Eenvoudige doe-het-zelf-desinfecterende allesreinigers

Inhoudsopgave:

Eenvoudige doe-het-zelf-desinfecterende allesreinigers
Eenvoudige doe-het-zelf-desinfecterende allesreinigers
Anonim
Doe-het-zelf keukenreiniger
Doe-het-zelf keukenreiniger

Virussen zijn er in overvloed. Tijdens piekuren kan het moeilijk zijn om schoonmaakproducten zoals Lysol-doekjes en allesreinigers te vinden. Gelukkig heb je al ontsmettingsmiddelen in je voorraadkast. Leer hoe je waterstofperoxide, etherische oliën, witte azijn en zelfs alcohol kunt gebruiken om doe-het-zelf-allesreinigers te maken om ziektekiemen uit te roeien.

Wat kunt u gebruiken om op natuurlijke wijze te desinfecteren?

Als het gaat om het op natuurlijke wijze desinfecteren van je huis, zijn er een paar uitstekende desinfecterende schoonmaakmiddelen beschikbaar. Ze kunnen alleen of samen worden gebruikt om echt af te komen van die vervelende virussen en bacteriekiemen die SARS, coronavirus, H1N1-virus, stafylokok en meer veroorzaken. De beste natuurlijke, niet-giftige desinfecterende reinigingsmiddelen zijn onder meer:

  • 3% waterstofperoxide
  • Wodka met hoge kwaliteit (zelfs goedkope wodka)
  • Witte azijn

Dit zijn je beste natuurlijke ontsmettingsmiddelen die gaan werken om bacteriën en ziektekiemen uit te roeien die je ziek kunnen maken. Ze zijn ook veilig voor gebruik in de buurt van kinderen en huisdieren. Nu je de basis kent, kun je een paar doe-het-zelf-desinfecterende allesreinigers bekijken die je met producten uit je voorraadkast kunt maken.

Andere materialen die je nodig hebt

Omdat dit de beste natuurlijke ontsmettingsmiddelen zijn, zullen de meeste doe-het-zelf-reinigers deze verschillende materialen gebruiken. Naast je ontsmettingsmiddelen heb je het volgende nodig:

  • 70% isopropylalcohol/ontsmettingsalcohol (vervanger voor wodka)
  • Dawn antibacterieel (ander antibacterieel afwasmiddel)
  • Glazen of plastic spuitfles (glas heeft de voorkeur)
  • Etherische oliën (tea tree, tijm, kaneel hebben enkele van de hoogste antivirale eigenschappen)
  • Citroensap
  • Castillezeep

DIY allesreiniger met alcohol

Voor dit recept pak je de wodka en wat essentiële oliën. Als je geen wodka bij de hand hebt, kun je ontsmettingsalcohol gebruiken als vervanging.

  1. Vul ongeveer 1/3 van een glazen of plastic spuitfles met wodka.
  2. Vul nog eens 1/3 met heet water.
  3. Voeg 30-50 druppels etherische olie van tea tree, tijm of kaneel toe.
  4. Vul het resterende derde deel met azijn.
  5. Goed schudden.
  6. Spuit alle oppervlakken af die je moet reinigen.
  7. Laat het een paar minuten drogen.
  8. Gebruik een doek om af te vegen.

Je moet voorzichtig zijn als je dit gebruikt rond granieten of marmeren oppervlakken, maar het is veilig voor algemene antibacteriële en virale reiniging. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om ontsmettingsalcohol te vervangen, maar wees voorzichtig, want het kan irriterend zijn als je het inademt of inslikt.

Narural zelfgemaakte reiniger met alcohol en Castillezeep

Als je op zoek bent naar iets dat je veilig kunt gebruiken op je granieten werkbladen, dan wil je weten hoe je schoonmaakmiddel kunt maken van alcohol en Castille-zeep. Voor deze zelfgemaakte desinfecterende reiniger zul je:

  1. Pak een spuitfles, bij voorkeur van glas, maar plastic werkt in een mum van tijd.
  2. Meng 1/2 kopje wodka en ongeveer 1-1/2 kopjes heet water in de fles. Het hoeft niet exact te zijn, maar gebruik de fles als leidraad. Je bent op zoek naar ongeveer 1 deel wodka op 3 delen water.
  3. Voeg een theelepel Castillezeep en 20 druppels etherische olie van tea tree toe. (Als je de geur van tea tree olie niet lekker vindt, kun je een beetje lavendel toevoegen om de geur tegen te gaan.)
  4. Geef het een beetje schudden om te mixen.
  5. Spuit je oppervlakken in en laat het een paar minuten zitten om al die vervelende ziektekiemen te verwijderen
  6. Veeg alle oppervlakken af met een schone handdoek of doek.

Als je geen essentiële oliën bij de hand hebt, werken deze recepten ook zonder. De belangrijkste krachtvechter is de alcohol.

Thuis samen een keukenoppervlak schoonmaken
Thuis samen een keukenoppervlak schoonmaken

Zelfgemaakte allesreiniger met Dawn

Dawn is een krachtige reiniger. Voeg een beetje desinfecterende hulp toe en je hebt een krachtige doe-het-zelf-allesreiniger die virussen in een mum van tijd zal wegvagen. Dit recept kan worden gebruikt met ontsmettingsalcohol of azijn, het hangt er maar vanaf wat je bij de hand hebt.

  1. Om je leven gemakkelijker te maken, pak je een spuitfles.
  2. Meng 1/2 kopje ontsmettingsalcohol of azijn met 2-3 kopjes heet water.
  3. Voeg 2-3 spuitjes Dawn antibacteriële zeep toe.
  4. Schud het een beetje.
  5. Begin met het desinfecteren van alles, van uw aanrecht tot uw badkameroppervlakken.

De zuurgraad van azijn kan de kit in graniet en marmer aantasten; daarom wil je dit recept niet op deze oppervlakken gebruiken als je ervoor kiest azijn te gebruiken.

Eenvoudig desinfecterende reiniger met essentiële oliën

Etherische oliën zijn een geweldige manier om te desinfecteren als je ze bij de hand hebt. Je kunt ze niet alleen in de lucht verdelen, maar er zijn ook meerdere reinigingsrecepten die essentiële oliën gebruiken. Voor dit recept moet je deze stappen volgen.

  1. Giet 1/4 tot 1/2 kopje azijn in een spuitfles.
  2. Voeg ongeveer 20 druppels etherische olie van kaneel of tijm toe. Je kunt tea tree ook in een mum van tijd gebruiken.
  3. Vullen met heet water.
  4. Geef het een schudden om het te mengen en te spuiten.
  5. Laat het mengsel 1-2 minuten op het oppervlak zitten.
  6. Gebruik de doek om alle oppervlakken af te vegen.

Als het om etherische oliën gaat, is het gebruik van een glazen spuitfles het beste, omdat de oliën het plastic kunnen afbreken. Maar in een mum van tijd zal plastic werken.

Zelfgemaakte allesreiniger met peroxide

Als het gaat om het gebruik van waterstofperoxide om bacteriën en virussen op oppervlakken te verwijderen, hoef je het nergens mee te mengen. Dat klopt, je kunt een spraytop toevoegen en voila! Als je echter wat meer waar voor je geld wilt krijgen, leer dan hoe je deze desinfecterende spray met een frisse citroengeur kunt maken.

  1. Creëer in een spuitfles een verhouding van water tot peroxide van 2:1. Dus als je 1 kopje peroxide gebruikt, gebruik dan 2 kopjes water.
  2. Voeg 1-2 eetlepels citroensap toe. (Essentiële olie van citroen kan hier ook worden gebruikt.)
  3. Meng samen met een beetje shake.
  4. Oppervlakken opspuiten en een paar minuten laten inwerken tot de belletjes zijn verdwenen.
  5. Afvegen met een doek.

Doe-het-zelf-reinigers kunnen ziektekiemen verwijderen

Tijdens het koude- en griepseizoen kan het erg belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat uw huis op de juiste manier wordt gedesinfecteerd. Als u uw geld niet wilt verspillen aan schoonmaakmiddelen of als deze gewoon niet beschikbaar zijn, kunt u items die u in huis heeft als alternatief gebruiken. Nu je weet hoe je zelfgemaakte desinfecterende schoonmaakmiddelen kunt maken, kun je aan de slag met schoonmaken.

Aanbevolen: