Hoe je vriendengroepen op de middelbare school kunt veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe je vriendengroepen op de middelbare school kunt veranderen
Hoe je vriendengroepen op de middelbare school kunt veranderen
Anonim
Meisje overweegt om van vriendengroep te veranderen
Meisje overweegt om van vriendengroep te veranderen

Je denkt dat je vrienden er altijd voor je zullen zijn, maar soms is dat gewoon niet waar. Er zijn momenten waarop je je vrienden moet veranderen. Dit kan zijn voor uw eigen geestelijke gezondheid of omdat u geïnteresseerd bent geraakt in een nieuwe hobby. Hoe het ook zij, ontdek waarom je misschien van vriendengroep moet veranderen en hoe je dit op een positieve manier kunt doen.

Waarom zou je je vrienden veranderen?

Middelbare school gaat over evolueren. Je onderzoekt niet alleen wat je wilt doen met je leven als volwassene, je ontdekt ook je passies en ontdekt wie je bent. Misschien vinden je vrienden je liefdesbelang niet leuk, of hou je gewoon niet meer zo van winkelen als vroeger. Dit betekent dat je vrienden kunnen veranderen. Er zijn veel redenen waarom u uw vriendengroepen mogelijk moet wijzigen, waaronder:

  • Giftig gedrag
  • Gedrag botst
  • Doelen veranderen
  • Liefdesbelang
  • Hobby's
  • Werk-leven
  • Rijpheid
  • Drama

De reden dat u ervoor kiest om te veranderen, kan zeer persoonlijk of algemeen zijn. Het is echter van cruciaal belang dat u leert hoe u dit kunt doen op een manier die anderen of uzelf geen pijn doet.

Hoe je nieuwe vrienden kunt vinden

Soms integreer je op natuurlijke wijze in een nieuwe vriendengroep, zoals iedereen die dezelfde hobby of interesse heeft in een bepaald soort muziek. Maar als je een oude vriendengroep verlaat vanwege ruzie of vergiftiging, dan moet je misschien op zoek naar nieuwe vrienden. Word niet zenuwachtig en denk niet dat je voor altijd alleen zult zijn. Het vinden van een nieuwe vriendengroep kan zo eenvoudig zijn als een paar klikken.

Sociale media

Of het nu Snapchat, Instagram of Facebook is, deze kunnen je helpen een nieuwe vriendenkring te vinden. Zoek online groepen bij jou in de buurt voor tieners die in dezelfde dingen geïnteresseerd zijn als jij. Als u bijvoorbeeld artistiek bent, kunt u artistieke vrienden bij u in de buurt vinden. Vind foto's van kinderen om je heen leuk of bekijk enkele foto's op IG om nieuwe vrienden te vinden. Je kunt ook apps gebruiken om je sociale kring groter te maken. Je kunt apps als AddMe proberen om nieuwe vrienden te krijgen. Sociale media zorgen ervoor dat je niet lang eenzaam zult zijn.

Word lid van een nieuwe club

Ben je geïnteresseerd in Frans? Sluit je aan bij de Franse club. Is wetenschap meer jouw smaak? STEM kan een hele nieuwe wereld voor je openen. Je zult niet alleen nieuwe mensen ontmoeten, maar je zou ook heel goed je nieuwe BFF kunnen vinden. Clubs zijn ook niet beperkend. Sluit je aan bij clubs die buiten je comfortzone vallen. Je zult zeer verrast zijn door de nieuwe mensen die je ontmoet.

Vrijwilligers werken op de bouwplaats
Vrijwilligers werken op de bouwplaats

Neem een leiderschapsrol

Als je vrienden een pad inslaan dat jij niet wilt volgen, neem dan een drastische bocht naar rechts en probeer een leiderschapsrol uit. Je kunt ervoor kiezen om lid te worden van de studentenraad of studentenleider te worden. Dit biedt niet alleen mogelijkheden om geweldige vriendschappen te sluiten, je zult ook levensvaardigheden van onschatbare waarde opdoen.

Zoek een baan

Je zou verbaasd zijn hoeveel je beseft dat je met iemand gemeen hebt als je vier tot acht uur per dag met hem of haar op het werk doorbrengt. Hoewel het salaris een groot voordeel is, leer je verschillende mensen in jouw omgeving kennen. Je weet maar nooit, misschien ga je voor en na je diensten met je werkmaatjes om.

Praat met iemand die nieuw is

Dit lijkt misschien een goed idee, maar als je al sinds de basisschool dezelfde vrienden hebt gehad, komt het misschien niet bij je op om met de mensen om je heen in de klas te praten. Het is een verrassing wat voor soort vriendschappen je kunt ontwikkelen uit één eenvoudig gesprek. Misschien heb je meer gemeen met de persoon die achter je zit tijdens de Engelse les dan je dacht.

Word lid van een organisatie

Wil je na de middelbare school verpleegster worden? Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis of een studentenverpleegkundevereniging. Heb je zomervrienden nodig, overweeg dan om lid te worden van een zomerorganisatie. Door lid te worden van een externe organisatie kun je nieuwe vrienden vinden die dezelfde interesses hebben als jij.

Deelnemen aan een nieuwe vriendengroep

Geaccepteerd worden in een nieuwe vriendenkring is niet zo moeilijk als je zou denken. Als je contact maakt met één persoon, zullen ze je vaak uitnodigen om dingen met hun andere vrienden te doen. Zo kom je er ook achter of het klikt met de andere mensen.

  • Nodig iemand uit voor Starbucks of gewoon om rond te hangen.
  • Creëer een groepsuitje zoals een filmavond.
  • Nodig vrienden uit om te relaxen en naar muziek te luisteren.
  • Doe samen mee aan een wedstrijd.
  • Ga samen naar een seminar.
  • Ga naar een concert.
  • Ga samen rondhangen na het werk.
  • Ga naar een poëzie-slam.
  • Bekijk een comedyshow.

Het belangrijkste is dat je tijd doorbrengt met je nieuwe vrienden en samen dingen doet die je leuk vindt.

Je oude vrienden achterlaten

Het is moeilijk om geen gekwetste gevoelens te krijgen als je een groep vrienden verlaat, vooral als je elkaar al heel lang kent. Allereerst hoef je je oude vriendengroep niet volledig te verwijderen. Tenzij ze giftig voor je zijn, kun je ervoor kiezen om minder met ze om te gaan. Vriendschappen hebben speelruimte; iedereen weet dat dingen veranderen. Hoewel je vrienden in het begin misschien wat gekwetst kunnen raken, zullen echte vrienden begrijpen dat jullie gaan veranderen en uit elkaar zullen drijven. Dit maakt deel uit van het leven. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je nieuwe vrienden vindt. Maar je wilt je oude vrienden ook niet slecht behandelen. Zorg ervoor dat je ze terugstuurt en probeer ze niet te ontwijken in de gangen. Misschien geniet je na school zelfs samen van een kopje koffie.

Nieuwe vrienden maken

Je zou kunnen denken dat de vrienden die je nu hebt je beste vrienden voor het leven zullen zijn. Hoewel dat fantastisch zou zijn, veranderen middelbare scholieren. Niet alleen evolueren je interesses, maar je komt ook dichter bij de volwassenheid. Daarom past die vriend die je in de vijfde klas had misschien niet meer bij je. Zoek in plaats daarvan vrienden die je nu 'pakken'.

Aanbevolen: