Feng Shui voor restauranteigenaren

Inhoudsopgave:

Feng Shui voor restauranteigenaren
Feng Shui voor restauranteigenaren
Anonim
zelfverzekerde chef-koks in de keuken
zelfverzekerde chef-koks in de keuken

Feng shui kan worden gebruikt voor restauranteigenaren die hun bedrijfsinkomsten willen vergroten. Feng shui biedt veel mogelijkheden om elementen, kleuren en veelbelovende feng shui-remedies voor probleemgebieden op te nemen.

Activeer belangrijke elementen in restaurants

Restaurants worden geregeerd door het element vuur. Feng shui-beoefenaars adviseren om dit element en de daaraan toegewezen kleuren te gebruiken bij het ontwerpen van restaurants.

Verlichting activeert vuurelementen

Om het vuurelement te activeren, kun je verlichting gebruiken. Licht trekt yang-energie aan. U kunt verschillende verlichtingsopties gebruiken, van inbouw-, plafond-, wandlampen en hanglampen. Voor het verlichten van de entree en het uithangbord van uw restaurant heeft u ook buitenverlichting nodig. U kunt landschapsverlichting toevoegen, inclusief verlichting van uw gebouw.

Vuurelementkleuren

De kleur rood van het vuurelement wordt al lang in restaurants gebruikt vanwege de psychologische impact die het blijven hangen bij ma altijden niet aanmoedigt, zodat restaurants meer klanten in en uit hun etablissement kunnen halen. Andere vuurkleuren zijn roze, mauve, bordeauxrood en paars.

Introduceer het waterelement

Het waterelement wordt al lang erkend als een veelbelovende toevoeging voor de meeste bedrijven, en restaurants vormen hierop geen uitzondering. U kunt een waterfontein of aquarium in de ingang van uw bedrijf plaatsen om yang-energie aan te trekken. De yang-energie zal op zijn beurt klanten aantrekken.

Waterelementkleuren

Traditioneel werd de kleur blauw van het waterelement niet aanbevolen voor feng shui-restaurants. Water wordt als contraproductief beschouwd bij feng shui-toepassingen, omdat water vuur vernietigt in de vernietigingscyclus. Dat concept is echter veranderd.

barista glimlachend
barista glimlachend

Restaurants die de gedachte achter zich laten dat ze alleen een rood decor met vuurelementen kunnen gebruiken, zouden moeten gedijen. Deze restaurants zijn succesvol omdat ze als groot deel van hun activiteiten ook sterke drank verkopen. Sterker nog, ze doen het vaak beter dan wanneer hun decors overwegend rood waren.

Wanneer moet u het rode decor heroverwegen

Aangezien sterke drank als een waterelement wordt beschouwd, kan dit deel van uw restaurantbedrijf eronder lijden als het wordt gedomineerd door de vuurenergie en de elementen. Als de verkoop van uw sterke drank onder de verwachtingen ligt of onder de norm ligt, is het misschien tijd om te overwegen om de inrichting opnieuw in te richten en een paar watersymbolen toe te voegen, zoals golvende stoffenpatronen of metalen decoraties, aangezien metaal water aantrekt.

Feng Shui tips en oplossingen voor restauranteigenaren

Elke feng shui-wijziging of toevoeging die u aanbrengt, heeft invloed op uw bedrijf, dus u wilt er zeker van zijn dat u deze op de juiste manier gebruikt voor een positieve impact. Er zijn veel feng shui-tips die restauranteigenaren kunnen gebruiken om hun bedrijfsinkomsten te vergroten.

Wanneer en waar u uw kassa moet verplaatsen

U kunt uw kassa verplaatsen naar de zuidoostelijke (rijkdom) of noordelijke (carrière) sector van uw restaurant. Als uw kassa naast of in de buurt van de toiletten staat, verplaats deze dan. Je wilt niet dat je geld verloren gaat!

Houd een goed gevulde keuken

Een goed gevulde keuken is veelbelovend omdat deze blijk geeft van overvloed. Je wilt meer dan voldoende vers voedsel, kruiden, kruiden, meel en andere kookgerelateerde ingrediënten hebben.

Apparatuur in goede staat

U wilt dat al uw apparatuur in goede staat verkeert. Als iets niet goed functioneert, laat het dan repareren of vervang het.

Spiegels voor dubbele business

Een van de oudste feng shui-tools voor het verdubbelen van de omzet is eenvoudig. U moet grote spiegels aan uw interieur toevoegen. Veel restaurants kiezen voor spiegels van vloer tot plafond die de muur bedekken. Er zijn een paar feng shui-spiegelregels die u in gedachten wilt houden. Deze omvatten:

  • Een spiegel die de hoofden van klanten afsnijdt als ze aan tafel zitten, is ongunstig.
  • Spiegels die tabellen weerspiegelen, oftewel eten, verdubbelen je overvloed.
  • Een volledige wandspiegel die de tafels en klanten weerspiegelt, is een geweldige manier om het aantal klanten dat je hebt te verdubbelen.
  • Een grote spiegel die zo wordt geplaatst dat deze de kassa weerspiegelt, zal uw omzet verdubbelen.
  • De spiegels mogen niet direct tegenover de ingang van uw restaurant worden geplaatst. Deze plaatsing zal uw klanten/verkopen meteen de deur uit sturen.
Modern restaurantontwerp
Modern restaurantontwerp

Ideale keukenlocatie

De beste plaats voor je keuken is de zuidelijke sector (vuurelement) van het gebouw. Als deze sector niet haalbaar is, kies dan voor de sector oost (houtelement) of zuidoost (hout). In de productieve cyclus voedt hout het vuur.

Te vermijden gebieden

Er zijn twee gebieden die u wilt vermijden bij het plaatsen van een restaurantkeuken. Het noordwesten is de slechtst mogelijke plaatsing voor elke keuken. Deze door metaal geregeerde sector staat bekend als Heaven's Gate en berooft de kostwinner (uw bedrijf) en veroorzaakt verliezen. De noordelijke sector (waterelement) zal je bedrijf doven, omdat restaurants worden geregeerd door het vuurelement.

Barlocatie

De beste sector om je balk te lokaliseren is de noordelijke sector (carrière), aangezien deze richting wordt bepaald door het waterelement. De volgende beste locatie is het zuidoosten, omdat dit jouw welvaartssector is en wordt geregeerd door het houtelement dat wordt gevoed door het waterelement.

Beste Feng Shui-plattegrond voor restaurants

U wilt dat uw restaurant bevorderlijk is voor een goede chi-energiestroom. Er zijn een paar dingen die je niet in je plattegrond wilt hebben, zoals obstakels voor deze vitale energie.

  • Er mogen geen obstakels of barrières zijn bij de hoofdingang van uw bedrijf.
  • Obstakels kunnen bestaan uit meubels, muren, kolommen en elke lastige doorgang van de ingang naar het restaurant.
  • Je wilt dat de chi-energie je bedrijf binnenkomt en zich vervolgens vrijelijk door het hele bedrijf verspreidt.
  • Je wilt niet dat het eetgedeelte van het restaurant wordt ommuurd, opgedeeld met halve muren of andere soorten scheidingswanden of schermen. Dit stopt de stroom van chi en heeft een negatieve impact op uw bedrijf.

Creëer een heldere hal

Er moet een soort wachtkamer zijn bij de ingang van uw bedrijf. Veel restaurants gebruiken dit als wachtruimte. Deze ruimte, bekend als de lichte hal, moet echter een lege ruimte zijn, zonder meubilair.

Doel van Restaurant Bright Hall

De lichte hal laat de veelbelovende chi-energie naar binnen stromen en vervolgens zachtjes door uw restaurant stromen. Beschouw het als een kleine foyer waar klanten binnenkomen voordat ze naar het hoofdgedeelte van het restaurant verhuizen. U kunt uw lichte hal energie geven met verlichting en kleur, kunst aan de muur, of een muurfontein die naar het restaurant kijkt en er nooit meer uit stroomt.

Rommelvrije zone

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat uw restaurant brandschoon moet zijn. De gezondheidsafdeling helpt slechte huishoudpraktijken te voorkomen, maar de uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij restauranteigenaren. Rommel kan meer omvatten dan alleen vuile borden.

  • Afval mag nooit worden verzameld bij de ingang van uw restaurant, dus plaats geen afvalbakken bij de ingang van uw restaurant.
  • Rommel kan zoiets simpels zijn als oude bekraste tafels of vuile ramen.
  • In feng shui worden vermoeide decors die moeten worden bijgewerkt/gerenoveerd als rommel beschouwd.
  • Menu's die versleten zijn of niet meer up-to-date zijn, worden als rommelig beschouwd en moeten onmiddellijk worden vervangen.
  • Tafellinnen moet altijd vlekkeloos en kreukvrij zijn.
  • Je wilt posters en stickers op je deur vermijden, maar een open/gesloten bordje is prima.
Vrouw veegt raam af
Vrouw veegt raam af

Eettafelelement en vorm

De ideale vorm voor een eettafel is rond. Dit vermindert scherpe hoeken die gifpijlen creëren.

  • Het beste element voor een tafel is hout.
  • Een ovale tafel is ook veelbelovend.
  • De capaciteit van de tafel voor zes, acht of tien personen is veelbelovend.

Windows- en Feng Shui-restaurants

Ramen bij de ingang van uw restaurant zijn goede feng shui. Potentiële gasten kunnen een voorproefje krijgen van het soort eetervaring dat ze kunnen verwachten. Ramen aan de muur direct tegenover de ingang zijn ongunstig, omdat de chi-energie door uw restaurant en uit de ramen zal schieten. Als u niets aan de architectuur van uw restaurant kunt doen, kunt u de ramen bedekken met grote kunstwerken, raamfolie, geschilderde schermen, of jaloezieën en zware gordijnen gebruiken die u altijd gesloten houdt. U wilt geen raamdecoratie gebruiken die reflecterend is.

Feng Shui-principes implementeren voor restauranteigenaren

U kunt feng shui-regels en -principes implementeren om uw restaurantbedrijf te verbeteren. Zorg ervoor dat u de beste plaatsingen, kleuren en elementen volledig begrijpt voordat u deze op uw decorontwerp toepast.

Aanbevolen: