Leuke activiteiten voor ouders en tieners om samen te doen

Inhoudsopgave:

Leuke activiteiten voor ouders en tieners om samen te doen
Leuke activiteiten voor ouders en tieners om samen te doen
Anonim
vader en dochter wandelen in de bergen
vader en dochter wandelen in de bergen

Door quality time met uw tiener door te brengen, kunt u het vertrouwen bevorderen en uw relatie versterken. Er zijn talloze leuke activiteiten die je met elkaar kunt doen als je wat tijd samen wilt doorbrengen.

Tijd samen doorbrengen

Het kan lastig zijn om je tiener zover te krijgen dat hij tijd met je doorbrengt, vooral als hij of zij overweldigd wordt door school en buitenschoolse activiteiten. Tieners hebben ook de neiging om prioriteit te geven aan hun vriendschappen, wat in hun ontwikkeling onvolledig normaal is, maar hun relatie met hun ouders of ouders op een laag pitje kan zetten. Als u samen een leuke activiteit plant, kunt u contact maken met uw tiener en genieten van elkaars gezelschap.

Bekijk een trampolinepark

Trampolineparken zijn echt leuk als jij en je tiener allebei actief zijn en het niet erg vinden om een beetje gek te doen. Trampolineparken zijn kamers die van muur tot vloer bedekt zijn met trampolines, waar jullie allebei kunnen rondspringen en samen een geweldige tijd kunnen hebben.

Maak een geïmproviseerde reis

Dagtochten zijn een geweldige manier om een band met je tiener op te bouwen. Ga ergens heen waar de rit prachtig is en je onderweg kunt stoppen bij coole pitstops. Dit kan een beroemd restaurant, een bakkerij of een schilderachtig uitkijkpunt zijn. Je kunt wat tijd besteden aan het losjes plannen van je reis samen en genieten van de spontaniteit.

Verken een nationaal park

Nationale parken zijn geweldige plekken om te picknicken, foto's te maken en samen tijd door te brengen met wandelen. Als je niet in de buurt woont, kun je een roadtrip plannen en het weekend daar doorbrengen met het verkennen en samen ontspannen. Dit kan een geweldige manier zijn om te aarden, tot rust te komen en echt contact te maken met je tiener, zonder alle afleidingen van de dagelijkse sleur.

Ga naar een pauzeruimte

Breakruimtes zijn leuke plekken om naartoe te gaan als jullie allebei de regels willen overtreden. In de pauzeruimtes vind je voldoende voorwerpen die je kunt verpletteren, laten vallen en gooien. Dit kan een geweldige plek zijn om naartoe te gaan en plezier te hebben om samen dingen te vernietigen. Dit kan zeker zorgen voor een unieke herinnering met je tiener.

Bouw samen iets

Als je met je tiener aan een langetermijnproject wilt beginnen, besteed dan wat tijd aan het nadenken over wat je samen wilt bouwen of opknappen. Dit kan van alles zijn, van een computer tot een complexe puzzel, meubels, een oude auto of een fiets. Samen een project uitvoeren biedt veel tijd voor een band en helpt jullie allebei te werken aan jullie communicatie, probleemoplossende vaardigheden en teamwerk.

Ga rotsklimmen

Als je tiener graag iets actiefs doet, ga dan naar een rotsklimschool en breng wat tijd samen door. Rotsklimmen is een geweldige activiteit om samen te doen, omdat het teamwerk en communicatie versterkt. Je kunt elkaar spotten of naast elkaar klimmen. Beide manieren moedigen een gezamenlijke inspanning aan.

Les rotsklimmen
Les rotsklimmen

Geniet van paardrijden

Als je tiener van paarden houdt, ga dan samen een uurtje paardrijden. Paardrijlessen en buitenritten variëren in prijs, afhankelijk van de stal, maar er zijn voldoende opties beschikbaar. Tijd doorbrengen met paarden bevordert ontspanning, verbinding en emotionele intelligentie. Deze activiteit samen doen is een leuke manier om los te komen, te genieten van een ontspannen gesprek met elkaar en een diepere band te krijgen.

Probeer Paint Balling

Als je tiener competitief is, kan samen paintballen een geweldige manier zijn om samen te werken en wat overtollige energie te verbranden. Met paintballen kun je samen een strategie bedenken en werken aan non-verbale en verbale communicatie. Deze vaardigheden kunnen goed worden vertaald als je weer thuis bent.

Samen vrijwilligerswerk doen

Als uw tiener geïnteresseerd is om iets terug te doen voor de gemeenschap, kies dan een organisatie waar u beiden om geeft en zoek wat tijd om daar samen te werken. Vrijwilligerswerk is een geweldige stemmingsversterker en kan zeer aardend zijn. Het biedt een ongelooflijke kans om samen tijd door te brengen en betekenisvol werk te doen.

Probeer een coole foodtruck of een nieuw restaurant

Als jij en je tiener avontuurlijk zijn als het gaat om het uitproberen van eten, zoek dan goed beoordeelde foodtrucks of restaurants op en plan een dag waarop je ze kunt uitproberen. Foodtrucks sturen vaak meldingen over hun locatie en het is leuk om te plannen om ze te vinden zodra ze hebben aangekondigd waar ze zullen worden gestationeerd. Dit geeft je de tijd om een band op te bouwen tijdens de autorit en terwijl je je ma altijd uitprobeert.

Lachende moeder en tienerdochter lunchen in een modern restaurant in de stad
Lachende moeder en tienerdochter lunchen in een modern restaurant in de stad

Krijg bezoek van een mobiele spa

Als jij en je tiener een ontspannende dag willen doorbrengen, laat dan een mobiele spa naar huis komen en breng wat tijd door om samen verwend te worden. Mobiele spa's bieden meestal massages, gezichtsbehandelingen en nagelverzorging. Een ontspannen dagje thuis geeft je de mogelijkheid om te kletsen en te genieten van elkaars gezelschap terwijl je ontspant.

Genieten van jullie tijd samen

Wat u ook met uw tiener doet, door er moeite voor te doen, laat u zien dat u van hem houdt en om hem geeft. Kies iets waar jullie allebei van genieten en waar jullie samen een geweldige tijd van zullen hebben.

Aanbevolen: