Hoe u een kinderarts kiest: praktische vragen om u te helpen beslissen

Inhoudsopgave:

Hoe u een kinderarts kiest: praktische vragen om u te helpen beslissen
Hoe u een kinderarts kiest: praktische vragen om u te helpen beslissen
Anonim

We leggen uit wanneer en hoe u een kinderarts kunt vinden die u kunt vertrouwen.

Dokter luistert naar de ademhaling van de baby met een stethoscoop
Dokter luistert naar de ademhaling van de baby met een stethoscoop

Het kiezen van een kinderarts is een van de belangrijkste beslissingen die een ouder kan nemen. Uw baby zal in zijn eerste levensjaar veel naar de dokter gaan. Na een eerste controle 24 tot 48 uur na je bevalling, zullen ze minstens acht wellnessbezoeken bijwonen waar de kinderarts hun voortgang zal beoordelen, vaccinaties zal toedienen en je zal adviseren over de juiste zorg en de volgende stappen.

Dit omvat niet de vele ziektebezoeken die u ook zult moeten afleggen. Wat dit betekent is dat u een zeer nauwe relatie met uw arts zult hebben, dus u wilt dat deze de allerbeste is. We leggen uit hoe u een kinderarts kiest, zodat er de komende 18 jaar goed voor uw baby wordt gezorgd!

Stapsgewijze handleiding voor het kiezen van een kinderarts

Ouders kunnen een kinderarts vinden door zes eenvoudige stappen te volgen. Deze kunnen u helpen de beste pasvorm voor u en uw baby te vinden.

  1. Vraag vrienden en familie om aanbevelingen:Neem contact op met iedereen die u kent met kinderen. Vinden ze hun kinderarts leuk? Waarom? Leggen ze dingen uit op een manier die ze begrijpen? Lijken ze gehaast? En is er iets wat ze niet leuk vinden aan hen of hun kantoor? Deze vragen kunnen u helpen uw zoekopdracht te verfijnen. (Als u een jongen krijgt, zorg er dan voor dat u andere jongensouders vraagt naar hun ervaringen met de besnijdenis. Aangezien de kinderarts deze taak zal uitvoeren, wilt u er zeker van zijn dat de persoon die u kiest bekwaam is in deze procedure.)
  2. Doe wat onderzoek: Worden de artsen die u overweegt online aanbevolen? Lees enkele recensies en bekijk hun geposte inloggegevens.
  3. Bel het kantoor: Zodra u een paar topkandidaten hebt geselecteerd, kunt u het kantoor vroeg of halverwege de ochtend bellen. Hoe lang zit jij in de wacht? Als een medewerker antwoordt, zijn ze dan vriendelijk? Dit is ook een goed moment om te informeren of ze nieuwe patiënten aannemen en welke verzekeringsplannen ze accepteren.
  4. Plan een interview: Als ze nieuwe patiënten aannemen en de verzekeringen van u en uw partner worden geaccepteerd, vraag dan om een afspraak te maken om met de kinderarts te praten. Dit kan normaal gesproken op kantoor of via de telefoon worden gedaan.
  5. Ga langs op kantoor: Als je het leuk vindt wat de dokter te zeggen had, kom dan langs op kantoor om de faciliteit te bekijken. Hoewel u de patiëntenkamers niet kunt zien, kunt u wel de locatie, de wachtkamer en het personeel bekijken.
  6. Informeer een arts over uw beslissing: Kies uw arts! Zodra u de beste persoon voor uw gezin heeft gevonden, belt u het kantoor en laat u weten dat u wilt dat zij de arts van uw kind zijn. Zorg ervoor dat je informeert naar het papierwerk dat je moet invullen voordat je gaat bevallen.

Wanneer moet u een kinderarts zoeken

Negen maanden lijkt lang, maar met de hoeveelheid voorbereiding die je moet doen voordat je lieve baby arriveert, is het het beste om bepaalde taken snel gedaan te krijgen. Het vinden van een kinderarts voor uw pasgeborene kunt u van tevoren doen. In feite zoudenaanstaande ouders ernaar moeten streven hun kinderarts drie tot vijf maanden vóór de geboorte van hun baby te vinden, waardoor dit een taak in het tweede trimester wordt.

Hoewel aanbevelingen uiterst belangrijk zijn, moeten ouders altijd met de arts praten voordat ze hen als kinderarts voor hun kind selecteren.

Snel feit

Onthoud dat wat ideaal is voor de ene ouder, misschien niet goed is voor de andere. Dit betekent dat u uzelf de tijd moet geven om een handvol artsen te interviewen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken die het beste is voor u en uw baby.

Vragen die u aan de kinderarts kunt stellen om u te helpen bij het kiezen van de beste zorg

Zodra u aanbevelingen krijgt voor de beste en slimste artsen in uw regio, moet u de juiste voor u vinden. Aanstaande ouders kunnen een afspraak aanvragen om met elke arts te praten en vragen beantwoord te krijgen voordat ze de arts van hun kind selecteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste vragen die u tijdens deze gesprekken kunt stellen.

Klein meisje wordt gevaccineerd
Klein meisje wordt gevaccineerd

1. Neemt u nieuwe patiënten aan?

Als de dokter geen nieuwe patiënten aanneemt, heeft het geen zin om het gesprek voort te zetten. Dit zou altijd uw eerste vraag aan het kantoorpersoneel moeten zijn.

2. Neemt u mijn verzekeringsplan?

Nogmaals, als de dokter je verzekering niet afsluit, wordt de zorg voor je kind behoorlijk duur. Het is altijd het beste om een arts in uw netwerk te vinden.

Moet weten

Mensen verliezen hun baan wanneer ze dit het minst verwachten. Als zowel u als uw partner werken, bevestig dan dat het kantoor beide verzekeringsplannen accepteert.

3. Kunt u over uw ervaring praten?

Om kinderarts te worden, moet een arts de medische opleiding voltooien, een residentie doorlopen en een vergunning krijgen van de staat. Zonder deze dingen kunnen ze de titel niet behouden. Waar ouders naar moeten informeren, zijn de aanvullende kwalificaties en ervaring van de arts. Specifieke vragen die u kunt stellen zijn onder meer:

  • Waar ging je naar school?
  • Heeft u een M. D. of D. O.? (Een arts beoefent traditionele geneeskunde, terwijl een arts de neiging heeft om een meer holistische benadering van de geneeskunde te hanteren.)
  • Bent u gecertificeerd aan boord?
  • Heeft u subspecialiteiten?
  • Hoe lang heb je geoefend?
  • Heb je zelf kinderen?

Moet weten

Deze laatste vraag is belangrijk omdat je, als je eenmaal hebt ervaren hoe je ouder bent, beter begrijpt hoe andere ouders denken. Een arts met kinderen kent uw grootste zorgen en angsten, omdat zij deze zelf hebben ervaren. Het allerbelangrijkste is dat ze de reguliere problemen hebben doorstaan waarmee ouders elke dag worden geconfronteerd. Dit maakt hen empathischer en meer bereid om te luisteren. Ze kunnen ook betere oplossingen bieden voor problemen die ze zelf moesten manoeuvreren.

4. Werk je in een groep of heb je een solopraktijk?

Je kunt de beste dokter ter wereld hebben, maar als deze niet beschikbaar is, krijgt je kind niet de zorg die het nodig heeft. Artsen nemen ziektedagen en vakanties op, net als wij allemaal. Door te kiezen voor een arts die in een praktijk werkt, is de kans groter dat u een arts bezoekt op de dag dat uw kind ziek wordt. Vraag tijdens het gesprek of de andere artsen in de praktijk uw kind zullen zien als zij een dagje weg zijn.

Snelle tip

Als u besluit om met een arts in een solopraktijk te gaan, zorg er dan voor dat deze een verpleegkundige of een vervangende arts heeft die inv alt als ze weg zijn.

5. Wat zijn uw kantooruren en beschikbaarheid?

De meeste dokterspraktijken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Velen sluiten echter vroeg op vrijdag, waardoor het moeilijker wordt om een afspraak te maken als uw kind aan het einde van de week ziek wordt. Anderen nemen elke dag een lunchpauze terwijl er geen personeel op kantoor is. Deze gegevens kunnen de beschikbaarheid van uw arts beperken.

Andere belangrijke vragen die u kunt stellen zijn:

  • Plant u afspraken op dezelfde dag als een kind ziek is?
  • Wat zijn uw normale wachttijden?
  • Kan ik telefonisch of via een patiëntenportaal met een verpleegkundige spreken als er geen afspraak beschikbaar is?
  • Is er een optie om vroeg langs te komen voor controles van mijn pasgeboren baby?
  • Biedt u weekenddiensten aan?
  • Waar kan ik heen als uw kantoor gesloten is en mijn kind ziek is? Heeft u een inloopkliniek waarbij u aangesloten bent?

6. Waar bent u gevestigd en heeft u meerdere locaties?

De locatie is belangrijk als uw kind ziek is. Als je eenmaal een kind hebt, besef je plotseling hoe vervelend het is om het ergens naartoe te slepen, vooral als het ziek is. Als u een kantoor in de buurt heeft, kunt u ervoor zorgen dat u snel naar kantoor kunt als er zich een noodsituatie voordoet.

Ook hebben sommige artsen die voor universitaire gezondheidszorgsystemen werken verschillende kantoren waar ze op verschillende dagen werken. Dit kan vervelend zijn als u zich niet in de buurt van een van hun kantoren bevindt. Het is dus belangrijk om hier vooraf naar te informeren.

7. Heeft u een laboratorium op locatie?

Het laatste wat ouders willen doen als hun kind ziek of gewond is, is naar meerdere locaties moeten reizen. Ouders moeten dus altijd vragen welke diensten er op kantoor beschikbaar zijn.

  • Heeft u een laboratorium?
  • Kan je ter plaatse bloedonderzoek en urineonderzoek doen?
  • Kun je röntgenfoto's maken?
  • Heeft u een echo?
  • Kan je braces gebruiken bij kleine breuken en verstuikingen?

Snel feit

Als u voor deze diensten naar een andere voorziening moet, moet u waarschijnlijk ook een extra eigen bijdrage betalen. Dit kan snel oplopen, waardoor een laboratorium ter plaatse een zeer handige kwaliteit is om naar te zoeken bij een kinderarts.

8. Heeft u een verpleegsterslijn buiten kantooruren?

Het is verbazingwekkend hoe vreselijk de timing van kinderen kan zijn: ze lijken altijd ziek te worden minuten nadat de kinderarts sluit. Voor deze veelvoorkomende problemen is een verpleegsterslijn een geweldige hulpbron! Hierdoor kunnen bezorgde ouders telefonisch met een getrainde professional praten en medisch advies krijgen op het moment dat ze dat nodig hebben.

9. Wat is uw standpunt over vaccinaties?

Veel ouders realiseren zich niet dat sommige kantoren vereisen dat hun patiënten worden gevaccineerd. Andere kantoren stellen geen enkele eisen.

Als u vóór vaccinatie bent, kan het vinden van een kantoor dat deze praktijk promoot ervoor zorgen dat uw kind niet wordt blootgesteld aan gevaarlijke ziekten in de wachtkamer. Omgekeerd, als u tegen het vaccineren van uw kind bent, wilt u een instelling vinden die uw beslissing respecteert.

10. Bent u aangesloten bij een ziekenhuis?

Als je wilt dat de kinderarts een eerste controle van je pasgeboren baby in het ziekenhuis doet of de besnijdenis uitvoert, moet hij/zij verbonden zijn aan het ziekenhuis waar je bev alt. Als dat niet het geval is, zul je waarschijnlijk een extra controle moeten ondergaan. in hun kantoor zodra u uit het ziekenhuis wordt ontslagen.

Als uw kinderarts verbonden is aan een ziekenhuis, kan dit bovendien de bezoeken aan de spoedeisende hulp veel gemakkelijker maken. En hoewel u misschien denkt dat uw kind nooit op de Eerste Hulp zal belanden, kan ik u vertellen dat er ongelukken gebeuren, ernstige ziekten voorkomen en dat aangeboren aandoeningen kunnen ontstaan lang nadat uw baby is geboren. Door een arts te selecteren die aangesloten is, kan de Eerste Hulp eenvoudig toegang krijgen tot al hun dossiers en ervoor zorgen dat ze de beste zorg krijgen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het onthouden van belangrijke details op een stressvol moment.

11. Wat is uw mening over borstvoeding en flesvoeding?

Borstvoeding brengt veel meningen met zich mee. Aanstaande ouders moeten op zoek gaan naar bureaus die hun voedingsbeslissingen ondersteunen en die over de middelen beschikken om hen te helpen hun keuzemethode beter te faciliteren. Als u van plan bent borstvoeding te geven, vraag dan ook:

  • Hebben jullie een lactatiekundige in dienst als ik het moeilijk heb?
  • Kun je mij adviseren over borstvoedingsmethoden en manieren om de melkproductie te vergroten als mijn baby niet goed drinkt?
  • Gelooft u dat borstvoeding het beste is, of dat een gevoede baby het beste is? Als ik besluit dat borstvoeding niet lukt, steunt u mij dan bij deze beslissing?

12. Hoe denk jij over besnijdenissen?

Voor ouders die een jongen verwachten, is een besnijdenis een andere beslissing die het beste vóór de bevalling kan worden genomen. Als u van plan bent er een te krijgen, vraag dan aan de arts of hij/zij de procedure normaal gesproken uitvoert en bespreek de methode die hij of zij gebruikt. Dit kan je helpen de procedure en het herstel volledig te begrijpen voordat je na de bevalling in een roes raakt.

Vind een kinderarts door u te concentreren op wat het beste is voor uw gezin

Wil je weten hoe je een kinderarts kiest? Vind de arts die de zorg biedt die het beste is voor uw baby en die de diensten biedt die het beste bij uw behoeften passen. Dit is een zeer persoonlijke keuze, dus voel u niet onder druk om simpelweg dezelfde kinderarts te kiezen als een familielid of vriend.

Onthoud: het is normaal dat uw kind maximaal twaalf verkoudheidjes per jaar heeft. Ja, dat lees je goed. Voeg daar buikpijn, oorinfecties en andere kwalen aan toe, en plotseling breng je heel veel tijd met deze persoon door. Met andere woorden: begin vroeg en neem de tijd om een beslissing te nemen!

Aanbevolen: