75+ leuke dingen voor verveelde tieners om thuis te doen

Inhoudsopgave:

75+ leuke dingen voor verveelde tieners om thuis te doen
75+ leuke dingen voor verveelde tieners om thuis te doen
Anonim

Verdrijf de vervelingsblues met een paar leuke dingen die tieners thuis kunnen doen. Het is verbazingwekkend hoe snel de uren voorbijgaan.

Tienermeisje dat een online les volgt
Tienermeisje dat een online les volgt

Het leven is voortdurend in beweging totdat dat niet meer het geval is. Je denkt misschien dat thuis zijn en alleen maar vibreren leuk zou zijn, maar na een paar uur zul je merken dat je je een beetje verveelt. Natuurlijk kun je jezelf verliezen in een videogame of in het TikTok-konijnenhol, maar waarom probeer je niet je horizon te verbreden? Ontdek deze handige en leuke dingen om thuis te doen voor tieners die wel wat spanning kunnen gebruiken.

Zoveel leuke dingen voor verveelde tieners om thuis te doen

Je kunt niet de hele tijd onderweg zijn. Wat moeten tieners doen op regenachtige dagen, of op andere momenten waarop ze het huis niet uit kunnen? Je zou gewoon naar je telefoon kunnen staren, maar dat wordt na een tijdje saai. Verzacht de verveling met een paar leuke activiteiten voor tieners.

15 manieren om games te spelen

Games zijn klassiek een van de leukste dingen om te doen voor tieners. Natuurlijk kun je videogames spelen op je computer of console, maar overweeg ook eens deze andere leuke spelactiviteiten waarbij je socialiseert terwijl je speelt. Verzamel uw vrienden op uw favoriete conferentieplatform of speel persoonlijk met uw gezin.

Gezin met twee tieners die kaarten spelen
Gezin met twee tieners die kaarten spelen
  1. Organiseer een Jackbox-feest. Jackbox heeft talloze interactieve games en gamepakketten tegen betaalbare prijzen beschikbaar om te spelen op Steam, consoles en zelfs mobiele apparaten.
  2. Beleef een virtuele gameavond. Kom samen met vrienden op uw favoriete videoconferentieplatform en speel de games van uw keuze.
  3. Leer kaartspellen met je gezin. Vraag je ouders naar de klassieke kaartspellen die ze vroeger speelden en laat ze je dat leren. Het is verbazingwekkend wat je kunt doen en hoeveel leuke tijd je kunt doorbrengen met een eenvoudig pak kaarten, of je nu solitaire-achtige spellen of groepsspellen speelt.
  4. Maak je eigen spel. Of je nu een bestaand spel neemt en het verbetert of je eigen spel maakt met behulp van een spelbordsjabloon of een pak kaarten, bedenk een origineel spel en nodig familieleden uit om met je mee te doen.
  5. Doe een puzzel. Wil je het moeilijker maken met een puzzel die je al eerder hebt gemaakt? Draai hem ondersteboven (dit werkt alleen voor puzzels met verschillend gevormde stukken) en stel hem alleen uit vormen samen.
  6. Speel en raad de songtekst. Verzamel uw vrienden bij u thuis of via een app voor videoconferenties en zing om de beurt de songteksten van verschillende nummers terwijl uw microfoon is uitgeschakeld. Vrienden zullen proberen te raden wat je zingt door naar je lippen te kijken.
  7. Speel Truth or Dare online met vrienden.
  8. Speel Never Have I Ever online met vrienden.
  9. Prankjes uithalen met familieleden.
  10. Speel Zou je liever dit-of-dat online met vrienden.
  11. Kom samen met vrienden op Steam en speel een spel.
  12. Speel virtuele kaartspellen op PlayingCards.io.
  13. Maak een TikTok als gezin. Bekijk de trending dansbeweging of sketch. Verzamel uw familieleden of vrienden en creëer er zelf een. Je kunt er zelfs een spel van maken door iedereen zijn eigen TikTok te laten maken en op de beste te stemmen.
  14. Speel improvisatiespellen online met vrienden.
  15. Meld je aan voor een online escape room. Trommel een paar vrienden op en kijk hoe goed je mysterievaardigheden zijn.

12 leuke dingen om te leren

Vul in: "Ik heb altijd al willen leren ____________." De kans is groot dat daar een online cursus of een YouTube-video voor is. Dus de lucht is de limiet. Wat je altijd al wilde leren, nu is het moment.

Tiener speelt videogame op zijn kamer
Tiener speelt videogame op zijn kamer
  1. Leer jongleren. Het enige wat je nodig hebt zijn drie voorwerpen van vergelijkbare grootte (waarschijnlijk het beste om te beginnen met tennisballen of opgerolde paar sokken en geen messen of kettingzagen) en een geweldige handleiding voor jongleren.
  2. Leer tekenen. Je kunt verschillende online cursussen vinden die het stap voor stap opsplitsen.
  3. Word goed in spreken in het openbaar met een cursus spreken in het openbaar voor tieners op Udemy. De kosten van de les bedragen ongeveer $ 20, maar het zal je helpen je vaardigheden op te frissen.
  4. Leer haar vlechten met enkele geweldige vlechttutorials.
  5. Breng uw toekomstige beroepsvaardigheden op door te leren coderen. Scratch is een gratis codeergemeenschap voor meer informatie.
  6. Leer een nieuwe taal op Duolingo.
  7. Leer Amerikaanse Gebarentaal (ASL) en vingerspelling.
  8. Leer braille online lezen en schrijven.
  9. Probeer enkele eenvoudige scheikundige projecten thuis met gewone huishoudelijke artikelen en voorwerpen.
  10. Onderzoek de genealogie van uw familie.
  11. Onderzoek familiegeschiedenis door familieleden te interviewen, en schrijf vervolgens een uitgebreide familiegeschiedenis op basis van uw interviews. Deel uw voltooide project met uw gezinsleden!
  12. Heb je thuis een instrument zoals een piano, gitaar of ukelele dat je altijd al wilde leren, maar waar je nooit de tijd voor had? Nu is het tijd!

10 leuke manieren om contact te maken met anderen

Natuurlijk, je kunt je vrienden bellen of elkaar sms'en. Maar je wilt meer doen dan dat! Gelukkig is het in de wereld van vandaag gemakkelijker dan ooit om virtueel samen te komen.

  1. Houd een virtueel bal. Trek je mooiste kleren aan, verzamel online met vrienden en dans op wat muziek.
  2. Schrijf liefdesbrieven aan een speciaal iemand.
  3. Heb een virtuele date met iemand die je leuk vindt en stel hem doordachte kennismakingsvragen.
  4. Organiseer een virtueel kijkfeest op je favoriete streamingplatform en bekijk een film met je vrienden.
  5. Organiseer een virtueel feest.
  6. Organiseer een groepstekenavond. Verzamel op een videoconferentieplatform en bedenk een aantal dingen die mensen kunnen tekenen. Laat vervolgens iedereen hetzelfde tekenen en kijk hoe je het anders interpreteert.
  7. Maak samen met vrienden een online plakboek, deel foto's van je activiteiten thuis, leuke tijden die je in het verleden hebt gehad, en meer.
  8. Verzamel vrienden voor een avond vol virtuele karaoke.
  9. Verzamel je vrienden voor een kijkfeestje en doe wat slecht liplezen. Zet het filmgeluid uit, laat elke persoon een personage kiezen en terwijl je personage spreekt, spreek je de regels uit die je denkt dat hij/zij voor hem/haar zegt (of zou moeten zeggen).
  10. Verzamel je VR-vrienden en creëer je eigen kamer in VR Chat. Je kunt dan samen rondhangen of games spelen in virtual reality.

21 Activiteiten om te maken en te creëren

Wees creatief (letterlijk!). Van schilderen tot muziek maken tot schrijven: je kunt urenlang vermaak vinden als je hun creatieve kant ontdekt. Je hebt genoeg opties om technologieplatforms te gebruiken en/of dingen die je in huis hebt om te creëren.

Tiener die origami maakt met geel papier
Tiener die origami maakt met geel papier
  1. Maak een film. Bedenk een creatief script. Sommige films zijn gemakkelijker te filmen dan andere, zoals een mockumentary, waarbij je vrienden samen 'pratende hoofden' (interviews op de camera) kunt laten opnemen op platforms zoals Skype of Zoom, maar ook live-actie rondom hun huis. Denk aan programma's als The Office of Parks and Recreation. Combineer het vervolgens met filmbewerkingssoftware om je eigen samenwerkingsfilm te maken.
  2. Probeer origami. Het enige wat je nodig hebt zijn papier en coole origami-projectinstructies, en je kunt urenlang de kunst van het papiervouwen leren.
  3. Probeer handwerken. Of het nu gaat om naaien, haken, breien of een andere vorm van handwerken, leren werken in de textielkunst is een geweldige manier om te creëren. Als u bijvoorbeeld wilt leren haken, hoeft u alleen maar een paar basishaaksteken te leren om met de meeste patronen te kunnen werken.
  4. Maak een muziekvideo voor je favoriete nummer. Dit kan iets zijn dat je alleen doet of als een online samenwerkingsproject met vrienden, net zoals je elk ander type film zou maken.
  5. Schrijf een kort verhaal, script, gedicht of roman. Of het nu een concreet gedicht is of een langer schrijven, het is een geweldige manier om te creëren waarvoor niet veel speciale apparatuur nodig is.
  6. Herontdek je oude bouwspeelgoed. Of het nu LEGO, Hot Wheels-tracks, K'NEX of iets anders is, zoek wat van het oude speelgoed waar je vroeger uren mee doorbracht en herontdek het.
  7. Schrijf en neem een parodie op voor een nummer.
  8. Ga met je smartphone of camera de achtertuin in en word een natuurfotograaf.
  9. Als je een muzikant bent, kun je online gratis bladmuziek verkrijgen en een nieuw stuk leren.
  10. Houd een videodagboek of een geschreven dagboek bij om te documenteren hoe het is gedurende deze periode in de geschiedenis.
  11. Maak je eigen podcast. Bedenk een onderwerp en maak online contact met een vriend of mede-hosts.
  12. Duik in een goed kookboek en maak ma altijden voor je gezin.
  13. Maak zoutdeeg en vorm het in verschillende vormen. Je voelt je weer een kind!
  14. Werk online samen met vrienden om een schriftelijke, foto- of videonieuwsbrief te maken.
  15. Maak een familiejaarboek.
  16. Maak een tijdcapsule en begraaf deze in je achtertuin.
  17. T-shirts, jeans of leggings met bleekmiddelverf. U kunt de ontwerpen uit de vrije hand maken of stencilen.
  18. Als je jongere broers en zussen hebt, bouw dan een boomhut of fort voor ze (met toestemming van een ouder).
  19. Gebruik textielverf om effen T-shirts, tanktops, draagtassen, jeans, leggings en meer te verven.
  20. Organiseer foto's in fotoalbums en plakboeken.
  21. Bouw een kaartenhuis. Het is verrassend bevredigend.

8 leuke manieren om in beweging te komen

Sta op en beweeg zoveel mogelijk! Het is een leuke manier om tijd door te brengen en energie te verbranden, en je kunt er altijd een groepsactiviteit van maken met broers en zussen of vrienden!

Vrienden doen video-uitdagingen op internet
Vrienden doen video-uitdagingen op internet
  1. Dans! Zet je favoriete muziek op en beweeg alsof niemand kijkt - want niemand kijkt!
  2. Leer een krijgskunst. Er zijn tal van gratis instructievideo's en cursussen over vechtsporten online te vinden, dus kies degene die je het meest aanspreekt en leer die!
  3. Ga zen aan en volg een gratis online yogales.
  4. Probeer Nia, een leuke combinatie van vechtsporten, dans en geneeskunst. U kunt zich aanmelden voor een gratis proefabonnement van 14 dagen op Nia On Demand.
  5. Heb je ooit willen leren buikdansen? Je kunt gratis online buikdansen leren!
  6. Leer dansroutines. YouTube, TikTok en vergelijkbare platforms staan boordevol gratis instructievideo's voor vrijwel elk type dans dat je wilt leren. Kies dus een dansstijl, ga naar je favoriete site en leer wat nieuwe moves.
  7. Leer het stapelen van sportbekers.
  8. Heb je een hoelahoep? Leer gratis hoelahoep-trucs!

15 Dingen om te bekijken, lezen of luisteren

Soms is de beste activiteit thuis voor tieners wat quality time voor mezelf met een goed boek of film. Of doe ideeën op over hoe u uw liefde voor kennis en popcultuur met vrienden kunt delen, zoals het organiseren van virtuele trivia of verhaaluren.

  1. Lees klassieke boeken die beschikbaar zijn in gratis online bibliotheken.
  2. Lees gratis fanfictie.
  3. Bekijk gratis klassieke films online.
  4. Ontdek of uw lokale bibliotheek gratis e-boeken, audioboeken en videostreamingdiensten aanbiedt, zoals Overdrive, Hoopla of Kanopy.
  5. Herlees favorieten uit je kindertijd, zoals de Harry Potter-serie.
  6. Vind een aantal geweldige podcasts over iets waarin je geïnteresseerd bent en luister ernaar.
  7. Maak een ritje in een virtueel pretpark.
  8. Bekijk een spookcamera online en probeer een geest te spotten.
  9. Volg gratis virtuele rondleidingen door musea en andere unieke plekken over de hele wereld.
  10. Houd een online verhalenuurtje voor jongere kinderen. Bereid het verhaal voor op een platform zoals Zoom of Skype.
  11. Vind online een geweldig script, verzamel je vrienden via videoconferenties of persoonlijk, wijs onderdelen toe en lees een tabel voor.
  12. Maak een lijst met trivia-vragen over je favoriete televisieprogramma's, boeken en films, en organiseer een online trivia-avond.
  13. Bekijk een TED-talk.
  14. Reis de wereld rond in video's.
  15. Breng je make-up- en haartutorials bij of maak je eigen video's.

Andere leuke activiteiten thuis voor tieners

Voor tieners die minder tijd met schermen willen doorbrengen, zijn hier nog een paar boeiende activiteiten die je zullen vermaken en je nieuwe waardevolle vaardigheden zullen leren!

  1. Organiseer een diner voor uw gezin, waarbij u een heerlijke ma altijd bereidt om te delen. Als je broers en zussen hebt die oud genoeg zijn om te helpen, kan dit een inspanning van het tagteam zijn!
  2. Als je een huisdier hebt, breng dan wat tijd met hem door en leer hem wat nieuwe trucjes. Honden zijn meestal gemakkelijker te trainen, maar je kunt je kat een paar trucjes leren met de juiste technieken.
  3. Richt je slaapkamer opnieuw in (met toestemming van een ouder). Je kunt je meubels herschikken, je postercollectie bijwerken, een nieuwe sprei kopen of zelfs je muren een nieuwe kleur geven als je extra ambitieus bent.
  4. Test uw groene vingers tijdens de warmere maanden door te helpen in de tuin. Leer hoe u groenten of kruiden kunt kweken, of mooie bloemen kunt planten om uw huis wat aantrekkelijker te maken.
  5. Start een bullet-dagboek. Maak het organiseren van je leven en het stellen van doelen een stuk leuker met deze kleurrijke en creatieve handgeschreven methode.

Leuke dingen om thuis te doen met tieners

Thuiszitten kan na een tijdje vervelend worden, maar je hoeft niet te stoppen met dingen doen waar je van houdt of contact maken met mensen die belangrijk voor je zijn. Plan veel online activiteiten met vrienden en besteed de rest van de tijd aan familie- of solo-activiteiten waar je plezier van hebt.

Aanbevolen: