Poison Ivy verwijderen

Inhoudsopgave:

Poison Ivy verwijderen
Poison Ivy verwijderen
Anonim
Poison Ivy
Poison Ivy

Je kunt Poison Ivy op verschillende manieren verwijderen, waaronder het doden van de plant. Kies de methode die het beste bij uw behoeften past.

Poison Ivy verwijderen

Je kunt Poison Ivy verwijderen, maar je moet je huid beschermen. De meeste mensen hebben een allergische reactie op Poison Ivy en ontwikkelen een rode, jeukende uitslag die vaak gepaard gaat met blaren. Je kunt een huidlotion gebruiken die speciaal is ontworpen om te beschermen tegen Poison Ivy.

Draag beschermende kleding

Poison Ivy produceert een sap genaamd urushiol dat niet gemakkelijk kan worden afgeveegd of afgewassen en dat allergische reacties veroorzaakt. Je moet sokken, gesloten schoenen, een lange broek, een shirt met lange mouwen en lange werkhandschoenen dragen om ervoor te zorgen dat er geen huid wordt blootgesteld aan de plant. Degenen die zeer allergisch zijn voor Poison Ivy dragen vaak beschermende oogbescherming, zoals een veiligheidsbril, en sommigen dragen liever een mond-/neusmasker.

Benodigdheden

  • Grote vuilniszakken met stropdassen
  • Lange tuinhandschoenen
  • Gepaste kleding om de huid te beschermen
  • Schop om wijnranken uit te graven, voor het verwijderen van grote planten

Jonge planten eruit halen

Jonge planten kunnen eruit worden getrokken. Je wilt er zeker van zijn dat je de verwijderde planten op de juiste manier afvoert.

  1. Plaats een plastic zak binnenstebuiten, over je gehandschoende hand wanneer je de plant eruit trekt.
  2. Als je de plant hebt uitgetrokken, draai je de zak gewoon om, zodat de plant volledig bedekt is.
  3. Bind de tas dicht.
  4. Plaats de zak in de vuilnisbak om opgehaald te worden.

Hoe grotere Poison Ivy-planten te verwijderen

Grotere Poison Ivy-wijnstokken en -planten kunnen op grondniveau worden afgesneden. Je kunt de planten vervolgens op dezelfde manier als jonge planten in een afgesloten vuilniszak verwijderen.

  1. Graaf de penwortel op.
  2. Plaats het in een vuilniszak.
  3. Verzegel de zak voordat u deze naar de vuilstort stuurt.

Tips voor het verwijderen van Poison Ivy

Een paar tips en herinneringen over het verwijderen van Poison Ivy kunnen u behoeden voor een allergische reactie. Neem voorzorgsmaatregelen voordat u Poison Ivy verwijdert om ervoor te zorgen dat u niet wordt blootgesteld aan de schadelijke urushiololie van de plant. Trek een wijnstok niet om zonder uitgebreide huidbescherming, vooral voor uw handen, gezicht en ogen. Verbrand de wijnstok niet, omdat de rook de urushiololie de lucht in kan transporteren.

Hoe Poison Ivy te doden

Er zijn verschillende methoden om Poison Ivy te doden. Sommigen gebruiken gifstoffen, terwijl anderen organische oplossingen bieden zonder het gebruik van schadelijke, agressieve herbiciden en andere vergiften. Vergeet niet dat de dode wijnstok nog steeds urushiol bevat en zorgvuldig moet worden weggegooid.

Herbiciden voor het doden van Poison Ivy

Poison Ivy is resistent tegen veel herbiciden. De op glyfosaat gebaseerde Roundup® en Rodeo® van Monsanto zullen ze uiteindelijk echter doden. Herhaalde toepassingen zijn meestal nodig. U kunt veilig nieuwe groei die nog in bomen moet klimmen, besproeien met een herbicide, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het besproeien van uw favoriete bomen of planten. Oudere groei van Poison Ivy die zich met zijn wortels aan de boom heeft vastgezet, vormt een grotere uitdaging. Je mag een klimmende Poison Ivy-wijnstok nooit besproeien met een herbicide, omdat de spray de boom kan beschadigen.

Hoe grotere Poison Ivy-wijnstokken te doden met behulp van herbiciden

Het proces voor het gebruik van een herbicide op een grotere Poison Ivy-wijnstok vereist een paar extra stappen om eenvoudigweg nieuwe groei te spuiten. Je moet de wijnstok afsnijden en vervolgens het herbicide aanbrengen.

Benodigdheden

  • Gereedschap om wijnstokken te snijden (takkenschaar, bijl of bijl)
  • Lange tuinhandschoenen
  • Gepaste kleding om de huid te beschermen
  • Herbicide naar keuze

Instructies

  1. Snijd de Poison Ivy aan de basis af. Dit zal de wijnstok doden die zich aan de boom vastklampt.
  2. Spuit het herbicide op de resterende wijnstokstronk.
  3. Misschien geeft u er de voorkeur aan om een verfkwast te gebruiken die in het herbicide is gedoopt om de onkruidverdelger op het blootgestelde gebied van de stronk te borstelen voor een grotere verzadiging.
  4. Het herbicide zal zich over de hele lengte van het wortelsysteem van de wijnstok verspreiden en het doden.
  5. Als de wijnstokstronk tekenen van nieuwe groei vertoont, herhaal dan het gebedsproces.
  6. Onthoud dat de dode wijnstok nog steeds urushiol bevat en zorgvuldig moet worden weggegooid.
Poison Ivy groeit op pijnbomen
Poison Ivy groeit op pijnbomen

Bezuinig op nieuwe groei om Poison Ivy te doden

Een van de gemakkelijkste manieren om Poison Ivy te doden is door te voorkomen dat hij in bomen en struiken klimt. Dit proces moet herhaaldelijk worden uitgevoerd, te beginnen in het voorjaar.

Benodigdheden

  • Loppers om wijnstokken te snijden
  • Lange tuinhandschoenen
  • Gepaste kleding om de huid te beschermen

Instructies

  1. Snijd alle nieuwe groei terug naar het maaiveld.
  2. Elke nieuwe groei die verschijnt, moet onmiddellijk worden teruggebracht tot het maaiveld.
  3. Blijf nieuwe groei terugdringen om de plant te dwingen zijn energiereserves uit te putten.
  4. Herhaaldelijk afknippen van de wijnstokken zal uiteindelijk de Poison Ivy-plant doden.
Poison Ivy nieuwe groei
Poison Ivy nieuwe groei

Zelfgemaakte sprays om Poison Ivy te doden

Er zijn sprays die je kunt maken met gewone huishoudelijke ingrediënten die in de meeste voorraadkasten te vinden zijn. Deze sprays zullen het gebladerte doden, maar niet de Poison Ivy-plant. Als je dit proces echter vaak genoeg herha alt, kun je de gereserveerde energie in het wortelsysteem van de plant uitputten, waardoor het voor de plant onmogelijk wordt om nieuwe bladeren te produceren.

Poison Ivy azijn en zoutsproeibenodigdheden

De combinatie van azijn en zout zorgt voor een zeer effectieve biologische spray.

  • 1 tuinsproeier
  • 1 gallon gedistilleerde witte azijn
  • 1 ½ kopje keukenzout
  • 2 theelepels vloeibaar afwasmiddel zonder wasmiddel

Instructies voor het aanbrengen van de azijn- en zoutspray

Mogelijk moet je deze methode meerdere keren herhalen. Dit mengsel doodt alle vegetatie die je bespuit, dus pas op dat je geen omringende planten besproeit.

  1. Giet azijn, zout en vloeibare zeep in het spuitapparaat
  2. Agiteer de oplossing door te schudden om de ingrediënten grondig te mengen
  3. Spuit het mengsel op de Poison Ivy
  4. Herhalen wanneer nieuwe groei ontstaat

Andere versies van spray

Je kunt de azijn- en zoutspray aanpassen. Je kunt de twee hoofdingrediënten scheiden en gebruiken voor een spray.

  • Zout en waterspray - Gebruik 6 kopjes zout met 3,5 liter water. Als u een kleinere veldspuit gebruikt, kunt u respectievelijk een verhouding van 2:1 water en zout gebruiken. Zorg ervoor dat je 2 theelepels vloeibaar afwasmiddel (zonder afwasmiddel) aan de oplossing toevoegt.
  • Azijnspray - Je kunt alleen een liter gedistilleerde witte azijn gebruiken. Zorg ervoor dat je de 2 theelepels zeep meeneemt, zodat de azijn zich aan de bladeren van de plant hecht.
persoon die Poison Ivy vermoordt
persoon die Poison Ivy vermoordt

Smoormethode om Poison Ivy te doden

Je kunt de plant zonlicht en zuurstof onthouden om hem te doden. Je kunt kiezen voor een bekleding, zoals karton, plastic, zeildoek of ander materiaal. Mogelijk moet u het materiaal overlappen om ervoor te zorgen dat er geen wijnstokken ontsnappen.

  1. Bedek het hele plantoppervlak. Overlappende materialen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de plant niet tussen de bedekkingen kan groeien.
  2. Laat de plant twee tot drie weken of langer afgedekt staan. Dit proces zal de plant volledig doden.
  3. Zodra de Poison Ivy dood is, verwijder je het materiaal dat erop zit. Zorg ervoor dat u beschermende kleding en lange tuinhandschoenen draagt.
  4. Graaf de plant en zijn wortels op.
  5. Gooi de plant en wortels weg in grote vuilniszakken, stevig vastgebonden en in vuilnisbakken geplaatst.

Geiten zijn natuurlijke onkruideters

De gemakkelijkste manier om Poison Ivy te verwijderen/doden is door de natuurlijke volgorde van Moeder Natuur te gebruiken. Veel boeren laten hun vee de strijd om de Poison Ivy voor hen voeren. Geiten, schapen en koeien eten Poison Ivy. Geiten zijn het meest gebruikte vee voor de bestrijding van Poison Ivy.

Geit die Poison Ivy eet
Geit die Poison Ivy eet

Als je een groot gebied hebt dat wordt binnengevallen door Poison Ivy, dan zijn geiten een geweldig wapen. Als u geen geiten heeft, neem dan contact op met uw plaatselijke landbouwvoorlichtingsbureau of gemeenschapsboerderijgroepen voor geiteneigenaren die hun geiten verhuren voor het opruimen van kreupelhout. U kent wellicht geiteneigenaren die op zoek zijn naar meer weidegebieden voor hun geiten en de Poison Ivy die uw eigendom bedekt, kan een eerlijke ruil zijn zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Laat de geiten alleen niet onbeheerd achter, anders grazen ze misschien van meer dan alleen de Poison Ivy.

Wanneer moet je geiten laten grazen

Timing is alles als het gaat om het gebruik van geiten om Poison Ivy te doden. Je moet de geiten laten grazen zodra de bladeren van de Poison Ivy-planten tevoorschijn komen. De geiten zullen de Poison Ivy-planten snel ontbladeren.

Herhaal, eet en ontblader

De wortelsystemen van de Poison Ivy hebben een energieopslag die wordt gebruikt om bladeren te produceren. Wanneer de lentebladeren van de wijnstok worden verwijderd, gebruikt het wortelsysteem een groter deel van zijn reserves om de verloren bladeren te vervangen.

  1. Wanneer de tweede groei van bladeren tevoorschijn komt, is het tijd om de geiten binnen te laten.
  2. Zodra de geiten de bladeren weer strippen, geven de wortels van de Poison Ivy meer gereserveerde energie vrij om een derde ronde bladeren te produceren.
  3. Elke keer dat de planten bladeren produceren, stuur jij de geiten.
  4. Uiteindelijk zal dit proces alle energie uitputten die is opgeslagen in het wortelsysteem van de Poison Ivy en zullen de planten afsterven.
  5. Als er het volgende jaar nieuwe groei terugkeert, geef de geiten dan gewoon een gratis lunch.

Kokenwatermethode

Een ouderwetse methode om Poison Ivy te doden is simpelweg kokend water over de plant gieten. Deze methode is zeer effectief. Je wilt er zeker van zijn dat je het water niet op gezonde planten of op jezelf giet!

De beste manieren om Poison Ivy te verwijderen

Er zijn veel manieren waarop je Poison Ivy kunt verwijderen of doden. Elke methode is effectief en kan worden gebruikt om verschillende problemen met Poison Ivy aan te pakken.

Aanbevolen: