Hoe u een boeiende gezinsnieuwsbrief maakt

Inhoudsopgave:

Hoe u een boeiende gezinsnieuwsbrief maakt
Hoe u een boeiende gezinsnieuwsbrief maakt
Anonim
Familiefoto voor nieuwsbrief
Familiefoto voor nieuwsbrief

Familienieuwsbrieven zijn een leuke manier om contact te houden en contact te houden met familieleden dichtbij of ver weg. In een wereld van snelle updates op sociale media is het soms fijn om alle informatie over het reilen en zeilen van uw gezin op één plek te ontvangen. Als u leert hoe u een boeiende gezinsnieuwsbrief kunt maken, kunt u uw gezin verbonden houden.

Kies een gezinsnieuwsbriefformaat

Familienieuwsbrieven kunnen elektronisch worden verspreid via e-mail of in gedrukte vorm via post of persoonlijke bezorging. Elk formaat heeft zijn voordelen en mogelijke nadelen. Houd bij het kiezen van een formaat rekening met de grootte en locatie van al uw gezinsleden, of bied beide opties aan om aan de individuele behoeften te voldoen.

Elektronische familienieuwsbriefopties

Deze nieuwsbriefoptie is eenvoudig te distribueren via e-mail of op een website en is goedkoper dan gedrukte distributie. Ontvangers kunnen de nieuwsbrief op elk apparaat lezen of desgewenst afdrukken om te lezen. U kunt ook extra elementen en bewegende afbeeldingen of hyperlinks naar video's op sociale media toevoegen binnen een elektronische nieuwsbrief.

Sommige opmaakopties voor een elektronische familienieuwsbrief zijn:

Gelukkige familie van meerdere generaties met behulp van slimme telefoon
Gelukkige familie van meerdere generaties met behulp van slimme telefoon
  • Maak een nieuwsbrief met een tekstverwerkingsprogramma of ontwerptool.
  • Voeg uw nieuwsbriefinformatie en afbeeldingen rechtstreeks toe aan de hoofdtekst van een e-mail.
  • Maak een deelbare diavoorstelling voor een langere nieuwsbrief.
  • Maak een videonieuwsbrief met uw gezinsleden.

Familienieuwsbriefopties om af te drukken

Het voordeel van afdrukken is dat ontvangers geen toegang tot een apparaat nodig hebben om toegang te krijgen tot de nieuwsbrief; het enige wat ze nodig hebben is een mailbox om het via de post te ontvangen. Dit betekent dat de porto- en drukkosten voor rekening komen van de maker en afzender van de nieuwsbrief, maar oudere familieleden worden niet buitengesloten als ze geen computer kunnen gebruiken om hun exemplaar te verkrijgen.

Leveringsopties omvatten:

  • Verstuur nieuwsbrieven in decoratieve enveloppen van normaal formaat, zodat u ze niet hoeft te vouwen.
  • Bezorg gedrukte nieuwsbrieven met de hand voor een persoonlijker tintje.
  • Gebruik papieren knutselbenodigdheden om elke nieuwsbrief met de hand te maken en te bezorgen voor kleine gezinnen.

Selecteer een editor voor familienieuwsbrieven

Wie in jouw familie lijkt altijd te weten wat er met de anderen aan de hand is? Ze zijn op de hoogte van gelegenheden als verjaardagstradities, jubilea en diploma-uitreikingen, en staan in contact met alle takken van de familie. Zo iemand is een perfecte kandidaat om de familienieuwsbrief te beheren. Het hebben van één centrale editor zorgt ervoor dat alle informatie op één plek terechtkomt.

De redacteur van de familienieuwsbrief zal:

  • Bepaal welke inhoud in de nieuwsbrief verschijnt
  • Vraag familieleden om updates en afbeeldingen
  • Een distributieschema maken (maandelijks? Driemaandelijks? Op belangrijke feestdagen? Jaarlijks?)
  • Bewerk en verfijn de nieuwsbrief
  • Verdeel de nieuwsbrief onder de familie

Waarschuw de familie over uw nieuwsbriefideeën

Laat weten dat je een familienieuwsbrief start, zodat ze allemaal kunnen bijdragen aan de inhoud. Geef ideeën voor materiaal dat moet worden ingediend, evenals deadlines. U kunt contact opnemen via sociale media, per telefoon, per post of per e-mail. Hier is een voorbeeld van een aankondiging in de familienieuwsbrief:

Beste familie:Ik heb besloten een familienieuwsbrief te starten, zodat we over de kilometers heen beter met elkaar in contact kunnen blijven. Dit is de beste plek om ons allemaal op de hoogte te stellen van je laatste nieuws en geweldige prestaties! Bij een paar dingen kan ik wel wat hulp gebruiken: laat me ten eerste weten hoe je de nieuwsbrief wilt ontvangen (per post of via e-mail), ten tweede stuur me een lijst met ideeën voor dingen die je in de nieuwsbrief wilt laten zien (denk aan van prestaties, vieringen of verhalen uit de familiegeschiedenis). Tot slot, help mij alstublieft om dit wijd en zijd onder onze familieleden te verspreiden, zodat ik ervoor kan zorgen dat iedereen erbij betrokken is. Ik ben enthousiast over dit nieuwe project dat ons allemaal zal helpen verbonden te blijven!

Formaatideeën voor de gezinsnieuwsbrief

U kunt een nieuwsbriefsjabloon maken dat u van het ene nummer naar het andere volgt, of u kunt een sjabloon downloaden dat al is gemaakt om uw werk gemakkelijker te maken. Weet dat lezers reageren op consistentie, dus plan elke keer hetzelfde format te gebruiken, tenzij duidelijk wordt dat je het moet aanpassen. Uw nieuwsbrief kan één of meerdere pagina's beslaan; het hangt grotendeels af van hoe groot uw gezin is en hoe uitgebreid de verantwoordelijke persoon is. Uw nieuwsbrief moet in ieder geval het volgende bevatten:

  • Een titel (bevat meestal uw achternaam)
  • Een plek om het uitgiftenummer en de datum te vermelden
  • Ruimte voor verhalen, vergezeld van een of meerdere foto's
  • Contactgegevens van de redacteur

Een redactionele gezinskalender opzetten

Nieuwsbrieven zijn veel gemakkelijker te beheren als je van tevoren al weet wat je doet. Zodra u het distributieschema voor de nieuwsbrief kent, kunt u beginnen met het plannen van verhalen. Als u bijvoorbeeld weet dat er een baby op komst is, maak dan ruimte vrij voor een verhaal en foto over de nieuwe aankomst. Als er een familiereünie in de maak is, reserveer dan ruimte in de nieuwsbrief om de reünie lang van tevoren te plagen, zodat iedereen enthousiast wordt.

Begin met schrijven of stimuleer schrijven door familieleden

Of het nu gaat om een gewone column van de familiematriarch, of om foto's of kleurpagina's van de jongste leden van het gezin, je hebt hulp van familieleden nodig om de nieuwsbrief succesvol te maken. Vraag gezinsleden regelmatig om teksten of foto's aan de nieuwsbrief bij te dragen, hoewel u waarschijnlijk zult merken dat als de familie op de nieuwsbrief anticipeert, ze u ongevraagd inhoud gaan sturen.

Lachende Aziatische moeder en dochter met kaart
Lachende Aziatische moeder en dochter met kaart

Ideeën voor Familienieuwsbriefonderwerpen en inhoud

Het kiezen van een geweldig thema voor de familienieuwsbrief kan je helpen bij het samenstellen van de inhoud voor de publicatie. Als u moeite heeft met het bedenken van inhoud die u in de nieuwsbrief kunt opnemen, overweeg dan deze standaardsecties:

  • Familierecepten
  • Afstuderen, verjaardagen, jobpromoties en andere vieringen
  • Geboorten, sterfgevallen of andere grote gezinsveranderingen
  • Grappige verhalen uit het verleden
  • Interviews met familieleden
  • Genealogisch onderzoek

Familiereünienieuwsbrieven

Familiereünienieuwsbrieven verschillen enigszins van standaard familienieuwsbrieven, omdat ze uw grotere familiegroep omvatten en vaak uw jaarlijkse familiereünie-evenement onder de aandacht brengen.

Stappen voor het maken van een leuke familiereünienieuwsbrief

Hoewel u vooraf een familiereünienieuwsbrief kunt maken met dezelfde stappen die u zou gebruiken voor het maken van een gewone familienieuwsbrief, is het een stuk eenvoudiger om uw publicatie op of na de familiereünie te maken. De nieuwsbrief kan dienen als gunst voor een familiereünie die gasten na het feest krijgen, of als mededeling van wat gasten die er niet bij konden zijn misschien hebben gemist.

  1. Vermeld in uw uitnodigingen voor familiereünies een opmerking over uw wens om een nieuwsbrief voor familiereünies te maken, en vraag familieleden om kopieën mee te nemen of kopieën van historische foto's en verhalen te sturen.
  2. Bespreek op de reünie het format voor de nieuwsbrief en verzamel al het materiaal dat familieleden hebben meegebracht.
  3. Vraag één persoon aan om te dienen als de officiële familiereüniefotograaf, één om familieleden te interviewen voor leuke reüniecitaten, en iemand om alle activiteiten op de reünie te documenteren.
  4. Verzamel na de reünie al uw informatie in een nieuwsbrief met nieuws over de reünie en familiegeschiedenis.
  5. Bewaar een kopie in uw familiereüniemap als geschreven familiegeschiedenis.

Familiereünie Nieuwsbriefideeën

Feiten over voorouders en familiegeschiedenis of belangrijke data uit het verleden zijn hoofdbestanddelen van een nieuwsbrief over familiereünies, maar er zijn nog veel meer dingen die u kunt vermelden. Als u een familiereünie plant, kunt u uw familiereüniethema gebruiken als thema voor uw reünienieuwsbrief.

  • Gebruik een groepsfoto van de meest recente familiereünie als kopfoto.
  • Geef uw nieuwsbrief een beschrijvende naam, zoals '2e jaarlijkse nieuwsbrief voor jonge gezinnenreünies'.
  • Vermeld de datum en locatie voor de volgende reünie.
  • Voeg informatie toe over hoe je T-shirts voor familiereünies kunt kopen voor degenen die er niet bij konden zijn of die niet van tevoren een aankoop hebben gedaan.
  • Geef namen en contactgegevens op voor alle gezinnen die bij de reünie betrokken zijn.
  • Voeg een sectie toe om te delen wat er tijdens de reünie werd geserveerd, samen met recepten voor aanbevolen gerechten.

Familie is fascinerend nieuws

Je gezin hoeft niet vol avonturiers te zitten om interessant te zijn, vooral voor de leden binnen het gezin. Maak u geen zorgen over het elke keer presenteren van een opwindende, verzorgde nieuwsbrief; je familie wil gewoon contact houden, en een nieuwsbrief biedt hen die mogelijkheid.

Aanbevolen: