Oorwormen verwijderen & Bescherm uw planten

Inhoudsopgave:

Oorwormen verwijderen & Bescherm uw planten
Oorwormen verwijderen & Bescherm uw planten
Anonim

Oorwormen kunnen mensen geen kwaad doen, maar ze kunnen wel wat voor je planten doen. Het is tijd om de controle over te nemen en te leren hoe je voor eens en voor altijd van oorwormen af kunt komen.

oorwurm in de tuin
oorwurm in de tuin

Oorwormen - oftewel de griezelige beestjes met een puntige kont die je zeker hebt geprobeerd te voorkomen dat je hond eet. Maak je geen zorgen over het vullen van je oren met wattenbolletjes; dit tuinongedierte komt niet snel naar je hersenen. Maar als ze je huis binnendringen, kan het zijn dat een overvloed aan ze je tuinen vernielt. Het is dus tijd om de controle over te nemen en voor eens en voor altijd van die oorwormen af te komen.

Wat zijn oorwormen?

Oorwormen zijn kleine, lange zwart/bruine insecten met knijpbeugels aan hun kont. Als alleseters eten ze ook andere insecten en je planten, inclusief de goede bestuivers die je in de buurt wilt houden. Hoewel ze graag rottend organisch materiaal eten, hebben ze er geen moeite mee om stukken uit je levende planten te halen als er niets anders te eten is.

Hoe zich te ontdoen van oorwormen

Oorwormen kunnen mensen eigenlijk geen pijn doen, maar ze kunnen wel een grote impact hebben op je planten als ze samenkomen en geen rottend materiaal hebben om op te eten. Houd uw tuinen beschermd door deze methoden te volgen om vervelende oorwormen te verwijderen.

Beveilig de toegangspunten van uw huis

Net zoals wanneer je een spoor van kleine suikermieren in je huis krijgt en niet kunt vaststellen waar ze binnenkomen, zullen oorwormen uit het niets verschijnen zonder duidelijk toegangspunt. Om te voorkomen dat oorwormen naar binnen komen, controleert u of de horren, deuropeningen en ramen goed zijn afgesloten. Controleer ook de kit rondom uw omtrek en werk eventuele versleten plekken bij.

Veilige buitenkranen en aansluitingen

Oorwormen houden van vochtige ruimtes, en een lekkende kraan of airconditioningaansluiting kan een perfect huisje voor ze zijn. Verstik de oorwormen door de ruimtes te verwijderen die ze het leukst vinden. Controleer dus of de kranen en aansluitingen goed zijn vastgedraaid.

Controleer uw dakgoten op opbouw

Je wilt de oorwormen geen gratis eten geven, en al die bladeren en puin die gewoon doordrenkt zijn en langzaam verrotten in je dakgoten zijn een feest voor een oorwormkoning. Controleer je dakgoten en haal alles eruit wat je vindt.

Verwijder alles dat vochtige schaduw veroorzaakt

Als het echt niet lukt om de oorwormplaag te stoppen, moet je misschien drastische maatregelen nemen. Omdat het geen sociale wezens zijn, kun je niet altijd een kolonie lokaliseren. Verwijder dus dingen zoals mulch, looppadstenen, vogelbaden, riet en al het andere dat een schaduwrijke plek zou kunnen creëren waar ze samen kunnen komen.

Verwijder organisch materiaal uit uw tuin

Terwijl je planten groeien, zullen ze oude bladeren, bloemen of vegetatie/fruit afwerpen. Hoewel dit voor een mooie compost kan zorgen, brengt het direct onder je verse planten achterlaten van oorwormen alleen maar tot bij je planten. Je geeft je planten praktisch voor het oprapen. Dus terwijl je je tuin snoeit, verwijder dan al het dode materiaal dat je onderweg tegenkomt.

Maak een oorwormval

Er zijn meerdere manieren om oorwormen naar hun nietsvermoedende dood te lokken, maar een gemakkelijke manier die wij leuk vinden is om tonijn- of sardineolie in een open blik in de buurt van je tuin achterwege te laten. De oorwormen moeten ernaartoe worden getrokken en vast komen te zitten in de gladde substantie.

Dood ze met ontsmettingsalcohol

Net als azijn is ontsmettingsalcohol een geweldig huishoudelijk artikel dat je kunt gebruiken om ongedierte uit je tuin en van je planten te houden. Voor oorwormen kunt u de oorwormen die u buiten aantreft eenvoudigweg besproeien met een 1:1 mengsel van water en isopropylalcohol.

Gebruik een traditioneel pesticide

Als al je doe-het-zelf-methoden hebben gefaald en oorwormen blijven terugkomen, dan is het tijd om de grote wapens tevoorschijn te halen. Je kunt elke traditionele pesticidenspray gebruiken om ze uit de buurt van je eigendommen te houden.

Handige hack

Zorg ervoor dat je je echte planten alleen besproeit met een plantveilige oorwormspray. En als je je zorgen maakt over het verbranden van je planten, spuit dan alleen 's avonds en test een paar bladeren voordat je het hele ding neerspuit.

Het is niet nodig om over oorwormen te pruiken

Oorwormen zijn vervelender dan gevaarlijk. Ja, ze kunnen je planten opeten als ze niet worden aangepakt, maar het vinden van een of twee buiten je huis is geen directe reden tot ongerustheid. Volg gewoon deze preventieve maatregelen om ze uit uw eigendom te houden en neem de nodige stappen om de plaag te doden als deze zich ophoopt.

Aanbevolen: