Hoe Poison Oak te doden

Inhoudsopgave:

Hoe Poison Oak te doden
Hoe Poison Oak te doden
Anonim
Giftige eik
Giftige eik

Je kunt leren hoe je invasieve eikgif kunt doden door een van de vele methoden te gebruiken. Er worden vaak herbiciden gebruikt, maar organische methoden zijn niet zo schadelijk voor het milieu.

Hoe u de kenmerken van Poison Oak kunt identificeren

Voordat je gifeik gaat doden, moet je weten hoe je het kunt identificeren. Poison oak heeft een aantal vergelijkbare eigenschappen als Poison Ivy.

Gif eikenbladclusters

Een van de onderscheidende kenmerken die vaak worden gebruikt om gifeik te identificeren, is dat de bladeren, net als Poison Ivy, in clusters van drie groeien. Dit is echter geen vaste regel, aangezien gif-eikenbladeren ook in clusters van vijf of zelfs zeven kunnen voorkomen.

  • Giftige eikenbladeren lijken op echte eikenbladeren en kunnen moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.
  • Gif eik produceert witte bessen.
  • In de herfst voegt gifeik zich bij de verschillende kleurrijke bladeren door verschillende tinten geel, oranje en rood te kleuren.

Waar Poison Oak groeit

Je kunt giftige eik vinden die groeit als wijnstok of struik. Het wordt voornamelijk aangetroffen in het westen van de Verenigde Staten, vooral in Californië. Het kan echter worden gevonden in de oostelijke en zuidoostelijke regio's van de VS

Gif eiken wijnstok
Gif eiken wijnstok

Persoonlijke voorzorgsmaatregelen tegen Poison Oak

Net zoals je zou doen met Poison Ivy, moet je voorzorgsmaatregelen nemen om huidcontact met Poison Oak te voorkomen. Een allergische reactie op eikengif resulteert in uitslag die prikt en jeukt. Je wilt een lange broek dragen. Je moet ook een shirt met lange mouwen aantrekken. U dient sokken en gesloten schoenen te dragen. Ten slotte moet u lange tuinhandschoenen dragen om bescherming te garanderen. Als u een spray gebruikt, draag dan een veiligheidsbril en een masker.

Herbiciden voor Poison Oak

Een herbicide is een van de meest voorkomende manieren om eikengif te doden. Herbiciden zoals Roundup® worden verantwoordelijk gehouden voor verschillende gezondheidsproblemen. Misschien geeft u de voorkeur aan Crossbow-herbicide dat is ontworpen om houtachtige planten te doden. Als u ervoor kiest een herbicide te gebruiken, zorg er dan voor dat u uzelf tegen blootstelling beschermt.

Beste manier om herbicide te gebruiken

De beste manier om een herbicide te gebruiken is één nieuwe groei die nog op de grond staat. Je kunt de bladeren besproeien om de bovengrondse plant te doden. Je zult dit moeten herhalen telkens wanneer de plant opnieuw groeit, maar verschillende rondes zouden uiteindelijk de plant moeten doden, waardoor hij gedwongen wordt al zijn energie te besteden aan het opnieuw laten groeien van bladeren.

Herbicide gebruiken op Poison Oak-wijnstokken

Als je te maken hebt met meer geavanceerde groei van giftige eik, zoals wijnstokken die in een boom klimmen, heb je een ander aanvalsplan nodig. Voordat u kunt spuiten, moet u een aantal stappen ondernemen. Spuit niet op winderige dagen, omdat het herbicide op u terug kan waaien. Spuit altijd met de wind mee, nooit tegen de wind in om terugslag te voorkomen.

Benodigdheden

  • Takkenscharen om wijnstokken te knippen
  • Lange tuinhandschoenen
  • Kleding om de huid te beschermen
  • Vuilniszak en stropdas
  • Veiligheidsbril (optioneel)
  • Gezichtsmasker (optioneel)

Instructies

  1. Gebruik de takkenschaar om de wijnstok aan de basis door te snijden. Als de wijnstok te groot is om door te snijden, kunt u een bijl of bijl gebruiken. De wijnstok aan de boom zal verdorren en sterven.
  2. Spuit het herbicide op de blootliggende stronk van de afgesneden wijnstok.
  3. Het herbicide infecteert het wortelsysteem en doodt het.
  4. Zodra de gif-eikwortel dood is, kun je hem opgraven, maar pas op dat je hem niet raakt.
  5. De wijnstok bevat nog steeds het sap, urushiol, dat erg plakkerig is. Dit is de boosdoener die huiduitslag veroorzaakt, dus wees voorzichtig bij het hanteren van de wortel.

Dood Poison Oak met kokend water

Eikengif met kokend water overgieten is een van de oudste en meest milieubewuste manieren om eikengif te doden. Je moet oppassen dat je het kokende water niet op andere vegetatie krijgt, omdat het alle plantenleven die het aanraakt zal doden. Water koken is geen permanente oplossing, omdat je het moet herhalen telkens wanneer er nieuwe bladeren groeien.

Kokend water
Kokend water

Niet-giftige sprays die je kunt maken

Je kunt een spray maken die eikengif doodt, maar die niet zo schadelijk is als een herbicide. Je kunt een spray maken met azijn, zout en een paar druppels vloeibaar afwasmiddel.

Benodigdheden voor recept voor azijn en zout

Je gebruikt deze spray op de bladeren van giftige eiken.

  • 1 tuinsproeier
  • 1 gallon gedistilleerde witte azijn
  • 3 kopjes keukenzout
  • 4 theelepels vloeibaar afwasmiddel zonder wasmiddel

Instructies voor recept voor azijn en zout

Hierdoor worden de bladeren gedood, maar niet de plant. Je moet het proces dus elke keer herhalen als er nieuwe bladeren verschijnen. Uiteindelijk, na voldoende gebruik, zal de gifeikplant zichzelf uitputten en afsterven door verbruikte energiereserves. Meng de azijn, vloeibare zeep en zout goed in de spuit.

  1. Meneer of schud de oplossing om grondig te mengen.
  2. Spuit het mengsel op de bladeren van de Poison Ivy.
  3. Herhaal dit wanneer er nieuwe groei ontstaat.

Azijn en afwasmiddelmengsel

Je kunt eenvoudigweg een liter gedistilleerde witte azijn en een eetlepel vloeibaar afwasmiddel gebruiken voor een effectieve behandeling. De zeep zorgt ervoor dat de azijn aan de bladeren blijft plakken.

Mengsel van azijn en afwasmiddel
Mengsel van azijn en afwasmiddel

Zout, water en afwasmiddelspray

Als je geen liter azijn hebt of gewoon de voorkeur geeft aan een spray zonder azijn, dan kun je 5-6 kopjes zout en 1 eetlepel vloeibaar afwasmiddel zonder afwasmiddel mengen met een liter water. Laat het zout oplossen voordat u gaat spuiten. Wees voorzichtig en vermijd andere vegetatie.

Snijd de wijnstok af en gebruik het mengsel

Je kunt de wijnstok ook op dezelfde manier aanpakken als beschreven voor het gebruik van een herbicide. In plaats van de stronk te besproeien, kun je de wijnstokstronk besproeien met een van de zelfgemaakte oplossingen, zodat deze in de grond kan sijpelen en de wortels eronder kan verzadigen.

Dieren die gifeik eten

De meeste dieren hebben geen allergische reacties op eikengif. Als je vee hebt, zoals koeien, schapen of geiten, laat deze dieren zich dan tegoed doen aan de giftige eikenbladeren. Geiten zijn vooral goed in het verwijderen van giftige eik uit de grond en in veel gevallen uit boomstammen.

Geit die bladeren eet
Geit die bladeren eet

Laat dieren vroeg in de lente grazen

De meeste boeren en veeboeren laten hun vee pas grazen als de weidegrassen ongeveer 1,80 tot 25 cm hoog zijn. Je kunt je vee, vooral geiten, laten smullen van de nieuwe groei van gifeik om het tegen te houden groeit ongebreideld. U moet uw vee periodiek laten grazen op de giftige eik wanneer deze weer een stel bladeren laat groeien. Het kan tot vier of meer keer duren voordat de plant sterft door overproductie van bladeren, nadat deze is uitgeput zijn opslagenergie.

Manieren hoe je Poison Oak kunt doden

Je kunt de verschillende manieren verkennen om gifeik te doden. Elk heeft zijn voor- en nadelen, maar je zou er een moeten kunnen kiezen die voor jou werkt.

Aanbevolen: