Verfideeën voor kasten & Hoe u uw perfecte kleur kiest

Inhoudsopgave:

Verfideeën voor kasten & Hoe u uw perfecte kleur kiest
Verfideeën voor kasten & Hoe u uw perfecte kleur kiest
Anonim

Ontdek de beste verfkleur voor je kast en leer hoe je deze kunt laten voelen als een designruimte.

slaapkamer met zwart geschilderde kast
slaapkamer met zwart geschilderde kast

Wil je een beetje plezier hebben met de kleur van je kast? Wie zegt dat je dat niet kunt? Ontwerpers voegen leuke, onverwachte of complementaire kleuren toe aan kasten om meer interesse te creëren en architectonische details in een huis te benadrukken. Of je nu een standaardkast of een grote inloopkast hebt, deze kastverfideeën helpen je plezier te hebben met de ruimte.

Designerkastverfideeën

Voordat je een verfkleur voor je kast kiest, bedenk dan hoe je de ruimte wilt gebruiken om je stijl en persoonlijkheid over te brengen. Er zijn een paar ideeën waar ontwerpers vaak gebruik van maken om deze secundaire woonruimtes wat meer leven en stijl te geven.

Verf het plafond

Dit is de truc om je kast groter, groter en luxueuzer te laten lijken. Verf het plafond van je kast in dezelfde kleur als de muren. Deze interieurstijlhack is vooral effectief in kasten met opvallende of donkere verfkleuren.

Gebruik een andere kleur voor ingebouwde kasten

Als je een inloopkast met ingebouwde kasten hebt, heb je het perfecte canvas voor een prachtige en kleurrijke kast. Verf je unit in een leuke kleur die als accent tegen neutrale muren fungeert, gebruik krachtig zwart tegen witte muren, of probeer een donkerdere tint van de kleur die je voor de ruimte hebt gekozen om de units op de voorgrond te brengen met een monochromatisch kleurenschema.

Verf de deur in een leuke kleur

Wil je de eclectische sfeer in je ruimte versterken? Je kastdeuren in een leuke accentkleur verven is een gemakkelijke manier om precies dat te doen. Het hoeft niet krachtig of helder te zijn, maar gewoon iets dat opv alt tussen de andere kleuren in je palet.

achtergrond toevoegen

Wallpaper krijgt een slechte reputatie, maar het is echt een transformatieve tool voor huisstijl, en ontwerpers blijven ernaar streven als ze plezier aan een schema willen toevoegen. Behang in je kast kan ervoor zorgen dat de ruimte overzichtelijker en doordachter aanvoelt, je persoonlijke stijl laat zien en elke dag inspiratie biedt als je door je kledingkast kijkt. Als u op zoek bent naar een huurdersvriendelijke optie of als u gewoon het behangwater wilt testen, probeer dan een schil- en plakbehang in plaats van het traditionele geplakte papier. Verf planken en ingebouwde kasten in een kleur die overeenkomt met of contrasteert met het papier.

Beste kastverfkleuren

blauw geschilderde kast
blauw geschilderde kast

Als je er echt van houdt om je ruimte mooi te maken, dan wil je evenveel aandacht besteden aan de kleur van de ruimtes die gasten niet zullen zien als jij aan de ruimtes die ze wel zullen zien. Je hebt misschien nog niet eerder nagedacht over de kleur voor het schilderen van de binnenkant van je kast, maar de tint die je kiest kan een krachtige impact hebben op de ruimte. Hier zijn de beste kleuren die je in je kast kunt gebruiken en waarom ze zo goed werken.

Warm wit

De meeste kasten zijn wit, of het nu een nieuw gebouw of een ouder huis is. Het is een veilige kleurkeuze en past goed bij een neutraal interieur. Als je de witte route kiest, kies dan een zacht en warm wit voor je kastkleur. Albast van Sherwin Williams is zacht wit met een vleugje warmte, en houdt je kast helder zonder er hard of overweldigend uit te zien.

Houtskool en zwart

Een antracietgrijs of zelfs matzwart past precies als je interieur vol stemmige, donkere en dramatische kleuren is. Een witte kast zou er een beetje vreemd uitzien in een overwegend gedempt kleurenpalet. Benjamin's Moore's Black Ink is perfect voor een gedempt interieur, en Black Horizon is een elegante houtskooltint.

Greige

Als je ervan houdt om neutrale kleuren in je huis te mixen en een combinatie van warme en koele tinten hebt, dan is greige de perfecte match voor je kastinterieur. Het is nog steeds zacht en reflecterend en lijkt in dat opzicht op warm wit. Veelzijdig grijs van Sherwin Williams balanceert de warme en koele eigenschappen van de tint en ziet er verfijnd en tijdloos uit in je kast.

Iets vets

Kasten zijn een leuke plek om te spelen met kleuren waar je anders misschien voor terugdeinst in je huis. Vul je kast met je favoriete Kelly Green of levendig blauwgroen. Wil je graag meespringen op de kora altrend? Dit is je kans om de kleur te introduceren op een manier die gemakkelijk verborgen is en gereserveerd is voor jouw plezier.

Een aangepaste kleur

Hier is een designerhack voor al je kastkleurselecties in de toekomst: maak er een aangepaste kleur van. Als je in dezelfde kleurfamilie als je slaapkamer wilt blijven, vraag dan om een iets donkerdere of lichtere tint dan die exacte kleur. Voor een lichte tint vraagt u de verfwinkel om wat extra wit titanium aan het mengsel toe te voegen, terwijl u dezelfde kleurformule behoudt. Voor een iets donkerdere tint, vraag 25-50% meer voor de formule die in de verfbasis is gemengd.

Uitzonderingen op kleurregels voor kastverf

kast zonder deuren
kast zonder deuren

Er zijn een paar uitzonderingen op de standaard voor het schilderen van de binnenkant van kasten in wit of een neutrale kleur.

Open kast

Een kast zonder deur wordt onderdeel van de inrichting van de kamer. Dit soort kastbehandeling wordt aangetroffen in kamers waar de spullen in de kast regelmatig worden gebruikt, waardoor de bewoner ervoor kiest om de deuren weg te doen. In deze situatie ziet het kastinterieur er het beste uit als de kleur overeenkomt met de rest van de kamer. Dat helpt voorkomen dat de open kast een centraal punt in de ruimte wordt. Als je bang bent dat de kleur van de kamer de kast te donker maakt, probeer dan een tint of twee lichter op de verfkleurenkaart.

Accentmuur

Het creëren van een accentmuur is een interessante verftrend. Deze grillige keuze kan een leuke manier zijn om een verder alledaagse kast te transformeren in een leuke ruimte met een vleugje kleur die je begroet elke keer dat je de kastdeur opent.

Kasthoekje

Een dubbele kast wordt vaak gedegradeerd tot een kantoor-, knutsel- of leeshoekje. Kasten die op deze manier worden gebruikt, kunnen worden geaccentueerd met een kleurrijke accentmuur die past bij de inrichting van de kamer.

Behangkamer

Als de muren van de kamer behang hebben, wil je misschien de hoofdkleur van het behang in je kast meenemen. Dit kan een goede reden zijn om af te zien van het gebruik van witte of neutrale verf in de kast.

De juiste verfafwerking kiezen voor een kast

Hoewel platte verf het type is dat het meest op muren wordt gebruikt, is dit niet altijd de beste optie voor kasten. Er zijn een paar momenten waarop u de platte verf moet inruilen voor een ander type.

Platte verf

De meeste kasten die wit of in neutrale kleuren zijn geverfd, hebben een matte afwerking, omdat de lichte kleuren voldoende licht reflecteren.

Satinafwerking

De satijnen afwerking is een zeer duurzame verf die bestand is tegen bijvoorbeeld slijtplekken. Het is een klasse tussen vlakke en halfglanzende verven. Het kan een goede keuze zijn voor kasten die druk bezocht worden en grote spullen bevatten, zoals sportartikelen en woonaccessoires.

Halfglanzende verven

Sommige ontwerpers gebruiken een halfglans voor kastinterieurs om meer reflecterend licht te bieden. Dit kan helpen een slecht verlichte kast op te fleuren of een donkerdere kleur te laten opvallen.

Hoogglansverven

Een hoogglanzende verf is de meest reflecterende en duurzame verfafwerking, dus je kunt er de voorkeur aan geven voor veelgebruikte kasten die maximale helderheid nodig hebben.

Speciale overwegingen

kast met kaptafel
kast met kaptafel

Sommige kleuren en kasten vereisen een halfglanzende of hoogglanzende afwerking. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Donkere kleuren:Een donkere, egale verfkleur helpt niet om het licht in je kast te reflecteren. Als je echter een halfglans gebruikt, zal deze wat meer reflecterend zijn.
  • Keukenkast: Deze kast wordt vaak gebruikt, dus je moet in deze ruimte duurzame verf gebruiken. Hoewel u een witte of neutrale kleur kunt gebruiken, is de meest voorkomende keuze de kleur van de kamer. Welke kleur je ook kiest, gebruik een halfglanzende verf voor eenvoudig schoonmaken en duurzaamheid.
  • Modderkamer: De kast van de modderkamer zal te lijden hebben onder allerlei vormen van misbruik, zoals schoonmaakapparatuur, laarzen, gereedschap en andere items die in en uit worden verplaatst. De meeste ontwerpers raden aan om in deze vaak drukke kamer een lichtere kleur te gebruiken, zodat je het beschikbare licht optimaal kunt benutten. Gebruik een halfglanzende of hoogglanzende verf om tegen dit soort slijtage bestand te zijn.

Open de deur om te kleuren in je kast

Elke ruimte in je huis is een kans om je persoonlijke stijl en creativiteit te laten zien. Kasten zijn geen uitzondering. Van mini tot massief, je kast ziet eruit als een designerdetail in je huis als je de perfecte kleur vindt.

Aanbevolen: