Leer hoe u de hemelbekleding van een auto schoonmaakt (& Wanneer niet)

Inhoudsopgave:

Leer hoe u de hemelbekleding van een auto schoonmaakt (& Wanneer niet)
Leer hoe u de hemelbekleding van een auto schoonmaakt (& Wanneer niet)
Anonim

Bij autohemelbekleding moet je voor een zachte aanpak kiezen. Maak je geen zorgen, we laten je zien hoe.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Man die de hemel van de auto schoonmaakt
Man die de hemel van de auto schoonmaakt

Wanneer hete zomerdagen aanbreken en het de perfecte tijd is om uw auto grondig schoon te maken, v alt u waarschijnlijk de roosters en de kleine hoekjes en gaatjes onder uw stoelen aan. Waar je waarschijnlijk niet aan denkt, is je headliner.

De hemelbekleding van de auto (ook wel de spullen aan je plafond genoemd) hoeft niet al te vaak te worden schoongemaakt, maar als het tijd is, moet je weten hoe je hem op de juiste manier schoonmaakt. Anders krijg je misschien een onverwachte klap van losse plafondstof.

Hoe u de hemelbekleding in uw auto schoonmaakt

De kans is groot dat als je probeert uit te vinden hoe je de hemelbekleding van je auto moet schoonmaken, er iets heel onverwachts is gebeurd en je in de problemen zit. Afhankelijk van wat voor soort rommel je probeert op te ruimen, is er een snelle oplossing voor je.

Hoe u met water besmeurde hemelbekleding kunt reinigen

Als er een lek is geweest en er wat water door de hemelbekleding is gegaan en vlekken heeft veroorzaakt, kunt u deze behandelen met een microvezeldoek en een allesreiniger. Zoals Rakeem's Detailing op TikTok uitlegt: spuit eenvoudigweg de microvezeldoek met het schoonmaakmiddel, wikkel hem om je vuist en wrijf je eerste heen en weer in de vlek. Je zou moeten merken dat het na een paar minuten opklaart.

@rakeemsdetailing Heeft u watervlekken op uw hemelbekleding?? Dit is de gemakkelijkste manier om het schoon te maken. 1. Wikkel een microvezeldoek om de vuist 2. Allesreiniger 3. Schrob weg Bewaar en deel als dit helpt! cardetailing detailingcars autodetailing detailersofinstagram detailer mobiledetail headlinercleaning carcleaning cleaningcars sacramento saccardetailing detailingworld detailingboost professionaldetailing origineel geluid - Rakeem’sDetailing

Vuile of smerige hemelbekleding schoonmaken

Als u een gebruikte auto heeft gekocht en de hemelbekleding lijkt betere dagen te hebben gehad, kunt u deze in een paar stappen nieuw leven inblazen.

Het aanbrengen van bekledingsschuim op de hemelbekleding van een personenauto
Het aanbrengen van bekledingsschuim op de hemelbekleding van een personenauto

Materialen die je nodig hebt

  • Zachte boorborstel en een boor
  • Auto-interieurreiniger
  • Microvezelhanddoeken
  • Bekledingsreiniger of stoomreiniger met zuigmond

Instructies

  1. Spuit de hemelbekleding af met interieurreiniger voor autobekleding.
  2. Neem een heel zacht boorborsteltje dat aan een boormachine is bevestigd en laat het langs de stof lopen. Zorg ervoor dat u heel licht drukt, zodat de stof niet losraakt van de achterkant.
  3. Neem een stofzuigermondstuk voor bekleding dat is bevestigd aan een bekledingsreiniger of stoomreiniger en zuig het overtollige water op. Zorg er ook voor dat u niet te hard drukt of te veel duwt en trekt.
  4. Als er nog vocht achterblijft, veeg het dan weg met een microvezeldoek.

Snelle tip

Boorborstelhulpstukken zijn behoorlijk goedkoop en gemakkelijk te vinden, maar als je geen boormachine hebt, kun je altijd een nylonborstel gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je zonder dat rotatieniveau niet zo diep kunt schoonmaken.

Vlekken op het plafond van uw auto reinigen

Soms kan er een klein plekje op de hemelbekleding van uw auto zitten dat schoongemaakt moet worden. Dingen als frisdrank, koffie en andere dranken kunnen veelvoorkomende boosdoeners zijn die het plafond van uw auto vervuilen. Vuile vlekken en vingerafdrukken kunnen ook op de hemelbekleding verschijnen.

Om vlekken te verwijderen, kunt u alleen op dat gebied een autobekledingsreiniger aanbrengen en voorzichtig reinigen volgens de instructies, of een zelfgemaakte oplossing proberen:

  • 1 kopje water
  • ¼ kopje azijn
  • 1 eetlepel afwasmiddel, wasmiddel of babyzeep

Spuit de oplossing lichtjes op de vlek en maak hem voorzichtig schoon met een microvezelpad of doek. Dep af met een schone, vochtige doek. Een Mr. Clean Magic Eraser kan ook op kleine vlekjes werken.

Snelle tip

Spot shot instant tapijtreiniger is niet alleen voor tapijten; het kan u helpen ongeïdentificeerde vlekken uit autobekleding en zelfs hemelbekleding te verwijderen. Doe eerst een spottest. Breng slechts een kleine hoeveelheid aan en dep vervolgens voorzichtig.

De hemelbekleding van uw auto ontgeuren

Als je je hele auto aan het schoonmaken bent en denkt dat je plafond een opfrisbeurt nodig heeft (en iedereen die ooit een kinderhockeyuitrusting het hele seizoen heeft rondgesleept, weet dat geuren op de vreemdste plaatsen kunnen komen), zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen.

  • Mist (niet laten weken) met een product zoals Odoban dat is ontworpen om geurtjes te elimineren.
  • Laat een klein bakje azijn een nacht in de auto liggen om geurtjes te verwijderen.
  • Zodra de hemel schoon en droog is, probeer dan een geurbom om aanhoudende geuren te verwijderen.

Hoe vaak moet je de hemelbekleding van een auto schoonmaken?

Tenzij je in het weekend je auto omdraait of met roekeloze overgave kaas uit blik spuit, zou er geen reden moeten zijn om je hemelbekleding vaak schoon te maken. Licht afstoffen is één ding, maar grondig schrobben mag alleen in extreme omstandigheden worden gedaan.

Veel autohemelbekleding bestaat uit lagen stof die op een stuk schuim zijn bevestigd dat met het dak is verbonden. Er is niet veel voor nodig om de stof los te trekken van het schuim en deze te laten doorzakken. Je doet dus niets verkeerd als je nog nooit de hemelbekleding van een auto hebt schoongemaakt in een van de auto's die je hebt gehad.

Wat kunt u doen als de stof loslaat?

Als u te veel druk uitoefent of te vaak schoonmaakt, kan de stof van de hemelbekleding loskomen van het schuim en gaan doorhangen. Om te voorkomen dat uw passagiers verblind worden door de hangende stof, kunt u deze weer op zijn plaats vastzetten met hemelbekleding. Zoek gewoon de juiste kleur die bij uw plafond past en pons deze precies op de plek waar de doorzakking het ergst is.

Headliners schoonmaken vergt een zachte hand

Autohemelbekleding heeft een delicate aanraking nodig, anders geven ze je op. Maar als u weet hoe u een hemelbekleding op de juiste manier schoonmaakt, moet u niet die beginnersfouten maken die leiden tot daken vol met kopspijkers. Van watervlekken tot algemeen vuil, u kunt uw hemelbekleding in 30 minuten of minder verjongen.

Aanbevolen: