10+ leuke dingen om te doen met oudere ouders waar jullie allebei van zullen genieten

Inhoudsopgave:

10+ leuke dingen om te doen met oudere ouders waar jullie allebei van zullen genieten
10+ leuke dingen om te doen met oudere ouders waar jullie allebei van zullen genieten
Anonim

Neem geen genoegen met dezelfde oude dingen; maak nieuwe herinneringen met leuke activiteiten die jij en je oudere ouders samen kunnen doen.

Vrouw bakt koekjes met haar oudere vader
Vrouw bakt koekjes met haar oudere vader

Naarmate jij en je ouders ouder worden, kan het leven je in de weg gaan staan, en misschien word je wakker met het besef dat het jaren geleden is dat je voor het laatst quality time met ze hebt doorgebracht. Maak optimaal gebruik van de tijd die u heeft door leuke en onvergetelijke dingen te plannen die u met uw bejaarde ouders kunt doen. Na zoveel jaren voor u te hebben gezorgd, kunt u hen uw tijd en ervaringen schenken waar ze nog jaren over zullen praten.

Dingen die je regelmatig met je oudere ouders kunt doen

Als je het meeste wilt halen uit elke minuut die je nog hebt met je bejaarde ouders, begin dan met het plannen van een wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse activiteit die je in ieders agenda kunt zetten. Dit zijn slechts enkele van de leuke dingen die je regelmatig samen kunt doen.

Experimenteer in de keuken

Als je ouder wordende ouders hebt wier diners heerlijk zijn, vraag ze dan om wat tijd te besteden aan het leren van hun favoriete recepten. Ontmoet elkaar zo vaak als uw schema toelaat en leer hoe u nieuwe gerechten kunt maken waarmee u uw eigen familie en vrienden kunt verbazen.

Bonuspunten als je alle ingrediënten meeneemt en daarna opruimt. In plaats van alleen maar alles op te schrijven, kun je delen van je bijeenkomsten opnemen, zodat je prachtige herinneringen overhoudt die je voor altijd kunt bewaren.

Volwassen zoon bereidt ma altijd voor ouders in de keuken terwijl moeder toekijkt en glimlacht
Volwassen zoon bereidt ma altijd voor ouders in de keuken terwijl moeder toekijkt en glimlacht

Start een familiespelletjesavond

Als je dat nog niet hebt gedaan, wil je misschien een spelletjesavond voor het hele gezin beginnen. Dit is een van die leuke dingen om te doen met oudere ouders die voor iedereen werkt. Er is niemand beter om mee te spelen dan mensen die je trucs en vertellingen vanaf het begin kennen.

Beheers het ambacht van het verslaan van je ouders in elk spel waar ze ooit van hielden, en moedig ze aan om ook hun redeneer- en strategische vaardigheden te ontwikkelen. Wie heeft er een fles gingko biloba nodig als je een familiespelavond hebt om je geest scherp te houden?

Bezoek een vlooienmarkt

Als er bij jou in de buurt lokale rommelmarkten zijn, kunnen deze een gevarieerde en consistente activiteit zijn waar je je bejaarde ouders naartoe kunt brengen. Als dat niet het geval is, kun je het ruilen voor de wekelijkse boerenmarkt of vintage show. Hoe dan ook, het hebben van een betrouwbare datum die jullie beiden niet kunnen annuleren, zorgt ervoor dat beide partijen terugkomen voor meer.

Start een boekenclub

Gelukkig senior moeder in boekenclub
Gelukkig senior moeder in boekenclub

Als je op zoek bent naar dingen die met je oudere ouders te maken hebben, is het starten van een boekenclub voor iedereen een geweldige manier om letterlijk betrokken te blijven. Ongeveer maandelijks kun je samenkomen onder het genot van een hapje en een drankje en samen de nieuwste plotontwikkelingen verkennen. Debat over je favoriete personages en bedenk nieuwe inside jokes. En als je afdwa alt van de boeken en begint te roddelen over andere dingen in het leven, wat is dan het kwaad?

Plant een tuin

In contact komen met de natuur is heel belangrijk om te doen, vooral als je bejaarde ouders mobiliteitsproblemen hebben en zich niet gemakkelijk meer kunnen verplaatsen. Maak een band met je ouders door samen een tuin aan te leggen. Zelfs als ze niet in staat zijn hun eigen troffels op te pakken, zal het hen opvrolijken als ze buiten staan en met je praten terwijl jij de grond opruimt. En zodra alles in bloei staat, hebben jullie allemaal iets tastbaars om aan vast te houden en te herinneren aan de prachtige tijd die jullie samen hebben doorgebracht.

Manieren om tijd door te brengen met je bejaarde ouders buitenshuis

Je lichaam wordt misschien ouder, maar je persoonlijkheid hoeft dat niet te doen. Zorg ervoor dat je ouders niet in Oscar de Grouches veranderen door ze mee te nemen op spannende avonturen die ze tijdens de opvoeding van jou nooit hebben meegemaakt. Nu ze zich al ver in de fase van ‘lege nesten’ bevinden, kun je ze aanmoedigen om de wereld en hun interesses op gedurfde en opwindende manieren te verkennen.

Het kan tenslotte voor iedereen leuk en spannend zijn om te beslissen wat je met je bejaarde ouders gaat doen. Het vinden van verschillende plekken om naartoe te gaan, of het nu bij jou in de buurt is of als je besluit om te reizen, kan onvergetelijke herinneringen creëren.

Ga op een familiecruise

Cruises zijn een geweldige manier om vakantie te vieren zonder dat je iets hoeft te plannen. Cruises zijn strak geleide schepen en ze bieden alle activiteiten en evenementen die u nodig heeft om uzelf een paar weken te vermaken. Haal je ouders uit je geboortestad en ga samen zeilen.

Bezoek een opera

Zoon en moeder in staande ovatie bij opera
Zoon en moeder in staande ovatie bij opera

Door de jaren heen zijn opera's steeds meer gedemocratiseerd. Mensen op elk sociaal-economisch niveau kunnen een kaartje kopen en een voorstelling bijwonen. Een historische kunstvorm die je echt met eigen ogen moet zien om te begrijpen. Opera's zijn iets speciaals waar je je ouders aan kunt blootstellen nu ze nog de kans hebben.

De meeste opera's zijn nu aanzienlijk informeler dan in het verleden, maar als je naar een grote stadsopera gaat, zorg er dan voor dat je de dresscode controleert voordat je ernaartoe gaat.

Bezoek een begraafplaats en doe wat ernstige wrijvingen

Het is pas de afgelopen eeuw dat de dood een beetje een taboe-onderwerp is geworden in de Verenigde Staten. Ga terug naar de wortels van je voorouders door je ouders mee te nemen en een eeuwenoude praktijk uit te voeren: het maken van grafwrijvingen. Verken lokale begraafplaatsen bij jou in de buurt en wrijf met zacht houtskool, pastel of krijt en calqueerpapier de gravures van interessante grafstenen die je voor altijd zult bewaren.

Hoewel dit misschien niet het eerste was op je lijst met plaatsen waar je je bejaarde ouders mee naartoe kunt nemen voor de lol, kan het voor iedereen verrassend vermakelijk zijn.

Vrijwilliger in een opvangcentrum voor wilde dieren

Dieren zijn therapeutisch, fascinerend en kunnen ieders dag opvrolijken. Geef iets terug aan uw gemeenschap terwijl u tijd doorbrengt met uw bejaarde ouders door vrijwilligerswerk te doen bij een opvangcentrum voor wilde dieren of een opvangcentrum bij u in de buurt. Iets eenvoudigs als hen helpen met schoonmaken, voeren of socialiseren kan deze dieren van de rand halen en een glimlach op ieders gezicht brengen.

Meer eenvoudige ideeën om plezier te hebben met je ouder wordende ouders

Als je op zoek bent naar eenvoudige manieren om de hele week of in het weekend plezier te hebben met je bejaarde ouders, probeer dan een van deze eenvoudige, alledaagse ideeën:

  • Bezoek samen de bibliotheek.
  • Probeer een plaatselijk museum waar ze nog nooit eerder zijn geweest.
  • Ga minigolfen of ga naar een familie-drivingrange.
  • Ga door familiefoto's en maak samen een plakboek.
  • Help ze een autobiografie te schrijven, of maak een familienotitieboekje met hun verschillende levenservaringen.
  • Lunch in een klassiek restaurant of bezoek een ouderwetse ijssalon.
  • Als ze van sport houden, luister dan naar een wedstrijd of bekijk ze. Of woon een lokaal evenement bij, zoals een honkbal- of softbalwedstrijd op een middelbare school of community college.
  • Help ze foto's of collecties te roteren om favoriete herinneringen weer te geven en te delen.
  • Plaats een Bob Ross-tutorial op YouTube en probeer samen vrolijke bomen te schilderen.
  • Doe thuis een virtuele yoga- of low-impact workout met ze.
  • Probeer een nieuwe hobby die jullie misschien allebei leuk vinden en die de cognitie stimuleert, zoals het maken van sieraden of het maken van modellen.
  • Als je in de buurt van het water woont, probeer dan een activiteit zoals klemmen of zeeglas verzamelen.
  • Volg samen een les over een onderwerp waar jullie allebei meer over willen leren.

Herinneringen gaan een leven lang mee

Het is waar dat herinneringen een leven lang meegaan, en als je ouders ouder worden, is het belangrijker dan ooit om die herinneringen te blijven maken. Vertrouw er niet op dat u elke keer dat u ze ziet een dambord tevoorschijn ha alt; help hen de laatste jaren van hun leven moedig te leven. Plan spannende plekken waar u uw bejaarde ouders mee naartoe kunt nemen en creëer unieke kansen die u samen kunt beleven. Omdat je binnen een paar jaar echt een heel leven kunt leiden als je het goed plant.

Aanbevolen: