Indrukwekkende meerjarige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst

Inhoudsopgave:

Indrukwekkende meerjarige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst
Indrukwekkende meerjarige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst
Anonim
Dicentra Luxuriant (Fern Leaf Bleeding Heart) in de lentetuin
Dicentra Luxuriant (Fern Leaf Bleeding Heart) in de lentetuin

Bent u op zoek naar een eenvoudige manier om de kleur zo lang mogelijk in uw landschap gaande te houden? Als dat zo is, overweeg dan om een selectie langbloeiende vaste planten in uw buitenruimte op te nemen. Gelukkig zijn er verschillende meerjarige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst, zelfs in zones met koele temperaturen. Het planten van vaste planten die bloeien in de lente, zomer en herfst is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw tuin het grootste deel van het jaar kleurrijke bloemen heeft.

Knock-out rozen

Roze Knock Out Rose bloem in veld, Ontario, Canada
Roze Knock Out Rose bloem in veld, Ontario, Canada

Als u de herfst-, winter- en lentekleuren in uw tuin wilt maximaliseren, plant dan enkele Knock Out®-rozen (Rosa hybrida 'Radrazz') op zonnige plekken met minimaal zes uur volle zon. Knock Out-rozen bloeien uitbundig in de lente en blijven dan bloeien (hoewel minder uitbundig) de hele zomer door en vallen tot de eerste strenge vorst. Ze kunnen tussen de drie en tien voet lang worden, met een gelijkwaardige spreiding. Snoeien wordt aanbevolen. Deze mooie vaste planten zijn winterhard in USDA zones 5 - 10.

Bloementapijt Rozen

Flower Carpet®-rozen (Rosa x) bieden een compactere manier om het grootste deel van het jaar te genieten van langdurige rozenbloei. Deze laagblijvende, struikachtige vaste planten bloeien gedurende de lente, zomer en herfst. Bloementapijtrozen hebben volle zon nodig. Ze worden één tot twee voet lang en hebben een spreiding van twee tot drie voet. Deze prachtige bodembedekkers zijn zeer eenvoudig te kweken en te onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder koraal, roze, rood, wit en geel. Tapijtrozen zijn winterhard in USDA zones 4 - 10.

Drift Roses

Drift®-rozen (Rosa hybrida 'Drift') zijn een nog compactere, langbloeiende rozenoptie. Deze hybride rozen zijn ontstaan door miniatuurrozen te kruisen met bodembedekkende rozen, wat resulteert in een stevige, ziekteresistente, compacte plant die bloeit in de lente, zomer en herfst. Drift Roses hebben volle zon nodig. Ze worden een of twee voet lang en hebben een gelijkwaardige spreiding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder koraal, roze, perzik, geel en wit. Ze zijn winterhard in USDA zones 4 - 10.

Hardy ijsplant

De winterharde ijsplant (Delosperma) is een sappige bodembedekker die bloeit van de late lente tot de herfst
De winterharde ijsplant (Delosperma) is een sappige bodembedekker die bloeit van de late lente tot de herfst

Hardy ijsplant (Delosperma cooperi) is een compacte, langbloeiende meerjarige vetplant die in de late lente, zomer en herfst prachtige roze of lichtpaarse bloemen produceert. Winterharde ijsplant blijft minder dan vijftien centimeter hoog en verspreidt zich naarmate hij groeit, dus wordt hij vaak gebruikt als borderplant of bodembedekker. Het vereist minimaal zes uur zon per dag. Deze plant is winterhard in USDA zones 6 - 10. Er zijn een aantal andere ijsplantenvariëteiten, maar deze is het meest winterhard en bloeit het langst.

Echinacea

Close-up van de prachtige, zomerbloeiende roze Echinacea purpurea-bloem, ook wel bekend als de Zonnehoed
Close-up van de prachtige, zomerbloeiende roze Echinacea purpurea-bloem, ook wel bekend als de Zonnehoed

Echinacea (Echinacea purpurea), ook algemeen bekend als paarse zonnehoed, is een langbloeiende vaste plant die zowel wordt gewaardeerd om zijn geneeskrachtige voordelen als om zijn schoonheid. Echinacea groeit in de volle zon of halfschaduw en bloeit rechtdoor vanaf de lente tot aan de eerste nachtvorst. Het groeit van drie tot vier voet lang en varieert van één tot twee voet breed. Echinacea is winterhard in USDA zones 3-8.

Varenbladbloedend hart

Varenbladbloedend hart (Dicentra 'Luxuriant') is een geweldige langbloeiende optie voor uw tuin. Het is een kruidachtige vaste plant die winterhard is in USDA-zones 3-9. Het heeft prachtige stroken blad en produceert van het late voorjaar tot het vroege najaar prachtige bungelende roze bloemhangers. Het kan iets meer dan een voet lang worden en zich tot 18 centimeter breed verspreiden. Deze veelzijdige plant kan in de grond of in een container groeien. Hij gedijt goed in de volle zon, halfschaduw of schaduw.

Gele Fumitory

Gele Corydalis (C. lutea)
Gele Corydalis (C. lutea)

Gele fumitory (Corydalis lutea) heeft ook langwerpige bloemen en, zoals aangegeven door de naam, zijn de bloembladen geel. Deze vaste plant begint in het late voorjaar te bloeien en gaat door tot de eerste nachtvorst in de herfst. Hij gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Gele fumitory kan een hoogte bereiken van maximaal 18 inch en kan een gelijkwaardige hoeveelheid verspreiden. Het is ook een zelfzaadje, dus het verspreidt zich gemakkelijk. Deze plant is winterhard in USDA zones 4-8.

Drakenvleugelbegonia

Begonia Drakenvleugel
Begonia Drakenvleugel

Drakenvleugelbegonia (Begonia x hybrida 'Dragon Wings') is een interspecifieke hybride begonia die in mei begint te bloeien en prachtige rode bloemen blijft produceren tot de eerste nachtvorst van de herfst. Deze plant heeft volledige of op zijn minst gedeeltelijke schaduw nodig. Het reikt tussen één voet en 18 inch hoog met een gelijkwaardige spreiding. Het is alleen meerjarig in USDA-zones 10 en 11. Het bloeit nog steeds in de lente, zomer en herfst in andere gebieden, maar het zal niet buiten overwinteren in zones onder de 10.

Het plannen van uw vaste tuin

Nu u weet welke vaste planten bloemen produceren in de lente, zomer en herfst, kunt u ze gaan verwerken in uw algemene tuinplattegrond. Bij het maken van een meerjarige tuinindeling is het een goed idee om eerst uit te zoeken waar u uw langst bloeiende vaste planten, zoals de hierboven genoemde, gaat plaatsen. Als u dit doet, kunt u beslissen hoe u korter bloeiende vaste planten het beste kunt gebruiken om in alle seizoenen het meeste uit uw tuin te halen, en krijgt u ook een idee van hoe u jaarlijkse bloemen en planten het beste in uw landschap kunt integreren.

Aanbevolen: