Feng Shui keukenplanten en bloemen

Inhoudsopgave:

Feng Shui keukenplanten en bloemen
Feng Shui keukenplanten en bloemen
Anonim
Roze orchideeën op de keukentafel
Roze orchideeën op de keukentafel

Feng shui biedt richtlijnen voor het gebruik van keukenplanten en -bloemen. De keuken is het hart van het feng shui-huis en is van vitaal belang voor de gezondheid en rijkdom van elk lid van uw gezinshuishouden.

Planten en bloemen in een Feng Shui-keuken

Het vuurelement wordt in de keuken aangetroffen, omdat het de plaats is waar voedsel wordt bereid en gekookt. Het plantenleven vertegenwoordigt het houtelement. In de productieve cyclus van feng shui voedt hout het vuur. Het plaatsen van planten en bloemen in uw keuken kan de energie in dit belangrijke deel van uw huis helpen stimuleren door gunstige chi-energie aan te trekken.

Kruiden in keukens

Een kruidentuin op de vensterbank of individuele potplanten zijn geweldige keuzes voor keukenplanten. Bij het koken kunnen verse kruiden worden gebruikt om de gezinsma altijden te voorzien van gezondere en heilzamere energie en voeding van levende planten. Sommige kruiden worden in feng shui als geluk beschouwd.

Potplanten Op Het Keukeneiland Thuis
Potplanten Op Het Keukeneiland Thuis

Gebruik hangplanten in de keuken

Er zijn momenten waarop je misschien een of twee hangplanten in je keuken wilt gebruiken. Deze kunnen worden opgehangen aan touw, plastic of metalen kettingen. Een hangplant is vooral gunstig voor een feng shui-keukenkuur tussen botsende elementen, zoals een gootsteen en een oven.

Vrouw planten water geven aan de keukentafel
Vrouw planten water geven aan de keukentafel

Type planten

Planten met puntige bladeren mogen nooit worden gebruikt in feng shui-toepassingen, omdat ze gifpijlen creëren. Kies voor de keuken planten met ronde of ovale bladeren om de symboliek van geld (rijkdom) te versterken. Enkele populaire feng shui-planten zijn jade, geldboom, philodendron, rubberboom en geluksbamboe.

Jonge vrouw die ontbijt eet in haar keuken
Jonge vrouw die ontbijt eet in haar keuken

Plaatsingen voor planten in de keuken

Je kunt planten op een keukentafel, bar, eiland, aanrecht en op bovenkasten plaatsen die niet helemaal tot aan het plafond reiken. Vloerplanten, zoals een hoge rubberplant, kunnen lekker in een zuidoostelijke hoek worden geplaatst om welvaartsgeluk aan te trekken. Misschien geeft u de voorkeur aan een hangende mand in de zuidoosthoek gevuld met een philodendronplant.

Verse bloemen zijn krachtige stimulerende middelen

De chi-energie van verse bloemen kan een krachtige infusie in een keuken zijn. Zet een vaas met kleurrijke bloemen op een tafel of kookeiland/aanrecht. Zorg ervoor dat je het water ververst om het vers te houden en verwijder de bloemen als ze verwelken en afsterven.

Gele bloemen in moderne keuken
Gele bloemen in moderne keuken

Verleng de versheid van bloemen

Als u verse snijbloemen uit uw tuin of bloemenmarkt gebruikt, gebruik dan een bekende techniek die de levensduur van bloemen verlengt. Zet de bloemen in een vaas met vers water. Zet de vaas met bloemen een paar uur of een hele nacht in de koelkast voordat je naar de keuken gaat. Door koeling kunnen de bloemen voldoende water opnemen, zodat ze langer vers blijven en niet gaan hangen door schokken of veranderingen in de omgeving.

Bloemkleuren

Je kunt kleuren selecteren die bij je keukeninrichting passen voor een extra uitbarsting van chi-energie uit de feng shui-kleurensymboliek. Wanneer je kleuren kiest die overeenkomen met de kleuren die zijn toegewezen aan de sector waar de keuken zich bevindt, geef je een kleine extra boost aan de chi-energie.

Bloemenboeketten en aantal bloemen

Je kunt profiteren van gelukkige feng shui-nummers. Plaats een specifiek aantal bloemen in uw keukenboeket(en) om een gelukkig feng shui-getal en de veelbelovende betekenis ervan weer te geven.

Kom met vers fruit

Alles dat levende plantenenergie introduceert, inclusief fruit en ander voedsel, is een goede keuze. U kunt onberispelijk, gezond fruit selecteren om in een kom op de keukentafel of het aanrecht te laten zien. Familieleden zullen worden aangemoedigd om deze offers te eten als ze in direct zicht worden geplaatst.

Fruitschaal met vers fruit en familiekeuken
Fruitschaal met vers fruit en familiekeuken

Gebruik geen gedroogde bloemen, planten of kruiden als decoratie

In feng shui is de energie van alles wat dood is ongunstig. Denk hierbij aan gedroogde bloemstukken, kransen en gedroogde kruiden.

Je kunt kunstplanten, bloemen, fruit en groenten gebruiken

Sommige mensen verwarren het feng shui-taboe van gedroogde bloemen, planten en kruiden met nepbloemen. Het goede nieuws is dat je veilig zijde of andere nepbloemen, planten, fruit en groenten kunt gebruiken. Omdat deze voorwerpen nooit hebben geleefd, vallen ze niet onder het taboe op gedroogde (dode) bloemen, kruiden en andere planten. Je kunt zeker dingen als zijden bloemen of harsvruchten in een kom gebruiken in je feng shui-decoraties, net als andere inerte voorwerpen/voorwerpen. Zorg ervoor dat je ze stofvrij houdt, zodat je geen rommel creëert met stilstaande chi door opgehoopt stof.

Feng Shui-keukenplanten en -bloemen gebruiken

Als je de feng shui-regels over het gebruik van planten in je keuken begrijpt, kun je profiteren van veelbelovende energie. Als je een onevenwicht of conflict hebt tussen de water- en vuurelementen in je keuken, voeg dan een paar planten toe om het water op te nemen (uitputtende cyclus) en het vuur aan te wakkeren (productieve cyclus).

Aanbevolen: