Feng Shui-regels voor deurmatten

Inhoudsopgave:

Feng Shui-regels voor deurmatten
Feng Shui-regels voor deurmatten
Anonim
voordeuropening met deurmat
voordeuropening met deurmat

Welkom chi bij de hoofdingang van je huis met gunstige kleuren, vormen en accessoires zoals deurmatten. Feng shui-regels suggereren dat de juiste deurmat een boost van positieve energie zal geven elke keer dat jij of een gast deze oversteekt om je ruimte binnen te gaan.

Deurrichting bepa alt matontwerp

De voordeur - zelfs als je hem niet als hoofdingang gebruikt en gewoon via de garage naar binnen duikt - is de monding van de chi, waar energie je huis binnenkomt. De kompasrichting bepa alt de kleur van de deur en de kleur en vorm van de meest gunstige deurmat.

Kleur- en vormsuggesties

Vind de richting van de deur en bepaal het feng shui-element dat je de beste kleuren geeft. Match of harmoniseer de kleur van een deurmat met de kleur van de deur en overweeg vervolgens de vorm. Houd bij uw keuze altijd rekening met de esthetiek, zodat uw inzending een goede uitstraling heeft en u welkom voelt.

kinderen met halfronde deurmat
kinderen met halfronde deurmat
  • Zuid - Vuur regeert het Zuiden en de kleuren van vuur zijn rood, paars, diep oranje, levendig geel en diep roze. Het houtelement voedt ook het vuur, zodat je groene en bruine tinten aan die kleuren kunt toevoegen. Hoekige vormen - driehoeken/sterren - zijn de vormen van het Vuur-element.
  • Noord - Water is het element in het noorden. De kleuren van het water zijn voornamelijk blauw en zwart met wat wit en grijs, en de vorm van het water is rond of golvend.
  • West en Noordwest - Het metalen element bevindt zich in het Westen en Noordwesten. De kleuren van metaal zijn wit, grijs, metallics en, in mindere mate, aardekleuren. De vorm voor metaal is vierkant of rond - zeer symmetrisch. Een deurmatontwerp met vierkante of ronde vormen heeft ook geluk.
  • Oost en Zuidoost - Het houtelement bevindt zich in het oosten en zuidoosten. De kleuren van hout zijn groen en bruin, maar hout wordt versterkt en ondersteund door de elementen aarde en water, zodat kleuren blauw, zwart, geel en aardetinten kunnen omvatten. Rechthoeken hebben de vorm van hout - dat is klassiek voor een deurmat en gemakkelijk te vinden.
  • Zuidwest of Noordoost - Het aarde-element bevindt zich in het zuidwesten en noordoosten. De kleuren van de aarde zijn zand-, klei- en aardetinten, maar ook rood, roze, geel en paars - geen enkele pastelkleur. De beste vorm voor de mat is vierkant.

De Black Hat-school van feng shui leert dat een zwarte mat aan de deur, die ongeveer net zo breed is als de deur, een geldmagneet is en je carrière een boost zal geven.

Hulp bij ontwerpelementen

Onthoud dat als je de pure kleuren en vormen van elk element niet repliceert vanwege ruimtegebrek of de andere kleuren van de buitenkant van het huis, je kunt vertrouwen op ontwerpen op de mat en neutrale matten met gekleurde randen om ze een boost te geven de gastvrije energie van uw voordeur. Elke subtiele aanpassing van kleur en vorm heeft invloed op de allerbelangrijkste mond van chi en het daaruit voortvloeiende geluk.

Let op uw bericht

Vergeet schattige uitspraken en matten met monogram. Niemand is thuis!, Geen Rugrats toegestaan!, en pas op voor de kat! zullen gegarandeerd positieve chi wegjagen of op zijn minst een pauze geven. Als u uw naam of initialen onder de voeten plaatst, betekent dit alleen maar dat mensen bij elk bezoek op The Smith-Jones Residence op hun vuile schoenen stappen of hun vuile schoenen afvegen. Waarom zou je dat willen?

Schattig gezegde deurmat niet aanbevolen
Schattig gezegde deurmat niet aanbevolen

Vakantiematten moeten met uiterste zorg worden tentoongesteld - geen kitscherige of rommelige ontwerpen - en onmiddellijk worden verwijderd als de vakantieperiode voorbij is. Vervaagde strandslippers in februari of fijne feestdagen! met kerststerren in juli geeft aan dat je lui bent of gewoon niet geïnteresseerd bent in het allerbelangrijkste portaal aan de poort van je huis. Dat is geen goede boodschap voor gasten of geluk.

Deurmatplaatsing

Het is niet nodig om een deurmat tot de buitenkant te beperken, hoewel je misschien wel een aanvullend vloerkleed net binnen de deur wilt in plaats van een andere mat. Het interieur volgt complexere richtlijnen dan de buiteningang, omdat je de inrichting van het huis met elk vloerkleed of mat in evenwicht moet brengen en bij binnenkomst binnen en buiten moet harmoniseren. Verstandige beperkingen zijn belangrijk: elke mat moet slip- en slipvrij zijn op een gepolijste vloer; laag genoeg om de deur vrij te laten openen en sluiten; en groot genoeg zodat gasten volledig op de mat kunnen stappen - niet half op, half eraf, een klein stukje materiaal.

Uitloopmatten

De bruikbaarheid van de uitloopmat is een andere overweging bij het "aankleden" van de inzending. Ziet uw voordeur druk verkeer, komt hij uit op een stoffig, modderig, besneeuwd of groen toegangspad, of verbergt hij een delicaat afgewerkte houten, kleitegel of zachte stenen vloer? Als dat zo is, vangt een loopmat aan de binnenkant van de deur een groot deel van het gruis en vuil op dat anders in uw huis terecht zou kunnen komen. Walk-off matten voor binnen en buiten verwijderen nog meer vuil en moeten regelmatig worden schoongemaakt voor maximale effectiviteit.

Jongen die wegloopmat vasthoudt
Jongen die wegloopmat vasthoudt

Matconstructie en materialen

De materialen die in je deurmat worden gebruikt, hebben invloed op de snelle of langzame passage van chi. Als je de energie wilt vertragen voordat deze je open deur raakt – bijvoorbeeld van een te recht looppad in plaats van een kronkelend pad – kies dan voor een yin-materiaal. Als je wilt dat die energie langs een minder dan veelbelovende ingang stroomt – een met gifpijlen zoals kroonlijsten of hoeken van gebouwen die naar de deur wijzen – kies dan voor yang-materialen.

Over het algemeen is hout neutraal, maar gepolijst hardhout versnelt de dingen en zachter hout vertraagt de dingen. Een gerasterde houten mat is een optie.

  • Natuurlijke vezels, zoals bieslook, kurk, vlechtwerk, kokosnootvezels en bamboe vertragen de energie en kunnen het beste worden gebruikt in ideale deuropeningen met een goede energiestroom.
  • Rubberplanten symboliseren overvloed en rijkdom, en rubberen matten zijn geweldig om je voeten mee af te vegen - allemaal goed.
  • Een metalen roostermat versnelt chi, terwijl plastic de neiging heeft om het af te stoten.

Welkomstmatten voor veelbelovende Feng Shui

Aandacht besteden aan zoiets onbelangrijks als een deurmat geeft aan dat uw toewijding aan het optimaliseren van uw omgeving onafgebroken en oprecht is. Dat is gewoon goede feng shui. Wanneer u met zorg een deurmat uitkiest, draagt u bij aan de gastvrije ontvangst en geeft u de dagelijkse energie en de speciale gelegenheid van gasten. Een gelukstruc is om feng shui-munten met een rood lint onder de mat te stoppen om geld naar je deur te lokken - drie munten zijn oké, maar negen zijn beter. Het is jouw inzending - zorg ervoor dat het voor jou werkt.

Aanbevolen: