12 bloemen die aantrekkelijk zijn & Voer kolibries

Inhoudsopgave:

12 bloemen die aantrekkelijk zijn & Voer kolibries
12 bloemen die aantrekkelijk zijn & Voer kolibries
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Er is iets prachtig grilligs en etherisch aan kolibries. Van hun kleine, kleine vleugels tot hun kleinere voeten: deze miniatuurwezens zijn ongrijpbaar. Tenzij je zorgvuldig een tuin aanlegt die draait om het binnenhalen en aantrekken van de kolibries. Wanneer je je tuin vult met kolibriebloemen, word je de hit van de buurt voor de lokale kolibriepopulatie.

Vlinderstruik voor kolibries

Afbeelding
Afbeelding

De vlinderstruik is niet alleen een mooie plant om vlinders aan te trekken, maar is niet alleen gemakkelijk te verzorgen, maar bloeit meerdere keren per jaar. De lange armen van bloesems hebben de perfecte vorm voor een kolibrie om uit de lucht te duiken voor een hapje.

Bijenbalsem

Afbeelding
Afbeelding

Deze kleurrijke roze, paarse, witte en rode bloesems zijn niet alleen perfecte bloemen voor kolibries, maar trekken ook vlinders aan. Deze schoonheden bloeien midden tot laat in de zomer, perfect voor die late zomerdagen waarop je in de tuin vogels kunt kijken.

Coral Bells

Afbeelding
Afbeelding

Koraalklokken zijn bescheiden eenvoudig te kweken, maar weten dat ze zich vrij gemakkelijk kunnen verspreiden. Voor degenen die jaar na jaar moeite hebben om een tuin te cultiveren, zijn koraalbellen de oplossing voor onderhoudsarme bloemen die kolibries aantrekken.

Baardtong

Afbeelding
Afbeelding

Net als de vlinderstruik zijn deze lange bloemen de perfecte knoppen voor kolibries die zich gemakkelijk kunnen tegoed doen aan nectar. Het doet zeker geen pijn dat deze prachtig zijn. En met slechts een beetje snoeien kan je baardtong een tweede bloei krijgen - des te beter om nog meer kolibries aan te trekken.

Irissen

Afbeelding
Afbeelding

De geliefde bloem die overal in ieders tuin lijkt te ontkiemen, is er ook een waar kolibries dol op zijn. Met vroege lente- en zomerbloei, als je een fan bent van bloesems die in bijna elke kleur kunnen voorkomen, van blauw tot roze tot, nou ja, veelkleurig, dan zijn irissen een onweerstaanbare toevoeging aan de bloemen van je kolibrietuin.

Foxglove

Afbeelding
Afbeelding

Deze hoge bloemen staan schouders boven de andere kolibriebloemen en komen tot leven in de lente, waardoor kolibries ze vroeg in het seizoen gemakkelijk kunnen herkennen en de hele zomer lang blijven terugkomen. De klokvormige bloesems hebben ondanks al hun schoonheid weinig verzorging nodig.

Lupin

Afbeelding
Afbeelding

Lupine lijkt qua uiterlijk op het vingerhoedskruid en is een lange, meerjarige bloem met honderden variëteiten. Net als het vingerhoedskruid bloeit de lupine in het voorjaar, maar je vindt deze bloemen ook tot ver in het midden van de zomer. Het is de perfecte bloem om kolibries naar je tuin te lokken zodra het vingerhoedskruid is gestopt met bloeien.

Petunia

Afbeelding
Afbeelding

Wist je dat die petunia's die je overal ziet de aandacht van kolibries zouden trekken? Met maar liefst drie seizoenen aan bloemen en kleuren voor elke streep van de regenboog (plus nog een aantal meer), kun je ze buiten je raam hangen, in plantenbakken laten staan of in de grond laten groeien. Hoewel je misschien kolibries tegenkomt die massaal naar de hangende bloemen komen, dankzij de veiligheid die ze bieden.

Scharlaken salie en meerjarige salvia

Afbeelding
Afbeelding

Een plant, hoe dan ook genaamd, smaakt nog steeds net zo zoet voor de kolibries. Met bloemen van de lente tot de herfst zul je merken dat ze de kortere broers en zussen van het vingerhoedskruid of de lupine kunnen zijn. Kleurrijke bloemen die kolibries dichterbij brengen in tinten blauw, paars, geel en roze. Het is een stevige plant die het goed doet in de volle zon.

Lelie

Afbeelding
Afbeelding

Zonder twijfel een van de bekendste bloemen, je weet misschien niet dat kolibries zich aangetrokken voelen tot lelies. Je vindt deze geurige bloemen niet alleen aantrekkelijk, maar de kolibries zullen ook massaal op deze kleurrijke, uitzonderlijke schoonheden afkomen.

Verbena

Afbeelding
Afbeelding

Een bloem met lange bloei, van de lente tot de herfst, deze geclusterde bloemen zijn een kleurrijke aantrekkingskracht voor kolibries. Met variëteiten die dichter bij de grond staan en variëteiten die tot 1,80 meter hoog worden, kun je deze toevoegen aan je bloembakken of hangende plantenbakken om de kolibries naar je huis te lokken.

Hosta's

Afbeelding
Afbeelding

Je beschouwt de hosta's misschien niet als een kolibrieplant, maar hun hoge, klokvormige bloesems zijn de ideale voedselbron voor kolibries. Voor jou zijn ze niet alleen gemakkelijk te verzorgen, maar ze zijn ook gemakkelijk te verspreiden in je hele tuin.

Kleurrijke bloemen voor kolibries

Afbeelding
Afbeelding

Het maakt niet uit of je een kolibrie één of honderd keer langs je bloemen hebt zien vliegen, er is iets buitenaards aan die kleine, iriserende vogeltjes. Pak een troffel en plant wat bloemen die de hele zomer, lente en herfst kolibries naar je tuin zullen lokken.

Aanbevolen: