4 eenvoudige stappen om braaksel uit uw auto te verwijderen

Inhoudsopgave:

4 eenvoudige stappen om braaksel uit uw auto te verwijderen
4 eenvoudige stappen om braaksel uit uw auto te verwijderen
Anonim

Slechts vier eenvoudige stappen en je hoeft nooit meer aan het kotsincident te denken.

persoon die auto schoonmaakt
persoon die auto schoonmaakt

Een aangewezen bestuurder zijn is allemaal leuk en leuk totdat iemand in je auto kotst. Het absolute verraad dat je voelt als het hacken begint, is niet iets dat snel verdwijnt, en het braaksel dat op je achterbank zit, is dat ook niet.

Kinderen die ziek worden of ochtendmisselijkheid kunnen ook gebeuren wanneer je het het minst verwacht. In plaats van in paniek te raken en honderden euro's te betalen bij een detailservice, gebruikt u deze vier eenvoudige stappen om het braaksel uit uw auto te verwijderen.

Hoe u stap voor stap braaksel uit uw auto verwijdert

Luister, het overkomt iedereen, en als het jou nog niet is overkomen, wacht dan gewoon. Hoewel het een baan is die niemand wil aannemen, is het niet bijzonder moeilijk om te doen. Dus als u rood ziet en naar de met braaksel bedekte bekleding staart, volgt u deze stappen om uw auto weer brandschoon te krijgen.

Stap 1: Gebruik zuiveringszout zoals kattenbakvulling om vers kots op te zuigen

Als je een Uber- of Lyft-chauffeur bent, dan heb je zeker een paar kots-en-run-gevallen gehad. En het idee om een plastic zak te pakken en het braaksel op te scheppen als hondenpoep doet onze maag omdraaien, dus in plaats daarvan hebben we een beter idee.

Giet een ruime hoeveelheid zuiveringszout over het verse kotsje en laat het ongeveer een uur staan. Het zou niet alleen moeten helpen een deel van de geur vast te houden, maar het zal ook de overtollige vloeistof opzuigen, zodat je alles uit de auto kunt opzuigen zonder dat je al te veel handen hoeft te hebben.

Dit is waar we echt aanraden om een garagestofzuiger te gebruiken met een open plastic emmer die je direct in de prullenbak kunt dumpen. Het is het beste om je Dyson binnenshuis niet uit te breken voor dit soort rommel.

Stap 2: Spuit een enzymatische reiniger om die geur op te ruimen

Kleine hangende bomen en luchtverfrissers kunnen slechts een beperkte hoeveelheid doen om de geur van ingebakken braaksel te maskeren. Ga naar de kern van het probleem door het eigenlijke probleem aan te pakken: de braakselvlekken. Als iemand op uw matten heeft overgegeven, heeft u deze er waarschijnlijk al uitgehaald en grondig schoongemaakt, dus de kans is groot dat het in uw bekleding zit.

@d.tcarcare Braakgeur verwijderen op deze VW Polo satisfying asmr satisfyingcleaning asmrcleaning cleaningasmr detailing valet valeting fyp foryou mobiledetailing autodetailing detailingtiktok valetingdetailing cardetailing carwashcleaning Beat - mooi

Om geuren bij de bron te helpen verwijderen, kun je de boel besproeien met een enzymatische reiniger. Enzymen zijn bacteriën die organisch materiaal afbreken - zoals die hamburgers die laat op de avond worden gemaakt - en het volledig uit het gebied verwijderen. Je kunt enzymreinigers kopen in de meeste hardware- of autowinkels voor ongeveer $ 15- $ 20 per fles.

Snelle tip

Het kan helpen om het op de bekleding te spuiten, maar om de reiniger echt te activeren en de geuren eruit te trekken, neem je een schrobborstel om alles in te werken voordat je het opveegt.

Stap 3: Verwijder de vlekken met een interieurreiniger

Hoewel je doe-het-zelf-reinigers zoals water en azijn of wasmiddel kunt mengen om je bekleding snel schoon te maken, raden we je aan om er nog eens overheen te gaan met traditionele autoreinigers. Elke keer dat je lichaamsvloeistoffen probeert op te ruimen, kun je het beste kiezen voor een krachtiger schoonmaakmiddel dan huishoudelijke ingrediënten.

Spuit dus de deuren, vloeren en stoelen in met een interieurreiniger en gebruik een autobekledingreiniger op de stoelen. Neem een meubelborstel om in de reiniger te werken en verwijder de vlekken waar nodig. Als je een garagestofzuiger hebt, kun je de overtollige vloeistof opzuigen en vervolgens droogdeppen met een handdoek.

Herhaal het proces als de vlekken de eerste keer niet zijn verdwenen.

Snelle tip

Als u uw bekleding of matten echt grondig wilt reinigen, kunt u een stoomreiniger huren of kopen. Hierdoor reinig je dieper dan met handenschrobben mogelijk is.

Stap 4: Als u leer heeft, conditioneer dan uw stoelen daarna

Als je leren stoelen hebt, ben je zowel gezegend als vervloekt als iemand in je auto overgeeft. Braaksel mag niet zo diep in de bekleding doordringen en moet gemakkelijker schoon te maken zijn. Maar u zult een leerveilige reiniger willen gebruiken in plaats van uw dagelijkse huishoudelijke afwasmiddel.

Zorg er bovendien voor dat u, na het reinigen van uw leren bekleding met een agressief middel, uw leer herstelt met een goede conditioner. Je wilt het scheurproces dat in de loop van de tijd optreedt bij ongeconditioneerd leer niet versnellen.

@bigsmobile LEER zag er nog nooit zo goed uit! Onze conditioneringsservice zorgt ervoor dat uw auto weer als nieuw aanvoelt. car detailing autodetailing detailinglife cardetailing detailersofinstagram carwash cleaningtime cleaningday carcleaning detailingaddict detailingworld shinebrightlikeadiamond carsofinstagram carcare carlovers instacar cleaningtipscleaninghacks leatherconditioning carinterior carleather leathercleaning leathercare detailingtherapy carlove caraccessories detailersoftiktok origineel geluid - Bigs Mobile Detailing

Tips om braakselvlekken te voorkomen

Een keer het braaksel uit uw auto opruimen is meer dan genoeg. Denk vooruit en probeer deze tips als je de "dagen sinds ik het braaksel in de auto opruimde" ver boven nul wilt houden:

  • Houd een kleine vuilnisbak in de auto. Je kunt supergoedkope mini-vuilnisbakken kopen bij de plaatselijke dollarwinkel, en ze werken prima als iemand zich voelt ziek.
  • Luchtverfrissers zijn er voor voordat de geur begint. Houd de ventilatieopeningen van uw auto kortgeknipt en laat de bomen fris hangen voor een optimaal ruikende rit.
  • Koop een paar braakselzakjes als dit een vaak voorkomend probleem is. Als je een kind hebt met wagenziekte of als je een Uber/Lyft-chauffeur bent, raden we je aan om een weinig wegwerpzakken voor braaksel bij de hand. Ze zouden je niet meer dan $ 20 per batch moeten geven.

Voorkom dat uw auto nog meer horror ervaart

Auto's zijn zo'n belangrijk onderdeel van het dagelijkse Amerikaanse leven dat het de zaken echt kan ontwrichten als ze zelfs maar een dag buiten gebruik zijn omdat iemand te hard heeft gefeest en de achterbank heeft vernield. In plaats van veel geld aan een schoonmaakdienst te geven, kunt u beter op uw auto afstemmen en leren hoe u er braaksel uit kunt verwijderen. En als je het vuile werk eenmaal hebt gedaan, ben je klaar om alles te doen wat nodig is om te voorkomen dat het opnieuw bezoedeld wordt.

Aanbevolen: