21 leuke dingen om te doen met een baby die hem zal helpen groeien

Inhoudsopgave:

21 leuke dingen om te doen met een baby die hem zal helpen groeien
21 leuke dingen om te doen met een baby die hem zal helpen groeien
Anonim

Er zijn zoveel dingen die je met een baby kunt doen die voor jullie allebei leuk zullen zijn!

Kindje lachen
Kindje lachen

Baby's leren door te spelen, en in hun eerste levensjaar zullen ze een ongelooflijke transformatie doormaken! Maar hoe haal je het beste uit deze tijd, en wat kun je doen met een baby tussen de voedingen, het verschonen van luiers en die korte slaapperioden in? Ontdek 21 leuke dingen om te doen met baby's die niet alleen leuk zijn voor jullie allebei, maar die ook fantastisch zijn om je baby te helpen zijn mijlpalen te bereiken.

Huid-op-huid knuffels

Moeder en baby spelen
Moeder en baby spelen

Babyknuffelen is altijd het beste, maar als je deze activiteit op de meest natuurlijke manier uitvoert, kan het geweldige voordelen hebben! Onderzoek toont aan dat huid-op-huidcontact kan helpen de hart- en ademhalingsfrequentie te reguleren, het stressniveau te verlagen, de slaap te bevorderen en de lichaamstemperatuur te matigen. Dit is een prachtige hechtingsactiviteit die helpt bij het geven van borstvoeding en zelfs kan leiden tot het krijgen van een gelukkiger baby.

Dus ga lekker liggen! En voor degenen die drukkere dagen hebben, kun je overwegen om je baby overal in huis te dragen met een Boba Newborn Wrap. Dit kan je wat vrijheid geven om klusjes gedaan te krijgen, terwijl je je baby nog steeds die weldadige zorg in kangoeroe-stijl geeft.

Tummy Time

Tijd om je baby op de buik te leggen
Tijd om je baby op de buik te leggen

Buiktijd is een cruciale activiteit voor het opbouwen van de hoofd-, nek- en schouderkracht van uw baby. Het beste van alles is dat bij gezonde baby's deze oefening kan beginnen op de dag dat ze thuiskomen uit het ziekenhuis. Wat heb je nodig voor buiktijd? Hoewel dit niet verplicht is, raden we een soort kleurrijke deken of speelmat, wat rammelaars en ander klein speelgoed, en een speelgymnastiek aan. Deze extra items kunnen een zintuiglijke ervaring bieden, die de cognitieve, taal- en fijne en grove motorische ontwikkeling bevordert.

Hoe buiktijd te doen

Ouders moeten twee tot drie keer per dag deelnemen aan buiktijdsessies, beginnend met korte stappen en toewerkend naar langere tijdsbestekken. Deskundigen adviseren ouders om te beginnen met slechts drie minuten begeleide tijd op de buik. Zodra uw kleintje beter wordt in het omhoog houden van zijn hoofd, kunt u beginnen met het plaatsen van speelgoed net buiten zijn bereik. Dit is een gemakkelijke manier om ze vroeg in beweging te krijgen!

Muzikaal plezier

Wist je dat het luisteren naar muziek met je baby kan helpen bij de cognitieve ontwikkeling, kan helpen bij patroonherkenning en zelfs de spraak kan vergemakkelijken? Het kan ook een geweldige bindingsactiviteit zijn! Zet wat deuntjes aan of zing voor je kleintje. Voeg wat babyspeelgoedinstrumenten toe om verschillende geluiden en tempo's te introduceren. Dit is weer een uitstekende interactieve en zintuiglijke activiteit die kan beginnen vanaf het moment dat je thuiskomt.

Visuele stimulatie

Vóór de leeftijd van drie maanden zal het zicht van uw baby wazig zijn. Voor de ouders die hun kleintjes willen helpen deze vaardigheid aan te scherpen, is een van de beste dingen die je met je baby kunt doen het spelen van visuele stimulatiespellen!

Spiegel spelen
Spiegel spelen
  • Kijk naar familiefoto's:Hoewel je in het begin misschien een grote klodder voor je baby bent, kunnen pasgeborenen gezichten herkennen op basis van hun vorm. Dit betekent dat ze onderscheid kunnen maken tussen jou, vader, oma en wie dan ook in hun leven. Pak dus het fotoalbum en laat ze de gezichten van hun familie zien! Houd er rekening mee dat deze afbeeldingen groot moeten zijn en minder dan twintig tot tien centimeter van hun gezicht verwijderd moeten zijn.
  • Geniet van boeken met hoog contrast: Baby's zien het beste in zwart-wit. Deze contrastrijke beelden maken het voor hun ogen gemakkelijker om scherp te stellen. Ren dus naar de boekwinkel en pak een paar boeken met monochrome afbeeldingen en laat je kleintje werken aan het aanscherpen van zijn blik.
  • Volg het object: Naarmate het zicht van uw baby beter wordt, kunt u beginnen met het introduceren van bewegende objecten. Dit kan beginnen met een laaghangende mobiel en vervolgens kunnen ouders overstappen op ander speelgoed als ze de leeftijd van drie maanden naderen. Houd er rekening mee dat u objecten dichtbij moet houden, zodat ze deze kunnen zien.
  • Speel Peek-a-Boo: Dit eenvoudige spel heeft eigenlijk een scala aan voordelen. Het is niet alleen een leuke activiteit om met je baby te spelen, maar het zal ook hun visuele trackingvaardigheden blijven verbeteren en het zal hen helpen langzaam te begrijpen dat het feit dat je niet in zicht bent, niet betekent dat je voor altijd weg bent. Zodra uw kind de grens van vier maanden heeft bereikt, kan het zijn dat hij of zij daadwerkelijk met u gaat spelen, wat ook kan helpen bij de hand-oogcoördinatie.
  • Speel in de spiegel: Baby's kijken graag naar zichzelf! Voeg daarbij het feit dat ze je herkennen in de reflectie, en het maakt deze activiteit nog spannender. Dit kan helpen bij visuele tracking, gezichtsherkenning en zelfbewustzijn. Beter nog: als je baby begint te praten, kan dit een geweldige manier zijn om zijn woordenschat uit te breiden.

Krijg wat buitentherapie

Hoewel direct zonlicht niet veilig is voor baby's jonger dan zes maanden, kun je nog steeds een schaduwrijk plekje vinden om van het uitzicht te genieten. Dit kan ook een prachtige zintuiglijke ervaring zijn: het briesje op hun wangen, het zachte gekriebel van fijne grassprietjes op hun handen en voeten en de ontspannende geluiden van de natuur zijn niet alleen ontspannend voor zowel jou als de baby, maar ze kunnen ook helpen hen om de wereld te verkennen!

Moet weten

Baby's raken gemakkelijk oververhit, dus geniet van deze activiteit in de vroege ochtend of vroege avonduren, wanneer de temperaturen idealer zijn.

Voorlezen aan je baby

Vader leest
Vader leest

Ouders kunnen vanaf jonge leeftijd aan hun luistervaardigheid werken en een levenslange band met hun baby opbouwen door ze simpelweg voor te lezen. Baby's zijn als sponzen. Ze leren door observatie en imitatie, en daarom is spelen zo belangrijk. Een andere fantastische manier om ze te leren is echter door te luisteren. Pak een paar eenvoudige kinderrijmpjes en ga lezen. Dit kan ook dienen als een solide basis voor hun toekomstige bedtijdroutine.

Zintuiglijk spel

Zintuiglijk spel heeft zoveel spectaculaire voordelen. Enkele eenvoudige manieren om te beginnen zijn:

  • Bellen blazen
  • Dansen op muziek met je baby
  • Verkennen van verschillende texturen en geluiden met rammelaars en ander speelgoed
  • Spelen in bad
  • Blaas frambozen op hun buik
  • Spelen met kleine zintuigflesjes (9 maanden+)

Ga zwemmen

Baby- en ouderzwemmen
Baby- en ouderzwemmen

Overlevingszwemmen lijkt misschien een vaardigheid die je de komende jaren niet meer nodig zult hebben, maar zodra je baby begint te bewegen, wordt water een grote bedreiging. Geef je kleintje de tools die ze nodig hebben om met het ondenkbare om te gaan door zich aan te melden voor deze levensreddende lessen.

Ouders kunnen hun kinderen al vanaf de leeftijd van zes maanden inschrijven en de resultaten kunnen verbazingwekkend zijn. En dat niet alleen, maar dit is ook een fantastische manier om de spieren van uw baby op te bouwen, de ademhalingscontrole te verbeteren en hem zelfs te helpen slapen.

Geef ze een babymassage

Babymassage is een andere uitstekende hechtingsactiviteit die je baby zal helpen slapen en zelfs winderigheid en kolieken zal verminderen. Ouders kunnen dit ook toevoegen aan de bedtijdroutine van hun baby, zodat ze rustig kunnen slapen.

Leer ze gebarentaal

Baby en moeder ondertekenen
Baby en moeder ondertekenen

Een van de moeilijkste aspecten van het ouderschap van een kind jonger dan twee jaar is dat je niet volledig met hem of haar kunt communiceren. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je deze kloof kunt overbruggen met gebarentaal! Kinderen vanaf zes maanden kunnen deze communicatievaardigheid leren, waardoor u de behoeften van uw kind beter kunt begrijpen.

De woorden "meer", "melk", "helemaal klaar", "slaap", "help", "ja", en "nee" zijn eenvoudig te leren en uiterst nuttig voor de communicatie met een non-verbale Baby. Ouders kunnen deze tekens gemakkelijk introduceren door ze te maken wanneer ze de woorden gebruiken. Na een tijdje zal uw kind deze handgebaren oppikken, waardoor het leven voor iedereen beter wordt.

Probeer nieuwe voedingsmiddelen

Baby probeert nieuw eten
Baby probeert nieuw eten

Als je vier maanden oud bent, is een ander leuk ding om te doen met een baby het proberen van vast voedsel! Ouders moeten beginnen met voedsel dat uit één ingrediënt bestaat en daartussen drie tot vijf dagen wachten. Dit zorgt ervoor dat u eventuele allergieën kunt opmerken. Zodra ze hebben bewezen dat er geen probleem is met het product, kun je deze voedingsmiddelen opnemen in hun normale dieet.

Voor de ouders die puree willen overslaan en willen proberen hun baby hetzelfde voedsel te geven als zij zelf eten, kan baby-geleid spenen een fantastische ervaring zijn die gezond eten bevordert, kieskeurige eters helpt voorkomen en zelfs je gezondheid verbetert. de sociale vaardigheden van je kleintje!

Babyspeeldatum

Eindelijk, wat is een betere manier om te spelen dan met andere kinderen van hun leeftijd! Het vinden van gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie als uw eigen kind kan entertainment voor iedereen mogelijk maken en het is een nieuwe kans om aan de sociale en taalvaardigheden van uw kind te werken. Hoewel ze niet onmiddellijk vooruitgang zullen laten zien, zullen deze momenten wel gemakkelijker worden wanneer ze zich voordoen.

Documenteer de dingen die je met je baby doet

Onthoud dat hoe meer dingen je met je baby doet, hoe sneller hij de vaardigheden zal verwerven die hij nodig heeft om zelfstandig te functioneren. Hoewel het misschien raar lijkt om foto's en video's te maken van jou en je baby terwijl ze kiekeboe spelen of gekke gezichten trekken in de spiegel, zijn dit vluchtige momenten die je je wilt herinneren. Je baby verandert in een mum van tijd in een klein mensje, dus mis het niet. Concentreer u op plezier met uw baby en neem de tijd om uw baby te documenteren, zodat u deze herinneringen voor altijd kunt koesteren.

Aanbevolen: