Creatieve ideeën voor het versieren van een carrot cake

Inhoudsopgave:

Creatieve ideeën voor het versieren van een carrot cake
Creatieve ideeën voor het versieren van een carrot cake
Anonim
Worteltaart Grijze stenen achtergrond
Worteltaart Grijze stenen achtergrond

Een worteltaart is een traditioneel lentedessert dat doet denken aan Pasen. Je kunt deze heerlijke taart echter op elk moment serveren als je buiten de gebaande paden denkt voor je decoraties.

Klassieke worteltaartdecoraties

Traditionele carrotcake-decoraties bevatten een kleine wortel op elk plakje. De wortel kan worden afgewerkt met botercrème of worden gevormd uit fondant. Verdeel ze gelijkmatig rond de taart als je een ronde taart decoreert, of maak lichte snijlijnen op een bakplaat, zodat je de wortel op elk stuk kunt centreren. Bij ronde taarten kunnen gemalen pecannoten in de zijkanten zijn gedrukt voor extra decoratie.

Fondant Wortelen

Carrotcake met walnoten en slagroom
Carrotcake met walnoten en slagroom

Maak de fondantwortel door oranje fondant in een wortel te vormen. Gebruik een mes om lijnen over de wortel te maken. Vorm blaadjes uit groene fondant.

Boterroom Wortelen

Carrotcake met wortelbotercreme
Carrotcake met wortelbotercreme

Maak eenvoudige wortels met een kleine ronde punt. Begin onderaan de glijbaan en beweeg langzaam heen en weer aan de zijkant, waarbij je de beweging breder maakt naarmate je hogerop gaat. Stop zodat er voldoende ruimte overblijft voor de bladeren. Doe de groene botercrème in een spuitzak met sterpunt. Pip twee kleine sterren op de bovenkant van de wortel om de bladeren weer te geven.

Oranje wervelontwerp

Oranje Swirl Worteltaart
Oranje Swirl Worteltaart

Wortels zijn oranje, dus voel je vrij om hiervan te profiteren met je decoraties. Frostcake met een vrij dikke kruimellaag. Maak het niet glad en schraap het niet af. Doop in plaats daarvan een kleine edger in oranje voedselgel. Schraap langzaam rond de taart om het gebroken streepontwerp te maken totdat het er goed uitziet. Indien nodig kunt u bijwerken met een voedselveilige verfkwast. Maak een cirkel rond de bovenkant en stop met een kleine werveling in het midden. Voeg gedroogd fruit, chocolade en noten toe aan één kant voor een kunstzinnige presentatie.

Gemotregende decoraties

Gemotregende Wortelcake
Gemotregende Wortelcake

Mitregenende, heldere, verdunde botercrème ziet eruit als spetterende verf en fleurt een tafel op. Voeg dikke roomkaasglazuur toe aan de cakelagen en bestrijk alleen de bovenkant van de cake. Gebruik vervolgens een felgekleurde dunne botercrème, neem een spatel of lepel en besprenkel heen en weer over de helft van de cake. Zorg ervoor dat je ook wat op de zijkanten van de taart krijgt. Gebruik oranje als één kleur en een andere heldere tint, zoals groenblauw, voor de andere. Een paar strategisch geplaatste pecannoten ronden de decoraties af.

Rustieke rozenworteltaart

Verwerk echte wortels in de taartversieringen. Was en droog volle wortels. Gebruik een dunschiller om lange dunne reepjes van de wortels te scheren. Schik voorzichtig bovenop de taart in de vorm van de roos. Het is prima als je meerdere stroken moet gebruiken om de buitenste cirkels van de roos te voltooien, omdat deze hierdoor meer op echte bloemblaadjes zal lijken. Het is het beste om een beetje stijvere botercrème of roomkaasglazuur te gebruiken, zodat de reepjes op hun plaats blijven als je ze in de cake drukt.

Rustieke carrotcake met echte wortelen
Rustieke carrotcake met echte wortelen

Rustiek naakt decoratie-idee

Met een "naakte" cake kun je de cake door het glazuur heen zien (of er zit helemaal geen glazuur op de zijkanten). Aardse smaken zoals carrotcakes lenen zich goed voor deze decoratietrend. Frost de cake met een dun laagje botercrème of roomkaasglazuur, schraap om de cakelagen zichtbaar te maken. Een kleine kruisbessentomaat met bladeren versterkt de rustieke uitstraling van deze cake alleen maar.

Rustieke naakte worteltaart
Rustieke naakte worteltaart

Herfstmix van noten en fruit

Worteltaart met fruit en noten
Worteltaart met fruit en noten

Het is een leuk idee om je taart te versieren zodat deze bij het seizoen past. Als je de cake in de herfst serveert, kun je de cake op smaak brengen met een bijpassende noten- en fruitmix. In chocolade gedoopte mandarijnschijfjes, chocoladeschaafsel, gemalen walnoten, kersen en veenbessen verspreid over een worteltaart zijn de perfecte oplossing als je geen tijd hebt om de taart volledig te versieren en bij je herfstdecor wilt passen.

Creatieve worteltaartontwerpen

Hoewel het versieren van een cake met wortelsmaak met wortels een klassiek tintje is, kun je altijd buiten de gebaande paden denken. Versier voor de speciale gelegenheid die je viert of gebruik een van deze creatieve opties om de boel eens anders te maken.

Aanbevolen: