Hoe u een afvalverwijdering schoonmaakt

Inhoudsopgave:

Hoe u een afvalverwijdering schoonmaakt
Hoe u een afvalverwijdering schoonmaakt
Anonim
Onder de gootsteen vuilophaalunit
Onder de gootsteen vuilophaalunit

Je afvalverwerking is niet iets waar je vaak aan denkt, tenzij het een raar geluid maakt of ruikt. Zorg ervoor dat dit ook niet het geval is door uw afvalverwerking wekelijks schoon te maken en ervoor te zorgen dat er niets in de afvalverwerking terechtkomt dat niet hoort. Ontdek natuurlijke methoden en schoonmaakmiddelen die u kunt gebruiken om uw afvalverwerking schoon te houden.

Natuurlijke manieren om uw afval schoon te maken

Het schoonmaken van je afvalverwerking zal niet het hoogtepunt van je week zijn. Maar net als het toilet schoonmaken, is dit een van de dingen die gedaan moet worden. Omdat het slib een beetje knevelwaardig kan zijn, worden handschoenen aanbevolen. De volledige lijst met materialen die je nodig hebt om te bedenken is:

  • Handschoenen
  • Steenzout, hoewel keukenzout in een mum van tijd kan werken
  • IJsblokjes, vers uit de vriezer
  • Verse citroenen of citroensap
  • Zuiveringszout
  • Witte azijn
  • Afwasmiddel (Dawn werkt prima)
  • Tandenborstel
  • Tong

Zorg ervoor dat de verwijdering is uitgeschakeld voor de veiligheid

Voordat u uw lichaamsdelen in de buurt van uw beschikking krijgt, moet u er zeker van zijn dat de stekker uit het stopcontact is gehaald of dat de stroombron is uitgeschakeld.

IJs, steenzout en citroenen

Je realiseert je dit misschien niet, maar veel moderne afvalverwerkingsbedrijven hebben geen enorm mes klaar om aan je hand te zuigen of vast te binden zoals in de films. Hoewel het een geweldig filmisch effect heeft, hebben ze eigenlijk een maalring die meer als een kaasrasp werkt dan als een wervelende ring van de dood. Als je er ijs op gooit, wordt het vuil dus harder, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. Om uw afval op deze manier schoon te maken, gaat u eenvoudigweg als volgt te werk:

  1. Snijd een verse citroen in partjes.
  2. Gooi ze terwijl het water loopt in de afvalbak en zet ze aan om te ontgeuren.
  3. Sluit het water af en schakel de afvoer uit.
  4. Vul de afvalcontainer met ijs.
  5. Giet er ongeveer een ½ kopje zout in.
  6. Laat het ongeveer 25-30 minuten zitten.
  7. Zet het water aan en laat de afvoer draaien totdat alles op is.

Als je geen citroenen hebt om schoon te maken, kun je in plaats daarvan citroensap gebruiken. Voeg ongeveer een ¼ kopje toe aan het ijs en het zout en laat het staan.

Water in de afvoer
Water in de afvoer

Zuiveringszout en azijn

Het ijs en de citroenen zijn misschien alles wat je nodig hebt om je beschikking weer sprankelend te krijgen. Maar als je nog steeds met de viezigheid te maken hebt, is het tijd om naar ronde 2 te gaan. Pak je baking soda, tandenborstel en azijn en volg deze stappen.

  1. Giet ongeveer ½ tot ¾ kopje zuiveringszout in de afvoer, zonder dat het loopt.
  2. Volg snel met een kopje azijn.
  3. Laat de schuimende werking werken om de ziektekiemen te decimeren en eet dat vuil ongeveer 20 minuten op.
  4. Doop je tandenborstel in de baking soda en boen alle oppervlakken die je kunt zien. Raak ook eventuele rubberen verwijderingsonderdelen aan die u mogelijk heeft.
  5. Zodra het er glanzend uitziet, zet u het water en de afvoer aan en spoelt u het goed af.
Milieuvriendelijke natuurlijke reinigingsmiddelen
Milieuvriendelijke natuurlijke reinigingsmiddelen

Afwasmiddel en citroenen

Niets heeft de vettige werking van Dawn, maar je kunt voor deze methode elk afwasmiddel gebruiken. Deze methode werkt niet alleen geweldig om uw afvalverwerking schoon te maken, maar is ook geweldig om geurtjes te verwijderen. Om schoon te maken, moet je deze stappen volgen:

  1. Snijd de citroen in kleine plakjes.
  2. Gebruik de tang om ze direct in de afvalbak te plaatsen.
  3. Laat ze een minuut of zo zitten.
  4. Zet de afvoer aan.
  5. Voeg een kopje vloeibaar afwasmiddel toe.
  6. Laat ijskoud water lopen terwijl je de afvoer ongeveer een minuut laat lopen.
  7. Zet hem af en geniet van de zoete citrusgeur.

Commerciële schoonmaakmiddelen

Misschien is hacken de natuurlijke methode gewoon niet, of ben je op zoek naar een meer technische reiniging. Hoe het ook zij, er zijn verschillende bedrijven die klaar staan om aan uw schoonmaakbehoeften voor afvalverwerking te voldoen.

  • Glinsteren: deze krachtige reiniger aangeboden door Summit Brands maakt gebruik van schuimende werking en bleek alternatief om uw afvalverwijdering schoon te maken en te ontgeuren.
  • Plink: Plink, ook verkrijgbaar via Summit Brands, is een luchtverfrisser en reiniger die in meerdere geuren verkrijgbaar is. Gooi het er gewoon in en laat het oplossen.
  • Green Gobbler Refresh: Refresh is ontworpen om uw afvoer en afvoer schoon te maken en is een vloeibare reiniger die letterlijk vet en voedselresten eet. Giet gewoon de aanbevolen hoeveelheid in en zeg vaarwel tegen het vervelende.
  • Grijp groene afvalverfrisser en schoonmaakpods: op zoek naar iets natuurlijkers? Deze gebruiken essentiële oliën en verschillende reinigingsmiddelen om het vuil in uw afval op te frissen en los te maken.

Hoe vaak moet u uw afval opruimen?

Hoewel er geen vaste regel bestaat voor het schoonmaken van je afval, wil je het niet te lang laten liggen. Meestal zul je bij normaal gebruik ongeveer één keer per week een schoonmaakbeurt willen plannen. Als uw kind een groeispurt doormaakt of als u familie op bezoek heeft tijdens de vakantie, zult u merken dat het vaker schoongemaakt moet worden.

Tips om uw afval schoon te houden

Je afval schoonhouden is geen rocket science. Maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw afvalverwerking fris en vuilvrij blijft ruiken.

  • Gebruik veel water. Koud water is het beste, maar zelfs nadat alles helemaal vermalen is, laat je het water nog 30 seconden lopen om alles een lekker fris bad te geven.
  • Gebruik de afvoer alleen voor gemakkelijk te malen voedsel. Zorg ervoor dat er geen botten of vetten in de afvalbak terechtkomen. Dit kan het niet alleen beschadigen, maar het kan ook stinken.
  • Vermaal sinaasappelen of grapefruit. Door elke dag of twee een beetje citrus aan je beschikking te geven, blijft alles fris ruiken.
  • Kleiner is beter. Maak dingen kapot voordat je ze weggooit. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt u ook blij.
Romaine sla weggegooid
Romaine sla weggegooid
  • Vermijd agressieve afvoerreinigers. Deze chemicaliën kunnen zeer bijtend zijn en uw onderdelen beschadigen.
  • Gebruik nooit je hand om iets terug te halen dat gevallen is. Wanneer er iets in de afvalverwerking v alt dat niet hoort, schakel dan de stroombron uit en gebruik een tang om het terug te halen.
  • Voeg het schoonmaken van de afvalverwerking toe aan je wekelijkse klusjeslijst. Wacht niet tot de geur je eraan herinnert.

Een schone afvalverwijdering is een gelukkige verwijdering

Afvalverwijdering is handig voor het opruimen van overtollig voedsel dat op uw bord terecht kan komen, of voor extra voedsel dat u tijdens het koken opeet. Laat je kleine, vrolijke molen niet verdrietig worden, maar vul hem met stinkende ziektekiemen en smurrie. Gebruik in plaats daarvan natuurlijke of commerciële schoonmaakmiddelen om het fris en geurvrij te houden.

Aanbevolen: