Leuke activiteiten voor tieners

Inhoudsopgave:

Leuke activiteiten voor tieners
Leuke activiteiten voor tieners
Anonim
Vrienden lachen
Vrienden lachen

Het vinden van leuke solo- of groepsactiviteiten voor tieners kan soms een uitdaging zijn. Een beetje creativiteit, in de tienermentaliteit komen en tieners om input vragen, kunnen het plannen van activiteiten voor iedereen leuk en plezierig maken.

Beproefde activiteiten voor tieners

Een eenvoudige manier om een klassieke activiteit bij te werken is door er een unieke draai aan te geven. Deze beproefde favorieten zijn opnieuw uitgevonden voor de tiener van vandaag.

Bowlen

Voor sommige tieners klinkt een bowlingtocht met een groep misschien leuk, maar voor anderen kan het aanvoelen als iets waar hun ouders meer van genieten. Modern bowlen kan leuk zijn voor alle leeftijden vanwege de verschillende soorten bowlen die beschikbaar zijn.

  • Midnight Bowling:Precies zoals de naam al aangeeft, vindt middernachtbowlen tot diep in de nacht plaats en wordt het vaak op de tienergroep gericht. Tieners zullen het geweldig vinden om later buiten te blijven dan normaal, zelfs als ze liever kijken dan bowlen.
  • Glow Bowl: Sommige bowlingbanen bieden deze leuke optie met blacklights, discoballen en glow-in-the-dark-verf. Witte lichten veranderen een gemiddelde ruimte in een instant feest.
  • Mini Bowling: Met kortere banen en kleinere, lichtere ballen voegt mini-bowlen een onverwachte uitdaging toe aan het klassieke spel.
  • Candlepin Bowling: Candlepin bowling wint nog steeds aan populariteit in de Verenigde Staten en gebruikt lichtere ballen zonder gaten en dunnere pinnen.
  • DIY Bowlen: Voor tieners die thuis vastzitten of die van creatieve projecten houden, zijn er veel manieren om thuis of op school een bowlingwedstrijd samen te stellen. Verzamel wat voorwerpen die als spelden kunnen dienen en zoek iets dat op een bal lijkt. Wees competitief door tieners uit te dagen om te zien wie de moeilijkste baanopstelling of de beste balvervanger kan bedenken.

Maak elke bowlingtrip spannender door klassieke bowlingteamshirts te maken of te vinden die iedereen kan dragen. Bedenk een grappige teamnaam en laat elke tiener een bijnaam kiezen die op de shirts en de scorekaart moet worden gebruikt.

Schoolsportevenementen

schoolgeest meisje
schoolgeest meisje

Wie houdt er niet van om de thuisploeg te steunen en meegesleept te worden in de geest van een menigte? Hoewel het leuk kan zijn om verschillende sportevenementen op school bij te wonen, zijn er ook veel manieren om de ervaring te verbeteren.

  • Tailgating:De meeste sportfans associëren achterklepfeesten met nationale sportteams. Til elk spel of wedstrijd op de middelbare school naar een hoger niveau door een bumperkleven-evenement te organiseren. Tieners kunnen vrienden en de gemeenschap aanmoedigen om mee te doen door vóór een wedstrijd op de parkeerplaats af te spreken en eten te serveren om te delen. Voeg wat muziek en buitenspellen toe en creëer een leuk evenement voor mensen van alle leeftijden.
  • Spirit Wear: Iedereen kan een T-shirt dragen met de schoolkleuren en de mascotte erop. Waarom maak je niet een beetje plezier met de schoolgeest door wat schmink of doe-het-zelf tutu's met schoolkleuren toe te voegen?
  • Menigteparticipatie: Tieners kunnen samenwerken om de teamgeest te vergroten door van tevoren gezangen voor publieksparticipatie voor te bereiden. Om sportevenementen leuk te maken, kunnen tieners decoratieve bordjes uitdelen, 'the wave' starten of publieksgezangen aanmoedigen.

Filmavond

Van een uitstapje naar de plaatselijke bioscoop tot een logeerpartijtje, films zijn een belangrijk onderdeel van het sociale leven van tieners. Voeg een unieke draai toe aan de klassieke filmavond met deze creatieve suggesties.

  • Backyard Movie: Het enige dat nodig is, is een wit laken, een digitale filmprojector en enkele dekens om het gevoel van een drive-in-film in de achtertuin te creëren. Maak wat popcorn klaar, geserveerd met pop en klassieke snoepjes om de sfeer nog verder te bepalen.
  • Themafilmfestival: Vraag tieners om een interessant thema te kiezen, zoals cultklassiekers, horrorfilms, Oscarwinnaars of animatiefilms, en organiseer een filmfestival met alleen films die passen bij de gekozen categorie. Zoek als bonus naar filmposters die bij de filmselecties passen en hang deze op in de buurt van het kijkgebied.
  • Boek- of filmuitdaging: Zoek naar boeken die verfilmd zijn; boeken met een originele film en remakes zullen het leukst zijn. Vraag tieners om eerst het boek te lezen, daarna de film (of films) te bekijken en te vergelijken. Welke was beter? Welke informatie is gewijzigd of weggelaten in de filmversie? Enkele geweldige voorbeelden zijn My Side of the Mountain, The Hunger Games Trilogy, Charlie and the Chocolate Factory en The Fault in Our Stars.

Lokale musea en attracties

Het lijkt misschien alsof tieners niet geïnteresseerd zijn in lokale toeristische attracties, maar er zijn manieren om van elk museum- of dierentuinbezoek een leuke activiteit te maken.

  • Instagram Challenge: Instagram is een populaire app die zich richt op het vertellen van verhalen en het delen van ervaringen door het gebruik van foto's of video's. Kijk wie het beste beeld van de reis kan creëren of wie het meest creatieve verhaal kan vertellen met alleen foto's van de attractie. Een andere optie zou zijn om te zien wie de meeste likes of shares van hun afbeeldingen op andere sociale mediasites kan krijgen.
  • speurtocht: Met een beetje creativiteit en voorbereiding kan elke activiteit worden omgezet in een speurtocht. Controleer of de website van de attractie al een vergelijkbaar interactief element heeft. Als dit niet het geval is, maak dan een lijst met obscure of voor de hand liggende items die je op de specifieke locatie kunt vinden.

Tafelspellen voor tieners

Kaartspel spelen
Kaartspel spelen

Tieners houden van alles wat met concurrentie te maken heeft, vooral als er eetbare of geldelijke prijzen zijn voor de winnaar. Of je nu een spelletjesavond organiseert of een naschools programma plant, er zijn veel geweldige kaarten en bordspellen die in elke tienerspellencollectie niet mogen ontbreken.

  • Apples To Apples:Dit gezelschapsspel is gemaakt voor vier tot tien spelers en kan serieus of met een dwaze focus worden gespeeld. Eén kaart met een bijvoeglijk naamwoord wordt in het midden van het speelveld geplaatst. Elke speler moet dan een zelfstandig naamwoordkaart uit zijn hand kiezen die het beste past bij de bijvoeglijk naamwoordkaart die in het spel is. De rechter kiest vervolgens voor elke hand de beste zelfstandig naamwoordkaart. Er zijn verschillende versies van dit leuke groepsspel, maar Apples To Apples Freestyle is misschien wel de beste keuze voor tieners.
  • Candy Poker: Neem een willekeurige versie van het kaartspel Poker en maak het tienervriendelijk door snoep of snacks te gebruiken in plaats van geld. Een creatieve, gezinsvriendelijke versie zou zijn om huishoudelijke taken als betaalmiddel te gebruiken.
  • Exploding Kittens: Een uniek kaartspel, Exploding Kittens, is gemakkelijk te leren en de gameplay kan kort of lang duren, afhankelijk van welke kaarten worden getrokken. Het concept is eenvoudig; Als je een Exploding Kitten-kaart kiest, ben je dood en uit het spel. Dat is tenzij je een kaart hebt die de situatie onschadelijk kan maken, zoals een Laser Pointer of Catnip Sandwich-kaart. Er is nu ook een Exploding Kittens-app, zodat tieners met hun vrienden kunnen spelen, zelfs als ze niet in dezelfde kamer zijn.
  • Magic: The Gathering: Dit ruilkaartspel heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. Magic: The Gathering is bedoeld voor twee of meer spelers, die elk een aangepast kaartspel hebben. Elke speler is een Planeswalker en elke kaart is een wapen dat ze kan gebruiken om de levensenergie van een tegenstander uit te putten. Spelers hebben de mogelijkheid om persoonlijk of online te spelen via Magic Duels.
  • Pandemic: In dit coöperatieve strategiespel wordt elke speler aangewezen als specialist op een specifiek gebied. Spelers moeten vervolgens hun krachten gebruiken om te voorkomen dat een reeks ziekten de wereldbevolking uitroeit. Pandemic omvat teamwerk en een intens sciencefictionscenario dat tieners betrokken zal houden.
  • Pie Face: In dit spannende spel draaien de spelers om de beurt aan de hendel en hopen dat ze het geluk hebben hun beurt met een schoon gezicht te beëindigen. De mechanische hand kan tijdens elke beurt afgaan en een natte spons of slagroom in het gezicht van de speler gooien. Tieners zullen het geweldig vinden om familieleden, vrienden of leraren te zien genieten van het hilarische spel Pie Face.

Buitenactiviteiten om tieners te betrekken

Buiten avontuur
Buiten avontuur

Naar buiten gaan is een geweldige manier om tieners aan te moedigen actief en avontuurlijk te zijn. Veel tieners zijn vaak zo gefocust op technologie; het kan een leuke afwisseling zijn voor tieners om te zien wat de natuur te bieden heeft.

  • Snowtubing:Typisch een wintersport, mensen van alle leeftijden kunnen genieten van tubing van een steile heuvel af. Skigebieden bieden vaak snowtubing aan.
  • Avontuurparcours: Avontuurparcours bestaan doorgaans uit een reeks platforms op verschillende niveaus, van de grond tot de boomtop, die met elkaar zijn verbonden door kabel-, hout- of touwbruggen en zip-lijnen. Gerenommeerde cursussen bieden alle deelnemers een veiligheidsoriëntatie en een veilig harnassysteem. Er zijn meestal verschillende cursussen, variërend van beginners tot gevorderden, zodat mensen van alle leeftijden kunnen deelnemen.
  • Geocaching: Deelnemers gebruiken GPS-apparaten om te zoeken naar containers die op specifieke locaties verborgen zijn. Geocaching voelt als een echte schattenjacht en omvat soms groepsactiviteiten met andere deelnemers.
  • Kamperen: In de achtertuin of op een plaatselijke camping, een klassiek kamperen kan voor iedereen leuk zijn. Neem enkele unieke kampvuurrecepten mee, zaklampen voor een spelletje tikkertje en songteksten van favoriete zomerkampliedjes om een nacht te garanderen die niemand zal vergeten.
  • Muziekfestivals: Veel steden in het hele land zijn nu gastheer voor muziekfestivals. Hoewel de berichtgeving in de media deze evenementen vaak afschildert als drugsrijk en gevaarlijk, kunnen deze festivals nog steeds plezier bieden voor tieners die onder toezicht staan. Zoek naar eendaagse festivals met een verscheidenheid aan artiesten en podia.

Actief plezier voor tieners

Zorg ervoor dat tieners in beweging komen, zodat hun endorfine kan gaan stromen, waardoor een glimlach op elk zelfvoldaan gezicht verschijnt. Actief plezier kan langere perioden bestrijken en de aandacht vasthouden van mensen die snel afgeleid of verveeld zijn.

Waterspelen

binnenbuis
binnenbuis

Hoewel sproeiers en waterballongevechten misschien kinderspel lijken, zijn er veel watergerelateerde activiteiten waar tieners met veel plezier in zullen duiken.

  • Waterpark:Ongeacht de geografische locatie is er waarschijnlijk een binnen- of buitenwaterpark in de buurt. Tieners zijn misschien het waterspel in de achtertuin ontgroeid, maar niemand ontgroeit de spanning van een waterpark. Tieners zullen meer plezier hebben als ze met vrienden meegaan en enige vrijheid hebben van toezicht. Overweeg om plaats te nemen in een luie stoel waar tieners hun handdoeken kunnen achterlaten en regelmatig kunnen inchecken.
  • River Tubing: Een stap hoger dan de klassieke Lazy River bij het waterpark, en een paar stappen lager dan wildwaterraften is River Tubing. Elke persoon krijgt een binnenband en een reddingsvest en meestal de keuze hoe lang hij stroomafwaarts moet blijven drijven. Groepen kunnen doorgaans hun buizen aansluiten om ervoor te zorgen dat niemand wegdrijft. Veel River Tubing-bedrijven in de Verenigde Staten die een breed scala aan opties voor buisreizen aanbieden. Tieners kunnen urenlang luieren, praten met vrienden of dagdromen.
  • Water Gun War: Met behulp van waterpistolen, soakers en blasters kunnen tieners teams vormen om een nat spelletje Capture the Flag te spelen.

Pokémon Go

Met behulp van een smartphone kunnen spelers de Pokémon Go-app downloaden en vervolgens op avontuur gaan in de echte wereld om virtuele Pokémon-personages te vinden. Gebaseerd op de videogame, die een ruilkaartspel is geworden en een imperium voor een geanimeerde televisieshow is geworden, combineert Pokémon Go het plezier van een fantasiewereld met verkenning in de echte wereld. Tieners kunnen alleen of in competitie met anderen spelen terwijl ze proberen zoveel mogelijk personages te vangen, hun trainer een hoger niveau te geven en digitale medailles te verdienen.

Groepsspellen

Deze groepsspellen voor tieners zijn perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in het uitproberen van nieuwe spellen die niet van de bordvariant zijn. Probeer deze opties eens:

  • Mafia: Maffia werkt het beste in een groep tieners die elkaar kennen. Succes in het spel hangt af van je vermogen om goed te liegen en te zien of anderen liegen. Gedetailleerde instructies over het spelen van Mafia en zijn variaties zijn te vinden op de website Topped with Meat.
  • Sardines: Dit kinderspel krijgt een moderne, volwassen upgrade door het in een donker gebouw te spelen. Alle spelers verstoppen zich in het gebouw, behalve twee, die op jacht gaan naar de anderen. Het aantal jagers groeit naarmate er mensen worden gevonden. Zorg er voor de veiligheid voor dat je de locatie overdag bezoekt en spelers uitrust met glowsticks of zaklampen.

Indooractiviteiten voor tieners

Tienergroepactiviteiten

Als de regen maar niet weggaat of het binnenklimaat je alleen maar roept, geniet dan van deze leuke binnenactiviteiten voor tieners.

  • Tieners die Flapper-kostuums dragen
    Tieners die Flapper-kostuums dragen

    Themamodeshow:Als je het geluk hebt onlangs Disney te hebben bezocht, heb je misschien Disneybounding geprobeerd. Als deze term ervoor zorgt dat je in verwarring op je hoofd krabt, weet dan dat disneybounding een term is die is bedacht om de creatie van een outfit te beschrijven die is geïnspireerd op een Disney-personage. De outfits kunnen eenvoudig of uitgebreid zijn, maar zijn meestal op kleur afgestemd en voorzien van accessoires die passen bij een gekozen personage. Of je Disney nu hebt bezocht of niet, kies een favoriete film en probeer Disneybound in je eigen huis. Als Disney niet jouw ding is, kies dan een andere film met leuke personages waarin jij en je vrienden zich graag zouden willen kleden. Of, als je ouders of grootouders hebt die graag oude kleding in hun kast bewaren, kun je een thema uit de jaren 50, 60, 70 of 80 proberen, afhankelijk van welk tijdperk bij je familieleden past en welke kleding je kunt vinden.

  • Rap Wars: Met behulp van een telefoon kunnen jij en je vrienden strijden in rapoorlogen. Neem een paar minuten de tijd om naar rapmuziek te luisteren met Spotify, Pandora of de smule-app en maak vervolgens je eigen raps om voor je vrienden op te treden. Geef deelnemers de tijd om de raps te schrijven of doe het gewoon zoals de professionals dat doen. De Smule-app heeft een autorap-optie die je toespraak in raps verandert als de muze niet bij je is.

Wordsmith-activiteiten

  • Het verhaal van je leven: Kun je in zestig seconden of minder een verhaal over je leven vertellen? Geef elke speler een minuut de tijd (gebruik je telefoon om de tijd te nemen) om een grappige versie van het verhaal van zijn/haar leven op te schrijven en hardop voor te lezen aan de groep. Als alternatief, als je een teambuilding wilt of je oefening wilt leren kennen, neem dan zestig seconden de tijd om in tweetallen te chatten en neem dan een minuut de tijd om het 'levensverhaal' van je partner op te schrijven om met de groep te delen.
  • Naamwoordspelletjes: Neem de eerste letter van de voornaam van elk groepslid en maak woorden die met die letter beginnen en later ook de letters I en N in die volgorde bevatten in het woord. (Andere lettercombinaties zoals E en D kunnen worden gekozen) Voorbeeld: Als de naam van een speler David is, dan zijn voorbeelden van mogelijke woorden: Darling, Duckling, Ducking.
  • Woordspel: Maak zoveel mogelijk woorden van drie of meer letters met behulp van ten minste drie van de letters van de voornamen van de spelers links en rechts van je. Voorbeeld: Als Kevin zich links van je bevindt en Elaina rechts van je, kun je de letters K E V I N E L A I N A gebruiken en voorbeeldwoorden zijn: Vine, Even, Keen of Linen. Herhalingen van letters kunnen naar keuze worden toegestaan of niet worden toegestaan. Houd elke ronde bij met behulp van uw telefoon en wacht ongeveer één minuut. Er zijn talloze variaties op spel één en twee, dus gebruik hier gerust je eigen fantasie.
  • Een beeld zegt meer dan duizend woorden: Spreken beelden meer tot u dan woorden? Ga in een kring zitten en bepaal wie als eerste mag. Laat de startspeler iets tekenen op een groot stuk papier en geef dit aan zijn rechterkant door. De volgende speler voegt iets toe aan de afbeelding en geeft dit weer aan zijn rechterkant door. Voltooi het proces totdat iedereen, behalve één speler, aan de afbeelding heeft toegevoegd. Het is de taak van de laatste teamgenoot om een verhaal te vertellen met de foto als inspiratie. Speel totdat iedereen de kans heeft gehad om een verhaal te verzinnen of kies vrijwilligers voor deze rol.

Ambachtelijke activiteiten

Wanneer de creatieve sappen beginnen te stromen, maar naar de winkel gaan en je zuurverdiende geld uitgeven aan speciale materialen en ingrediënten onaantrekkelijk lijkt, probeer dan deze ambachtelijke activiteiten met wat je thuis of bij een vriend thuis kunt vinden.

  • Starburst Wikkelarmband: Voor een leuk, snel en zuinig handwerk dat puur van snoeppapiertjes kan worden gemaakt, probeer deze starburst wikkelarmbandactiviteit.

  • Minecraft Iron Sword: Heb je een geweldig maar goedkoop kunstwerk nodig voor je slaapkamermuur? Voor een studentenkamer? Maak deze levensgrote replica van een Minecraft-zwaard met materialen die je waarschijnlijk thuis bij de hand hebt.
  • Zelfgemaakt badzout: Verander een lege middag in een gouden kans om een cadeau voor jezelf of voor iemand anders te creëren door dit eenvoudige recept voor badzout te volgen.
  • Eetbaar gebrandschilderd glas: Voel je je sluw en hongerig? Maak een prachtige suncatcher van eenvoudige ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, en geniet ervan om het resultaat op te eten.

Leuk voor iedereen

Bijna alles kan worden omgezet in een leuke activiteit voor tieners. Een beetje creativiteit kan er echter voor zorgen dat zelfs de meest onwillige deelnemers een geweldige tijd hebben.

Aanbevolen: