16 leuke dingen om te doen op de laatste dag van de zomervakantie

Inhoudsopgave:

16 leuke dingen om te doen op de laatste dag van de zomervakantie
16 leuke dingen om te doen op de laatste dag van de zomervakantie
Anonim

De laatste dag van de zomervakantie gaat zo snel voorbij, maar je kunt van de zomer genieten met deze spannende activiteiten.

vader en dochter eten ijs
vader en dochter eten ijs

Haal het meeste uit je laatste zomervakantiedag door een paar leuke dingen met de kinderen te doen voordat iedereen druk wordt. Of je nu thuis blijft en ontspant of op pad gaat voor nog een episch avontuur, je zult zeker een nieuwe familietraditie creëren. Als je ideeën nodig hebt voor wat je kunt doen op de laatste dag van de zomer, dan hebben wij de oplossing voor je.

Actieve ideeën voor de laatste dag van de zomer

Als je kleine kinderen hebt die altijd boordevol energie zitten of wat tijd met je tiener willen doorbrengen voordat ze naar de universiteit gaan, overweeg dan om actief te worden op je laatste dag van de zomervakantie.

Heb een 'Ja tegen elkaar'-dag

Het idee is om 'ja' te zeggen tegen elk klein dingetje dat familieleden van elkaar vragen om de vrijheid voor kinderen te vieren die de zomer met zich meebrengt. Zodra school begint, heeft iedereen weer strakke schema's en zal hij zich optimaal gedragen, dus dit is een laatste kans om helemaal onbezorgd te zijn.

Doe je favoriete zomerdag opnieuw

familie op het strand
familie op het strand

Vraag iedereen om te beschrijven welke dag hun favoriet was en waarom. Probeer bij het plannen van uw laatste zomervakantiedag één element van ieders favoriete zomerdag op te nemen. Als iedereen het erover eens is dat één dag de beste is, doe de dag dan gewoon opnieuw, precies zoals je het voorheen deed.

Geschilderde rotsherinneringen verbergen

Leg je favoriete zomermomenten vast in schilderijen op kleine, gladde rotsen. Dit is een leuke, moderne manier om je zomer vast te leggen, met anderen te delen en voor altijd levend te houden.

  • Jongere kinderen of kinderen die niet artistiek ingesteld zijn, kunnen clipartafbeeldingen op de rotsen decoupage.
  • Voeg één woord toe dat het geheugen en de gedrukte aanwijzingen voor vinders het beste beschrijft.
  • Vraag iedereen die de steen vindt een specifieke hashtag te gebruiken en deze op sociale media te delen, zodat jij het kunt zien.
  • Maak een wandeling door je stad en verberg de rotsen zodat anderen ze kunnen vinden.

Bezienswaardigheden in uw woonplaats

In plaats van het einde van de zomer te verafschuwen, vier je dat je thuis bent. Speel een dagje toerist in je eigen woonplaats. Bezoek plaatsen die je nog nooit eerder hebt gezien of plan stops bij al je favoriete restaurants en bezienswaardigheden. Dit kan jullie allemaal helpen om geaard te worden voordat je weer naar school en werk gaat.

Host een blokfeest

zomerfeest
zomerfeest

Als je in een gebied woont met grote weersveranderingen gedurende de seizoenen, weet je dat buren schaars worden zodra het koud wordt. Organiseer een zomerfeest aan het einde van de zomer met een potluck-barbecue en tuinspelletjes om tijd door te brengen met de buren voordat jullie allemaal in de herfst en winter dichtgeknoopt raken in jullie huizen. Het kan het perfecte schoolfeestje zijn of gewoon een laatste zomerfeest.

Maak een traditie van zomerse familiespellen

Nu de zomer plaats maakt voor koelere temperaturen en school, is dit het moment om alle zomerenergie op te branden. Daag het gezin en zelfs enkele vrienden uit voor de familieolympische spelen aan het einde van de zomer.

Beschik over een reeks achtertuinspellen, poolspellen en zelfs bordspellen voor binnenshuis. Breek de teams op als je genoeg mensen hebt en onderbreek deze nieuwe familietraditie aan het einde van de zomer.

Een zomerse traktatiecrawl op de laatste vakantiedag

familie die snocones eet
familie die snocones eet

Een van de beste delen van de zomer is genieten van alle lekkernijen van het seizoen. Pak het gezin in de auto en ga een dagje op pad om op zoek te gaan naar de beste zomerse lekkernijen die jouw stad of omgeving te bieden heeft. Zoek naar foodtrucks waar je van houdt, ijssalons, ambachtelijke smoothies en bakkerijen die zomerse zoetigheden maken.

Handige hack

Je kunt ook een dagtocht plannen naar een naburige stad om daar te genieten van alle eetgelegenheden die je niet vaak tegenkomt.

Gezinsplezier in het water

Voor veel kinderen draait de zomer helemaal om zwemmen en water. Zoek naar manieren om als groep het water in te gaan met verfrissende buitenwateractiviteiten.

  • Huur een kano en ga samen op een plaatselijk meer.
  • Pak de drijvers voor je zwembad, knoop ze aan elkaar en drijf als gezin op een rivier of vijver.
  • Koop of leen een van die gigantische opblaasbare eilandvlotten en breng de dag door met snacken, praten of spelletjes spelen op je eigen mini-eiland.
  • Beleef een laatste leuke dag in het dichtstbijzijnde waterpark.

Binge op een zomers voedselbuffet

De zomer prikkelt al je zintuigen en er gaat niets boven zomerse gerechten. Denk na over welke seizoensproducten er bij jou in de buurt in de aanbieding zijn tijdens de laatste dagen van de zomer en plan daar de menu's omheen. Maak als gezin een lijst van al uw favoriete zomerse gerechten en zorg ervoor dat u ze allemaal op deze laatste dag eet.

Ontspannende ideeën voor de laatste dag van de zomer

Voor sommige gezinnen is de laatste dag van de zomer een tijd om uit te rusten en bij te praten na een paar maanden vol actie.

Heb een 'nee'-dag

kinderen ontspannen in hangmat
kinderen ontspannen in hangmat

Net als op de 'Ja'-dag, is een 'Nee'-dag de dag waarop je nee zegt tegen alles wat je niet wilt doen. Geef iedereen in het gezin de kans om van hun eigen luie dag te genieten door hen de kracht te geven om 'nee' te zeggen tegen alles wat niet helemaal noodzakelijk is. Elke ouder en kind kan de dag op zijn eigen manier doorbrengen.

Maak een bucketlistpot voor komend jaar

De zomer kan zo kort aanvoelen dat je misschien niet alles kunt doen wat je wilde doen. Maar je kunt alle dingen opschrijven waar je nog niet aan toe bent gekomen, zodat je door de lijst heen kunt werken en ze het hele jaar door kunt aanpakken.

  • Pak wat knutselstokjes en schrijf op elk stokje iets waar je deze zomer geen kans voor hebt gekregen.
  • Doe ze allemaal in een grote glazen pot met deksel.
  • Trek het hele jaar door een knutselstokje tevoorschijn en doe wat erop staat.

Plan een gezinsavond in Staycation

familie kamperen in de woonkamer
familie kamperen in de woonkamer

Plan voor deze laatste dag van de zomer wat spaarzaam familieplezier met een familiestaycation waarbij iedereen thuis onder hetzelfde dak moet blijven. De enige andere regel van de dag is dat iedereen alles samen moet doen.

  • Bereid alle ma altijden samen en eet ze samen.
  • Doe samen activiteiten en spelletjes.
  • Kampeer samen in de woonkamer of een andere grote ruimte.

Maak een verhaal van je zomer

Verander je zomerherinneringen in een tastbaar boek dat je kunt lezen wanneer je maar wilt.

  • Vraag elk gezinslid om één, twee of meer hoofdstukken te schrijven over hun zomerherinneringen.
  • Stel de hoofdstukken samen, voeg titels toe om te laten zien uit welk perspectief ze komen, kies zomerse zinnen en citaten om op te nemen en gebruik vervolgens een familiefoto als omslagafbeelding.
  • Je kunt een online service gebruiken om er echte paperbackromans van te maken of gewoon gedrukte versies toevoegen aan een ringband met 3 ringen.

Maak een zomerse fotocollage

familie die fotoambachten doet
familie die fotoambachten doet

Laat elk gezinslid zijn favoriete foto's van de zomer uitkiezen. Maak een fysieke of online collage van deze afbeeldingen om in te lijsten en op te hangen in een centrale ruimte. Elke keer dat je naar de collage kijkt, word je teruggevoerd naar die tijd.

Organiseer een zomerfilmfestival

Dit is een geweldige zomeractiviteit voor tieners, omdat ze waarschijnlijk een aantal van hun eigen video's hebben om te delen.

  • Verzamel alle video's die door elk gezinslid zijn gemaakt.
  • Voeg de bestanden toe aan een diavoorstelling of sluit apparaten eenvoudig aan op uw televisie en speel ze allemaal af.
  • Serveer filmsnacks en beoordeel om beurten elke video voor extra plezier.

Snelle tip

Plan uw kijkervaring buiten met comfortabele stoelen en een groot projectiescherm. Vergeet de popcorn niet!

Maak een aftelling voor de volgende zomer

Gebruik de laatste dag van deze zomervakantie om je voor te bereiden op de volgende zomer. Maak een aftelketting als activiteit voor kleuters of een kalender met oudere kinderen om bij te houden hoeveel dagen er nog zijn tot de volgende zomer begint. Je hoeft niet verdrietig te zijn over het einde van de zomer, want je denkt altijd aan de volgende zomer.

Zeg vaarwel tegen de zomer, maar behoud die zomersfeer

De zomer draait helemaal om plezier en vrijheid. Of je nu op zoek bent naar dingen die je deze zomer met je tween kunt doen of naar goedkope zomeractiviteiten voor het hele gezin, behoud de zomerse sfeer en voorkom de vakantieblues door de laatste dag net zo gedenkwaardig te maken als alle andere.

Aanbevolen: