Kooktijden voor gehaktbrood

Inhoudsopgave:

Kooktijden voor gehaktbrood
Kooktijden voor gehaktbrood
Anonim
Kooktijden voor gehaktbrood
Kooktijden voor gehaktbrood

Hoe lang je gehaktbrood kookt, hangt af van de grootte van het brood en het type eiwit dat je gebruikt. Er zijn verschillende kooktemperaturen voor vlees zoals varkensvlees, rundvlees en lamsvlees, en gevogelte zoals kip, kalkoen of eend.

Traditioneel gehaktbrood

Een traditioneel gehaktbrood bevat een combinatie van 2 delen rundergehakt op 1 deel kalfsgehakt en 1 deel varkensgehakt. Ongeacht het oventype moet u het gehaktbroodrecept bereiden tot de interne temperatuur 160 ° F bereikt met behulp van een digitale vleesthermometer. Gebruik deze tijd- en temperatuurrichtlijn echter voor elke combinatie van gemalen vlees (geen gevogelte), inclusief rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees.

Conventionele oven

Je moet het brood bakken op 350°F in een conventionele oven. Verschillende maten vereisen verschillende kooktijden, maar een goede vuistregel is 35 tot 45 minuten per pond. De kooktijden kunnen variëren als gevolg van variaties in de oventemperatuur.

  • Muffinvorm-gehaktbroden (standaard muffinvorm) hebben ongeveer 20 tot 30 minuten nodig. Begin met het meten van de temperatuur na 20 minuten.
  • Mini-gehaktbroden hebben 30 tot 40 minuten nodig. Begin met het meten van de temperatuur na 30 minuten.
  • 1 pond duurt 35 minuten tot 45 minuten. Begin met het meten van de temperatuur na 35 minuten.
  • 2 pond duurt 55 minuten tot een uur en tien minuten. Begin met het meten van de temperatuur na 55 minuten.
  • 3 pond duurt ongeveer 90 minuten tot 2 uur. Begin met het meten van de temperatuur na 90 minuten.

Heteluchtoven

Convectieovens versnellen de kooktijden door de warmte in de oven te laten circuleren met een ventilator, waardoor de oventemperatuur overal gelijkmatiger wordt. De vuistregel bij een heteluchtoven is om de temperatuur met 25°F en de kooktijd met 25 procent te verlagen. Daarom kunt u uw gehaktbrood in een heteluchtoven bereiden op 325°F en zullen de kooktijden als volgt veranderen:

  • Muffin-gehaktbroden hebben 17 tot 30 minuten nodig. Begin met controleren na 17 minuten.
  • Mini-gehaktbroden (8 tot 9 ounces) hebben 22 tot 34 minuten nodig. Begin met controleren na 22 minuten.
  • 1-pond gehaktbroden hebben tussen de 26 en 42 minuten nodig. Begin met controleren na 26 minuten.
  • 2 pond gehaktbroden duren tussen de 41 en 53 minuten. Begin met het controleren van de temperatuur na 41 minuten.

Gevogelte Gehaktbrood

Gehaktbrood met gemalen kalkoen, gemalen eend of gemalen kip moet worden gekookt tot 165°F. Dus als een gehaktbrood een combinatie van gemalen vlees (zoals rundvlees) en gemalen gevogelte (zoals kalkoen) bevat, moet je op de hogere temperatuur koken om het gevogelte veilig te maken om te eten. De kooktemperatuur blijft 350°F voor een conventionele oven en 325°F voor een heteluchtoven, en de kooktijden zullen als volgt zijn. Begin zo snel mogelijk met het controleren van de temperatuur totdat deze 165°F bereikt.

  • Muffin-gehaktbroden hebben 25 tot 35 minuten nodig in een conventionele oven en 20 tot 27 minuten in een heteluchtoven.
  • Mini-gehaktbroden (8 tot 9 ounces) hebben 35 tot 45 minuten nodig in een conventionele oven en 26 tot 34 minuten in een heteluchtoven.
  • Gehaktbroden van 1 pond hebben in een conventionele oven tussen de 50 minuten en een uur nodig, en in een heteluchtoven tussen de 37 en 45 minuten.
  • Gehaktbroden van 2 pond hebben tussen een uur en 75 minuten nodig in een conventionele oven en tussen 45 en 57 minuten in een heteluchtoven.

Slowcooker

Net als bij elk ander voedsel dat je in een slowcooker kookt, kun je een gehaktbrood ongeveer 8 uur op de lage stand of ongeveer vier uur op de hoge stand bereiden. Vergeet niet de temperatuur nogmaals te controleren om er zeker van te zijn dat deze de juiste temperatuur heeft bereikt.

Geef het rust

Een van de sleutels tot een sappig gehaktbrood is dat je het na het koken moet laten rusten. Hierdoor kunnen de sappen in het vlees worden opgenomen en wordt de textuur iets steviger, zodat het brood gemakkelijker te snijden is. Om uw kooktijd te berekenen, moet u daarom ook de rusttijd toevoegen, namelijk 10 tot 15 minuten. Om het gehaktbrood warm te houden, kun je het losjes in folie leggen terwijl het rust. Het vlees zal tijdens het rusten ook een paar graden in temperatuur stijgen (tussen ongeveer 2 en 5°F).

Aanbevolen: