Slimme ouderschapsstrategieën op afstand die werken

Inhoudsopgave:

Slimme ouderschapsstrategieën op afstand die werken
Slimme ouderschapsstrategieën op afstand die werken
Anonim
Strategieën voor ouderschap op afstand
Strategieën voor ouderschap op afstand

Veel kinderen groeien op in gezinnen met slechts één ouder. Sommige van deze families wonen bij elkaar in de buurt en kunnen de fysieke voogdij over de kinderen delen. Andere ouders wonen ver van hun kinderen, en hun betrokkenheid bij het leven van hun kinderen komt vaak in de vorm van ouderschap op afstand. Ouders die via lange afstand opvoeden, kunnen nog steeds een betekenisvolle relatie met hun kinderen hebben met behulp van slimme virtuele en co-ouderschapsstrategieën.

Plan tijden om verbinding te maken

Net als bij een fysieke voogdijovereenkomst moeten virtuele ontmoetingstijden tussen een ouder en een kind worden opgezet en vervolgens worden gerespecteerd. Behandel deze bijeenkomsten als een fysieke overdracht van de kinderen. Kinderen willen de volwassenen in hun leven vertrouwen. Als u op tijd bent voor virtuele ouderschapssessies, kunnen kinderen erop vertrouwen dat u, ook al kunt u er niet persoonlijk bij zijn, altijd Johnny on the Spot bent wanneer u virtueel contact met hen maakt.

Tekst, Tekst, Tekst

Kinderen die tegenwoordig opgroeien, zijn via hun telefoons en apparaten voortdurend verbonden met de buitenwereld. Als uw kind een iPad of een mobiele telefoon heeft, houd dan contact met hem of haar via telefoongesprekken en sms-berichten, zelfs als u geen virtuele bezoeken heeft gepland. Je kunt contact met ze opnemen, grappige memes sturen, een oude foto van jullie twee maken en ze er eenvoudigweg aan herinneren dat je altijd maar een telefoontje verwijderd bent.

meisje met mobiele telefoon
meisje met mobiele telefoon

Zorg ervoor dat tijd met kinderen zinvol is

Als jullie elkaar eenmaal hebben ontmoet via Zoom GoogleMeet, FaceTime of een andere virtuele applicatie, zorg er dan voor dat de tijd die jullie samen doorbrengen quality time is. Het kan lastiger en ongemakkelijker zijn om achter een scherm te hangen, maar het kan zeker op een authentieke manier worden gedaan.

  • Maak een lijst met dingen om over te praten. Als je moeite hebt om onderwerpen te bedenken om te bespreken, noteer ze dan in geval van een ongemakkelijke stilte.
  • Heb virtuele games bij de hand. Er zijn veel online games die u en uw kind kunnen spelen terwijl u online bent. Maak een lijst van deze en stuur de webadressen vooraf naar uw kind of de andere ouder van uw kind, voorafgaand aan uw virtuele hangout.
  • Heb dingen om aan je kinderen te laten zien. Zet leuke dingen opzij die uw kinderen misschien willen zien, zoals oud speelgoed van u, foto's van uw kant van de familie of nieuwe projecten waar u aan werkt.

Herinner kinderen eraan dat jullie elkaar weer zullen zien

Je kunt elkaar nu misschien niet persoonlijk zien, maar uiteindelijk zal de tijd komen dat je elkaar kunt omhelzen. Herinner kinderen aan eventuele komende fysieke bezoeken. Zelfs als het volgende bezoek nog weken of maanden op zich laat wachten, zoek dan een manier om de dagen met uw kind af te tellen, zodat u allebei een persoonlijk bezoek heeft om naar uit te kijken. Maak samen een aftelketen via uw webinteractie of een kalender.

Verzend foto's en fysieke momenten via e-mail

Het is van cruciaal belang om virtuele co-ouderschapsafspraken te houden en voortdurend met uw kind te communiceren. Als je niet verbonden bent of heen en weer sms't, zorg er dan voor dat je fysieke herinneringen stuurt aan je aanwezigheid en liefde. Verstuur geschreven brieven of kaarten via de post of een andere bezorgdienst, zoals kleurboeken, knuffels of strips. Ken de interesses van uw kind en stuur dingen naar hem of haar die uw kind eraan herinneren dat u ze volledig begrijpt. Als ze goede cijfers halen of de hoofdrol scoren in het schooltoneelstuk, stuur ze dan bloemen of iets anders waaruit blijkt dat je trots bent op hun prestaties.

Meisje dat in een brievenbus kijkt
Meisje dat in een brievenbus kijkt

Regels zijn regels, zelfs virtueel

Het is veel moeilijker om de wet vast te leggen als het grootste deel van je ouderschap virtueel plaatsvindt. Kinderen moeten weten dat als ze de regels overtreden, de ouder die niet fysiek aanwezig is, nog steeds de consequenties zal dragen. De beste manier om dit te doen is door contact te maken met de andere ouder en uw kleine regelovertreder gezamenlijk aan te pakken. Zorg ervoor dat het kind ziet dat zijn/haar ouders op dezelfde lijn zitten als het gaat om regels, grenzen en consequenties.

Blijf verbonden met sport en scholen

Blijf op de hoogte als het gaat om de school- en sportupdates van uw kind. Omdat u ver weg woont, zult u waarschijnlijk niet alle plaatselijke voetbalwedstrijden kunnen bijwonen, maar als u weet wanneer deze plaatsvinden, kunt u uw kind succes wensen of hem of haar achteraf naar de wedstrijd vragen. Co-ouders die verder weg wonen van hun kinderen zullen ook een open communicatie met de scholen willen hebben. Zorg ervoor dat u e-mailupdates van scholen en leraren ontvangt, evenals papierwerk of rapportkaarten. Beide groepen verzorgende ouders moeten altijd kopieën van dergelijke informatie ontvangen.

Overweeg een app toe te voegen

Tegenwoordig zijn er apps die uitsluitend bedoeld zijn om co-ouderschap naadloos te laten werken. Deze apps helpen zaken als planning en communicatie eenvoudiger te maken voor zowel ouders als hun gezinsleden.

  • Onze Familiewizard- Ouders kunnen via deze app allerlei informatie met elkaar delen. Er is zelfs een 'emotionele spellingscontrole' waarmee ouders hun toon kunnen controleren en ervoor kunnen zorgen dat deze niet te schurend of negatief overkomt.
  • CoParently- Deze app is een one-stop-shop waar co-ouders gegevens, berichten, uitgaven en agenda's kunnen bijhouden. Geen verloren communicatie met deze stoute jongen!
  • 2Houses- Dit is een andere optie voor ouders die de vele e-mails, berichten, medische en schoolgegevens en andere belangrijke communicatiestukken allemaal in één ruimte willen opslaan. Co-ouders kunnen het 14 dagen proberen voordat ze zich moeten binden aan het lidmaatschap.

Houd de communicatielijnen open met de andere ouder

Het beste wat een ouder die virtueel co-ouder wil worden, voor zijn kinderen kan doen, is beleefd blijven tegenover de andere ouder.

  • Laat uw kind nooit uw ruzies horen. Jij en de andere ouder van je kind zullen ruzie maken. Houd die gesprekken uit de buurt van kleine oren.
  • Ondersteun elkaars beslissingen op het gebied van ouderschap zo goed als je kunt.
  • Blijf op één lijn met grenzen en discipline.

Focus op de kinderen

Houd er rekening mee dat virtueel co-ouderschap, net als elke andere ouderschapsregeling, geen gemakkelijke opgave is. Verwacht problemen met co-ouderschap tegen te komen en van tijd tot tijd ruzie te maken en het niet eens te zijn over belangrijke knelpunten. Maak gebruik van de bovengenoemde tips en onthoud het belangrijkste doel van het ouderschap: het best mogelijke resultaat voor uw kinderen bereiken.

Aanbevolen: