelen via de videocommunicatietool Zoom. Om deze games te spelen heb je geen speciaal materiaal nodig, alleen wat je in huis hebt, een webcam en Zoom. De basisversie van Zoom is gratis, maar je moet een account aanmaken om een bijeenkomst te organiseren.

Familie charades

Charades is een van de gemakkelijkste en leukste spellen voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden om op Zoom te spelen. Dit groepsspel heeft minimaal drie deelnemers nodig, maar meer is beter.

Spelconfiguratie

De presentator van de Zoom-oproep moet een paar algemene categorieën kiezen en deze op een apart vel papier schrijven. Deze categorieën kunnen in een kom worden bewaard. Eenvoudige, kindvriendelijke Charades-categorieën zijn onder meer:

  • Animatiefilms (kunnen titels, liedjes of personages zijn)
  • Dieren
  • Acties
  • Dingen die je in huis doet
  • Dingen die je doet in de zomer

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Microfoon
  • Chat
  • Scherm delen

Hoe te spelen

  1. Het spel verloopt in alfabetische volgorde van je voornaam in Zoom.
  2. Om een ronde te starten, trekt de Zoom-host één categorie uit de schaal.
  3. Elke deelnemer (inclusief alle gezinsleden die één webcam delen) krijgt tijdens elke ronde de beurt om iets uit te voeren.
  4. De deelnemer wiens naam alfabetisch als eerste staat, handelt als eerste. Als er meerdere mensen op die webcam zijn, moeten ze één acteur kiezen en in het geheim één ding kiezen dat hij kan naspelen.
  5. De acteur klikt op 'Delen' en kiest vervolgens de schermoptie die laat zien wat zijn webcam ziet. Zorg ervoor dat uw microfoon en video zijn ingeschakeld, maar dat alle anderen hun microfoons moeten hebben uitgeschakeld.
  6. Hij speelt zijn gekozen woord of zin uit die past in de categorie die door de gastheer wordt getrokken.
  7. Om het woord of de zin te raden, moeten alle andere deelnemers hun gok in de chat typen.
  8. Degene die het eerst goed raadt in de chat krijgt een punt.
  9. Elke deelnemer speelt deze ronde om de beurt iets uit dezelfde categorie.
  10. Om extra rondes te spelen, kan de Zoom-host voor elke ronde een nieuwe categorie tevoorschijn halen.
  11. De speler(s) met de meeste punten aan het einde wint.
meisje praat met haar grootmoeder
meisje praat met haar grootmoeder

Whiteboard-beul

Beultje spelen is eenvoudig als je de whiteboard-functie van Zoom gebruikt. Hiermee kunnen deelnemers tekst, vormen en tekeningen uit de vrije hand op het scherm toevoegen. Hangman is normaal gesproken een spel voor twee personen, maar je kunt het voor meerdere spelers maken door om de beurt letters te raden. Gebruik losse woorden als je met jongere kinderen speelt en volledige zinnen of zinnen als je met oudere kinderen speelt.

Gebruikte zoomfuncties

  • Scherm delen - Whiteboard
  • Annotatiehulpmiddelen
  • Microfoon

Hoe te spelen

  1. Kies één deelnemer om te starten. Deze persoon kiest de beulzin.
  2. De persoon die de beulzin kiest, moet op "meer opties" bovenaan zijn scherm klikken, waarna hij of zij op het kleine pengereedschap kan klikken.
  3. Deze persoon moet een standaard beulbord tekenen, de lege regels toevoegen voor alle letters in zijn woord of zin, en het tekstgereedschap gebruiken om een tekstvak te maken dat alle letters van het alfabet op volgorde bevat.
  4. Ga in alfabetische volgorde op naam en laat elke andere speler een letter raden. Om een letter te raden, moet een speler de microfoon uitzetten en de letter uitspreken.
  5. De persoon die de zin heeft gekozen, voegt de letter vervolgens toe aan een lege regel als deze daar past, of streept deze door en tekent een deel van het stokpopje.
  6. Spelers raden om beurten een letter totdat iemand het woord of de zin kan raden. Tijdens een beurt kan deze speler, in plaats van een letter te raden, het woord of de zin raden door de microfoon aan te zetten en het uit te spreken of te typen in de chat.
  7. Als het poppetje wordt opgehangen voordat iemand het woord of de zin heeft geraden, wint niemand en is de persoon met de volgende alfabetische naam de volgende.
  8. De speler die het juiste antwoord raadt, mag het woord of de zin kiezen voor de volgende ronde.
  9. De Zoom-host kan aan het einde van een ronde alle tekst en tekeningen van het whiteboard verwijderen.

Vind een match

Jongere kinderen zullen plezier hebben met dit actieve familiematchspel. Je hebt minimaal twee spelers nodig, maar je kunt er zoveel hebben als je wilt. Spelers moeten items in hun huis vinden die overeenkomen met items uit de huizen van andere spelers.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Chat

Hoe te spelen

  1. Kies één speler om te starten. Deze persoon zou de enige moeten zijn met video en audio aan om te starten.
  2. De eerste speler vindt een voorwerp uit zijn huis en houdt het ongeveer 30 seconden omhoog zodat iedereen het kan zien.
  3. Deze speler roept "Go!" en alle andere spelers moeten in hun eigen huis zoeken naar een voorwerp dat zo veel mogelijk op het getoonde voorwerp lijkt. Als het getoonde item bijvoorbeeld een rood T-shirt is met een vlag erop, probeer dan een rood T-shirt te vinden of zelfs een T-shirt met een vlag erop.
  4. Wanneer een speler een overeenkomend item vindt, zet ze haar video aan en houdt ze het item omhoog.
  5. De speler die de beste match terugbrengt, krijgt een punt. Als het te moeilijk is om te bepalen wie de winnaar is, vraag dan alle spelers om in de chat te stemmen.
  6. Alle spelers zijn aan de beurt om een item te selecteren dat anderen moeten matchen.
  7. Speel zoveel rondes als je wilt. De speler met de meeste punten aan het einde wint.

Familiewaarheid of durf

Truth or Dare is een eenvoudig spel dat kinderen en gezinnen overal kunnen spelen. Stel om te beginnen een aantal basisregels vast, zoals uitdagingen moeten passen bij de leeftijd en betrekking hebben op dingen die iedereen voor de camera heeft of kan doen. Je hebt minimaal twee spelers nodig, maar hoe meer hoe beter.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Microfoon
  • Chat
  • Scherm delen - Whiteboard
  • Annotatiehulpmiddelen

Spelconfiguratie

Gebruik de whiteboard-functie om als groep een lijst met waarheidsvragen en een lijst met uitdagingen te maken. Maak voor elke kolom één kolom en laat spelers om de beurt dingen toevoegen.

Hoe te spelen

  1. Ga in volgorde van jong naar oud.
  2. De jongste persoon zal beginnen door de microfoon aan te zetten en een andere speler te kiezen om te vragen "Truth or Dare?"
  3. Als de speler Waarheid kiest, mag de persoon die de vraag gesteld heeft één vraag uit de Waarheidslijst kiezen die hij of zij moet beantwoorden.
  4. Als de speler Dare kiest, mag de persoon die erom vroeg een uitdaging uit de Dare-lijst kiezen die hij of zij op camera kan doen.
  5. Het spel gaat door zo lang als je wilt, of tot 40 minuten omdat dat de limiet is voor groepsbijeenkomsten in de gratis versie van Zoom.
familie die een videogesprek voert
familie die een videogesprek voert

Zoom Familievete

Pas de klassieke spelshow Family Feud aan tot een leuk Zoom-spel voor kinderen en gezinnen. Dit spel werkt het beste als je minimaal 10 spelers hebt die in 2 teams kunnen worden opgesplitst.

Gebruikte zoomfuncties

  • Chat
  • Video
  • Microfoon
  • Scherm delen - Whiteboard
  • Annotatiehulpmiddelen

Spelconfiguratie

Je zult een aantal eenvoudige Family Feud-vragen klaar willen hebben voordat het spel begint.

  1. Open de whiteboard-functie door op "Delen" te klikken en vervolgens de optie "whiteboard" te kiezen.
  2. Teken een Family Feud-spelbord met drie lege ruimtes voor de antwoorden en een gebied om de score bij te houden voor elk team.
  3. Het helpt om de namen van de spelers van elk team aan hun scoregebied toe te voegen.
  4. Voeg in de bovenste lege ruimte het getal "20" toe, in de middelste ruimte het getal "10", en in de onderste ruimte het getal "5". Dit zijn de puntwaarden voor elk antwoord.

Hoe te spelen

  1. Eén speler moet elke ronde gastheer zijn, dus kies om beurten één persoon uit je team die gastheer zal zijn.
  2. De gastheer zal een vraag hardop voorlezen aan de groep en iedereen vragen een privébericht naar hen te sturen met het eerste antwoord dat in je opkomt. In het chatgedeelte zou je hierboven "iedereen" moeten zien waar je kunt typen. Als u op de vervolgkeuzepijl ernaast klikt, kunt u kiezen naar welke persoon u uw bericht wilt sturen.
  3. De gastheer neemt alle antwoorden en vindt de top 3 op basis van het aantal spelers dat hetzelfde antwoord gaf. Als alle spelers verschillende antwoorden hebben gegeven, kan de gastheer uit deze opties zijn eigen top 3 kiezen.
  4. Alle spelers behalve de host moeten hun video uitschakelen.
  5. De gastheer zal de vraag stellen.
  6. De eerste persoon die de video aanzet, mag als eerste antwoorden.

    • Als hun antwoord tot de top 3 behoort, mag hun team de ronde spelen. De gastheer schrijft dit antwoord op het spelbord.
    • Als hun antwoord niet in de top 3 staat, mag de eerste speler van het andere team die de camera heeft aangezet, een gokje wagen.
    • Als geen van beide teams een antwoord op het bord raadt, begin dan de ronde opnieuw met de camera's van iedereen uit.
  7. Het team dat de ronde speelt, raadt vervolgens om de beurt de andere twee antwoorden op het bord. Als ze verkeerd raden, krijgen ze een waarschuwing. Als ze het goed raden, wordt het op het bord geschreven.

    • Als het team alle drie de antwoorden raadt voordat ze 3 strikes krijgen, krijgen ze alle 35 punten.
    • Als het team 3 strikes krijgt voordat ze alle drie de antwoorden hebben geraden, kan het andere team de chat gebruiken om één gok van het hele team te bedenken.
    • Als de tegenstander een antwoord van het bord raadt, steelt hij alle 35 punten.
  8. Schrijf de score en kies een nieuwe gastheer van het andere team voor de volgende ronde.
  9. Speel vijf rondes. Het team met aan het eind de meeste punten wint.

Appels naar appelsachtergronden

Gebruik de coole zoomfunctie van virtuele achtergronden om een virtuele versie van het bordspel Apples to Apples te spelen. In plaats van kaarten zullen spelers een virtuele achtergrond moeten toevoegen die het beste bij het gegeven woord past. Je hebt minimaal drie spelers nodig voor dit spel, maar hoe meer, hoe beter.

Spelconfiguratie

Elke deelnemer moet een aantal afbeeldingen op zijn computer klaar hebben liggen om als virtuele achtergrond toe te voegen. U wilt minimaal tien afbeeldingen hebben om uit te kiezen, en elke afbeelding moet een ander thema hebben. De host moet er ook voor zorgen dat deze zo is ingesteld dat iedereen virtuele achtergronden kan gebruiken. Individuele gebruikers kunnen inloggen op hun Zoom-account en onder 'Mijn instellingen' controleren of ze deze functie hebben ingeschakeld.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Chat
  • Virtuele achtergronden

Hoe te spelen

  1. Kies één speler die je als eerste wilt hosten. Deze persoon moet de microfoon aanzetten en iedereen een woord, actie of de naam van een beroemd persoon vertellen.
  2. Elke andere speler moet op de pijl naar boven naast het videocamerapictogram klikken, 'kies virtuele achtergrond' selecteren en op 'afbeelding toevoegen' klikken. Hiermee kunt u een van uw vooraf geplande afbeeldingen nemen en deze als virtuele achtergrond toevoegen.
  3. Als alle spelers een virtuele achtergrond hebben, beslist de gastheer welke het beste overeenkomt met het woord of de naam die ze hebben gekozen. De speler met de beste achtergrond krijgt één punt.
  4. Elk gezinslid is om de beurt gastheer.
  5. De speler met de meeste punten aan het einde wint.
moeder en kind via videogesprek
moeder en kind via videogesprek

Noem dat nummer

Je kunt eenvoudig een spelletje Name That Song op Zoom spelen met alleen je microfoons. Dit spel is het beste voor groepen van ongeveer vijf personen, vooral als een of meer spelers geen webcam hebben.

Spelconfiguratie

Elke speler moet wat muziek klaar hebben staan op zijn telefoon, tablet, computer, radio of mp3-speler. Het helpt om een specifiek soort muziek te kiezen met liedjes die de meeste mensen in je groep kennen. Als je met kleine kinderen speelt, houd je dan aan kinderliedjes.

Gebruikte zoomfuncties

  • Microfoon
  • Chat

Hoe te spelen

  1. Ga in volgorde van oudste naar jongste.
  2. De eerste muzikant speelt ongeveer 20 seconden van het begin van één nummer, zodat iedereen het kan horen.
  3. De eerste speler die de juiste titel van het nummer in de chat typt, krijgt een punt.
  4. Elke speler krijgt minstens één beurt als muzikant.
  5. De speler met de meeste punten aan het einde is de winnaar.

Wink Assassin

Geloof het of niet, je kunt het klassieke knipogende ijsbrekerspel Wink Assassin op Zoom spelen. Dit spel is het beste voor oudere kinderen en grote groepen.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Chat - privé en iedereen

Hoe te spelen

  1. Iedereen moet aan het begin van elke ronde zijn camera aanhouden.
  2. Kies voor elke ronde een moderator. De moderator kiest de huurmoordenaar voor de ronde en speelt niet.
  3. De moderator moet een privébericht sturen naar de persoon die zij aanwijzen als de moordenaar.
  4. De moderator begint een gesprek over wat dan ook.
  5. Tijdens het gesprek zal de moordenaar fysiek knipogen en vervolgens een privébericht sturen naar de persoon naar wie hij knipoogt, met de tekst 'knipoog'.
  6. Binnen 5 seconden na het ontvangen van een "knipoog" -bericht moet een speler op dramatische wijze sterven en vervolgens de video uitschakelen.
  7. Andere spelers moeten na elke dood hun gok geven over wie de moordenaar is door dit in de chat te typen, zodat iedereen het kan zien.
  8. De moordenaar blijft naar mensen knipogen totdat iemand hun identiteit raadt.
  9. De eerste speler die de moordenaar raadt, wordt de volgende moderator.

Zoomderdash

Speel het klassieke definitie-raadspel Balderdash zonder het bordspel te bezitten. Deze versie van Balderdash is uniek voor Zoom, dus je kunt het Zoomerdash noemen. Je hebt minimaal drie spelers nodig, maar het spel is het beste met ongeveer vijf spelers. Kinderen vanaf acht jaar zullen het meeste plezier beleven aan dit spel.

Gebruikte zoomfuncties

  • Chat
  • Scherm delen - Whiteboard
  • Annotatiehulpmiddelen

Spelconfiguratie

Elke speler heeft toegang tot een woordenboek nodig om te kunnen spelen. Je kunt elk online woordenboek gebruiken.

Hoe te spelen

  1. Kies één speler als gastheer. De gastheer kan elk raar woord uit het woordenboek kiezen.
  2. De gastheer moet zijn of haar woord op het whiteboard schrijven.
  3. Elke speler moet een definitie voor dat woord verzinnen en deze privé naar de gastheer sturen.
  4. Zodra de gastheer een definitie van elke speler heeft, moet hij alle definities, inclusief de echte definitie, aan het whiteboard toevoegen.
  5. Elke speler moet in de groepschat intypen welke definitie juist is.
  6. Iedereen die de juiste definitie raadt, krijgt een punt.
  7. Speel zoveel rondes als je wilt met elke ronde een nieuwe gastheer.
  8. De speler met de meeste punten is de winnaar.

Ik bespioneer

Een van de gemakkelijkste spellen die jonge kinderen op Zoom kunnen spelen, is I Spy. Spelers moeten elkaars achtergronden doorzoeken om benoemde items te vinden. Hoe meer spelers je hebt, hoe meer dingen je moet bekijken.

Spelconfiguratie

Dit spel werkt het beste als je ervoor zorgt dat je camera op een achtergrond wijst die veel objecten bevat. Als je wilt, kun je zelfs een drukke achtergrond creëren door een gekke virtuele achtergrond aan je scherm toe te voegen of afbeeldingen en items vast te zetten op een groot prikbord achter je.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Microfoon

Hoe te spelen

  1. Eén speler zegt "Ik bespioneer" en beschrijft iets wat hij op het scherm van een andere speler ziet.
  2. Spelers kunnen om beurten raden.
  3. De speler die het antwoord als eerste raadt, mag vervolgens iets bespioneren.

Twintig vragen

Iedereen kan het klassieke spelletje Twenty Questions op Zoom spelen. Je hebt minimaal twee spelers nodig, maar je kunt als groep spelen.

Gebruikte zoomfuncties

  • Microfoon
  • Chat
  • Optioneel - Scherm delen/whiteboard

Hoe te spelen

  1. Eén speler denkt aan een persoon, plaats of ding.
  2. Alle andere spelers kunnen maximaal 20 ja of nee vragen stellen om deze persoon, plaats of ding te raden.
  3. Spelers moeten om de beurt vragen typen in de groepschat. Wanneer u een vraag stelt, nummert u deze om aan te geven om welk nummer de vraag gaat. Als je wilt, kun je hiervoor het whiteboard gebruiken in plaats van de chat.
  4. De persoon die het item bedacht heeft, typt "ja" of "nee" na elke vraag.
  5. Als een speler een gok heeft, kan hij die tijdens zijn beurt typen in plaats van een vraag.
  6. Degene die het juiste antwoord raadt, mag het volgende item bedenken.

Fashion Frenzy

Als je kinderen ervan houden om zich te verkleden of het ROBLOX-spel Fashion Frenzy te spelen, zullen ze deze live versie geweldig vinden. Je wilt vanuit huis spelen, zodat je toegang hebt tot kleding en accessoires. Hoe groter de groep, hoe leuker het spel.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Microfoon
  • Chat

Hoe te spelen

  1. Kies één persoon om de ronde te organiseren. De gastheer geeft iedereen een categorie, zoals 'magie', of een plek waar je naartoe kunt gaan, zoals 'kamperen in het bos'.
  2. Alle andere spelers moeten dingen in hun huis vinden om te dragen die passen bij de richtlijnen van de gastheer.
  3. Wanneer een speler gekleed is en terug naar de camera kijkt, kun je om de beurt je outfits modelleren. Iedereen kan zijn/haar scherm delen door de cameraweergave te kiezen, zodat hij/zij de grootste afbeelding op het scherm wordt.
  4. Nadat iedereen model heeft gestaan, heeft elke speler 30 seconden de tijd om in de chat te stemmen op de persoon die volgens hem de beste outfit heeft. Je kunt niet op jezelf stemmen.
  5. De gastheer telt de stemmen en maakt de winnaar bekend.
  6. De winnaar van elke ronde wordt de gastheer van de volgende ronde.

Schermgeheugen

Daag uw gezinsleden uit voor een snel spelletje Memory in Zoom. Dit groepsspel werkt goed voor groepen van elke grootte.

Spelconfiguratie

Elke speler moet een dienblad met willekeurige items maken voordat je Zoom kunt gebruiken. U kunt een bord, dienblad van elk formaat of zelfs een platte doos gebruiken om uw verzameling items in op te bergen. Als je met jonge kinderen speelt, houd de collectie dan beperkt tot zeven of minder items. Als je met oudere kinderen speelt, kun je maximaal 15 items op je bakjes hebben.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Chat

Hoe te spelen

  1. Kies één speler om als eerste zijn verzameling weer te geven.
  2. Deze speler moet ervoor zorgen dat zijn video groot is door de optie voor scherm delen te kiezen die zijn camerabeeld laat zien.
  3. De speler houdt het dienblad vervolgens één minuut omhoog zodat iedereen kan zien wat erop staat.
  4. Als een minuut voorbij is, verbergt de speler zijn dienblad. Alle andere spelers zullen hen een privébericht sturen met de items die ze zich herinneren uit de lade.
  5. De speler die de meeste items onthoudt, is de winnaar.
  6. Voor een extra uitdaging kun je elke speler één minuut lang zijn dienblad laten zien en vervolgens proberen te onthouden wat er op elk afzonderlijk dienblad stond.
Vader en dochter tijdens videogesprek
Vader en dochter tijdens videogesprek

Familienamen Scrabble

Je kunt Scrabble spelen zonder de punten op Zoom, waarbij je de letters van je naam als tegels gebruikt. Dit spel is het beste voor oudere kinderen en groepen van vier of vijf.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Scherm delen - Whiteboard
  • Annotatiehulpmiddelen

Hoe te spelen

  1. Open de whiteboard-functie door op 'Delen' te klikken en vervolgens 'Whiteboard' te kiezen.
  2. Elke speler moet een andere kleur voor zijn pen of tekst kiezen in het gedeelte 'Opmaak' op de annotatiewerkbalk.
  3. Elke speler moet zijn voornaam langs één rand van het whiteboard schrijven. Dit zijn de lettertegels waarmee elke persoon begint. Je wilt minimaal 7 letters hebben, dus je kunt indien nodig letters van je middelste en achternaam toevoegen.
  4. De jongste speler gaat eerst en schrijft een woord in het midden van het whiteboard, waarbij hij alleen de letters van zijn of haar naam gebruikt. Ze kruisen elke letter af terwijl ze die gebruiken.
  5. Spelers proberen om beurten woorden te creëren die met elkaar in verband staan.
  6. In je tweede beurt kun je het aantal letters dat je hebt gebruikt, afleiden uit de naam van een persoon naast je in de opstelling van videoschermen. Je kunt slechts 7 letters tegelijk hebben.
  7. Het spel gaat door totdat niemand meer een nieuw woord kan maken.

Zoomword-puzzel

Dit spel is eigenlijk een mix van Scattergories en Scrabble. Mensen van alle leeftijden kunnen spelen, maar dit spel is het beste voor kleinere groepen.

Gebruikte zoomfuncties

  • Video
  • Audio
  • Scherm delen - Whiteboard
  • Annotatiehulpmiddelen

Hoe te spelen

  1. Eén speler kiest een brede categorie voor het spel, zoals 'dieren'.
  2. Een andere speler start het spel door de whiteboard-functie te gebruiken en elk woord te schrijven dat hij maar kan bedenken gerelateerd aan de categorie.
  3. Spelers voegen om de beurt categoriewoorden toe die aansluiten op een van de woorden die al op het whiteboard zijn geschreven.
  4. Zie hoeveel woorden je kunt toevoegen aan je Zoom-woordpuzzel.

Speel met zoom

In contact blijven met familie en vrienden via groepsvideogesprekken zoals die aangeboden door Zoom is leuk en goed voor de ziel. De gratis versie van Zoom is voor iedereen gemakkelijk te gebruiken op elk apparaat met internetmogelijkheden en heeft veel geweldige basisfuncties. Denk eens aan alle spellen die je op Zoom zou kunnen spelen!

Aanbevolen: