6 Creatieve ideeën voor het decoreren van kastinterieurs

Inhoudsopgave:

6 Creatieve ideeën voor het decoreren van kastinterieurs
6 Creatieve ideeën voor het decoreren van kastinterieurs
Anonim
Patroonpapier binnen kastwand
Patroonpapier binnen kastwand

Het inrichten van je huis hoeft niet te stoppen met wat er buiten je kasten staat. Je kunt eenvoudige alledaagse kastinterieurs transformeren in kleurrijke uitbreidingen van je interieur met verf, behang, stickers en andere behandelingen.

Verrassingspop van kleur

Geef jezelf een visuele traktatie wanneer je het medicijnkastje in de badkamer of het kruidenkastje in de keuken opent met een vleugje kleur.

De kleuren die u kiest, zijn afhankelijk van hoeveel u wilt afstemmen op uw bestaande inrichting. U hoeft niet per se vast te houden aan het kleurenschema van uw keuken. Er zijn tenslotte maar weinig mensen die ooit in uw kasten zullen kijken. Je kunt besluiten dat het tijd is om wat plezier te hebben door een paar gedurfde bewegingen te maken of complementaire kleuren te gebruiken.

Complementaire kleuren

Blauwe binnenkast
Blauwe binnenkast

Gebruik complementaire kleuren om een verbluffende look in je kasten te geven. Dit zijn de kleuren die tegenover elkaar staan op een kleurenwiel. Deze omvatten:

  • Blauw en oranje:Als je keuken blauw is, schilder dan de binnenkant van je kasten oranje en omgekeerd.
  • Rood en groen: Als het kleurenschema van je primaire keuken rood is, ga dan voor groene kastinterieurs en omgekeerd.
  • Geel en paars: Een gele keuken schittert met paarse kastinterieurs en omgekeerd.

Accentkleuren

Je kunt profiteren van de accentkleur die je in de inrichting van de kamer hebt gebruikt. Als de accentkleur in uw eetkamer bijvoorbeeld perzik is, gebruik dan dezelfde kleur voor de binnenkant van de servieskast of de ingebouwde bar.

Glazen deurkastinterieurs

Kasten met glazen deuren zijn ideaal voor dit soort kastinterieurbehandeling. Pronk met uw serviesgoed en glaswerk met bijpassende of contrasterende verf.

Thema-inrichting

Als je een keuken met een thema hebt, zoals een strand- of kustmotief, schilder dan de binnenkant van de kasten in hemelsblauw, oceaanblauw of turkoois.

Stencils

Gesjabloneerde muur in porseleinkast
Gesjabloneerde muur in porseleinkast

Een manier om de aandacht te vestigen op een vitrinekast is door een opvallend stencilpatroon toe te voegen. U moet de binnenkant van de kast schilderen en vervolgens een contrasterende verfkleur gebruiken voor het sjabloneren. Dit is een geweldige manier om diepte toe te voegen.

Patronen die bij elkaar passen

Als je een specifiek patroon in je interieur hebt, zoals een gordijn met paisley-patroon in de ramen van de ontbijthoek, selecteer dan een paisley-stencilpatroon voor de servieskast en/of keukenkasten.

Badkamerthema's

Een medicijnkastje of ander kastje in de badkamer kan met de juiste stencils een specifiek thema uitdragen, zoals een kinderbadkamer met een thema zeeleven. Speelse dolfijnen of verschillende schelpen kunnen in de kast worden gestencild voor dat speciale extraatje waar uw kinderen dol op zullen zijn.

Behang voorbij muren

Behang is een goede keuze voor het decoreren van de binnenkant van een kast. Er is een ruime keuze aan verschillende patronen en kleuren die een prachtig designstatement kunnen worden. Als je behang over hebt van een project, overweeg dan om dit te gebruiken om de binnenkant van kasten te behangen.

Stickers en stickers

Een snelle oplossing voor het decoreren van kastinterieurs is het gebruik van verwijderbare emblemen en stickers. De beschikbare keuzes voor deze aanpak lijken onbeperkt.

Berichten en woordkunst

Je kunt ook een bericht of andere woordkunst toevoegen aan het interieur van je kast. Plaats hem op de achterwand van de kast of ga voor een minder subtiele boodschap door hem in de kastdeur(en) te plaatsen. Selecteer een inspirerende boodschap die je elke ochtend zal begroeten als je het medicijnkastje opent of als je een ma altijd aan het bereiden bent in de keuken.

Dramatische effecten

Er zijn andere creatieve manieren om uw kastinterieurs een dramatisch tintje te geven. Sommige omvatten:

  • Spiegeleffect:Je kunt de benodigde verlichting in een kast toevoegen door de binnenkant te bekleden met spiegeltegels of reflecterend contactpapier.
  • Fairy Dust: Stimuleer de geest van een kind met een glitterinterieur. Voeg diepte toe aan een sprookjestencil met glitterverf.
  • Krijtbord: Creëer een berichtencentrum door de binnenkant van kastdeuren te verven met schoolbordverf.
  • Textuur: Lijm een structuurstof op het interieur van kasten, een ideale behandeling voor een slaapkamerkast.

Decordiepte creëren

Het decoreren van de binnenkant van een kast geeft meer diepte aan het ontwerp van je kamer. Met deze technieken kun je eenvoudig subtiele wijzigingen aanbrengen aan de binnenkant van kasten.

Aanbevolen: