7 eenvoudige chartreuse-vervangers voor cocktails

Inhoudsopgave:

7 eenvoudige chartreuse-vervangers voor cocktails
7 eenvoudige chartreuse-vervangers voor cocktails
Anonim

Geen chartreuse? Geen probleem! Je kunt nog steeds het laatste woord hebben met deze eenvoudige Chartreuse-vervangers.

Chartreuse-fles - Getty Editorial
Chartreuse-fles - Getty Editorial

Als u moeite heeft een fles Chartreuse te vinden, of als u het geluk heeft dat er een fles op uw plank staat, krabt u zich misschien op uw hoofd en vraagt u zich af hoe u deze moet gebruiken (de beste probleem dat u kunt hebben) of wat u kunt gebruiken als vervanging voor Chartreuse (eenvoudig probleem op te lossen).

Groene en gele chartreuse-vervangers

Denk je dat je de kruidige en toch zijdeachtige smaken van Groene Chartreuse nooit in je cocktail zult kunnen dupliceren? Maak je geen zorgen! Met deze vervangers sta je binnen no-time te schudden en roeren. Elk van deze vervangers is 1:1, tenzij anders vermeld; als het recept één ounce vereist, gebruik dan één ounce van de vervanger.

Jagermeister-flessen - Getty Editorial
Jagermeister-flessen - Getty Editorial

Deze passen misschien niet perfect bij de unieke Chartreuse, maar je bent niet op zoek naar een soulmate, je bent op zoek naar een geschikte cocktailpartner.

  • Strega
  • Bénédictine
  • Sambuca
  • Dolin Genepy
  • Drambuie met 1 tot 2 scheutjes bitters
  • Fernet, hoewel sommigen misschien minder willen gebruiken dan het recept vereist
  • Jägermeister, de helft van wat het recept vereist

Voeg een paar scheutjes bitter toe om eventuele vervangers die een vleugje meer wortelsmaak nodig hebben, in balans te brengen. Uiteraard kunt u Gele Chartreuse altijd omruilen voor Groene Chartreuse. Nu je je vervanger klaar hebt, kun je een naakt en beroemd, een uitgebalanceerd laatste woord, een angstaanjagend lekker Beetlejuice verzinnen, of een draai aan je gebruikelijke bijenknieën geven.

Wat is Chartreuse?

Chartreuse, en dan met name Groene Chartreuse, zoals wij die kennen, bestaat al sinds 1840, hoewel het originele recept dateert uit het begin van de 17e eeuw. Zowel de groene als de gele tinten zijn allemaal zonder enige toegevoegde kleur van de monniken.

Ja, monniken zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor het distilleren van Chartreuse. De Chartreuse dankt zijn kruidachtige en aardse smaken aan meer dan 100 planten, schors, wortels en kruiden die deze geest creëren. En slechts twee monniken kennen het hele recept en proces van begin tot eind.

Het proces duurt enkele weken voordat monniken het maken, van distillatie tot maceratie en rijping. Pas als de spirit de eikenhouten vaten bereikt en geruime tijd rijpt, bottelen de monniken eindelijk de Chartreuse.

Waar smaakt chartreuse naar?

Groene Chartreuse heeft een gedurfde, aardse, hartige, kruidachtige smaak. Er is een vleugje pittigheid van peperige tonen, met citrus, munt, zoethout en kruiden die het geheel verzachten, met slechts een vleugje bittere thee aan het einde. Yellow Chartreuse is een mildere broer of zus van zijn groene grote broer, en bovendien zoeter, met subtielere kruidachtige smaken die hem toegankelijker maken.

De beste manier om te genieten van de smaken van groene of gele chartreuse? Gekoeld. Nooit kamertemperatuur.

Chartreuse Dromen

Een wereldwijd tekort aan kruidachtige drank zal je er niet meer van weerhouden je groenste (of meest gouden) cocktailleven te leiden. Het lijkt erop dat u het laatste woord krijgt als het gaat om die Groene Chartreuse-oplossingen. En je hoeft niet eens naakt en beroemd te zijn om het te doen!

Aanbevolen: